Düşük materyalinden genetik kromozom analizi

balim6

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2023
11
2
29
Merhaba arkadaşlar bu 3. Gebeliğimdi (ilk ikisi erken haftalarda kendi düştü) 9 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum. Genetiğe gönderdik sonuç bu şekilde çıktı. Anlayanlar bir bakabilir mi rica etsem? Bundan sonraki gebelikte nasıl bir yol izleyeceğiz hiçbir fikrim yok daha doktorum ile görüşmedim prof bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler

Eklentiler

• 268D405C-0E02-403D-8A6D-7736A8B6B00F.jpeg
    111,7 KB · Görüntüleme: 629
Merhaba öncelikle geçmiş olsun, kromozom fazlalığı nedeniyle böyle bir sorun yaşamışsınız. Normalde olması gereken total'de 46 kromozomdur ancak fetüs 47 kromozomluymuş muhtemel down sendromu. Umarım sağlıklı gebeliğinize en kısa zamanda kavuşursunuz, Allah diğer evlatlarınıza sağlık versin

Çok teşekkür ederim amin isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin rabbim

Geçmiş olsun, kalp hastalığı vs çok oluyor down bebeklerde muhtemelen kalp gelişiminde sıkıntı olmuştur Rabbim sağlıkla tekrardan nasip etsin

Mozaik yazıyor onu merak ettim. Teşekkür ederim yorumunuz için
Bebek 47 kromozomlu imiş yani down ancak bazı down sendromlu bebek çocuklarda 46 kromozomlu hücreler bulunabiliyor ilk döllenme esnasında sonra hücreler cogalirken 47 olabiliyor ,yada bazı hücreleri 46 bazıları 47 kromozomlu olabiliyor. Sağlıcakla kavuşun

Mozaik yazıyor onu merak ettim. Teşekkür ederim yorumunuz için
Mozaik down sendromu, down sendromunun bir çeşidi üç çeşidi var tipik down, Mozaik down sendromu birde translokasyon tipi down sendromu var. Mozaiklerde kalp hastalığı vs çok görülmüyor aslında çok nadir. Benimde kızım var 3.5 yaşında down sendromu

Belki de yaşamla bağdaşmayacak bir durumu vardı bebeğimin . Allah bağışlasın yavrunuzu bir anne için hiç farkı yok bence hatta bu dünyadaki melekler onlar kaç yaşına gelirlerse gelsinler kürtajdan önce kromozom anomalisi çıkarsa genetik taramalı tüp bebek yapabiliriz demişti doktorum ama tekrarlama olasılığı hakkında bilginiz var mı?

Amin çok teşekkürler benim mecburi tüp bebekti tüplerimde sıkıntı vardı olmuyordu. İlk tüp bebek denememde kalp atışı durmuştu genetiğe gönderdik 45x Turner sendromu çıkmıştı. Sonra biz genetiğe gönderelim embriyolarımızı dedik dr gerek görmedi tekrar eden bir durum değil diyerekten ama kızım doğdu :) iyi ki de doğmuş :) evlat evlattır elbette ama çok fazla sağlık sıkıntısı yaşadık kalp ameliyatı vs çok şeyler yaşadık bi kardeşi olsun çok istedik tekrardan transfer oldum bu sefer dondurulmuş embriyolarımızı genetiğe gönderdik çok şükür normal kromozomlu bulabildik. İnşaAllah başkahiçbir sıkıntı olmadan kucağımıza alırız Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Allahin izniyle insallah saglicakla olsun canim.

evet böyle bebekler Sağlık sıkıntısı ile doğuyormuş bağırsak problemleri kalp problemleri. Rabbim şifa versin inşallah saglıkla sıhhatle doğar bebişiniz çok sevindim peki genetiğin maaliyeti nasıl tüp bebek kadar tutuyor diyorlar

Amin İnşaAllah
295 dolar tek embriyo fiyatı

Peki ben şimdi ne yapmalıyım? Doktorum bir daha dene şansını aynı senaryo olursa o zaman tüp bebek yaparız dedi
Bencede deneyin tekrar, her zaman aynı sorun olmaz siz eşinizle genetik test yaptırdınız mı

Yaptırdık bizim genetiğimiz normal canım.. bu ayı atlatayım öteki ay inşallah düşünüyorum
İyi çok şükür canım bencede deneyin yaşınız gençse, olabiliyor bazen ilk gebeliklerde böyle şeyler, İnşaAllah Rabbim sağlıkla sıhhatle nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…