Düşük amh, tüp bebek, yumurta sayısı az olanlar toplanalım kızlar ❤

Düşük amh ile kaç yumurtanız gelişti?

• 1

OY: 53 17,7%
  • 2

OY: 74 24,7%
  • 3

OY: 35 11,7%
  • 4

OY: 41 13,7%
  • 5

OY: 27 9,0%
  • 6

OY: 21 7,0%
  • 7

OY: 14 4,7%
  • 8

OY: 10 3,3%
  • 9

OY: 7 2,3%
  • 10 ve daha çok

OY: 18 6,0%

• Ankete Katılan
    300
Merhaba arkadaşlar ben yumurta toplama sürecindeyim. Önceki tüp bebek negatiflerimde Dr yumurta kalitesizliği var demişti. Bende çok üzüldüm ağladım günlerce ama üzülmek yada aglamak çözüm değil diye araştırmaya basladim. Hangi takviyeleri kullanabilirim diye işte tam bu sırada bu topikte gerçekten herşey gönlünce olsun edahandro edahandro paylaşımı sayesinde maxijuno ya başladım eşime de maxigo. Ayrıca d vitamini + magnezyum + balık yağı. Sonra şubat ayında başka bir Dr ile görüştüm Mayıs ayında başlayalım o zamana kadar Akdeniz diyeti + yürüyüş önerdi. Fazla kilomu da vermemi söyledi. Ben kilo verdim ama yeterince istediği kiloya inemedim. Ben pcos hastasıyım. Bazı kronik hastalıklarım da var. Sosyal medyada tüp bebek diyetisyeni yani bu alanda uzmanlaşmış bir diyetisyenle 20 gün önce basladim ve keşke daha önce baslasaydim dedim. Mesela bu süreçte kırmızı et toksik yükü arttırdığı için önerilmiyor. Tavuk zaten tamamen yasak. Sadece balık var. Booool kırmızı meyve kırmızı pancar tüketimi ve dahası. Yani eğer çıkış noktası arıyorsanız belki size destek olacak bir diyetisyenle deneyebilirsiniz. Bende sonuç ne oldu derseniz daha bilmiyorum. Çarsamba günü yumurta toplama yapilacak. Allah'ım benimle beraber isteyen herkese sağlıklı uzun ömürlü evlatları kolaylıkla nasip etsin 🤲 kader arkadaşlarim sizleri çok iyi anlıyorum. Biz elimizden geleni yapalım gerisi tevekkül gerisi nasip ....
Merhaba ben de bir ay diyetisyenle çalıştım şimdi öğrendiklerimi uyguluyorum. Kuzu etini yasaklamamıştı size öyle bir şey dedi mi

Bilgi için teşekkür ederim. Bende ilk başta havuz yöntemi yaptım özelde yaptım . Üç yumurta toplandı ikisi döllendi. Sonra beş yumurta toplandı. Onlardan da iki tane döllendi. Çift embriyo transferi ettim . İkizdi ikinci ayında kalp atışı durdu. Sonra kürtaj bir sonraki transfer derken zaman epey bi geçti. Negatif sonuç aldım . Özelde yumurtalarım iyi kötü dölleniyordu acaba devlet hastanesi labaratuvarı mı kötü yoksa benim yumurtalarım mı kalitesizleşti. Bu ayda antibiyotik iltihap kurutucu ağrı kesici falan kullandım . Acaba onlar mı olumsuz etkiledi diye düşünüyorum. Kafamda deli sorular 🥴
Merhaba canım amh değerin kaçtı birde nerede tedavi gördün benimde havuz yapılması gerekiyor sanırım 0.03 amh

Kızlar selam. Ben de amh düşük gurubundanım. Bugün adetimin 3. günü. Kontrole gittim ve doktor hiç yumurta görmedi 😭 ilaç verdi çarşambaya randevu verdi. Dedim hocam hiç yok o da adet gördüğün sürece yumurta olur merak etme büyüdüklerinde göreceksin dedi. Ama çok moralim bozuldu 😔😭
Hangi ilaç verdi canım bende bh durumdan korkuyorum yaa amh kaç benim 0.03

29 yaş erken menopoz ve tüp bebek tanisi konuldu .amh 0,01 değerinde . Doktorumun tavsiyesi ile biosteron DHeA ve teatrio kullandım .aynı zamanda bal polen arı sütü karışımı. 3 ayın sonunda şükür doğal yolla gebe kaldım . umudunuzu asla kaybetmeyin . Benim durumumda olup doğal yolla hamile kalan çok fazla kişi var .
Merhaba bende bal poleni arı sütü aldım ama ne kadar karıştırmam gerekiyor miktar olarak ve ne zaman kullanmam gerekiyor ?

Merhaba canım amh değerin kaçtı birde nerede tedavi gördün benimde havuz yapılması gerekiyor sanırım 0.03 amh
Merhaba cnm. Geçen sene amh 0.50 ile havuz yöntemi yaptım ama şöyleki dört yumurta toplandı ikisi döllendi. Biz transfer için üçüncü adette gittiğimizde doktorum havuz yapalım. Giderek kötüleşiyor dedi. Amh 0.40 tı . Beş yumurta toplandı ikisi döllendi. En son Kasım ayında amh 0.39 a kadar düştü. Biesteron kullandım ilk ay 0.54 e ikinci ay 0.64 e yükseldi. İki ay bıraktım yine düştü . Şuan tekrar biesteron alıyorum ve geçen ay 0.53 tü. Folikul sayım değişmiyor belki de daha etkisini göstermedi.

Merhaba Arwen27 Arwen27 umarim biraz daha toparlanmissindir, bende iki kez yumurta kalitesizliginden dolayi yumurtam dollenmedigi icin tüp bebege baslamadan bitmisti seruvenim. Ama sonra bir anda icimde beslenmeyle ilgili mi acaba diye bir duusndum ve burada da adi gece infertilite île calisan bir diyetisyen buldum, iletisime gectim enerjisi sadeligi bana cok iyi geldi bana ve 1 ay boyunca kan degerlerime gore calistim kendisiyle her hafta listemde degisiklik yapti ben bazi aksamalar yapmama ragmen bu pazaretsi kan verdim ve 0.1 olan amh 0.41 cikmis bu cok sahane oldu benim için çünkü asla bu degerde gormemistim, fsh ve tsh da birazcik artis olmustu ama onlar strese de bagli degisiklik gosterdigi icin doktorum bir sey olmaz dedi ve ben simdi diyetisyenimle 2 ay daha kesintisiz devam edecegim sonrasinda tüp bebege baslamaya karar verdim.
Belki senin için de bir ornek olur bilemedim her beden farklidir ve inaniyorum beslenme île degisiklik mutlaka oluyor.
Amh yükselebilen değer mi? Ben yükselmez sanıyordum doktorum öyle demişti

Bende 2 yildir anne olmaya calisan biri olarak hep oyle biliyordum yani gormezsem inanmazdim sanirim hatta geçen ekim ayinda prp yaptirmistim amh icin 0.1 den 0.2 ye yükselmisti ve sonraki subatta tüp bebek oncesi amh baktirdim tekrar 0.1 dusmustu.
Tabi folikül sayimda degisiklik var mi bilmiyorum doktora gorunmedim.
Amh yükselebilen değer mi? Ben yükselmez sanıyordum doktorum öyle demişti

Bende 2 yildir anne olmaya calisan biri olarak hep oyle biliyordum yani gormezsem inanmazdim sanirim hatta geçen ekim ayinda prp yaptirmistim amh icin 0.1 den 0.2 ye yükselmisti ve sonraki subatta tüp bebek oncesi amh baktirdim tekrar 0.1 dusmustu.
Tabi folikül sayimda degisiklik var mi bilmiyorum doktora gorunmedim.
Diyetisyeninizin ismini vermeniz mümkün mü?

Merhaba cnm. Geçen sene amh 0.50 ile havuz yöntemi yaptım ama şöyleki dört yumurta toplandı ikisi döllendi. Biz transfer için üçüncü adette gittiğimizde doktorum havuz yapalım. Giderek kötüleşiyor dedi. Amh 0.40 tı . Beş yumurta toplandı ikisi döllendi. En son Kasım ayında amh 0.39 a kadar düştü. Biesteron kullandım ilk ay 0.54 e ikinci ay 0.64 e yükseldi. İki ay bıraktım yine düştü . Şuan tekrar biesteron alıyorum ve geçen ay 0.53 tü. Folikul sayım değişmiyor belki de daha etkisini göstermedi.
Olabilir tabiki

Olabilir canım benimde utrasonda 2 adet gözüküyor inşallah tedabiye başlayana kadar düşmez

Merhaba ben de bir ay diyetisyenle çalıştım şimdi öğrendiklerimi uyguluyorum. Kuzu etini yasaklamamıştı size öyle bir şey dedi mi
Merhaba 😊 Yumurta toplama öncesi yasaklamıştı sadece et olarak balık tüketebiliyordum şimdi haftada bir gün tüketebiliyorum. Transfer yaklaştıkça ilikli kemik suyu falan da yazacak sanırım.

Kızlar adetimin 3. günü doktor hiç yumurta gözükmüyor deyip ilaç vermişti. Bugün kontrole gittim 4 tane yumurtam gözüküyor belki arkadan gelen sürprizler de olabilir opuya kadar dedi 🥰 çok sevindim çok şükür 🥰🙏 canım küçük 4 yumurtam 😄🥰

Benim de kullandığım takviyelerle amh yüksek gösteriyor ama yumurta sayısı aynı hep 🤷🏻‍♀️

X