• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük/Kürtaj Sonrası Gebelik Planlayanlar 2025 💞

Kürtaj sonrası ilk adetimi yaşadım ve bitti sonrasında yumurtlama takibi yapmak istedim 2 gün sonra pik yapması gerekiyor ama halâ aşırı silik çıkıyor kaset testte. Yinede değerlendiriyorum günlerimi. Kaset testle yanılanlar var mı

Kürtaj sonrası ilk adetimi yaşadım ve bitti sonrasında yumurtlama takibi yapmak istedim 2 gün sonra pik yapması gerekiyor ama halâ aşırı silik çıkıyor kaset testte. Yinede değerlendiriyorum günlerimi. Kaset testle yanılanlar var mı
Bende ilk adetimi oldum ve yumurtlamamı takip ettim diğer aylar 13-14-15. Günlerde yumurtlama olurdu şimdi 17. Günde oldu zaten her ay aynı günlerde yumurtlama olacak diye bişey yokmuş birde diğer aylardan farklı olarak aşırı aşırı yumurtlama akıntısı yaşadım

Birebir aynı durumdayız düşük olmazsa kürtaj olacağım bir sorun yaşadınız mı ve test yaptırmamıza gerek var mı sonrasında ilk gebeliğim
Geçmiş olsun, bir sorun yaşamadım çok şükür. Ben genetik ve pıhtılaşma testi yaptırdım bence yaptırın mutlaka. Bende pıhtılaşma çıktı

Geçmiş olsun, bir sorun yaşamadım çok şükür. Ben genetik ve pıhtılaşma testi yaptırdım bence yaptırın mutlaka. Bende pıhtılaşma çıktı
Kirtajdan sonra gerekli bütün testleri istemişti doktorum ve çok şükür tertemiz çıkmıştı. Umut kaybetmeden devam etmem gerekiyor sanırım

Merhaba endişelenmeyin ben çok zorlanmadım açıkçası. Sadece psikolojisi zor onun dışında ağrım pek olmadı kanama da çok az 1 hafta sürüp bitti. Vakumlu kürtajda kazıma vs olmadığı için çok zarar vermez diyorlar ben 28 gün sonra adet olmuştum yeniden. Yani temiz bi yerde deneyimli bi doktor yapsın sorun olmaz inşallah. Zaten bazen başka çare olmuyor bana kendisi düşmez kolay kolay demişlerdi. Testlere ilk gebelikte genelde gerek duymuyorlar ardından hemen hamile kalanlar da var, ben kendi isteğimle yaptırmıştım o size kalmış bi şey diyemem 🙏🏻 geçmiş olsun 💐
Teşekkür ederim öncelikle. Hangi testleri yapmıştınız ben de yapmak istiyorum

İnşallah sağlıkla geçer bu süreç canım korkma dünyada rızkı varsa hiçbir şey olmaz. Ben nisan annelerindeyken bir arkadaşın kalp atışı çok düşüktü ama sonradan toparladı bebiş. İnşallah senin de öyle olur. Güzelce beslen bol bol dinlen dinlenebiliyorsan. Allah ın izniyle bir şey olmaz inşallah 🤲🌺
Teşekkürler sağlıkla hayırlısıyla gelsin inşallah 💐 sağlıklıysa zaten doğacaktır Allahın izniyle

Teşekkür ederim öncelikle. Hangi testleri yapmıştınız ben de yapmak istiyorum
Biz tıbbi genetik bölümüne gittik kromozom analizi yapıldı. Orda pıhtılaşma testi de yapılıyor ama doktor benden istememiş onu da özelde yaptırdım. Ama biz gebelikten önce rahim filmi, sperm testi de yaptırmıştık. Onları da tavsiye ederim. Bi de hormonlarınıza baktırın düşünmeden önce 🙏🏻

Bende 25 ocakta kürtaj oldum be hala adet olamadım bekliyorum
Olursun canım ilk adet gecikebiliyor. 50-60 günü bulanlar vardı. Ama rahat etmezsen bi doktora gidip sor 40 günü geçmiş çünkü ama korkulacak bi şey olduğunu sanmam 🙏🏻

Keseyi ve bebeği gördük canım ama kalp atışı duyamadık henüz. Yeni başlıyor gibi dedi doktor çok azdı. Yarın perinatoloğa gidicem riskli gebelik görüldü . İnşallah sağlıklı olur :( 🤲🏻
sağlıkla ilerlesin umarım süreç :KK9:

Bir sıkıntı yaşadınız mı kürtaj sonrası çok korkuyorum kürtaj olacağım düşük olmazsa hem üzgünüm hem de ilk gebeliğim rahmim zarar görür diye endişeleniyorum
Hayır yaşamadım. Kürtaj oldum benim de ilk gebeliğimdi.Çok korkmuştum ama korkulacak bir durum yok.Kürtajdan iki ay sonra rahim filmi çektirdim.Şimdi yeniden deneme çalışması..... Siz de korkmayın ama kürtajdan sonra mutlaka rahilm filmi çektirip duruma baktırmak lazım. Önemli bir durum.

Benim bebedim sağlıklı idi. Tüp bebek yaptırmıştım. Genetik olarak sağlıklı embryo transfer edilmişti. Ama ona rağmen gelişmesi durdu. Sağlıklı olsa da olabiliyor.
aynı yaştayız bende 37 ... Benim de tüp bebekti ama kalbi durdu. Buna doktorlar açıklama yapamıyor.Şimdi tekrar deneyeceğiz...Benim eşim de sperm azlığı var.Sperm yüzünden plasentası gelişmemiş bebek beslenememiş olabilir, kromozom durumu olabilir her şey olabilir.... Ben genetik inceleme yaptırmamıştım transfer olurken....

Back