Diğer topiğin kapandığını gördükten sonra bu topiği görmek...
Ben bu filmin sonunu biliyorum.
Diğer topiğin kapandığını gördükten sonra bu topiği görmek...
Ben bu filmin sonunu biliyorum.
Bu filimin sonu burada da hararetli tartışmalar ve kapanması mı olur:).Bunun olup olmaması bizim elimizde.
Ben medyanin yayimladigi hic biseye inanmam...you tubeyede..insanlari allahu ekber diye asip keserlerse kimse sesi cikmsz..muskuman lari dimleri sevmiyirum ssdece insanlari srviyorumm..bi dusunun alkah tevrati inciki gonderdi kurandada degistigi yaziyor alkah neden izin verdi nende hiristiyankigi yahudikigi kotu gosteriyor onlarada o dini verdi gercegi gosterseydi din ssdrce somurudir..din hakkinda yorum yapilmasin.allah suriyede kucucuk bebekeride tepesi ustune dikmesin sahip ciksin boyle din uzerinden insamlari elestirenlerden igreniyorum..olmus insanin arkasindan konusmayinn.
İnş. öyle olmaz:)
Bu konunun kapatilmasi yani " tepe üssü cakilmasi" sizi rahatlatacaksa, Mune Hanimin konuyu kapatmasinda benim icin bir mahsur yok:)
Zaten bu tür sözler, konunun hedefine ulasamadigini gösteriyor!
Kutsallara, düsüncelere, inanclara, fikirlere, haklara saygili olun demek bile zul geliyorsa insanlara, zaten bu konunun hicbir faydasi yok demektir.
Konuda tahammül edilemeyen nedir anlamis degilim!
Bir arkadas " ne var bunda Türk erkekleri her zaman eder bu küdürleri, mac izlerken bile eder" gibi birsey yazmis.
Inanin icim acidi!
Biz kadinlar olarak bunu hosgörüp, karsi koymadiktan, yapilmasinda mahsur görmedikten sonra, bunlarin asla sonu gelmez.
Bir yanlisin, bircok kisi tarafindan yapiliyor olmasi o yanlisi mesrulastirmaz!
Evet, ben cevremde küfür eden insana tahammül edemem.
Acziyettir sonucta!
Hatta bu konuda sunu anlatabilirim.
Istanbul da, genellikle yabanci turistlerin konakladigi bir otelde, aksam otel personeli mac izliyordu, lobide.
O sirada lobiden gecerken bir personelin küfür ettigini duydum, derhal yanina gittim ve " siz evinizde yanliz basiniza mac izlemiyorsunuz, agzinizdan cikanlara dikkat edin, yaptiginiz terbiyesizliktir "dedim.
Personel " afedersiniz, Türk müsterimiz oldugunu bilmiyordum, mac sirasinda kendimi kaptirmisim, bizim Türk erkekleri cok küfür ederler" dedi.
Bende " bunun ne Türklükle, nede erkeklikle alakasi var, bunun terbiye ile alakasi var" dedim ve odama ciktim.
Biraz sonra personel odamizin kapisini caldi" rahatsiz ettigim icin özür dilerim, daha önce kimse küfür ediyorum diye tepki vermemisti, lütfen kusura bakmayin, cok utandim" dedi.
Demek ki tepki verilirse, cocuklara daha kücük yaslarada, bunun kötü oldugu ögreilirse, toplum icinde en ufak seyde kutsallara bile küfür eden insanlarla karsilasmayiz!
Bu konudada buna dikkat cekmek istedim.
Lütfen cocuklariniza SINIRLARI ögretin.
Daha temiz, daha insancil, daha saygili, daha tahammüllü bir toplum olusturmak icin, cocuklarimiza bunlari ögretmeliyiz.
Cevremizde olan olumsuz olaylarada tepki vermeliyiz!
Ben medyanin yayimladigi hic biseye inanmam...you tubeyede..insanlari allahu ekber diye asip keserlerse kimse sesi cikmsz..muskuman lari dimleri sevmiyirum ssdece insanlari srviyorumm..bi dusunun alkah tevrati inciki gonderdi kurandada degistigi yaziyor alkah neden izin verdi nende hiristiyankigi yahudikigi kotu gosteriyor onlarada o dini verdi gercegi gosterseydi din ssdrce somurudir..din hakkinda yorum yapilmasin.allah suriyede kucucuk bebekeride tepesi ustune dikmesin sahip ciksin boyle din uzerinden insamlari elestirenlerden igreniyorum..olmus insanin arkasindan konusmayinn.
Mesrulastiran Kim? Sadece siz Allah tepesi ustu diker demissiniz Ben de diyorum ki bu ulkenin genel bi sorunu inani inanmayani da malesef ediyor. Ben sizin bu olumle edilen kufur arasinda baglanti kurmanizin yanlis oldugunu anlatmak istedim. En basta malesef benm esim o zaman tepesi ustune dikilmeliydi.
Belki " ALLAH insani tepesi üssü diker" sözünün tecellisidir belki degil, bunu sadece ALLAH bilir.
Iyide "bu cocuk böyle yapti onun icinde öldü" gibi bir ifade yok benim yazimda!
Siz nasil ki bunu kesin olarak bilemezseniz, bende bilemem.
Sadece zannedebilirim, kesin olarak böyledir demek " hasa" haddim degildir.
Ne demisim yazimda " ALLAH bilir"
Hani bir yatimin yada mazlumun hakini gasbeden birinin basina kötü sey gelince " ilahi adalet iste" denir.
Yada "büyük konusma, seninde basina gelir" denir.
Yada " etti buldu" denirya.
Yani yapilan kötü bir davranisin sonucunda, kisinin basina kötü birsey gelecegine inanilirya.
Iste benimki de bu.
Sürekli esinizi örnek vermissiniz, cok üzüldüm, insallah tez zamanda bu davranisindan vazgecer.
Cünkü ne olursa olsun kutsala küfretmek iyi bir davranis degildir!
videoyu o kadar izledim ama anlayamadım tam olarak ne küfrü ettiğini.
Sanırım Allahını s. ile başlayan bir küfür
Ben o küfrü ilk adanalı sevgilimden duymuştum,"bizim oranın meşhur küfrü" diye.Sonra başka bi adanalıdan...Adanaya ilk gidişimde sokaktaki ufacık bi çocuk ve telefonda konuşan yaşlıdan duymuştum aynı gün içinde.
Yani o yörede sıklıkla kullanılan bir küfür.
assla ve assla haklı göremem ama sosyoloji mezunu biri olarak en azından olayları mekanıyla incelemeyi önerebilirim.Nasıl baba oğulun karşılıklı rakı içmesi tekirdağda normal antepte anormalse,nasıl istanbullu baba karısının doğumuna bile girerken ağrıdaki baba bebekten bahsetmenin bile ayıp olduğunu düşünüyosa o yörede hergün duyulan bi küfrün o yöre insanına normal gelip ilkkez duyanın kanını dondurması da olağan bi durum bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?