Hayır tüp bebekleGeçmiş olsun 2 sağlıksız olan doğal yolla mı olmuştu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır tüp bebekleGeçmiş olsun 2 sağlıksız olan doğal yolla mı olmuştu?
Geçmiş olsun kendinize iyi bakın bu süreçte yeniden sağlıkla olur inşallahSelam kızlar,
6 ocakta bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. 2 ay geçti, doktor 3 ay ara vermek yeterli olur demişti. 3 ayın dolmasını bekliyorum ben de. topici görünce yazmak istedim
İki kere tuttuysa yine tutar inşallah yumurta ve sperm güçlendirici takviyeler alıyor musunuzHayır tüp bebekle
Zaten yıllardır profesyonel seviyede spor yapıyorum. Beslenmem de hep o yönde. Takviyeler de alıyoruz. Ama yine de embriyolarımız blast olmuyor. İyi kalitede blast olanlar sağlıklı geldi. Ama 6.gün embriyolarıydı. Onlar da sağlıklı olmalarına rağmen yavaş gelişmişti, gebelik oluşturdular ama ilerlemediler. Eşimin genetik taşıyıcılığı var ama hep problemli sperm denk gelmiyordur dölleme esnasında diye düşünüyorum. İyi kalitede 5.gün blast bulsak bile genetik olarak da sağlıklı olursa olur ama o kadar çok bulamadık ki tekrar başa dönmek çok zor.İki kere tuttuysa yine tutar inşallah yumurta ve sperm güçlendirici takviyeler alıyor musunuzegzersiz ve beslenme de çok önemli
Aynı haftada aynı şey benim de başıma geldiSelam kızlar 10. Haftamdayken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim 8 haftalıkken. 14 şubatta kürtaj oldum. Hala ufak ufak lekelenmelerim devam ediyor. Çok üzülüyorum aklımdan çıkmıyor maalesef. Belki pıhtılaşma oldu belki başka bişey oldu. Belki bir iğne yaşamaya devam etmesini sağlardı hiç bilemiyorum. Genetik Test için çarşamba doktora gideceğim umarım yapar. Neyse bu listeye beni de ekleyin. Umutlanmak, yeniden hamile kalmak ve sağlıkla bebeğimi kucağıma almak istiyorum bende. Hepimizin tüm dilekleri gerçekleşir inşallah![]()
Düşükler için bir açıklama yapıldı mı acaba? kalp durması mı direkt düşük mü oldu? Nasıl bir yol izletiyorlar? ben de bir kalp durması yüzünden kürtaj oldum.Benim gibi ileri yaş olup 37, kürtaj sonrası normal yolla ya da tüp bebek ile hamile kalan var mı? 2 gebelik geçirdim ikisi de sağlıksızdı. Kürtaj sonrası bir de rahmim ile ilgili problem yaşamaktan korkuyorum
Merhaba 8+6 haftalık gebeyim bebeğin kalp atımını duymadık gelişimi de durmuş düşük olmazsa kürtaj olacağım zararları var mı? Rahmime zarar verir mi? Ve ilk gebeliğim yine de testleri yapmam gerekiyor muBenim de aynı 9.haftada kürtaj oldum bebek 6+3tü. Bizim kromozomlar normaldi şükür pıhtılaşmada da 1er homozigot ve heterozigot var doktorum hamile kalınca asprin içersin ve perinatoloğa danışırsın dedi.
Bir sıkıntı yaşadınız mı kürtaj sonrası çok korkuyorum kürtaj olacağım düşük olmazsa hem üzgünüm hem de ilk gebeliğim rahmim zarar görür diye endişeleniyorumDüşükler için bir açıklama yapıldı mı acaba? kalp durması mı direkt düşük mü oldu? Nasıl bir yol izletiyorlar? ben de bir kalp durması yüzünden kürtaj oldum.
Birebir aynı durumdayız düşük olmazsa kürtaj olacağım bir sorun yaşadınız mı ve test yaptırmamıza gerek var mı sonrasında ilk gebeliğimTeşekkürler, 8+5 te kürtaj oldum ama bebek 6 haftalıkta kalmıştı kalbini hiç duyamadım. Kan ve genetik testi yaptırdık eşimle kendimize onu bekliyorum. Siz kan pıhtılaşma testi yaptırdınız mı
Vakumlu kürtaj olacaksanız korkmayın rahim zarar görmüyor sonrasında yine gebelik olabiliyorBir sıkıntı yaşadınız mı kürtaj sonrası çok korkuyorum kürtaj olacağım düşük olmazsa hem üzgünüm hem de ilk gebeliğim rahmim zarar görür diye endişeleniyorum
Benim bebedim sağlıklı idi. Tüp bebek yaptırmıştım. Genetik olarak sağlıklı embryo transfer edilmişti. Ama ona rağmen gelişmesi durdu. Sağlıklı olsa da olabiliyor.Düşükler için bir açıklama yapıldı mı acaba? kalp durması mı direkt düşük mü oldu? Nasıl bir yol izletiyorlar? ben de bir kalp durması yüzünden kürtaj oldum.
Merhaba endişelenmeyin ben çok zorlanmadım açıkçası. Sadece psikolojisi zor onun dışında ağrım pek olmadı kanama da çok az 1 hafta sürüp bitti. Vakumlu kürtajda kazıma vs olmadığı için çok zarar vermez diyorlar ben 28 gün sonra adet olmuştum yeniden. Yani temiz bi yerde deneyimli bi doktor yapsın sorun olmaz inşallah. Zaten bazen başka çare olmuyor bana kendisi düşmez kolay kolay demişlerdi. Testlere ilk gebelikte genelde gerek duymuyorlar ardından hemen hamile kalanlar da var, ben kendi isteğimle yaptırmıştım o size kalmış bi şey diyememMerhaba 8+6 haftalık gebeyim bebeğin kalp atımını duymadık gelişimi de durmuş düşük olmazsa kürtaj olacağım zararları var mı? Rahmime zarar verir mi? Ve ilk gebeliğim yine de testleri yapmam gerekiyor mu
Sperm testi ve hsg iyi olur dediğiniz gibi inşallah temiz çıkar. Aslında sizin 12-18.haftalar olmuş genelde genetik sorun olanlar ilk 3 ayda düşer diyorlar. Yani pıhtılaşma geldi aklıma ama onda da bi şey çıkmamış. Geçmiş olsun diyelimHerkese merhaba..
Ben de 3 kürtaj 1 kimyasal geçirdim.
12. hafta kese patlaması, 18. hafta yoğun kanama ve su azalması, 8+5 kalp durması.
Kürtajların hepsi birbirinden farklı sebeplerdi yani.
Genetik testler sorunsuz geldi zaten ilk kürtajda patolojiden bebeğin kromozomu normal gelmişti. 2.kürtajımda down swndromluydu onun için rahim atmaya çalışmış. 3.yü daha öğrenmedim 1 martta son kürtajımı oldum.
Pıhtılaşma çıkmadı.
Rahim ağzı yetmezliğim de yok kürtajlarda hep açılmasını bekliyoruz.
Hamile kalmakta da zorluk yaşamıyorum en geç 5.ayda oluyor.
Haftaya bi profesörle görüşecem ve rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum. Bi de eşim ürolojiye gidecek spermler kalitesiz mi acaba diye.
Eğer onlarda da bi sorun çıkmazsa yeniden doğal yoldan gebelik planlıyorum.
1 kürtajla cesaret edemeyenler benden cesaret alabilir diye paylaşmak istedimkorkmak yok üstüne gittikçe başaracaz
![]()
Keseyi ve bebeği gördük canım ama kalp atışı duyamadık henüz. Yeni başlıyor gibi dedi doktor çok azdı. Yarın perinatoloğa gidicem riskli gebelik görüldü . İnşallah sağlıklı olurFaylinn canım çok sevindim hayırlı olsun gebeliğin sağlıkla ilerlesin inşallah
mesajların hepsini okuyamadım yazdın mı bilmiyorum ama keseyi görmüşsündür inşallah
![]()
Keseyi ve bebeği gördük canım ama kalp atışı duyamadık henüz. Yeni başlıyor gibi dedi doktor çok azdı. Yarın perinatoloğa gidicem riskli gebelik görüldü . İnşallah sağlıklı olur![]()
![]()
Çok teşekkür ederimmSperm testi ve hsg iyi olur dediğiniz gibi inşallah temiz çıkar. Aslında sizin 12-18.haftalar olmuş genelde genetik sorun olanlar ilk 3 ayda düşer diyorlar. Yani pıhtılaşma geldi aklıma ama onda da bi şey çıkmamış. Geçmiş olsun diyelimben de şuan yeniden 6 haftalık hamileyim ama düşük tehdidim var malesef doktor kese etrafında kanama alanından şüphelendiği farklı dokular var dedi
diken üstündeyim yani. Çok zor gerçekten. Allah işimizi kolaylaştırsın
![]()