How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İğne derken metotreksattan bahsediyoruz değil mi? Çünkü ben bu iğneyi oldum. Şöyle ki, daha ilk gebelik düşündüğümüzde hemen o ay hamile olduğumu öğrendim. Beta 22 çıktı ve daha önce hiç duymadığım “kimyasal gebelik dış gebelik” gibi şeyler duymaya başladım. Tabi düzenli artış olmadı; ben de bu konularda hiç fikir sahibi olmadığım ve bizi yönlendirecek iyi bir doktora denk gelmediğim için karşıma çıkan doktorun dediği, kendi karım olsa sabaha bu iğneyi yaparım dediği için ikna olup oldum. Malum kanser iğnesiymiş ve vücut için bazı sıkıntılara sebep olmasın diye sabah akşam alacağım folik asit vermişti. ( ben iğne olduğuma pişman oldum, saha bilinçli olup bekleseydim diyorum ama kısmet böyleymiş)
Evet yan etkileri vardır tabiki Allaha sığınıyorum. Başka da tedavisi yok kürtaj olsam 3. Olacak artık istemiyorum birde dış gebeliği çözemiyor ki kürtaj.
Evet metotreksat daha önce geçirdim dış gebelik bu 2. Oldu hiç kullanmadım ondada folik bunda da demedi birşey kimse.
Sorarım ama canım sağol.

Evet yan etkileri vardır tabiki Allaha sığınıyorum. Başka da tedavisi yok kürtaj olsam 3. Olacak artık istemiyorum birde dış gebeliği çözemiyor ki kürtaj.
Evet metotreksat daha önce geçirdim dış gebelik bu 2. Oldu hiç kullanmadım ondada folik bunda da demedi birşey kimse.
Sorarım ama canım sağol.

Aynen öyle canım, mecbur kalınca ne yapacaksın 😟 Ben hiç beklemedim yani, hemen oldum. O nedenle sonradan pişman oldum. Belki kanama başlayacaktı filan. Hepsi nasip işte..
Bi de kanama hemen başlamadı ben daha stres olmuştum. 3 gün filan sürmüştü başlaması. Ah ah rabbim ecrini versin inşallah yaşadıklarımızın 🌺

Aynen öyle canım, mecbur kalınca ne yapacaksın 😟 Ben hiç beklemedim yani, hemen oldum. O nedenle sonradan pişman oldum. Belki kanama başlayacaktı filan. Hepsi nasip işte..
Bi de kanama hemen başlamadı ben daha stres olmuştum. 3 gün filan sürmüştü başlaması. Ah ah rabbim ecrini versin inşallah yaşadıklarımızın 🌺
Amin canım amin değerim çok küçük kendi düşsün diye çok bekledik ama yok artık sabır kalmadı 17 değerim.
Değer düşünce kanama mı olacak yine ben bayağı adet gibi kanama da yaşadım 🤦‍♀️

Dertleri ne acaba, biraz derin uyusalar hem onlar dinlenecek hem de biz😞 hep dua etmiştim babası gibi kafayı yastığa koyunca uyusun diye ama kabul olmadı galiba😅 aman kocalar hasta olmasın, anneler yatağa düşmez, bunlar yataktan kalkmaz😏 inşallah düzelir canım bebekler 4 aydan sonra kendi kendine uyumayı öğrenirler diye okudum bugün. İnşallah son zamanlarınızdır🙏💜
Bende öyle dua ettim benim eşim de uykucu ama olmadı 😆inşallah öğrenir cnm ya su sıra atak dönemine girdik gerçi benimki doğdu doğali atakli 😆😆 bak yine sabahın 5 inde uyandı öyle neşeli ki görende uykusunu almış sancak😆 12den sonra uyumadi ben oldum zombi 😆

Doğru diyosunuz orayada randevu almak lazım🤷🏼‍♀️ Siz ne yapmıştınız peki
Bende doktor karar veremeyince hematoloji gönderdi orda epey detaylı test yapıldı. Onlarda önce karar veremediler baya gittim geldim. İkiz olunca ve yaşım ileri olunca 28. Hafta en düşük 0.4 kullanabilir çıktı ama o da gerekli olmayabilir doktor tavsiyesi ile denildi. Sonra ben başka bir perinatolog a gittim. O da daha bakar bakmaz gerek yok dedi hematoloji iki hetetozigot olduğu için kesin en düşük doz verir diye de ekledi.turkiyede moda oldu gebelerin yarısına önlem diye veriyorlar yurtdışında böyle bir uygulama yok dedi. Şimdi 30. Hftdayum. Salı günü doktora gidicem hematoloji hatirlatlticam bebeklere bir baksın. İnşallah bir sorun çıkmaz bakalım. Zor bir süreç bu benim faktör v 4g4g birde mthrc hetetozigot su. Ha şuan napiyorum ilkel yöntemlerle mesela yarım limon suyu tüketmeye çalışıyorum. İlk sıralar zencefil limon yapıyordum şimdi de limonata yapıyorum. Kan sulandırıcı meyveleri beslenmeden ihmal etmiyorum. Ama inşallah bir problem yaşamam🤷

Bende öyle dua ettim benim eşim de uykucu ama olmadı 😆inşallah öğrenir cnm ya su sıra atak dönemine girdik gerçi benimki doğdu doğali atakli 😆😆 bak yine sabahın 5 inde uyandı öyle neşeli ki görende uykusunu almış sancak😆 12den sonra uyumadi ben oldum zombi 😆
Hiç anneleri düşünmüyo bu bebeler😕 bizimki erken uyudu ama 4 te gözünü açtı. Eşim mama veriyor gözler bende, bakıp bakıp gülüyor biberonun yanından😅 zorla uyuttum bi saat sonra tekrar kalktı. 2 saattir memede💆 valla bol bol sabır lazım, bu ataklar hiç bitmeyecek galiba🙈

Ben yine siz tecrübeli hanımlara bir şey sorabilir miyim :KK43: geçen hafta salı günü düşük yapmaya başladım. 9 haftalıktı sat’a göre ama sadece yolk oluşmuştu bebek yoktu. Cuma gününe kadar büyük parçalar halinde düşürdüm. Cuma günü kontrole gittiğimde keseye dair hiç parça kalmamış kürtaja gerek kalmadı dedi doktorum ancak rahim kalınlaşması var hala incelene kadar kanaman olur dedi. Şimdi ip gibi pıhtılar geliyor. Rahim kalınlaşmasını mı atıyorum yoksa parça mı kaldı acaba 🤷🏻‍♀️
Parça kalsa nasıl bir his olur bilmiyorum ama hala şuan kanama devam etmesi normal çünkü rahim kalın demiştiniz tabi doktor bir hafta sonra çağırmıştı değil mi kalmışsa yine anlar merak etmeyin

Amin canım amin değerim çok küçük kendi düşsün diye çok bekledik ama yok artık sabır kalmadı 17 değerim.
Değer düşünce kanama mı olacak yine ben bayağı adet gibi kanama da yaşadım 🤦‍♀️

Benim ilk değerim 22, 4 gün sonraki değerim 56 idi yanlış hatırlamıyorsam. Kanama filan da yoktu bende; hamileliği öğrendim bir hafta içinde de bu iğneyi oldum. İyice araştırsaydım, başka seçenekleri deneseydim diye düşündüm. Bir de tatile gidecektik o nedenle de hemen sonuç alınsın dedik sanırım eşimle.

3 gün sonra ağrılı bir kanama başladı bende, doktor da öyle demişti zaten. Senin durumu şnan bilemiyorum. Sonra kontrol amaçlı bir kaç kez daha kan verdim, ilk kontrolde düşmüş çıktı sonra yüksek çıktı. Tabi bizim de aklımız çıktı, makina hatası dediler ona da 🤷🏻‍♀️

Bende doktor karar veremeyince hematoloji gönderdi orda epey detaylı test yapıldı. Onlarda önce karar veremediler baya gittim geldim. İkiz olunca ve yaşım ileri olunca 28. Hafta en düşük 0.4 kullanabilir çıktı ama o da gerekli olmayabilir doktor tavsiyesi ile denildi. Sonra ben başka bir perinatolog a gittim. O da daha bakar bakmaz gerek yok dedi hematoloji iki hetetozigot olduğu için kesin en düşük doz verir diye de ekledi.turkiyede moda oldu gebelerin yarısına önlem diye veriyorlar yurtdışında böyle bir uygulama yok dedi. Şimdi 30. Hftdayum. Salı günü doktora gidicem hematoloji hatirlatlticam bebeklere bir baksın. İnşallah bir sorun çıkmaz bakalım. Zor bir süreç bu benim faktör v 4g4g birde mthrc hetetozigot su. Ha şuan napiyorum ilkel yöntemlerle mesela yarım limon suyu tüketmeye çalışıyorum. İlk sıralar zencefil limon yapıyordum şimdi de limonata yapıyorum. Kan sulandırıcı meyveleri beslenmeden ihmal etmiyorum. Ama inşallah bir problem yaşamam🤷

Yani evet burda okuyorum pıhtılaşması olmayanlar bile kullanmış transfer öncesinden. Her doktor farklı işte🤷🏼‍♀️ 30. Haftaya kadar sağlıkla gelmişsiniz inşallah böyle devam eder amiiin🤩❤️

Hiç anneleri düşünmüyo bu bebeler😕 bizimki erken uyudu ama 4 te gözünü açtı. Eşim mama veriyor gözler bende, bakıp bakıp gülüyor biberonun yanından😅 zorla uyuttum bi saat sonra tekrar kalktı. 2 saattir memede💆 valla bol bol sabır lazım, bu ataklar hiç bitmeyecek galiba🙈
Demi ya bide o var babada ama gözler annede 💙 memeyle uykuya dalma ayrı keyif onlar için zaten, Allah yardımcımız olsun cnm gerçekten zormuş

Benim ilk değerim 22, 4 gün sonraki değerim 56 idi yanlış hatırlamıyorsam. Kanama filan da yoktu bende; hamileliği öğrendim bir hafta içinde de bu iğneyi oldum. İyice araştırsaydım, başka seçenekleri deneseydim diye düşündüm. Bir de tatile gidecektik o nedenle de hemen sonuç alınsın dedik sanırım eşimle.

3 gün sonra ağrılı bir kanama başladı bende, doktor da öyle demişti zaten. Senin durumu şnan bilemiyorum. Sonra kontrol amaçlı bir kaç kez daha kan verdim, ilk kontrolde düşmüş çıktı sonra yüksek çıktı. Tabi bizim de aklımız çıktı, makina hatası dediler ona da 🤷🏻‍♀️
Senin acele olmuş evet ben neredeyse 1 ay bekledim değer düşsün diye canım.
Neyse artık hayırlısı geçti gitti..

Demi ya bide o var babada ama gözler annede 💙 memeyle uykuya dalma ayrı keyif onlar için zaten, Allah yardımcımız olsun cnm gerçekten zormuş
Valla meme uçlarım acıdığı halde durduğu sürece tutuyorum memede. Sütüm çok az ama midesine giden kardır diye bakıyorum. Bazen ağzını çekince bi kaşık süt akıyor ağzından, içim acıyor😏

Valla meme uçlarım acıdığı halde durduğu sürece tutuyorum memede. Sütüm çok az ama midesine giden kardır diye bakıyorum. Bazen ağzını çekince bi kaşık süt akıyor ağzından, içim acıyor😏
Süt için takviye kullanıyor musun peki cnm

Süt için takviye kullanıyor musun peki cnm
Galaktago, bestlak, incir-kayısı-kuru üzüm hoşafı- rezene-anason-ıhlamur-kimyon- bol su bunları demedim canım ama işe yaramadı💆 solgarın bira mayası tableti var ondan alcam son çare herkes çok memnun, belki onun faydası olur. En azından beni emdiğinde yarım saat tutsa çocuğu o bile yetecek bana😬

Galaktago, bestlak, incir-kayısı-kuru üzüm hoşafı- rezene-anason-ıhlamur-kimyon- bol su bunları demedim canım ama işe yaramadı💆 solgarın bira mayası tableti var ondan alcam son çare herkes çok memnun, belki onun faydası olur. En azından beni emdiğinde yarım saat tutsa çocuğu o bile yetecek bana😬
Hurma ve e bebekden mum still tea yi de dene cnm onlar da yarar ise

Hurmayı denedin mi canım baya etkiliydi bende, günde 3 5 tane yiyordum ben, semizotu dereotu kıvırcık, inşallah etkili olur sende de, şu ds bir gerçek sen elinden geleni yap gerisi onun rızkı ben ilk çocuğumu 9 ay emzirdim, ikinci çocuğumu 3,5 yıl 😄 Birde emziren anneler ceviz yiyin hamileler de okusun ileriye yatırım 🥰

Hurmayı denedin mi canım baya etkiliydi bende, günde 3 5 tane yiyordum ben, semizotu dereotu kıvırcık, inşallah etkili olur sende de, şu ds bir gerçek sen elinden geleni yap gerisi onun rızkı ben ilk çocuğumu 9 ay emzirdim, ikinci çocuğumu 3,5 yıl 😄 Birde emziren anneler ceviz yiyin hamileler de okusun ileriye yatırım 🥰
Hamilelikte azı dişlerim hassaslaştı, hurma ve çikolata yerken özellikle beynime gidiyor ağrısı. Kuruların hoşafını yapcam yine onun içine koyup deneyeyim bir de🤔 olmayınca olmuyor ya. Tamam mama veriyorum ama mama öncesi emziriyorum da artacak olsa artardı herhalde. Hem elinde olmayan hangisini bulup yiyebiliyo ki Rabbim verdikten sonra oluyor dediğin gibi benim bebenin rızkı da buymuş😬 cevizi hamilelikte hergün yedim neredeyse, şimdi üşeniyorum valla. Gündüz karnımı doyurduğuma şükrediyorum😅

İğne oldum kızlar . Doktor kürtaj önerdi ama kabul etmedim inşallah fayda eder. Bikaç ay dinlenme zamanı..
Çok geçmiş olsun sizin de değeriniz benim gibi düşmüyordu sanırım ben mart sonu kürtaj olmuştum ve geçen haftada değerim hala 110'du en son gittiğimde 88e düşmüştü doktorum cyclo progynova verdi içindeki pıhtıları vs iyice söksün diye. Başka bir doktor iğne veya kalan parçaları almak için kürtaj önerdi ben istemedim hem rahim hem de hormonsal olarak daha fazla yıpranmak istemiyorum. Umarım siz de süreci hayırlısıyla tamamlayıp sağlıklı bir gebelik yaşarsınız.

Back