• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bugün Dr a gittim iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum tabide geçen hafta keseyi görmüştü 1 hafta sonra gel demişti kalp atışı için 5+6 yım sat a göre kese 10mm dedi boş gebelik gibi dedi şuan birşey göremiyorum dedi diğeriyle aynı süreci tekrar yaşıyor gibiyim araştırıyorum zaten bu süre erken gibi geliyor ama neden hemen moralimi yerle bir ediyor ki yada bu seferde mi bı terslik var anlayamıyorum 🤷😔
Korkma allahın izniyle bişey olmaz. Daha çok erken. Doktorlar herşeyi böyle pat diye söylerler zaten 😡 acele etme sürecinin tadını çıkarmaya çalış sadece. Olmayacaksa da elden hiçbişey gelmiyor zaten. Sen iyi ol ki, bebeğin de iyi gelişsin 🥰
Kuzum ben yukarda yazdığımiilk gebeliğim için söyledim. 16 haftalıkti. Normal doğum yapmıştım ilaçla.
5 +4 olan 3 hafya önceki düşüğümde ilac filan vermediler. Bi 10 gun yogun arada kesilensonra tekrar yoğunlaşan kanamam oldu. Sonra kesildi. Rahîm geçen hafta kalındı maydonoz suyu filan içtim, adet söktürücü masajlar yaptim.. valla olmadi kanama filan. bu hafta gittim dr a incelmiş rahim.
Çamur gibi akıntı normal canim rahim inceliyordur seninde
Çok afedersin ikisini birbirine karıştırdım ben. Hala içerde pıhtılar olduğu için ilaç verdi bana ama o kadar sancıya hala sökülmüyor. Kanama başlayalı 8 gün oldu. Sürecim biraz uzun olacak galiba napalım hayırlısı...
Maydanoz suyunu bilmiyorum ama kürtajdan bir hafta sonra gittiğimde doktor daha sökülmesi gereken pıhtı var demişti adetle atar dedi ilaç vermedi bende normalde içtiğim bir şeydir akşam bir bardak ada çayı içtim ertesi gün tekrar lekelenme başladı ve pıhtı pıhtı sökülmüştü
Ada çayının kokusundan oldum olası iğrenirim 🙈 ben de maydanoz suyu deneyeyim bari çok teşekkür ederim 🤗

20210112_145517.jpg

Bugün Dr a gittim iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum tabide geçen hafta keseyi görmüştü 1 hafta sonra gel demişti kalp atışı için 5+6 yım sat a göre kese 10mm dedi boş gebelik gibi dedi şuan birşey göremiyorum dedi diğeriyle aynı süreci tekrar yaşıyor gibiyim araştırıyorum zaten bu süre erken gibi geliyor ama neden hemen moralimi yerle bir ediyor ki yada bu seferde mi bı terslik var anlayamıyorum 🤷😔
Ya bozma moralini canım daha erken bencede ben de gittiğimde görememiştim 5. Haftada niye böyle yapıyorlar ki 🤔

Kızlar pıhtılaşma sonucumu atcam burayada yüklenmiyor. Iki gende heterozigot var. Genetik doktoru bunlar düşüklerle ilişkilidir tam diyemeyiz. Ama karar doktoruna ait dedi o kan sulandırıcı başlayıp başlatmama kararını versin dedi. Genetik test verdik eşimle o da iki haftaya cikacak
Senin adına sevindim canım.Ağır pıhtılaşma yok galiba.Doğru kararı doktorun verir İnşaAllah iyi bi doktorla çok sağlıklı bi gebelik geçirirsin.

Senin adına sevindim canım.Ağır pıhtılaşma yok galiba.Doğru kararı doktorun verir İnşaAllah iyi bi doktorla çok sağlıklı bi gebelik geçirirsin.
Inşallah canım ya. İğneden korkarım genelde. Ama başlanması gerekiyorsa yapcakta pek bişey yok. Coronaya yakalandigimda hastanede yapıyolardı o iğneden bayağı yakıyordu 😔

Bence çok erken canım moralini bozma diyemiyeceğim olur olmaz bozuluyor.Rabbim yüreğini ferahlatsın inşaAllah.Benim görümcemin tam 9 haftaya kadar kese boş demişler ama hiç kürtajdan bahsetmemiş doktoru.Kalp atışını 9 haftalık iken duymuşlar düşün.Böyle örnekler çoktur eminim.

Inşallah canım ya. İğneden korkarım genelde. Ama başlanması gerekiyorsa yapcakta pek bişey yok. Coronaya yakalandigimda hastanede yapıyolardı o iğneden bayağı yakıyordu 😔
Benim kesin gibi bişey zaten direkt iğne başlatılcak.Bende tam tersi hiç korkmam iğneden filan🙃 Rabbim dağına göre kar veriyor.Alışır, uzmanı dahi oluruz kullanınca😎

Benim kesin gibi bişey zaten direkt iğne başlatılcak.Bende tam tersi hiç korkmam iğneden filan🙃 Rabbim dağına göre kar veriyor.Alışır, uzmanı dahi oluruz kullanınca😎
Seninki homozigot mu çıkmıştı canım öyle hatırlıyorum sanki. Evet mecburiyet insana herşeyi yaptırır. Tek sağlıklı bebeklerimz olsunda.

Ya bi de benim araştırmalarıma göre bayağ küçük bi iğneymiş kolaymış vurması, kendi kendine yapabiliyormuşsun🤔

Seninki homozigot mu çıkmıştı canım öyle hatırlıyorum sanki. Evet mecburiyet insana herşeyi yaptırır. Tek sağlıklı bebeklerimz olsunda.
Evet 2 gende homozigot var.Benim 2 düşük olduğu için heterezigot da olsaydı benim tercihim yine iğne olurdu.

Ya bi de benim araştırmalarıma göre bayağ küçük bi iğneymiş kolaymış vurması, kendi kendine yapabiliyormuşsun🤔
Valla hastanede bize vurdukları normal iğne boyutundaydı canım. Ama gebelikte kullanılan öyle değil mi bilmiyorum. Yakıyordu birde vurduktan sonra.

Doktorun ne dicek merak ettim kuzum bizi de bilgilendir. Bu trombofili paneli dedikleri test mi?

Bide bugün genetik test verdik demissin o testin adi ne tam olarak
Evet bu trombofoli dedikleri canım. O genetikte eşimle ikimizden sağlıklı bir bebek oluşmasına engel bi gen var mi ona bakılıyor. Genetik test galiba adı tam bilmiyorum canım.

Valla hastanede bize vurdukları normal iğne boyutundaydı canım. Ama gebelikte kullanılan öyle değil mi bilmiyorum. Yakıyordu birde vurduktan sonra.
Yok küçük ve havada bırakamıyormuşsun yaparken öyle bi kullanımı var.Ben Kağan Kocatepe yi dinlemiştim.

Kızlar bende düşük yaptım şimdi planlama yapılacak. enfeksiyon tarama testi size yapıldı mı? Klamidya üroplazma vs düşüğe yada gebe kalamamaya etki ediyormuş. Doktordan istememe rağmen ısrarla bakmıyor basit bir idrar testi halbuki. Enfeksiyon taraması idrar kültürü veren var mı?

Kızlar bende düşük yaptım şimdi planlama yapılacak. enfeksiyon tarama testi size yapıldı mı? Klamidya üroplazma vs düşüğe yada gebe kalamamaya etki ediyormuş. Doktordan istememe rağmen ısrarla bakmıyor basit bir idrar testi halbuki. Enfeksiyon taraması idrar kültürü veren var mı?
Benden istenmedi canım. Diğer tüm testler yapıldı. Doktorum gerek görmedi galiba.

Back