Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selam kızlar, yeni bat ekleyenler, yeni gelenler aramıza hoşgeldiniz, ınsallah sağlıkla yavrularimiza kavuştuğumuz zamanları da konuşuruz beraber.. Yeni hamile kalan bi arkadas varmis, sağlıkla artsın değeri inşallah.. Sohrab Sohrab cok geçmiş olsun cnm basit bi üşütmedir inşallah.. Dün yeğenlerimin sünneti vardı dikkat etmeye çalıştım elimde geldiğince maskemi cikartmadim inşallah sıkıntı yasamam bende, bi yanim korkuyor, bide o dusuncesiz insalar yok mu hayır görüyorsun hamileyim n95 maske taktım gelip sarilmaya çalışıyorlar ya

Ayy ne güzel haber sağlıkla devam etsin inşallah korkmayın lütfen güzel olacak öyle düşünelim🙏 kaybınızın üzerinden ne kadar zaman geçmişti kaç aydır deniyordunuz 😊
Geçen yıl aralıkta 9. Haftalıkken kalbi durdu. 4 Ay ara verdik. Mayısta tekrar hamile kaldım ama kimyasal oldu. Sonrasında korunmadım hiç. Şu an çok yeni daha. Çok teşekkür ederim. Inşallah sağlıkla gelir, allah isteyen herkese nasip etsin🙏

anladım canım yok ya çevremde de hiç duymadım
ben hiç doğuramadım ki yani lohusa kadına falan oluyomuş o galiba
Komşumuz da hiç dogurmamisti. Bebekken yada yeni evliyken olmuştur dedi babaannem. Aslında dinimizde yeri yok inanmak istemiyorum ama üç tane düşük sonrası sağlıklı üç doğum yaptı dediğim kadın.

Günaydınn🤩 ay hadi inşallah malum olmuştur arkadaşlarına. Canım sen gün aşırı ilişki şeklinde mi devam edeceksin ovü kullanmıyorum demiştin dimi? Bir de bu doktor sana yine de kan sulandırıcı vermişti ya ne kullanıyorsun her gün alıyor musun dozu ne 😬
Ama ben bu süreç beni biraz yıprattı o yüzden bir süre düşünmüyoruz dedim, pembik yalan🥺😂
Evet canım pazar günü bitti tamamen regl döngüm, cuma günü de doktora gidicem yumurta büyüklükleri için, sen hangi gün gideceksin? Eşimin haftaya şehir dışı iş seyahati var kalmalı, bakalım o zamana kadar neler olacak :) bak sana ekliyorum kullandığım aspirini sabah tok karnına alıyorum bi haftadır, corasprin görselim ektedir 🤪
Günaydın ✋
Bende aynı fikirdeyim.
Tup bebek tedavilerine giderken herkese söylemiş onlardan dualar istemiştim.Kimin duasını kabul olur bilinmez diyerek.
Çalıştığım için de rapor olayına gidiyordum bir şekilde haberleri olmak zorundaydi.
Fakat yaşadığım bu kuretajdan sonra insanlar arayıp geçmiş olsun dedikçe yorulduğumu hissettim açıklama yapmak zor geldi beni çok üzdü.
Fakat bu sefer bende gizli tutacağım.En az 12haftayi göze alarak öyle plan yapıyorum.
İnsallah Rabbim hayırlısi ile isteyen herkese nasip etsin 🤲🤲
Malesef kimin ne niyetle ne gözle baktığını bilemiyoruz, bana haberi verdiğim bir arkadaşım bak öyle herkese söyleme nazar değer demişti. Ben hala nazar mazar olduğuna inanmıyorum, Allah’ın takdiri ama insanlar açıklama yapmak dediğiniz gibi kürtaj ve kayıptan çok daha yoruyor insanı. İnsan zaten bir kayıptan sonra kimseyle paylaşmak istemezmiş, tecrübeli arkadaşlar hep öyle söylüyor😊
Teşekkür ederim 🙏Bel ağrım yokluyor. Öksürük bir gidip bir geliyor gece çok öksürdum şimdi yok birşey. Burnum kapalı tad koku gitti. Gebelik düşünüyoruz diye vitaminler sağlıklı beslenme falan onların ekmeğini yiyoruz gerçekten. İnşallah kötüye gitmez isem suanki halime şükrediyorum 🙏 bugün 7. Gün artık iyileşmek istiyorum 🙏
Canım belki hamilelik esnasında geçirecektin, hep iyi tarafından bakalım biz. Olup atlatacaksın ve sürece sağlıkla devam edeceksin. Ben bir ara aşı bile olmam ben diyordum, nasıl öyle düşünebilmişim hayret ediyorum kendime. 2 aşımı da oldum kürtajdan sonra, şimdi kafam nedense daha rahat. Sen de kazasız belasız atlat şu hastalık sürecini ve önüne bak hayırlısıyla, bize düşen bu zor süreçlerde pozitif kalabilmek🌼

Eklentiler

• C566C577-D1BB-41AD-920C-3C75827EC4F5.png
    C566C577-D1BB-41AD-920C-3C75827EC4F5.png
    304,3 KB · Görüntüleme: 28
Doktordan çıktım şimdi, çok şükür 2 yumurtam var gelişen. Ovitrelle i vurdu. Heyecanlı bekleyiş başladı 🥰 hepimiz güzel haberler verelim, Eylül ayı umut ayıdır
Canım bu ovitrelle çatlatma iğnesi mi oluyor? Bir de daha önce yaptırmış mıydın ilk mi bu? Kaçırmış olabilirim kusura bakma lütfen.

Geçen yıl aralıkta 9. Haftalıkken kalbi durdu. 4 Ay ara verdik. Mayısta tekrar hamile kaldım ama kimyasal oldu. Sonrasında korunmadım hiç. Şu an çok yeni daha. Çok teşekkür ederim. Inşallah sağlıkla gelir, allah isteyen herkese nasip etsin🙏
Çook tebrik ederim, sağlıkla güzellikle ilerlesin🧿☘️

Komşumuz da hiç dogurmamisti. Bebekken yada yeni evliyken olmuştur dedi babaannem. Aslında dinimizde yeri yok inanmak istemiyorum ama üç tane düşük sonrası sağlıklı üç doğum yaptı dediğim kadın.
şey mi acaba ümmü sıbyan mı bahsettiğin
belki bazı yerlerde farklıdır
Günaydın kızlar..Karantinamın 6.günü sanırım hastalık evresi bitti ama günümüzün dolmasını bekleyeceğiz🥴 mecburen ilk işim çıkıp bebek alışverişi yapmak artık..😜🤭
çok geçmiş olsun gelsin tatlı telaşlar:KK76:

Ama ben bu süreç beni biraz yıprattı o yüzden bir süre düşünmüyoruz dedim, pembik yalan🥺😂
Evet canım pazar günü bitti tamamen regl döngüm, cuma günü de doktora gidicem yumurta büyüklükleri için, sen hangi gün gideceksin? Eşimin haftaya şehir dışı iş seyahati var kalmalı, bakalım o zamana kadar neler olacak :) bak sana ekliyorum kullandığım aspirini sabah tok karnına alıyorum bi haftadır, corasprin görselim ektedir 🤪

Malesef kimin ne niyetle ne gözle baktığını bilemiyoruz, bana haberi verdiğim bir arkadaşım bak öyle herkese söyleme nazar değer demişti. Ben hala nazar mazar olduğuna inanmıyorum, Allah’ın takdiri ama insanlar açıklama yapmak dediğiniz gibi kürtaj ve kayıptan çok daha yoruyor insanı. İnsan zaten bir kayıptan sonra kimseyle paylaşmak istemezmiş, tecrübeli arkadaşlar hep öyle söylüyor😊

Canım belki hamilelik esnasında geçirecektin, hep iyi tarafından bakalım biz. Olup atlatacaksın ve sürece sağlıkla devam edeceksin. Ben bir ara aşı bile olmam ben diyordum, nasıl öyle düşünebilmişim hayret ediyorum kendime. 2 aşımı da oldum kürtajdan sonra, şimdi kafam nedense daha rahat. Sen de kazasız belasız atlat şu hastalık sürecini ve önüne bak hayırlısıyla, bize düşen bu zor süreçlerde pozitif kalabilmek🌼
7 eylüle aldım randevuyu canım şimdi. İnşallah güzel yumurtlarız 😅 coraspine de gerek yok demişti doktorum ama alacağım bugün eczaneden 2 güne 1 falan içeyim diyorum. Heterozigotta gerek yok dedi sorduğum doktorlar ama kan sulandırıcı zararı olmaz herhalde sana da vermiş doktor.

7 eylüle aldım randevuyu canım şimdi. İnşallah güzel yumurtlarız 😅 coraspine de gerek yok demişti doktorum ama alacağım bugün eczaneden 2 güne 1 falan içeyim diyorum. Heterozigotta gerek yok dedi sorduğum doktorlar ama kan sulandırıcı zararı olmaz herhalde sana da vermiş doktor.
Bana bir doktor gerek yok dedi, sonradan gittiğim bu doktorum verdi. Bildiğim kadarıyla gebelik düşünmeyen sağlıklı insanlar bile alıyor çok zararı olan bir şey değilmiş kullanalım bakalım :) Benim de 3 Eylül, ben erken mi aldım acaba ya? Hatta bana doktor reglimin 11. Günü gel demişti de ben 1 gün sonraya aldım. Gerçi gidip ultrason cihazından bakıcaz çok da önemli değil bir kaç gün gibi :) Senin tam yumurtlama zamanı mı oluyor?

Teşekkür ederim 🙏Bel ağrım yokluyor. Öksürük bir gidip bir geliyor gece çok öksürdum şimdi yok birşey. Burnum kapalı tad koku gitti. Gebelik düşünüyoruz diye vitaminler sağlıklı beslenme falan onların ekmeğini yiyoruz gerçekten. İnşallah kötüye gitmez isem suanki halime şükrediyorum 🙏 bugün 7. Gün artık iyileşmek istiyorum 🙏
Bu kadarla gelip geçmiş olsun inşallah 🙏

Bilmiyorum ki canım hiç anlamam bu işlerden :KK43:
Yanlış anlamayın kızlar ama dinde böyle bir şeyin yeri yok. Hiç kafanızı böyle şeylerle yormayın derim.Sadece nazar olabilir. Bol bol nazar ayetleri okunmalı. Bi de bikaç şey var ama burada yazamıyorum.Onlara karşı korunmak için hergün sure okunmalı gebeyken içimizin rahatlaması için.

Yanlış anlamayın kızlar ama dinde böyle bir şeyin yeri yok. Hiç kafanızı böyle şeylerle yormayın derim.Sadece nazar olabilir. Bol bol nazar ayetleri okunmalı. Bi de bikaç şey var ama burada yazamıyorum.Onlara karşı korunmak için hergün sure okunmalı gebeyken içimizin rahatlaması için.
Bende sizin gibi düşünüyorum banada hamayli yazdırmak istediler ama biz istemedik. Ama insan işte elinden geleni yapmak istediği için arkadaşlarda zararı olmaz deneyelim en azından diye düşünmüşlerdir sanırım. Dediğiniz gibi bol bol ayet okuyalım bol bol dua edelim yapabileceğimiz en güzel şey bunlar.

Bende sizin gibi düşünüyorum banada hamayli yazdırmak istediler ama biz istemedik. Ama insan işte elinden geleni yapmak istediği için arkadaşlarda zararı olmaz deneyelim en azından diye düşünmüşlerdir sanırım. Dediğiniz gibi bol bol ayet okuyalım bol bol dua edelim yapabileceğimiz en güzel şey bunlar.
Bana da çok ısrar ettiler eşim asla izin vermez. Kendisi de araştırıp okuyan biri böyle bir şey yok demişti.Ama dedem eski toprak o yapmam gerekiyor demişti. Sonuç olarak dedem memleketteydi ve bana gönderemedi.Sonuç gebeliğim sağlıkla ilerledi çok şükür.Eşimin bizzat hadislerden aldığı bikaç zikir dua hergün okunması gereken ilk başlarda ben den bunları okumamı istedi ben de dikkat ettim ve hergün ayetel kürsi nazar duaları okuyup kendime ellerimi sürdüm.Ben çok fazla kabus görüyordum iki düşüğümde de öyle oldu.Bu gebelikte görmedim. Gerçekten nazara geliyorum ama yıldızım mı düşüktür nedir🤷‍♀️😂

Bana bir doktor gerek yok dedi, sonradan gittiğim bu doktorum verdi. Bildiğim kadarıyla gebelik düşünmeyen sağlıklı insanlar bile alıyor çok zararı olan bir şey değilmiş kullanalım bakalım :) Benim de 3 Eylül, ben erken mi aldım acaba ya? Hatta bana doktor reglimin 11. Günü gel demişti de ben 1 gün sonraya aldım. Gerçi gidip ultrason cihazından bakıcaz çok da önemli değil bir kaç gün gibi :) Senin tam yumurtlama zamanı mı oluyor?
Yumurtlamadan birkaç gün önce olacak sanırım bilmiyorumki tam ne zaman yumurtlayacağım malum kürtaj döngüyü değiştirdi. Ovü ile de takip edeceğim ben ama usg de kaç mm falan onu da görmüş olurum hem doktor rahim kalınlığına falan da bi bakar diye düşündüm çok gerekli değil aslında gitmek ama işte en azından elimden bu geliyor içim rahatlıyor üstüme düşeni yapıyorum diye

X