• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bende düşük yaptım şimdi planlama yapılacak. enfeksiyon tarama testi size yapıldı mı? Klamidya üroplazma vs düşüğe yada gebe kalamamaya etki ediyormuş. Doktordan istememe rağmen ısrarla bakmıyor basit bir idrar testi halbuki. Enfeksiyon taraması idrar kültürü veren var mı?
Geçmiş olsun canım benden de istenmedi

Kızlar bende düşük yaptım şimdi planlama yapılacak. enfeksiyon tarama testi size yapıldı mı? Klamidya üroplazma vs düşüğe yada gebe kalamamaya etki ediyormuş. Doktordan istememe rağmen ısrarla bakmıyor basit bir idrar testi halbuki. Enfeksiyon taraması idrar kültürü veren var mı?
Benden de hiç böyle bir şey istenmedi

Benim de çok zordu😥
3 saatte bir ilaç verdiler her sancıda ölüyordum.. doğum sancısı en azından doğal bisey surec itibariyle vucut kendini hazırlıyor. bizimki durduk yere rahmi ilaçla açmak.. ay çok zordu o gün benim için de. Hele bide yan etkileri vardı ilacın. Ateşim çıkıyordu ishal mide bulantısı...
Allah kimseye yasatmasin ne diyim
Bana da 4 saatte bir vajınal ve dilaltı verdıler, 3 kere verdıler.. Dılaltını aldıgım da Bi kere yutkundum, dırek cıkardım, ertesı sabah ishal olcaksın dedıler oyle de oldu.. O sancı yuzunden 3 4 gun bacaklarımın ustune basamadım kendımı çok kasıp sıktıgım ıcın...

Allahım bıda yasatmasın o günleri, saglıklı gebelıgımiz olsun ınsallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Bana önce gittiğim doktor ilaç falan vermedi tabii kaldı içerde koca koca pıhtılar, kanama kesildi. Yeni gittiğim doktor rahim kasıcı ilacı verdi dün işte. Bi ilk gün sancıdan yerleri tırmaladım bi de bu ilaçtan sonra dünden beri kıvranıyorum. Dediğin gibi sancının yanında bi de belim kopuyor. Sökülemiyor da 😔 sadece çamur gibi akıntı geliyor. Maydanoz suyu içsem mi dedim işe yarar mı ki?
Yok yok bısey ıcme ılactan Baska 1 hafta sure bılır kanama ara ara..şimdi Baska bısey ters etki yapmasın

Bana da 4 saatte bir vajınal ve dilaltı verdıler, 3 kere verdıler.. Dılaltını aldıgım da Bi kere yutkundum, dırek cıkardım, ertesı sabah ishal olcaksın dedıler oyle de oldu.. O sancı yuzunden 3 4 gun bacaklarımın ustune basamadım kendımı çok kasıp sıktıgım ıcın...

Allahım bıda yasatmasın o günleri, saglıklı gebelıgımiz olsun ınsallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Amin kuzum hiç birimize yasatmasin inşallah 🙏

Ya bozma moralini canım daha erken bencede ben de gittiğimde görememiştim 5. Haftada niye böyle yapıyorlar ki 🤔
Valla aslında ben rahat bı insanim normalde ama işte böyle olunca bende neden yaptıklarına anlam veremiyorum burda okuduklarim araştırdiklarim ne bileyim başıma gelenler hepsini biraraya getirince bana 5.haftada böyle akıl bulandirmak saçma geliyor hani suanki sıkıntı ne bunu anlamıyorum ya

Valla aslında ben rahat bı insanim normalde ama işte böyle olunca bende neden yaptıklarına anlam veremiyorum burda okuduklarim araştırdiklarim ne bileyim başıma gelenler hepsini biraraya getirince bana 5.haftada böyle akıl bulandirmak saçma geliyor hani suanki sıkıntı ne bunu anlamıyorum ya
Onlar bizim gibi düşünemiyorlar daha duygusuzlar bazı konularda sen içini ferah tut haber ver muhakkak canım 🤲🏻🙏🏻❤️

Bence çok erken canım moralini bozma diyemiyeceğim olur olmaz bozuluyor.Rabbim yüreğini ferahlatsın inşaAllah.Benim görümcemin tam 9 haftaya kadar kese boş demişler ama hiç kürtajdan bahsetmemiş doktoru.Kalp atışını 9 haftalık iken duymuşlar düşün.Böyle örnekler çoktur eminim.
İnşallah canm gerçekten çok örnek var en başta kendi başıma gelen ama dediğin gibi aklına girincede çıkmıyor hayırlısı artık napalim

Kizlar diger genleri normal olup bunlar heterozigot olan var mi?

MTHFR C677T Heterozigot
PAI-1 4G/5G Heterozigot

İgne kullandiniz mi gebeliginiz boyunca?
Benim sonucum aynısı, ecopirin kullanıyorum, gebelik olunca iğneye geçeceğiz.Ah o günleri bir görebilsem.iğne olmasa da olur ama 2 kaybım var, risk almak istemiyorum, zararı yok vereceğim dedi doktorum.Kanıtlanmış bir bilgi yokmuş bu konuda.Benim anladığım risk var da demiyorlar yok da demiyorlar.Sana ne dediler?

Bugün Dr a gittim iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum tabide geçen hafta keseyi görmüştü 1 hafta sonra gel demişti kalp atışı için 5+6 yım sat a göre kese 10mm dedi boş gebelik gibi dedi şuan birşey göremiyorum dedi diğeriyle aynı süreci tekrar yaşıyor gibiyim araştırıyorum zaten bu süre erken gibi geliyor ama neden hemen moralimi yerle bir ediyor ki yada bu seferde mi bı terslik var anlayamıyorum 🤷😔
10mm kese ile boş gebelik şüphesini nasıl elde etmiş doktorun tebrik ediyorum🤦🏻‍♀️ Gebeliğin başında adet tarihiyle uyuşmayabiliyor o yüzden hiç dert etme,önemli olan güzelce büyümesi,Canını sıkma, maalesef bazı kadın doğumcular sürekli kötü senaryo yazıp oynuyor. İnşallah öbür kontrolde güzel haberler alacaksın.Ne zamana çağırdı

Bugün Dr a gittim iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum tabide geçen hafta keseyi görmüştü 1 hafta sonra gel demişti kalp atışı için 5+6 yım sat a göre kese 10mm dedi boş gebelik gibi dedi şuan birşey göremiyorum dedi diğeriyle aynı süreci tekrar yaşıyor gibiyim araştırıyorum zaten bu süre erken gibi geliyor ama neden hemen moralimi yerle bir ediyor ki yada bu seferde mi bı terslik var anlayamıyorum 🤷😔
Canım hıc bozma moralini, kese 20 mm olmadan bebıs gorulmez, ben cok arastırdım onu, 6.haftayı bekle

10mm kese ile boş gebelik şüphesini nasıl elde etmiş doktorun tebrik ediyorum🤦🏻‍♀️ Gebeliğin başında adet tarihiyle uyuşmayabiliyor o yüzden hiç dert etme,önemli olan güzelce büyümesi,Canını sıkma, maalesef bazı kadın doğumcular sürekli kötü senaryo yazıp oynuyor. İnşallah öbür kontrolde güzel haberler alacaksın.Ne zamana çağırdı
Valla ters giden şeyi bende anlamadım o haftaya çağırdı ama ben belki sabredemeyip başka Dr a giderim bizim burası küçük bir şehir özele gidersin erken doğumda biz karışmayız derler ortada kalırsın devlete gidersin daha ilk zamandan moralman sıfır öncekinde de öyle yaptılar sanırım başka şehre gideceğim Dr için teşekkür ederim ☺️ inşallah guzel olur hersey

Gecmıs olsun canm, ben hıc duymadım bu testleri, pıhtılasma ve kromozom testı yaptırdım sadece sımdılık

Benim sonucum aynısı, ecopirin kullanıyorum, gebelik olunca iğneye geçeceğiz.Ah o günleri bir görebilsem.iğne olmasa da olur ama 2 kaybım var, risk almak istemiyorum, zararı yok vereceğim dedi doktorum.Kanıtlanmış bir bilgi yokmuş bu konuda.Benim anladığım risk var da demiyorlar yok da demiyorlar.Sana ne dediler?
Kuzum benım testımi de yorumlar mısın, 4 doktor gorusu aldım 4u de farklı soyledı, bu cuma genetıkte randevumuz var o ne dıyecek bılmıyorum...

Eklentiler

• Screenshot_20210112_191302.jpg
    Screenshot_20210112_191302.jpg
    91,8 KB · Görüntüleme: 29
Kuzum benım testımi de yorumlar mısın, 4 doktor gorusu aldım 4u de farklı soyledı, bu cuma genetıkte randevumuz var o ne dıyecek bılmıyorum...
Seninle aynı canım sonuçlarimiz benim bu mthfr diyye ikinci bi gende daha var heterezigott. Doktor ne dedi sana ben daha gitmedim

Seninle aynı canım sonuçlarimiz benim bu mthfr diyye ikinci bi gende daha var heterezigott. Doktor ne dedi sana ben daha gitmedim
Bırısı hafıf dedı, bırısı yok dedı bırısı hemen tedaviye baslammalı dedı, bırısı de folık asıt yeterli dedı.. Genetik ile cuma gunu gorusecegız

Back