- 4 Kasım 2017
- 1.693
- 525
- 34
Merhaba sizin fsh değeriniz ve lh niz kaç acaba her hangi bisey kullaniyormisunuz ? Ben adet olamıyorum gecikti diye doktora gittim kistim cikti 3 cm sol yumurtalikta bir de adetli degildim hala da olamadim ama hormon testi yapıldı ve çok yüksek cıktı değerlerim anladım ki ondan olamıyormuşum zaten. Fsh 34 ve lh 27 cıktı benim yani ikiside aşırı yüksek bu durumda hamile kalma ihtimalim 0 gibi bisey sanırım perişan oldum kaç gündür. Sizin değeriniz kaçtı ve ne zamandır bebek düşünüyorsunuz? Adetleriniz nasıl ilerliyorEvet özellikle FSH yüksekken olmuyor, tüp bebek için de FSH ın düşmesi gerekiyor. Her ay değişebilen bir hormon Allahtan. Belki düşer diye ümit ediyorum ben de. İnşallah sizinki de düşer. Benim bazen yumurtam olmuyor, bazen de olsa bile gelişmiyor çok kalitesiz, FSH da yüksek olunca bu duruma ek, tüp bebek için başlayamadık.
Merhaba lh niz kaç sizin acaba? Benimde fsh 34 lh 27 ama amh ölçülmedi muhtemelen o da çok düşüktür bu değerlerim bu kadar yüksek olduğu için. Ne yapacağımı bilmiyorum üzüntüden 31 yaşındayım siz kaç yaşındasınız. Ve evet tüp bebek dahi olmuyormuşAmh 0.04
Fsh 24
Tüp bebek bile tedavisiyle bile başarısız olacagi söyleniyor
Canım benim lh 10.59 sen hormonlara bakma sürekli değişiyor mesala 20 gün arayla yaptım FSH 9.46 düşmüş lh 4.75 değişiyor sen rahim filmi çektir amh baktır daha önce hsg cektirnmi doktorlarada kulak asma 26 yaşındayım ben sakın ama sakın stres yapmaaaa sakın sana tavsiyem daha kotu olur yumurta rezervin falan yumurtani iyi besle egzersiz yap sağlıklı beslen strese girmeMerhaba lh niz kaç sizin acaba? Benimde fsh 34 lh 27 ama amh ölçülmedi muhtemelen o da çok düşüktür bu değerlerim bu kadar yüksek olduğu için. Ne yapacağımı bilmiyorum üzüntüden 31 yaşındayım siz kaç yaşındasınız. Ve evet tüp bebek dahi olmuyormuş
Benim FSH 24 yani yüksek, LH 7,90 normal demişti doktor. FSH ve LH ay ay değişebiliyor, iniyor, çıkıyo yine iniyor. AMH düşük benim, 0,18. Yumurta rezervini AMH gösteriyor. O yüzden AMH ölçtürün bence.Merhaba sizin fsh değeriniz ve lh niz kaç acaba her hangi bisey kullaniyormisunuz ? Ben adet olamıyorum gecikti diye doktora gittim kistim cikti 3 cm sol yumurtalikta bir de adetli degildim hala da olamadim ama hormon testi yapıldı ve çok yüksek cıktı değerlerim anladım ki ondan olamıyormuşum zaten. Fsh 34 ve lh 27 cıktı benim yani ikiside aşırı yüksek bu durumda hamile kalma ihtimalim 0 gibi bisey sanırım perişan oldum kaç gündür. Sizin değeriniz kaçtı ve ne zamandır bebek düşünüyorsunuz? Adetleriniz nasıl ilerliyor
Allah isterse yoktan var eder. Inşallah Rabbim beklemenizin karşılığı olarak sizi mukafatlandirin sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder. Süreç zor ama umurunuzun hep var olması çok güzel bisey. Amg ölctürmek istiyorum yumurtalara bakılsın istiyorum sanırım bunun içinde adet olmam gerekiyor değil mi. Bi adet olsaydım rahatlayacakmışım gibi hissediyorum ama işte internetten araştırdığımda fsh 34 olduğu için artık adet göremeyeceğim filan yazıyor. Umarım öyle değildir.Benim FSH 24 yani yüksek, LH 7,90 normal demişti doktor. FSH ve LH ay ay değişebiliyor, iniyor, çıkıyo yine iniyor. AMH düşük benim, 0,18. Yumurta rezervini AMH gösteriyor. O yüzden AMH ölçtürün bence.
Hamile kalma ihtimaliniz tamamen menopoza girmediğiniz sürece yani hiç yumurta rezervi kalmayana kadar devam eder.
Benim adet düzenim bozuktu ilaç kullanıyordum bu ay bıraktım. Ne zaman adet olacağıma bakacağım veya olacak mıyım bilmiyorum. Sonuçta yine de yumurta rezervimiz tamamen bitmediği sürece bir yumurta bile kalmayana kadar umut var.
Çok tesekkur ederim canım bana moral verdiğin için. 2 yıldır çok stresliydim gerek eşimin işi olsun gerek aile problemleri olsun kendi kardeşim ve anne babamin problemleri gerek kızımın okulokula adapte olma sureci ve dersleri sürekli ben yaptırıyorum derslere okulumuz uzak ben götürüp alıyordum bir sürü stres ve sorun vardı malesef şu son 2 senedir tam o sorunlar bitti derken böyle bişeyle karşılaştım. Tatildeydik tatilde çok mutluydum adette olamasam hic degilse dort dortluk bi tatil gecirdim gidince doktora gidicem nasıl olsa diye aklından herşeyi silip o atmosferi yaşadım gelince de bunları öğrendim zaten. Inşallah fsh yi ve lh yi indirebilirim bi mucize olur. Ama onları indirsek bile deidgin gibi bir de amh değeri var yumurtalara filan da bakılması lazım onlar hakkinda hiç bilgim yok. 8 aydır hamile kalamadifima göre sanırım biraz umutsuz diyorum yine de doktora söyleyeceğim bakılsın hocam diye. Rahim filmi çaktırmadım cnm sadece kistten dolayı emar çekildim. Smear testi de yaptirmistim o da temizdi cok şükür ama çok stres oldum smear den de çok korktum emar dan da bilmediğim şeyler olduğu icin. Rahim filmi içinde çok kötü şeyler diyorlar çok can yakıyor çok kötü diye hiç olmadım doktorda çektir filan demedi isterse ne yapicam bilmiyorumCanım benim lh 10.59 sen hormonlara bakma sürekli değişiyor mesala 20 gün arayla yaptım FSH 9.46 düşmüş lh 4.75 değişiyor sen rahim filmi çektir amh baktır daha önce hsg cektirnmi doktorlarada kulak asma 26 yaşındayım ben sakın ama sakın stres yapmaaaa sakın sana tavsiyem daha kotu olur yumurta rezervin falan yumurtani iyi besle egzersiz yap sağlıklı beslen strese girme
Çok tesekkur ederim canım bana moral verdiğin için. 2 yıldır çok stresliydim gerek eşimin işi olsun gerek aile problemleri olsun kendi kardeşim ve anne babamin problemleri gerek kızımın okulokula adapte olma sureci ve dersleri sürekli ben yaptırıyorum derslere okulumuz uzak ben götürüp alıyordum bir sürü stres ve sorun vardı malesef şu son 2 senedir tam o sorunlar bitti derken böyle bişeyle karşılaştım. Tatildeydik tatilde çok mutluydum adette olamasam hic degilse dort dortluk bi tatil gecirdim gidince doktora gidicem nasıl olsa diye aklından herşeyi silip o atmosferi yaşadım gelince de bunları öğrendim zaten. Inşallah fsh yi ve lh yi indirebilirim bi mucize olur. Ama onları indirsek bile deidgin gibi bir de amh değeri var yumurtalara filan da bakılması lazım onlar hakkinda hiç bilgim yok. 8 aydır hamile kalamadifima göre sanırım biraz umutsuz diyorum yine de doktora söyleyeceğim bakılsın hocam diye. Rahim filmi çaktırmadım cnm sadece kistten dolayı emar çekildim. Smear testi de yaptirmistim o da temizdi cok şükür ama çok stres oldum smear den de çok korktum emar dan da bilmediğim şeyler olduğu icin. Rahim filmi içinde çok kötü şeyler diyorlar çok can yakıyor çok kötü diye hiç olmadım doktorda çektir filan demedi isterse ne yapicam bilmiyorum
Çok şükür evlâdım benim en büyük şükrüm Rabbim herkese tattirsın ve aratmasın insallah. Kist 3 cm dedi ama basit mi değil mi onun hakkında bisey demedi emar sonucumu perşembe göstericem nasipse umarım basit bi kisttir ama bana gebe kalmaya engel olmadığını soyledi. Ben değerlerime daha çok üzüldüm 31 yaşında bu değerler çok çok yüksek diye. Olmazsa bitkisel kürler veya caylar macunlar biseyler kullanicam bol dua elden de baska bisey gelmiypr. Rabbim herkesin gönlüne gore versin insallah. Umarım eviniz ayrılmıştır kayınvalide ne kadar iyi bile olsa aynı evde olmak çok zordur ben kendi yakın akrabamdan biliyorum çevremden de duydugum çok oldu çok huzursuz olan arkadaşlarım oldu. Herkesin muhakkak küçükte olsa kendi eşiyle birlikte yanlız yaşayacağı bi çatısı olmalı. Gerçekten kimseyle olmuyor. Güzel haberlerinizi alırız insallah burdan. Allaha sığındım bende yarın kandil bol bol dua edelim o dilerse her şey olur nasip eder ama nasip etmeyeceksede ufacık bisey bahane olur. Bol bol dua edin herşey gönlünüzce olsun insallah rabbim sizede tattirsin annelik duygusunu ve bana da ikinci kez insallah olmak isteyen bekleyen herkeseRabbim sana 1 evlat vermis benimde sorunlu evliligim vaf stresli bir hayatım 10 aydır kaynanamla oturdum hergunim izdirap içindeydi 4 gün hiç birşey yemediğimi biliyorum bunlari yaptım zararı bana oldu bende korkuyirum ama korkacak birşey yok bende cektircem katkanicaz ama Allah sana 1 tane evlat vermiş bendede küçük kist vardı önceden aklıma geldi doktora sordum bakri gözükmüyor dedi sadece ilaç verirler büyükse kuzeniminde vardı kisti ilaç kullandı hamile kaldı stres etme desemde ediliyor bende ediyorum esimin spermin de hicbirsey çıkmadı tek aorun bende inşallah bebislerimiz olur ALLAH a biraktim artık
Amiin, Allah razı olsun. Allah sizin de gönlünüze göre verir inşallah. FSH değişkendir, düşer inşallah. Adette olursunuz. En başta üzmeyin kendinizi, stres çok etkiliyor hormonları ve adet düzenini.Allah isterse yoktan var eder. Inşallah Rabbim beklemenizin karşılığı olarak sizi mukafatlandirin sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder. Süreç zor ama umurunuzun hep var olması çok güzel bisey. Amg ölctürmek istiyorum yumurtalara bakılsın istiyorum sanırım bunun içinde adet olmam gerekiyor değil mi. Bi adet olsaydım rahatlayacakmışım gibi hissediyorum ama işte internetten araştırdığımda fsh 34 olduğu için artık adet göremeyeceğim filan yazıyor. Umarım öyle değildir.
Inşallah öyle insallah çok teşekkür ederim. Zaten çok stresliydim niye adet olmadım bebek yoksa niye bi türlü adet olmadım diye strese ayrı bi girdim bu ay belki hormonlarımı çok etkilemiştirAmiin, Allah razı olsun. Allah sizin de gönlünüze göre verir inşallah. FSH değişkendir, düşer inşallah. Adette olursunuz. En başta üzmeyin kendinizi, stres çok etkiliyor hormonları ve adet düzenini.
Merhaba bende cok cektim bu hormonlardan ve hala da sorunlu amh 0.2 ama idi geçen sene sanirim simdi azalmistir daha da bildigin gibi ona bir sey yapamayiz ama fsh icin birkac sey soylemek isterim.Arkadaşlar uzun süredir hormonlar yüzünden bunalmış durumdayım. Tüp bebek yapmak istedim ama yüksek fsh ile olmuyor. Hayıt hapı kullanıyorum, FSH' ı düşürmek için başka ne yapabilirim. Östrojen düşük, onu da biraz yükseltmek gerekiyor. Bitkisel kür, sebze, meyve vs. tavsiyeleriniz var mı? Aynı durumda olup bi şekilde çözüme ulaşanlar neler yaptınız?
Benim hormonlarım;
AMH 0,18
FSH 24
E2 13
Acilen hacamat yaptırman lazım canım. Sırtına ve beline hacamat yaptır. Hormonları düzene sokan en hızlı ve sağlıklı tedavi yöntemi hacamattır. Yap ve etkisini gör dua edeceksin. Nerden biliyorsun diye soracaksın aynı yollardan ben de geçtim canım.Arkadaşlar uzun süredir hormonlar yüzünden bunalmış durumdayım. Tüp bebek yapmak istedim ama yüksek fsh ile olmuyor. Hayıt hapı kullanıyorum, FSH' ı düşürmek için başka ne yapabilirim. Östrojen düşük, onu da biraz yükseltmek gerekiyor. Bitkisel kür, sebze, meyve vs. tavsiyeleriniz var mı? Aynı durumda olup bi şekilde çözüme ulaşanlar neler yaptınız?
Benim hormonlarım;
AMH 0,18
FSH 24
E2 13
Harikasınız gerçekten. Yapabilirsem inşallah yediğime içtiğime dikkat edeceğim, çok çay kahve tüketiyorum, azaltmak istiyorum ama zorlandım bu konuda. Doktor da bol yeşillik önermişti ve çiğ badem, kabak çekirdeği içi vs. tüket demişti. Paketli gıdalardan da uzak durmak gerek tabi. Tam kararlı olmam ve istikrarlı olmam lazım bakalım inşallah.Merhaba bende cok cektim bu hormonlardan ve hala da sorunlu amh 0.2 ama idi geçen sene sanirim simdi azalmistir daha da bildigin gibi ona bir sey yapamayiz ama fsh icin birkac sey soylemek isterim.
Benim gecen sene fsh 24 tu ve yana yakila bir cozum ariyordum buradan dr mfk diye bir seye denk geldim bir umutla onun birkac urunlerini kullandim 3 ay boyunca(oneriyorum veya onermiyorum diye bir sey diyemem fayda goren vardir bende her seyi denemek istiyordum ama bende ise yaramadı memnun kalmadim) ve adetlerim her defaisnda 15 gun kadar gecikiyordu baktim hicbir ise yaramiyor bende biraktim fakat bu surecte neredeyse hergun yuruyus yaptim, beslenmeme dikkat ettim kahve cay neredeyse kestim bol bol yesillik ve su tukettim gelelim sonuca, fsh 7 ye dustu ben sok yani simdi ne etkiledi dersen inan bilmiyorum takviyeler mi yoksa kendime dikkat etmem mi.. nacizane onerim saglikli beslen ve bol bol yurumeye calis.
Çok sevindim sizin adınıza. Güvenilir bir yer bulmam lazım. Bir de biraz kansızlıkta var, onu da toparlamam gerek. Inşallah benimki de düzelir. Çok teşekkür ederim canım.Acilen hacamat yaptırman lazım canım. Sırtına ve beline hacamat yaptır. Hormonları düzene sokan en hızlı ve sağlıklı tedavi yöntemi hacamattır. Yap ve etkisini gör dua edeceksin. Nerden biliyorsun diye soracaksın aynı yollardan ben de geçtim canım.
Rica ederim canım inşallah şifa olur. Kansızlık ve vitamin eksikliği için de demir ilacı ve multivitamin kullan derim. Önce vitamin değerlerine baktır mesela bende d vitamini çok düşük seviyelerdeydi. D vitamini eksikliği de engel olabiliyor.Çok sevindim sizin adınıza. Güvenilir bir yer bulmam lazım. Bir de biraz kansızlıkta var, onu da toparlamam gerek. Inşallah benimki de düzelir. Çok teşekkür ederim canım.
Rica ederim, bilemeyiz kismetimiz nerdedir insallah sana bir faydam olur ve bunun icin hepimiz buradayiz, biz birbirimizi anlariz.Harikasınız gerçekten. Yapabilirsem inşallah yediğime içtiğime dikkat edeceğim, çok çay kahve tüketiyorum, azaltmak istiyorum ama zorlandım bu konuda. Doktor da bol yeşillik önermişti ve çiğ badem, kabak çekirdeği içi vs. tüket demişti. Paketli gıdalardan da uzak durmak gerek tabi. Tam kararlı olmam ve istikrarlı olmam lazım bakalım inşallah.
Çok teşekkür ederim duyarlılığınız ve bilgilendirdiğiniz için.
Vücutta birşeyler eksik olunca sağlıklı yumurta üretemiyor. Bütün değerlere baktırmak lazım dediğiniz gibi. Demir hapı, d vitamini geçen baharda kullandım. Multivitamin de kullanıyordum bir yıldır, onunda yeni bıraktım. Son durum nedir kan değerlerinde tekrar baktırmam lazım. Allah razı olsun gerçekten. Umut oluyor insana burada yazılanlar. Bazen motivasyonumu kaybediyorum. Her şey Allahtan tabi. Gayrette bizden. Bakalım nasip.Rica ederim canım inşallah şifa olur. Kansızlık ve vitamin eksikliği için de demir ilacı ve multivitamin kullan derim. Önce vitamin değerlerine baktır mesela bende d vitamini çok düşük seviyelerdeydi. D vitamini eksikliği de engel olabiliyor.