• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de boyle dıyorum artık hayırlı ve saglıklı olmayacaksa olmasın, adet olalım 2 saat üzülürüz, ama diğer turlu umutlanıyoruz, sonra tam bir hayal kırıklığı, gunlerce hatta aylarca üzülüyoruz 😔Insallahh sen de en az hasarla kurtulursun bu surecten🙏🏻
Amin canım dediğin gibi süreç uzadıkça insan daha çok hırpalanıyor. Şu 8 ayda yaşadıklarım,yaşadıklarımız bıraktığı hasarlar 😔 toparlarız elbet yine yeşerir dallarımız 🌱 hep hayırlısı diyoruz o hayırlısı da gelir inşallah en kısa zamanda

Amin canım dediğin gibi süreç uzadıkça insan daha çok hırpalanıyor. Şu 8 ayda yaşadıklarım,yaşadıklarımız bıraktığı hasarlar 😔 toparlarız elbet yine yeşerir dallarımız 🌱 hep hayırlısı diyoruz o hayırlısı da gelir inşallah en kısa zamanda
Insallahh canım 🌸tevekkül edıcez elimizden gelen bu gelir ancak 🤲🏻❤️

Benim ablam izmirde özel bir lab. Da çalışıyor. Oraya tahlil gönderiyorlar. Ücret için yardımcı öldürür eğer öyle bir şey için sorduysaniz.
Oraya gidip dna hasar testi, bağışıklık testş falan nasıl yaptırılır onu soracaktım canım

Çok geçmiş olsun, Rabbım sabır versin, pıhtılasma ve genetik testlerinizi yaptırabilirsiniz bu süreçte, erken hafta dusuklerde genellikle 1 adet gecırdıkten sonra tekrar denemeye baslanıyor, tabı rahım kendını toparlamıssa, 10.gun kontrolunuze mutlaka gıdın, ıcerıde parça veya pıhtı kalmıs mı bakılır.
Allah razı olsun. İlk düşükte bu testleri yapmıyorlar diye duydum ama şansımı deneyeceğim.

İyi akşamlar kızlar...Nasılsınız ne var ne yok?😊💜 Herkes iyidir inş. Epeydir uğrayamadım yoğun geçiyor günler. Ha-ri Ha-ri gebelik nasıl gidiyor?🤗

Dün gece düşük yaptım ve bu gruba bende dahil oluyorum nasıl testler yaptırmalıyım 2. Bwbek için nasıl bir yol izlemeliyim. 2 adet dönemi geçmesi gerekiyormuş bu arada sağlık problemlerimi halletmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Çok geçmiş olsun canım. Allah sabır versin 🙏Adetin den sonra doktora sor herhangi bir sıkıntı var mı diye. Ben düşük yaptıktan 30 gün sonra doktora gittim hamile kalabilir miyim diye karnımdan baktı folik asit başlayıp kalabilirsin dedi fakat ben zaten o sırada hamiletmisim yani adet görmeden hamile kaldım.
Doktor rahim filmi çekelim demedi bana rahmimde şekil bozukluğu var ve müdahale edilmesi gerekiyormuş.kanamali zor bir hamilelik geçiriyorum ihmalden dolayi.siz benim gibi yapıp alelalede bir doktora gitmeyin. Uzman bir doktora gidin lütfen gerekli filmler ve testlerin hepsini yapsınlar . bu arada doktoruma sordum hemen hamile kaldığım için mi bu sorunları yaşıyorum diye . Alakası yok rahim kendini hazır hissetmeden hamile kalamazdin dedi.

Bugün çok kanamam oldu.yataga bile geçti bu sefer.kesenin üstüne yakin bir yerde ayrılma olmuş siyah bir goruntu vardı.doktor burda bir deprem yaşanmış dedi.evde yatıyorum yarına kadar yat pedin resmini at dedi doktor.kanaman artarsa senin sağlığın için almak zorunda kalırız dedi.kanamam sabaha göre azaldı yani perde kalıyor dışına çıkmıyor ama halen kırmızı . Dualarınıza ihtiyacım var kızlar,çok korkuyorum
Yat canım kalkma hiç. Kan sulandirci falan kullanıyorsan kanama olunca biraktiriyor bazı doktorlar onu danış mutlaka. Bide düşük önleyici iğne yapılıyor onu yaptılar mı sana

Tüp tedavisinde oksaparı prosedür olarak herkes kullanıyor belli bir haftaya kadar, benım pıhtılasmam hafıf duzeyde cıkmıstı, bı kac doktora sordum, homozıgot genlerden korkun derler hep, benımkıler homozıgot normal seklinde cıktı, sadece folik asit kullanımın yeterli olacagını soyledıler, 2 perınatolog da aynı seyı soyledı...benım 5+3te kanamam oldu, hemen oksaparı kestik, bı sıkıntı da olmadı.. Yıne kanamalarım oldu ama pıhtılasma bozukluğu yuzunden deıl.. Cok ciddi duzeyde pıhtılasma olsa zaten bı yerde patlak verir.. Ben karsıyım buna, bılıyorum Hanı bı sebep arıyoruz neden boyle oldu vs.diye, ilk etapta hemen igne kullanalım diye bunun arkasına sıgınıyoruz.. Belkı saglıksız gebelıktı, belkı tutunma problemi oldu,bılemem.. Ama bu grupta da bı arkadsımız var gereksiz ıgne kullanımından dolayı 27 haftalık kaybı var.. Kan kaybından dolayı hayatı tehlikesi de olmus.. O yuzden cok dikkatli olmak lazım, ozellıkle de Baska bir can daha tasıyorken.. Bence perınatolog ile gorus, hemotoloji ile gorus, gerek gormezlerse kullanma..
Perinatolog yada hemotoloji ile görüşmedim ama bence bana da gerek yok diyecekler. Çünkü iki genim heterezigot çıktı diğerleri zaten normal. Ya ben şunu merak ediyorum hamilelik sırasında kandan bakılıp iğneye gerek var yada yok diyebilecekleri bir test yok mu? Factor a diye bir test duydum ama bergamadaki doktorlar ilk kez duyuyoruz dediler eşim de gereksiz gördü ve yaptıramadim. Aranızda bu testi duyan yada yaptıran var mı

Arkadaslar merhaba ben bu topice gec rastladim:/ bende 10 haftalik gebeyken bebemi kaybettim kalbi durdu. Genetikte trizomi8 cikti. Dokuz eylule gittim genetige sadece kromozom analizi cihazlari calisiyormus. Sonucum henuz cikmadi. Kan pihtilasmasina vs daha baktiramadim. Her neyse ilk kurtajimi 27 martta oldum,doktorum kamerayla kontrol ettim temiz vs dedi. Mayista ilk reglimi oldum ve 2 gun sonra siddetli bir daha kanama geldi. 16 mayista Doktoruma gittim parca var dedi (ozel klinik oldugundan anestezi uzmani yok sadece anlasmali hastanelerinde var) onu alicam rahmi rahatlatalim dedi, kurtaj yapmaya calisti ve anestesisiz! Tabi agridan bu cok mumkun olmadi ve ben bu kadar agri yasayacagimi tahmin etmedim. Ayni zamanda kendisiyle vajinismus gibi bir durumu da astigim icin cok guveniyordum cok az aciyacak dedigi icin guvendim ve hayal kirikligi travma oldu. Sonra cok az bir parca kaldi hazirandaki reglinde atarsin regl sonrasi kontrole gel bakalim dedi atamazsan yine kurtaj dedi ve bende resmen dr ve kurtaj fobisi oldu. Gidemedim yani hic bir dr a gitmek istemiyorum. Hazir degilim dr yuzu gormeyede.Yumurtlama donemimi de degerlendirdim haziranda. Pepapptan takip ediyordum. Sizlerden yeni ovulasyon testini de gordum aldim hemen yaptim bata 7 gun var. Hem pepapp hem ovulasyon testinin gorselini atiyorum. Gebelik testi negatif cikti (ov. Testinin yanindaki gebelik testini yaptim erken mi degil mi bilemedim) bu durumda ben 2. Kez mi yumurtluyorum acaba? Hic bilmiyorum bu isleri o sebeple size danismak istedim. Cok uzun oldu k bakmayin icimi dokmem lazimdi artik. Simdiden allah razi olsun.

Eklentiler

• Screenshot_20220626-024549_Pepapp.jpg
    Screenshot_20220626-024549_Pepapp.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 32
  • 20220625_200220.jpg
    20220625_200220.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 29
Yat canım kalkma hiç. Kan sulandirci falan kullanıyorsan kanama olunca biraktiriyor bazı doktorlar onu danış mutlaka. Bide düşük önleyici iğne yapılıyor onu yaptılar mı sana
Ertesi gün sabah durdu cnm yatmaya devam ediyorum. 6 .haftadan beri 2 günde 1 iğnem var.ara ara kanamam olduğu için hiç kan sulandırıcıya başlamadık.ben iyiyim salı günü bebeği kontrol edicez tekrar

İyi akşamlar kızlar...Nasılsınız ne var ne yok?😊💜 Herkes iyidir inş. Epeydir uğrayamadım yoğun geçiyor günler. Ha-ri Ha-ri gebelik nasıl gidiyor?🤗
Şimdilik bir sorun gözükmüyor gibi 9. Haftanın içindeyim bakalım birde bayram öncesi görüp memlekete gideriz nasip olursa 🤗

Back