tamam değişti saklayamıyor kimliğini..ama oraya giden 100 hanım hastanın diyelim hiçmi yoktur farklı bir yaşamı olan..insanlar buna göremi değerlendirilmeli..hak olan bumu sizce?Gorsellikmi :) translar gorsellikle degismiyorlar sadece oyle degilmi oyle olsa kadin doguma girmezdi
Valla ben burada yazan bazi insanlari hic anlayamiyorum. Insanlarin birbirine tahammulu yok. Iyi ki de herkes doktor olamiyor. Doktorluk oyle keyfe keder hasta ayirimi yapilacak mevki degildir. Hele ki bir de devletin hastanesinde calisiyorsan. Oraya bu milletin halkinin icinden cikan ev kadini da gider, genelevde calisan kadin da gider, metresinden hamile kalan da gider, aidslisi de, seks hastaliklarindan cinsel organlarinda yaralar, sigiller cikani da, irinler akani da, kanserden butun cinsel organi alinmis ve sadece diski deligi kalmis, olani da... Doktor hasta ayirt etmez, hepsine bakmak zorundadir. Ya da parayi dokup kendine ozel muayene acacak, kapisina da "sadece namuslu ev hanimlari muayene edilir" levhasi asacak... Devletin hastanesinde devletin imkanlari icinde hasta kabul eden bir doktorun hasta secmesi, bunla da yetinmeyip hastaya hakaret etmesi luksu olamaz. Gitsin araba tamir etsin madem ki insana tahammulu yok. Ben hemsire olarak hergun milletin her turlu salgisiyla, bakteri ile kaplanmis yaralari, sumugu, balgami, kani, bokuyla ugrasiyorum, agzindan girip alt tarafindan cikiyorum diyebilirim yane.. bizim meslekte tahammulsuzluge yer yok. Meslegimiz insani sevmeyi, yardim etmeyi, acilarini dindirmeyi baz alan bir meslektir, insan sevmeyen, tahammulsuz birinin yapabilecegi bir is asla degildir. Bu adamin doktorlugfundan suphe ederim ben. Iyi ki de bana rastlamiyor boylesi, bir hastabakici veya hademe kadar kiymeti olmazdi boyle doktorun benim gozumde.. Yemisim onun okudugu tip okulunu, aldigi diplomayi, ettigi hipokrat yeminini.
Görüşünüzün ne olduğu beni ilgilendirmiyor zaten ama siz kalkıp bir grup insan hakkında genelleme yaparak "ne iş yaptıkları belli" derseniz bu iftira olur,benim tepkim de buna.Çünkü cinsiyet değiştiren insanların arasında sizin benim gibi normal bir işte çalışıp hatta evlenip yuva kuran insanlar çokça var ve siz bu iddianızla onları da karalamış oluyorsunuz bilmem anlatabildim mi.Ayrıca seks işçiliği yapanların çoğu da ameliyatsız olan yani hala erkek uzuvlarına sahip travestiler ki onlar da dediğim gibi toplumdan dışlandıkları için bir nevi buna mecbur bırakılmış insanlar oluyor genelde.Iftirami ben iftira atmadm genel olarak ne is yaptklari belli dedm ve doktorda muayne etmek zorunda deil baska doktor muayne edebilir demekki dimi gorusume katilmak zorunda deilsnz bende sizin bukdr basit
Hem gorusum sizi ilgilendirmiyor hemde habire cevap yazip duruyorsunuz :) ben genel olan seks iscilerinin trans ve travesti olduklarini goruyorm ve biliyorm ha siz bunu israrla reddebilirsnz buda sizin gorusunuz ama geneli boyle neden israrla degiller diyorsnz bu iftira degil olan bişey aralarnda vardir cinsiyet degistirip bu isi yapmiyan tabiki ama cogunlugu boyle ustelik hicbir insan o işi yapmak zorunda degil dislaniyor diye sacmalamayin lütfen temizlik yapar yinede insan gecimini saglar ki ben zaten erkek iken kadn olan hicbir insani yadirgamadm burda okumamissnz bile bana kimi neyi savunuyorsnz anlamadm ilk once duzgun okuyun yazdklarimi benm soyledgm transada saygi duyarm doktor muayene etmek istemez onada saygi duyarm kimsenin düşüncesi sizi veya baskasni ilgilendirmezGörüşünüzün ne olduğu beni ilgilendirmiyor zaten ama siz kalkıp bir grup insan hakkında genelleme yaparak "ne iş yaptıkları belli" derseniz bu iftira olur,benim tepkim de buna.Çünkü cinsiyet değiştiren insanların arasında sizin benim gibi normal bir işte çalışıp hatta evlenip yuva kuran insanlar çokça var ve siz bu iddianızla onları da karalamış oluyorsunuz bilmem anlatabildim mi.Ayrıca seks işçiliği yapanların çoğu da ameliyatsız olan yani hala erkek uzuvlarına sahip travestiler ki onlar da dediğim gibi toplumdan dışlandıkları için bir nevi buna mecbur bırakılmış insanlar oluyor genelde.
Ben hak olan o veya bu demiyorum demedmde bana biseyleri savunmaya calisiyorsnz neyi savundgnuzu da anlamadm ben doktor muayene etmek istememis tıksnmis bilmem ne neyse saygı duyarm sonuc olarak baska doktora muayene olabilir diyorm habire yok o mudur yok bu mudur diyip duruyorsnz ya arkadasm sunu anlayin doktor muayne etmek istememis saygı duyarm demekki adam smdiye kadar trans muayne etmemis kendince bi sebebi var belliki buda kimseyi ilgilendirmeztamam değişti saklayamıyor kimliğini..ama oraya giden 100 hanım hastanın diyelim hiçmi yoktur farklı bir yaşamı olan..insanlar buna göremi değerlendirilmeli..hak olan bumu sizce?
yanlışınız var, doktor tasvip etmediği bir hastayı muayene etmek zorunda. orası onun özel muayenehanesi değil, orası bir devlet hastanesi ve doktorun hasta seçme lüksü yok. o onun işi.trans özgur ıradesıyle cınsıyet degıstırıyorsa doktorda özgur ıradesıyle tasvıp etmedıgı bır ınsanı muayene etmek zorunda deıl kımse kusura bakmasn trans'ın dusuncesıne saygıysa eger konu doktorun dusuncesıne de saygı duyulmalı!
Sizce oyle olabilir ama bence doktor bir hastasini muayene etmek istememisse kendince hakli bir sebebi vardir sizin dediginiz gbi doktorda hasta secemiyicegini illaki biliyordur bilmemesi mümkün degil ve buna ragmen muayene etmemisse bir sebebi vardıryanlışınız var, doktor tasvip etmediği bir hastayı muayene etmek zorunda. orası onun özel muayenehanesi değil, orası bir devlet hastanesi ve doktorun hasta seçme lüksü yok. o onun işi.
Sebebini söylüyor zaten, tasvip etmiyormuş. Sebebi de belli, cezası da..Sizce oyle olabilir ama bence doktor bir hastasini muayene etmek istememisse kendince hakli bir sebebi vardir sizin dediginiz gbi doktorda hasta secemiyicegini illaki biliyordur bilmemesi mümkün degil ve buna ragmen muayene etmemisse bir sebebi vardır
Evet tanımadığınız insanlara iftira atana kadar görüşünüz beni ilgilendirmiyordu.Bununla birlikte cevap yazacaksanız saygı çerçevesini aşmadan yazmaya dikkat ederseniz iyi olur.Saçmalamak gibi tabirler kullanacaksak sizinki saçmalamanın dik alası,önde bayrak taşıyanı.Doktorluk gibi bir meslekte hakaret,saldırı vb bir durum olmadığı sürece keyfi olarak "ben bu hastaya bakmıyorum" deme şansı yoktur."Bu benim görüşüm kimseyi ilgilendirmez" deyip kenara çekilemez.Doktorluk gibi hayati bir meslekte böyle bir lüks yok.İnsanların yaşam tarzına bakarak hasta seçecekse doktor olmayacaktı başka bir meslek seçecekti kendine.Hadi diyelim ki doktorların böyle bir hakkı var ve bu hastaya hiçbir doktor bakmak istemedi,hasta da doktor doktor gezerken zamanında tedavi olamadığı için vücudunda kalıcı sakatlıklar meydana geldi.Kim verecek o zaman bunun hesabını?Hem gorusum sizi ilgilendirmiyor hemde habire cevap yazip duruyorsunuz :) ben genel olan seks iscilerinin trans ve travesti olduklarini goruyorm ve biliyorm ha siz bunu israrla reddebilirsnz buda sizin gorusunuz ama geneli boyle neden israrla degiller diyorsnz bu iftira degil olan bişey aralarnda vardir cinsiyet degistirip bu isi yapmiyan tabiki ama cogunlugu boyle ustelik hicbir insan o işi yapmak zorunda degil dislaniyor diye sacmalamayin lütfen temizlik yapar yinede insan gecimini saglar ki ben zaten erkek iken kadn olan hicbir insani yadirgamadm burda okumamissnz bile bana kimi neyi savunuyorsnz anlamadm ilk once duzgun okuyun yazdklarimi benm soyledgm transada saygi duyarm doktor muayene etmek istemez onada saygi duyarm kimsenin düşüncesi sizi veya baskasni ilgilendirmez
Bosuna okadar hirslanip yazmissiniz saygi cercevesini dahi bilmiyorsnz benm msjlarmda asla saygsz kelime yok sacmaliyosnz cnku bir jnsani gosterip bu seks iscisi dersem bu iftira olur o isi yapmiyorsa tabi ama ben kimseyi gosteripte bu bu demedm daha iftirayi bilmiyorsnz surekli yazip duruyorsnz geneli bu isi yapar hanımefendi kusura bakmayin ay çıkın soyle bi otoban kenarlarna bakin yahu haberlerde bile izliyoruz neyi savunuyorsnz hala birakin allah askina ya doktorda yapmak zorunda madem doktor olmuş bakmak zorunda diyemezsnz adam bakmamis doktor bilmiyormu sanki bakmak zorunda oldugunu koskoca doktor olmuş bunumu bilmicek kendince bi sebebi vardı belliki bakmamis baska doktorlar bakiyor bakmasalardi simdiye kaadar okdr trans muayene olmamis olamaz zatenEvet tanımadığınız insanlara iftira atana kadar görüşünüz beni ilgilendirmiyordu.Bununla birlikte cevap yazacaksanız saygı çerçevesini aşmadan yazmaya dikkat ederseniz iyi olur.Saçmalamak gibi tabirler kullanacaksak sizinki saçmalamanın dik alası,önde bayrak taşıyanı.Doktorluk gibi bir meslekte hakaret,saldırı vb bir durum olmadığı sürece keyfi olarak "ben bu hastaya bakmıyorum" deme şansı yoktur."Bu benim görüşüm kimseyi ilgilendirmez" deyip kenara çekilemez.Doktorluk gibi hayati bir meslekte böyle bir lüks yok.İnsanların yaşam tarzına bakarak hasta seçecekse doktor olmayacaktı başka bir meslek seçecekti kendine.Hadi diyelim ki doktorların böyle bir hakkı var ve bu hastaya hiçbir doktor bakmak istemedi,hasta da doktor doktor gezerken zamanında tedavi olamadığı için vücudunda kalıcı sakatlıklar meydana geldi.Kim verecek o zaman bunun hesabını?
Ve evet tabi ki bu insanlar toplumdan dışlanıyorlar.Sık sık şiddete ve tacize maruz kalıyorlar.Temizlik işi veren var mı ki temizlik yapsın?En basitinden düşünün siz böyle birini yanınızda çalıştırır mısınız?Ya da varsa eşiniz ya da babanız çalıştırır mı?Ha parası tatlı geldiği için bu işi yapan da vardır elbet ama bir şekilde bu yola itilen insanlar çoğunlukta.
sizi ilgilendirmiyor olabilir,bizi ilgilendiriyor..dr ,vs olmak önemli değil önemli olan insan olmak vasfına sahib olmaktır..zaten mahkemeye intikal ettiyse bu duruma profösyönelce yaklaşılacak ve hasta normal bir hasta olarak değerlendirilecektir..dr da hata varsa muayne edebileceği halde etmediyse cezasını çekecektir..Ben hak olan o veya bu demiyorum demedmde bana biseyleri savunmaya calisiyorsnz neyi savundgnuzu da anlamadm ben doktor muayene etmek istememis tıksnmis bilmem ne neyse saygı duyarm sonuc olarak baska doktora muayene olabilir diyorm habire yok o mudur yok bu mudur diyip duruyorsnz ya arkadasm sunu anlayin doktor muayne etmek istememis saygı duyarm demekki adam smdiye kadar trans muayne etmemis kendince bi sebebi var belliki buda kimseyi ilgilendirmez
bende 20 li yaşlarımda insanları statüsüne göre değerlendirirdim..ama yaşım ilerledikçe ve insanları tanıdıkça yaşamı,dünyayı tanıdıkça bunun yanlış olduğunu anladım..önemli olan insani vasflara sahip olmaktır..Hanımlar boşuna kendinizi yormayın.
Hepinizin dediği gibi yasal olarak doktor keyfiyet gerekçesiyle hasta ayrımı yapamaz. Eğer hastanın tahriki yoksa doktor zaten ceza alır, hiçbirimizin lehte veya aleyhte görüşü bunu değiştirmez.
Benim bu konuda tek diyeceğim, bundan sonra sağda solda ayrımcılığa uğrayan kimse ağlamasın. Demek ki sağlık gibi bir konuda bile insanların tasvip etmedikleri insanları dışlama hakkı var. Eh doktor hastasına ayrımcılık yapıyorsa sokaktaki insan haydi haydi yapar : )
bu düşünceye göre kadın fahişelerede doktorlar bakmasın.malum yaşantılarını tasvir etmiyorum deyip yan çizmek çok kolay yaO senin dusuncen neyapayim buda benim sonradan kadn olup ne is yaptıkları aşikar olan insanlari herkes hoş gormek zorunda deil !
Tanımadığınız birine fütursuzca "saçmalıyorsun" deme hakkını kendinizde gördüğünüze göre saygıdan da haberiniz yok demektir.Sizin ifadeniz "sonradan kadın olmuş, ne iş yaptığı belli insanlar"Burada genelleme var ve bu genelleme iftira niteliği taşıyor.Biliyorum daha ne kadar açık anlatsam anlamayacaksınız ama şansımı zorluyorum işte.Doktor sebebini açıklamış zaten "tasvip etmiyorum" demiş siz hala kendince sebebi vardır diyorsunuz.Evet o doktor da biliyordur bunun yasak olduğunu ama o kişiye kimsenin sahip çıkmayacağından o kadar emin ki o yüzden kendine böyle güveniyor.Bakan doktor var tabi ki,ben sizin savunduğunuz teze göre madem doktorun bakmama hakkı var,bütün doktorlar bu hakkını kullanıp o hastaya bakmasa neler olur bunu düşünmeye sevketmeye çalıştım sizi ama nafile tabi.Bosuna okadar hirslanip yazmissiniz saygi cercevesini dahi bilmiyorsnz benm msjlarmda asla saygsz kelime yok sacmaliyosnz cnku bir jnsani gosterip bu seks iscisi dersem bu iftira olur o isi yapmiyorsa tabi ama ben kimseyi gosteripte bu bu demedm daha iftirayi bilmiyorsnz surekli yazip duruyorsnz geneli bu isi yapar hanımefendi kusura bakmayin ay çıkın soyle bi otoban kenarlarna bakin yahu haberlerde bile izliyoruz neyi savunuyorsnz hala birakin allah askina ya doktorda yapmak zorunda madem doktor olmuş bakmak zorunda diyemezsnz adam bakmamis doktor bilmiyormu sanki bakmak zorunda oldugunu koskoca doktor olmuş bunumu bilmicek kendince bi sebebi vardı belliki bakmamis baska doktorlar bakiyor bakmasalardi simdiye kaadar okdr trans muayene olmamis olamaz zaten
bumudur budur. noktayı koymuşsun. bu mesajdan sonra ne yazılırsa yazılsın hiç etkili olmayacak ve haklılık payı kalmayacaktırValla ben burada yazan bazi insanlari hic anlayamiyorum. Insanlarin birbirine tahammulu yok. Iyi ki de herkes doktor olamiyor. Doktorluk oyle keyfe keder hasta ayirimi yapilacak mevki degildir. Hele ki bir de devletin hastanesinde calisiyorsan. Oraya bu milletin halkinin icinden cikan ev kadini da gider, genelevde calisan kadin da gider, metresinden hamile kalan da gider, aidslisi de, seks hastaliklarindan cinsel organlarinda yaralar, sigiller cikani da, irinler akani da, kanserden butun cinsel organi alinmis ve sadece diski deligi kalmis, olani da... Doktor hasta ayirt etmez, hepsine bakmak zorundadir. Ya da parayi dokup kendine ozel muayene acacak, kapisina da "sadece namuslu ev hanimlari muayene edilir" levhasi asacak... Devletin hastanesinde devletin imkanlari icinde hasta kabul eden bir doktorun hasta secmesi, bunla da yetinmeyip hastaya hakaret etmesi luksu olamaz. Gitsin araba tamir etsin madem ki insana tahammulu yok. Ben hemsire olarak hergun milletin her turlu salgisiyla, bakteri ile kaplanmis yaralari, sumugu, balgami, kani, bokuyla ugrasiyorum, agzindan girip alt tarafindan cikiyorum diyebilirim yane.. bizim meslekte tahammulsuzluge yer yok. Meslegimiz insani sevmeyi, yardim etmeyi, acilarini dindirmeyi baz alan bir meslektir, insan sevmeyen, tahammulsuz birinin yapabilecegi bir is asla degildir. Bu adamin doktorlugfundan suphe ederim ben. Iyi ki de bana rastlamiyor boylesi, bir hastabakici veya hademe kadar kiymeti olmazdi boyle doktorun benim gozumde.. Yemisim onun okudugu tip okulunu, aldigi diplomayi, ettigi hipokrat yeminini.
Tanimadgm bir insna fitursuzca degil yazdgnz yorumlarin sacmaligina istimaden sacmaliyorsnz diyorm durduk yere sacmaliyorsnz yazmadm doktor bakmak istememis ve sikayet etmesi icin adini soyadini bile vermis sizi veya birbaskasini ilgilendirmez bence insanların dusuncesine saygi duymayi ogrenin kendi dusuncelerinizi zorla dayatmaya calismayinTanımadığınız birine fütursuzca "saçmalıyorsun" deme hakkını kendinizde gördüğünüze göre saygıdan da haberiniz yok demektir.Sizin ifadeniz "sonradan kadın olmuş, ne iş yaptığı belli insanlar"Burada genelleme var ve bu genelleme iftira niteliği taşıyor.Biliyorum daha ne kadar açık anlatsam anlamayacaksınız ama şansımı zorluyorum işte.Doktor sebebini açıklamış zaten "tasvip etmiyorum" demiş siz hala kendince sebebi vardır diyorsunuz.Evet o doktor da biliyordur bunun yasak olduğunu ama o kişiye kimsenin sahip çıkmayacağından o kadar emin ki o yüzden kendine böyle güveniyor.Bakan doktor var tabi ki,ben sizin savunduğunuz teze göre madem doktorun bakmama hakkı var,bütün doktorlar bu hakkını kullanıp o hastaya bakmasa neler olur bunu düşünmeye sevketmeye çalıştım sizi ama nafile tabi.
Siz bir erkeğin kadin olmasini normal bulabilirsnz o doktor bulmamis sizinle ayni goruste olmak zorundami insanlarbu düşünceye göre kadın fahişelerede doktorlar bakmasın.malum yaşantılarını tasvir etmiyorum deyip yan çizmek çok kolay ya
ama problem normal bulup bulmaması değil zaten, siz bu kısmı anlayamıyorsunuz. normal bulmayabilir pek tabi, en doğal hakkı. ancak tedavi ya da muayene etmeme gibi bir hakkı bulunmuyor. bundan bahsediliyor burada da. Yani ne isterse düşünebilir, ama ne isterse yapamaz. Çünkü bu mesleği kendi rızasıyla seçmiş, maaşlı bir çalışandır o, o yüzden görevini yapmak zorundadır. Yapmazsa da bunun cezası vardır, hukuk kuralları gereği cezası neyse bedelini öder, bu kadar basit aslında.S
Siz bir erkeğin kadin olmasini normal bulabilirsnz o doktor bulmamis sizinle ayni goruste olmak zorundami insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?