• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük amh, tüp bebek, yumurta sayısı az olanlar toplanalım kızlar ❤

Düşük amh ile kaç yumurtanız gelişti?

• 1

OY: 61 18,5%
  • 2

OY: 79 24,0%
  • 3

OY: 38 11,6%
  • 4

OY: 46 14,0%
  • 5

OY: 29 8,8%
  • 6

OY: 22 6,7%
  • 7

OY: 16 4,9%
  • 8

OY: 10 3,0%
  • 9

OY: 8 2,4%
  • 10 ve daha çok

OY: 20 6,1%

• Ankete Katılan
    329
Düşük amhli arkadaşlar haydi toplanalım
Canımmm gözün aydın ikinci tüp bebekte sanırım pozitif oldu şu an benim de ikinci inşallah olur inşallah iki yumurtam var ama biri 20 mm biri 15 16 dedi umarım ikisi de iyi gider çok korkuyorum bir negatif daha kaldırır mıyım bilmiyorum ben de bol avokado yiyorum dikkat ediyorum bakalım az yumurta olması çok üzücü ama doktor kalite önemli dedi eşinizde problem var mıydı

Düşük amhli arkadaşlar haydi toplanalım
Canımmm gözün aydın ikinci tüp bebekte sanırım pozitif oldu şu an benim de ikinci inşallah olur inşallah iki yumurtam var ama biri 20 mm biri 15 16 dedi umarım ikisi de iyi gider çok korkuyorum bir negatif daha kaldırır mıyım bilmiyorum ben de bol avokado yiyorum dikkat ediyorum bakalım az yumurta olması çok üzücü ama doktor kalite önemli dedi eşinizde problem var mıydı

İlk yumurta geliştirmem de tek yumurta olduğu için toplanmadı bile canım. Üç yumurta geliştirme, iki transfer oldum diyebilirim. Eşimin sperimi ileri hızı normalin altındaydı ama bu tüp bebekte bir sorun olarak görünmüyor canım. Morfolojisi falan iyi olduğu sürece bir sperm de yetiyor.

İlk yumurta geliştirmem de tek yumurta olduğu için toplanmadı bile canım. Üç yumurta geliştirme, iki transfer oldum diyebilirim. Eşimin sperimi ileri hızı normalin altındaydı ama bu tüp bebekte bir sorun olarak görünmüyor canım. Morfolojisi falan iyi olduğu sürece bir sperm de yetiyor.
İnşallah güzel olur her şey sizin içinnnn su an durumunuz ne tek yumurta neden toplanmıyor anlamadım geliştiyse toplamaları lazımdı .

Ben ve doktorum ortak karar alarak toplanmadı canım. Tek yumurtayı ben de doktorum da toplatmak istemedik. Hamileyim şuan.
Yaaaaaa adınıza çok sevindim hem deeee çok Rabbim isteyen herkese hepimize nasip etsin yazdığınız süreçte yazıyor nasıl olduğu hepsi değil mi? İnsallah ben de bu mutlu haberi size yazarım inşallah 2 yumurta olması canımı sıksa da inşallah biri benim bebeğim olur maddi manevi çok fedakarlık yapıyoruz karşılıksız kalmaz inşallah

Yaaaaaa adınıza çok sevindim hem deeee çok Rabbim isteyen herkese hepimize nasip etsin yazdığınız süreçte yazıyor nasıl olduğu hepsi değil mi? İnsallah ben de bu mutlu haberi size yazarım inşallah 2 yumurta olması canımı sıksa da inşallah biri benim bebeğim olur maddi manevi çok fedakarlık yapıyoruz karşılıksız kalmaz inşallah
Evet canım sürecim yazıyor zaten sayfanın başındaki ilk yorumda. İki yumurta da yeter merak etme.
Bu arada hangi klinik hangi doktor Türkiye’de değilim ben Allah korusun olumsuz bie durum olursa burdakinde aklımda olsun
Ankara novaart ahmet erdem

Kızlar merhaba emnriyolarına Pgt yaptıran var mı acaba aranızda? 5-6 yumurta toplanıyor çok iyi kalite diyor doktorlar, 5. Güne embriyo gidiyor ve Pgt ye genelde 2 tane kalıyor ancak sağlıksız geliyor. 4 kez denedik hep farklı sorunlar çıktı ne yapacağımızı şaşırdık… doktor tesadüf diyor. Tüm gen analizlerimiz, sperm DNA hasarı ve karyotiplerimize baktırdık hatta sma ya da bakıldı sorun çıkmadı …

Ben ve doktorum ortak karar alarak toplanmadı canım. Tek yumurtayı ben de doktorum da toplatmak istemedik. Hamileyim şuan.
Canım bişey sormak istiyorum hiç yumurta gelismeme gibi bi durumla karşılaştın mi acaba ? Benim ignelerle yumurtam gelişmedi klomenlede istenilen büyüklükte olmamış ama ignelerle gelişmedi denilip iptal edilen tedavimin ardından ovulasyonla takip ettim yumurtlama gördüm adet olunca doktora gittim ve yumurtalar büyüyüp kist olmuş dedi kist operasyonu oldum içleri boşaltıldı. Yani tedavi sırasında neden bilmiyorum büyümüyor ama doğal akışında yumurtlama görüyorum büyüyor garip bi şekilde. Acaba başına hiç yumurta büyüleme durumu geldi mi tedavi zamanında cnm senin

Canım bişey sormak istiyorum hiç yumurta gelismeme gibi bi durumla karşılaştın mi acaba ? Benim ignelerle yumurtam gelişmedi klomenlede istenilen büyüklükte olmamış ama ignelerle gelişmedi denilip iptal edilen tedavimin ardından ovulasyonla takip ettim yumurtlama gördüm adet olunca doktora gittim ve yumurtalar büyüyüp kist olmuş dedi kist operasyonu oldum içleri boşaltıldı. Yani tedavi sırasında neden bilmiyorum büyümüyor ama doğal akışında yumurtlama görüyorum büyüyor garip bi şekilde. Acaba başına hiç yumurta büyüleme durumu geldi mi tedavi zamanında cnm senin
Canım ovulasyon testiyle takip ettiğin yumurtaya güvenme. O büyümüş demek değil. Orda çok başka bizim bilmediğimiz durumlar var. Mesela ovulasyonla çatladım sanırsın ama aslında kist olmuştur. Doktorlar daha iyi açıklar bunu. Benim ilk denemede, iki yumurta vardı, biri önden gitti, diğeri de büyümedi, önden giden de kist oldu. Tam kisti alalım dedikleri gün çok şükür adet olmuştum. Gerek kalmamıştı.
1. Kısa protokol,
2. uzun protokol,
3. klomenli tedavi uygulandı. Bebeğim klomenli tedaviden elde edilen embriyo ile oldu kuzum.

Bende aynı hocada takipteyim, ne güzel sonuç almışsınız 🤗 salı günü transfer olacağım bende, ilaçların yan etkisini yaşadınız mı acaba
Umarım güzel sonuçlar alırsın canım. Ben 5 ayda 3 kez yumurta geliştirmeye çalıştığım ve 2 kez transfer olduğum için yan etki yaşadım. Ama ilkinde birşey anlamamıştım. Yan etkisine odaklanma zaten, o işin basit kısmı

Umarım güzel sonuçlar alırsın canım. Ben 5 ayda 3 kez yumurta geliştirmeye çalıştığım ve 2 kez transfer olduğum için yan etki yaşadım. Ama ilkinde birşey anlamamıştım. Yan etkisine odaklanma zaten, o işin basit kısmı
Bugün ilk kez progestanlara başladım, uyku hali ve aşırı duygusal hissediyorum kendimi bilmiyorum onlar mı etkiledi ama :( şuan kaç aylık gebesiniz 🫶🏻

Bugün ilk kez progestanlara başladım, uyku hali ve aşırı duygusal hissediyorum kendimi bilmiyorum onlar mı etkiledi ama :KK43: şuan kaç aylık gebesiniz 🫶🏻
Canım bir kez kullanmaya birşey olmaz. Plasebo etkisidir o. Ben ilk kullandığımda yan etkisi olduğunu bile bilmiyordum, bence sen bildiğin için böyle hissediyorsun. Tabi her bünye farklıdır bunu da göz ardı edemeyiz. 8 aylığız şuan 🙏🏼

Benimdr amh düşük ilk tedavim Haziran ayında 1 embriyo gelişti opu ile aldılar sonraki gün aradılar ne heyacanla o telefonu açtım ama maalesef yumurta dejenere olmuş çok üzüldüm dediğin gibi şiş şiş oldu gozlerim daha sonra Eylül ayında tekrardan başlayalim diyip bismillah dedik bu sefer 3 yumurta gelişti çok şaşırdım çok sevindim sonraki gün eşime açtırdim telefonu çok şükür biri boş ikisi iyi kaliteymis ve taze transfer için haber verdiler gittik çocuklarımizi aldık geldik ama maalesef bu da negatifle sonuclandi. Merkezi degistirdik yine 3 yumurta toplandı ikisi boş biri iyi dediler ancak dün arayip embriyonun gelişiminin geriden geldiğini söyledi çok üzüldüm ama yaoacak birşey yok pes etmek yok evet çok zor cidden çok zor hele cevrende böyle yavrum canımmmmm diyip evlatlarını sevenler olunca dahada bir zor ama Rabbim rahimdir Kerim'dir yardım edecektir. Hepimize kolaylıkla sağlıkla evlat sahibi olmayı nasip etsin aylar günler sonra hepimiz hamileyiz diye yazarız inşallah ölmediğimiz sürece umut var devam🤲🤲

Merhaba amh değeriniz kaçtı şu an sonucunuz ne oldu acaba ? Gebelik oluştu mu ? Benimde sadece 2 yumurtam var gelişmiyor diyip tedaviyi iptal ediyorlar sonradan gelişip kist oluyor kist operasyonu yapıyorlar bu ikinci kez gelişmedi denildi iptal ettiler tedaviyi kist oalcaklar diye korkuyorum.

Ben netten incirci amca adlı siteden almıştım, incileri gayet iyi bir deneyim isterseniz.Birde melatonin yani uyku hormonuna bir şans verin yan etkisi yok diye biliyorum onu da Trendyol üzerinden almıştım .Birde Ben lifetime markasının Q-Resveratrol Acai & CoQ10 adlı takviyesini almıştım bu birleşim Bir takviye 2 ay kullandım , bol bol su için 3-4 litre.Kahve hiç tüketmedim , çayı çokaz içtim ve abur cubur tüketmedim olabildiğince
Melatonin ne işe yarıyor amh 0.01 benimde uyumakmı iyi geliyor tam anlamadım melatonın hangı marka kullandınız

Merhaba kızlar :KK25:
Yaş 35,5
20 aydır deneme süreci
Hsg: tüpler açık
4 aşılama
4 klomen, 2 femara, 4 çatlatma iğnesi tecrübesi
FSH 11.8
Ve tüp bebeğe başladım
Amh değerimin 0.44 olduğunu öğrendim.
Raporlu oldum (rapor bir aylık olarak çıkıyormuş)

1) Kısa Protokol (Kasım)
Birinci Tüp bebek muayenesi:
(Kasım 2023 ilk Tüp bebek tecrübem): Gonal-f 900ü günlük 300 doz olarak yaptım ve sabah akşam tarlusal kullandım. Adetimin 8. Günü sadece bir adet 21 mm yumurtam vardı. Bu ayki opu iptal.
- 18 Kasım adetimin 8. Günü: gonal-f Tarlusal kullanmayı doktor tavsiyesi ile kestim.​
- 23 kasım adetimin 13. Günü: adet gördüm. Tarlusal'ı bıraktığım için olduğu söylendi.​
2) Uzun Protokol (Aralık-Ocak)
İkinci tüp bebek muayenesi:
yeni adet dönemimde tekrar muayene gittim.
- 25 Kasım adetimin 3. Günü: 12 mm civarı yumurta görüntüleri vardı. Doktor önden büyüyen yumurtalarımın arkadan gelenleri baskıladığını söyledi. O sebeple bu ay adetimin 20. Günü yumurta baskılayıcı ilaç verilecek. Sonraki adette yumurtaların birlikte büyümesi planlanıyor.​
- 4 Aralık adetimin 12. Günü : çatlama sızlamasını her zaman hissederdim ama bu ay hissetmeden bugün çatladım. Takviyeler sayesinde hissetmediğimi düşünüyorum. Adetim de hep çok ağrılı olurdu. Bu ay adet ağrım da olmadı.​
- 12 Aralık adetimin 20. Günü: yumurta baskılamak amacı ile gonapeptyl iğne verildi. 7-10 gün arası her gün aynı saatte göbekten yapacakmışım. Amaç yumurtaları senkronize ederek daha çok yumurta elde etmekmiş (bu noktada agrifertil ve biosteron içmeyi bıraktım, gonal-f kullanmaya başlayınca devam edeceğim)​
- 20 Aralık Gecikmenin 4. Günü: 25mm kist görüldü. 25 Aralığa kadar Gonapeptyl kullanmaya devam edeceğim. İlaç sebebi ile Adetim gecikti.​
- 25 Aralık Gecikmenin 8. Günü: kist 29 mm olmuş. Kan tahlili yapıp ne yapılacağına karar verilecek. Karar verildi: anestezili folikül kisti operasyonu olacakmışım. Anestezisiz de yapıyorlarmış ama ben anestezili istedim. Uzun protokole devam edebilelim (gonal-f e geçebilelim) diye bu operasyon yapılıyormuş. Gonanpeltyl iğnelere devam ediyorum.​
- 27 Aralık Adetin 1. Günü: sonunda adetim geldi ve kist operasyonu bugün için iptal oldu. Gonapeptyl'e devam ediyorum.​
- 30 Aralık Adetin 3. Günü: kist 24 mm'e küçülmüş, ve kan değerlerim iyi çıktı bu sebeple kist operasyonu komple iptal oldu. Bu süreçte kalpten gidiyordum benim için çok zordu. Çok şükür yumurta geliştiriciye başlıyorum. Her gün Gonal-f 225 ve gonapeptyl 0.5 iğne olacağım. Gonapeptyl önden büyüyen yumurta olmasın diye verildi. Sadece avakado fındık badem yiyorum. Folik asit içiyorum. Başka Hiçbir takviyeyi almıyorum.​
- 3 ocak Adetin 8. Günü: kist gitmiş. 13 ve 17 mm yumurta var. Gonapeptyl ve gonal-f devam. 2 yumurta var. Buna şükür ama biraz üzüldüm.​
- 4 Ocak Adetin 9. Günü: mucize oldu iki adet 8 mm yumurta daha eklendi. 16 ve 17 mm yumurtalarım da devam ediyor. Toplam 4 yumurta oldu. Çok sevindim 🧿. Gonapeptyl ve gonal-f devam ediyorum. Gonal-f 300e çıktı.​
- 6 Ocak Adetin 11. Günü: 17-12-? mm üç yumurta göründü. Dördüncü yoktu. Gonal-f 300 ve gonapeptyl 0.5 devam. Canım dördüncü yumurtam nerdesin? Umarım oralarda bi yerde gizleniyorsundur 🙏❤​
- 8 Ocak Adetin 13. Günü: 20-14.5-14-bir minik 4 yumurta gözlendi çok şükür 🧿 gonal-f 300 gonapeptyl 0.5 devam. Miniklerin büyümesi bekleniyor.​
- 9 Ocak Adetin 14. Günü: 17-18mm ve iki küçük yumurta görüldü. İki olgun yumurta için 11 Ocak'ta toplama yapılacak. Bugün gonal-f, gonapeptyl, ( saat 23.20)ovitrelle, bir hap kulanacağım. Eşimden bugün sperm perhiz istendi.​
- 10 Ocak Adetin 15. Günü: sabah akşam tok hapı içeceğim. Gece 24.00 den sonra içmek yemek yok.​
- 11 Ocak Adetin 16. Günü: opu günü. 8.30da klinikte olmam, parfüm deodorant sürmemem ve kıymetli takı takmamam söylendi. 8.40da ameliyathaneye alındım. Ameliyat önlüğü giydim ve 9.20de uyandırıldım. 10.00da çıktım. 2 yumurta toplanmış. Taze transfer planlanıyor. Rahmin hazırlanaması için iğne ve ilaçlar verildi. Estrofem, prednol, coraspirin, Protestan dex, Protestan, folik asit. Umarım embriyolarım oluşur ve sağlıkla ilerler 🍀🙏 aksi durumu psikolojik açıdan düşünemiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. (EleNatal + omega içmeye başladım)​
- 12. Ocak Adetin 17. Günü Embriyonun 1. Günü: 1 embriyom döllenmiş 🧿😍
- 13. Ocak Adetin 18. Günü Embriyonun 2. Günü: embriyom orta kaliteymiş hala yaşıyormuş 🧿
- 14 Ocak Adetin 19. Günü Embriyonun 3. Günü: embriyom yaşıyor 🧿
- 15 Ocak Adetin 20. Günü Embriyomun 4. Günü: bugün transfer olacağım söylendi. 4. Gün orta kalite 8 hücreliymiş embriyom. Transfer için iyi dediler. İşlem kolaydı. 30 dakika dinlendirip taburcu ettiler. Transfer öncesi iki saat önce sıvıyı kestim. Son bir saat 800ml - 1 lt civarı suyu yudum yudum içtim. Aşırı sıkışma olmadı, ideal ölçüde sıkıştım. Hiç zorlanmadım. 26 ocak test günüm dediler.​
- 16 Ocak Transferin 1. Günü: bugün embriyom 5 günlük. Umarım içimde yaşamaya devam ediyordur. Kabak çekirdeği, avakado, yumurta, çiğ badem fındık, bol su tüketmeye gayret ediyorum. Doktor'un verdiği ilaçları düzenli kullanıyorum. Umarım bebeğim benimledir. Belirti yok, henüz çok erken. :dua:
- 17 Ocak Transferin 2. Günü: tabiki belirti yok, bol bol dua ediyorum, dinleniyorum umarım bebeğim benimledir. Hoppa
- 21 Ocak Transferin 6. Günü : her gün dua ediyorum. Belirtim yok :dua:
- 26 Ocak Transferin 11. Günü: sonuç negatif, boğazım düğüm 🙏
NOT: canım arkadaşlarım yolculuk uzun ve alınan hormonlar malesef psikolojimi çok etkiledi. Yalnız değilsiniz. Ağlama krizlerine ben de girdim ama ilaçları bıraktıktan iki üç hafta sonra biraz daha "normal" diyebileceğim bir psikolojiye gelebildim. Aynı zamanda kilo da aldım. Herşey bebeklerimiz için ❤ umut etmeye devam :anneadayı::KK200:
Şubat Ayı Yumurta takibi: negatif sonucun ardından şubat ayında doktorum bu ay yumurta takibi yapmak istedi. 4 folikül göründü. (Argifertil, biosteron, omepa q10, maxijuno, melatonin içiyorum)

3) Kısa Protokol (Mart)
- 27 Şubat Adetin 2. Günü: üç folikül göründü. Bu sefer günde iki klomen + gonal-f 225 kullanacağız. ( biosteron, argifertil, omepa q10, melatonin, maxijuno içmeye devam ediyorum)​
- 4 Mart Adetin 8. Günü: 19 mm bir tane büyük, 10-11 mm arası üç folikül var. Toplam dört folikül göründü. 19 olan kistik olabilir dendi.​
- 8 Mart Adetin 12. Günü: 1 tane 26 mm (kist diye düşünüyorum), 1 tane 10 mm (çok küçük), 3 tane 17-19 mm arası toplam 5 folikül göründü. Yarın çatlatma iğnemi yapıyorum.​
- 11 Mart Yumurta Toplama Günü: 3 yumurta toplandı 🧿:halay:
- 12 Mart Yumurtaların 1. Günü: iki tanesi olgunmuş, ikisi de döllenmiş a dostlar, şükürler olsun 🧿:halay:
-13Mart Yumurtaların 2.Günü:ikiside yaşıyor🧿:halay:
- 14 Mart Yumurtaların 3. Günü: iki embriyom da donduruldu. Artık transferi bekleyeceğim. 🧿 :dua:
Transfer:
- 25 Mart adetin 3. Günü: opudan sonraki ilk adetim. Bu ay transfer edilecek bebeklerim. Estrofem başlandı.
- 5 Nisan Adetin 14. Günü: bebeklerimin transfer günü 🧿🌈🍒
- 6 Nisan Transferin 1. Günü: esrtofem, coraspirin, folik asit, progrsteron fitil ve göbekten iğne kullanıyorum. Her gün avakado, kefir, kabak çekirdeği yiyip içiyorum.
- 17 Nisan Transferin 12. Günü: :anneadayı: HAMİLEYİMMMMMMM 🧿🧿

Benim gibi olan arkadaşlar varsa birlikte bu süreci takip edelim istiyorum. :anne:

Sizlerin kaç yumurtası gelişti? Ne yediniz ne içtiniz? Neler önerirsiniz. Umarım bir an önce mucizelerimize kavuşuruz :anneadayı::KK200:

Gıda, Vitamin, Takviye Önerileri : kızlar topiğimize gelen önerileri buraya ekliyorum. Denemek isteyenlere ışık olsun 🧿 yumurta kalitesini arttırabilecek gıda ve takviyeler (içeriklerini araştırarak, size uygun olanları doktorunuza danışarak kullanın güzel arkadaşlarım);
  • Omepa q10
  • D vitamini
  • 3 mg melatonin
  • Çiğ badem fındık ceviz
  • Günde 2 içi dolu olanlardan incir
  • Minimum kahve, çay, paketli gıda tüketimi
  • Elenatal vitamin desteği
  • Argifertil + biosteron
  • Mfk eş paketi
  • Haftada 3-4 gün avakado
  • Regenesis Max + Solgar 200 mg E vitamn
  • Ganomax + bioestron + seaqten
  • Redostim + Impryl
  • Arı sütü + bal + polen
  • Femin Alfa

Benim bir dönem birlikte kullandıklarım
  • d vitamini
  • omepa q10
  • argifertil
  • biosteron
  • 3 mg melatonin (gece 21.30da)
  • haftada 3-4 gün avakado
  • günde 15-20 çiğ badem fındık
  • günde 1-2 zeytinyağında cevizli incir
  • testere dişli aslan pençesi çayı ( ama bu çayı deneysel olarak içiyorum. Bu kadar takviye ile içmek belki doğrudeğildir)
  • Elenatal 1

🚨 tüp bebek ilaçlarını kullanırken doktorunuz önermedikçe takviye almayın arkadaşlarım. Ben ilaç kullanmazken içiyorum takviyeleri 🚨
Öyle heyecanla okudum ki rabbim hepimize nasip etsin inşallah bende bugün çatlatma iğnesi olucam inşallah ve sadece 1 adet yumurtam var lütfen dua edin 🤍 embriyo oluşursa benim doldurulacak histereskopi sonrası transfer yapılacak umarım herşey yolunda gider

Back
X