Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hepimiz için inşaAllah çok zordu acısı kalbimizde herşeyin ama şükür yine hamileyim herkes olsun hamile herkes sağlıkla kucağına alsın, herkes uykusuz geceler kusmuklu elbiselerle gezsin
Yine yanlış bi duaetme cnm öyle dua bak ben herşeye razıyım dedim zombi bi oğlum var

Hepimiz için inşaAllah çok zordu acısı kalbimizde herşeyin ama şükür yine hamileyim herkes olsun hamile herkes sağlıkla kucağına alsın, herkes uykusuz geceler kusmuklu elbiselerle gezsin
Tövbe benim ilk cocuk kusmukluydu ama beni geceleri hic yormadi abisi gibi uslu olsun

Canım kızlar, az önce kontrolden geldim. Rahim tertemiz şükürler olsun, hiçbişey kalmamış antibiyotik verdi yine de Sohrab dediğin gibi. Diğer adete kadar ilişki olmasın dedi ama gerek var mı o kadar uzatmaya yaa? Hijyene özen gösterildiği sürece problem olmaz gibi geliyor bana. Bi de 2 seçenek sundu.
1- karyotip analizi istedi. Bir daha doğal yolla gebe kalırsan ve kromozomal bi sorun varsa yine düşük olacak diye.
2- tüp bebek (ki kendisi ısrarla zaman kaybetmeden bunu öneriyor)
Ama ben kromozom testini yaptırıp, eğer problem yoksa yine doğal denemeyi düşünüyorum. Bi soru yoksa boşuna bu kadar masraf yapıp, bir de psikolojik olarak yıpranmak istemiyorum. Bi de Mersin'de Adana'ya gitmem gerekecek. Takiplerini ben yaparım dedi ama yine de en az 3-4 kere gitmem gerekir. Önümüzdeki hafta bu testi yaptırayım diyorum. 1 ayda çıkıyormuş sonuç. Sonucu da diğer ay yumurtlamaya kadar alırsam ona göre denemeye başlarız diye düşündüm. Siz ne dersiniz?

Bunada şükür canim kürtaja gerek kalmamış.zaten test 1 ayda sonuçlanacak diyorsun o sırada vücudun toplamış olur kendini. Bir problem yoksa denemeye başlarsın.Eger sorun yoksa dedigin gibi tüp bebeğe gerek kalmaz ins

Cok sevındım canım temız olmasına, bence ilk adet görene kadar korunun derım, enfeksıyon acısından rısklı olabılır.. Hem de rahmın toparlansın, vucudun yenıden kendıne gelsın bir..
Maddi acıdan biraz zorlar tüp bebek, ozelde yaptıracaksan.. Ama kafanda rahat olur.. Dıs gebelık gecmısin de oldugu ıcın doktorun senı dusunmustur.. Mersin de yaptırabılecegın bı yer yok mu? Ben rahım filmini saffet dılek e cektırmıstım, tüp bebek de yapıyordu o..

Oh çok şükür kürtaja vs. gerek olmadan temizlendi ya bu da önemli, şahsi fikrim risk alma ilk adete kadar korun mis gibi aklın rahat olur. Sen daha önce kromozom analizi baktırmamışmıydın yoksa bu daha farklı bir test mi?

İnşallah gerek kalmaz kuzum, sağol
Evet kuzum maddi kısmı sıkıntılı. Mersin'de kimseye güvenmiyor doktorum, hele bir tüp bebek merkezi var önünden bile geçme diyor. Söylediği prof gerçekten çok başarılı ve çoğu insanı ben sana tüp bebek yapmam deyip gönderiyormuş, asla işin parasında değilmiş, İstanbul'dan bile hastaları var. Araştırdım baya bugün. Bu işe kalkışırsam Adana'ya gitmeye razı olurum. Eşime kalsa karyotipe vereceğimiz parayı profa verelim direkt ona git diyor ama o da muhtemelen bu testi isteyecek zaten. Kafalar karışık
Evet çok şükür tatlım yok genetik testleri yaptırmıştım ben, kromozom analizi yapılmamıştı.

Arkadaşlar merhaba. Daha önce yazmıştım detayları ile kürtaj olalı bugün 9 gün oldu. Doktorum 3 ay korunma öneririz dedi ama bunu çok da kati bir şekilde söylemedi. Biraz tıbbi makalelere bakınca da son yıllardaki yaklaşımın kürtajdan hemen sonra hamileliğin tavsiye edildiği yönünde. Son birkaç gündür de özellikle İngiltere, Avrupa, ABD yayınları okuyorum ve kürtajdan 1-2 hafta sonra yumurtlamamın başladığı ve adet dönemini beklemeden hamile kalınabileceği ifade ediliyor. Açıkçası benim yaşım da 40 a dayandı, daha fazla vakit kaybetmeden tekrar denemek istiyorum. Yanıltıcı olabileceğini biliyorum elbette ama bugün ovülasyon testi yaptım ve iki koyu çizgi çıktı, şansımı denemek istiyorum. Benzer bir hikayesi olup hamile kalan var mı acaba?

Vucudunuzdakı hcg sıfırlanmamıstır daha, bu sebeple ovulasyon testınız de pozıtftir.

Tüp bebekcıler, basari oranları dusmesın diye oncesınde butun soru işaretlerini kaldırırlar kuzu, daha fazlasını da ister emın olabilirsin, ıkı tüp bebek yaptım dusun..

Tüp bebekcıler, basari oranları dusmesın diye oncesınde butun soru işaretlerini kaldırırlar kuzu, daha fazlasını da ister emın olabilirsin, ıkı tüp bebek yaptım dusun..
Evet süreci en iyi sen bilirsin, benim hiç bilgim yok zaten bu konuda. O yüzden önce bu testi yaptırmak daha mantıklı. En azından kromozomda sıkıntı yoksa tüp bebeğe de gerek kalmaz. Bi kere daha deneriz şansımızı. Baktık olmuyor, son çare artık tüpe gidicez

Bunu birkaç gündür ben de araştırıp okudum. Hatta bilimsel araştırma yapılıp düşükten sonra ilk 3 ay içinde hamile kalan kadınların çoğunun sağlıklı doğum yaptığı görülmüş. Düşük ihtimali %5in altına düşüyormuş falan.. ben de o yüzden bu ay yine denesem mi diye düşünmedim değil ama bi yandan da ödüm kopuyor

Merhaba bende senin gibi araştırıp bilimsel bir kanıt bulamayıp genel olarak ruhen hazir olunması için doktorların böyle söylediği gibi yazilar okudum. Ben kürtajdan 15 gün sonra ilişkiye girip hemen hamile kaldım.
Kadinlar kulubune üye değildim ve grubu bilmiyordum .Burda birkac kez düşük yapan arkadaşları daha önce tanisaymisim gittiğim doktordan daha cok bilgi sahibi olacakmisim
Neyse doktor kurtajdan sonra 3 ay bekle tekrar dene dedi yolladi.Buradaki arkadaslarin hicbir yaptıgi rahim filmidir testtir yapilmadi sanirim ilk kez kurtaj oldugum ve daha once saglikli bir doğum yaptığım icin gerek görmedi.Bende korona geçirdiğim icin ona bagladim açıkçası.
Ben simdi 16 haftalik hamileyim cok zor süreçlerden gectim cok kanamalarim oldu hastanede yattim şimdi daha iyiyim halen kirmizi lekelenmelerim oluyor.
Doktor rahim filmi istemedi oysaki kalp seklinde rahim oldugunu soylemistim perde varmis diger gittigim doktorlar hamile kalmadan once mudahele edilmeliydi dedi.Dusuk ve erken doğum risklerim var.

Benim burda tecrube edindigim ilgili bir doktora gidip gerekli konrtolleri yaptirdiktan sonra 15 günlük beklemeden sonra beklemeye pek gerek yok.Ben doktoruma sordum (baska doktora gidiyorum artik) rahim kendini hazır hissetmeden hamile kalınamazmis zaten.

Kızlar yarın proluton igne icin acile gideceğim.
Benim son bir aydır kahveden koyu sariya dönmüştü lekelenmelerim rahatlamistim baya hatta doktor prpgestani birak dedi birakacagim gün kırmızı geldi 3 gündür az da olsa kırmızı gelmesi canımı çok sıktı hamileligim ilk başlarindaki gibi cok gelir diye.
Neyse asıl sorum kalp atışına acilde bakarlar mi yoksa pazartesiyi mi beklemem gerekiyor.Esim bakarlar dedi ama ben sanmiyorum ,bilginiz var mi?

Insallah hıcbır tedavıye gerek kalmaz canım benımm, hakkında hayırlısı olsun

Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahh yazdıklarınız umut verici. Fiziki yıpranmadan çok psikolojik yıpranma insanı mahvediyor ama ben gerek psikoterapi desteği gerek de Allaha tevekkülümden ötürü hızlıca toparlıyorum. Tahliye ve kürtaj sonrası kontrole de gittim, rahim temiz dedi doktor. Kanamam da bitti. Yaşım da var, eşim de 50 yaşına yakın. Doğru yanlış artık bugün ovülasyon testi de koyu çizgi çıktı. O yüzden uzatmadan hayırlısını dileyerek çalışmalara başlamak istiyorum :)

Canım kendiliğinden temizlenmesine çok sevindim R Random3 hakkında en hayırlısı olsun en kısa zamanda uğraştırmadan gelsin seni bulsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…