canım... bizim geçen yazki haliimizi hatırlatıyorsunuz..ben de çok uğraşmıştım canım çıkmıştı inan ilk başlarda tansiyonum düşüyordu hatta.ama ben bi de elimle de tutuyırdum bazen tuvalete..sonra yazın annemlere gittik.komşulara giderken çarşıya giderken bağladım..kayınvaldeme gidince onun tuvaletine girmediler..eve geldik tatil sonunda dışarı çıkarken bağlamadım burda ama artık olan olmuştu hayır alışamamaışlar.temmuz atından ekime kadar uğraştım havalar soğumaya başlamıştı üşütecekleri için üzülerek de olsa tekrar geri döndük beze.sonra zaman zaman milletten laf duydum babaanleleri bile dalga geçerek laf soktu bu yaz da bıraktıramazsın gibi..ama ne oldu 6 günde öğrendiler.biliyorsun ne kadar sıkıntılıydım.ama atlatık.çünkü çocukların kasları gelişmiş artık,geçen sene yarım yamalak ve bi bağlayıp bi açarsan olmaz canım..attın mı atacaksın..istersen başlamışken biraz daha uğraş,istersen 1 ay kadar ertele,istersen iyice ertele ama moralini bozma hiç de canını sıkma.fedakar bir annesin belli.başaracağına inanıyorum ama bebeğine göre davranmalısın.Allah kolaylıkla bırakmak nasip etsin en iyi zamandaben uyanmadan önce çıkaramıyorum bezi çünkü çok erken kalkıyor,gelip o beni uyandırıyor.mesela bu sabah 6.30 da uyandı. Ben de hafta içi pek çıktığımı söyleyemem ama hafta sonlarımız var bir tek.Mesela bugün de dışarı çıkarken bağladım.bezin rahatlığıyla 4 kere kaka yaptı.sonra evde çıkardım sonuç kötü oldu tabi,başa dönmüşüz gibi oldu,bir kez kaka yaptı altına 3 kez de çiş ve wc ye hiç oturmadı bugün.yarın da dışarıya çıkıcaz,yine bağlıcam bezi bu durumda.Yalnız moralim çok bozuldu,günlerdir kaplumbağa adımlarıyla katettiğimiz yolda başa döndük,emeklerim ziyan oldu gibi hissediyorum
Allah kolaylık versin bu süreçte..çok sabır istiyor..benimde oğlum 34 aylık,ağustosta 3 yaşını bitirecek..eylülde başlamıştım denemelere,olmayınca bıraktık ve dün itibariyle tekrardan başladık..ama öğlen uyurken ve gece uyurken bezliyorum..bugün oy kullanmaya gittiğimizdede bezledim,bi tak bi çıkar,nasıl olacak bilmiyorum..oturma odamın halısını kaldırdım,dün 2 kez yere çiş yaptı,iyiki halı yoktu..aslanlı bi lazımlığımız var,hiç yapmadı malesef içine,bakalım daha çok yeni..bekleyip göreceğiz..
seninki gizli mi yapıyor canım?altını temizletmek istemesini anlayabiliyorum çünkü benimki de bir dönem hatta uzunca bir dönem öyleydi.Şimdilerde çişi kaçırıyor rahatsız oluyor,yanlış bir şey yaptığını biliyor,ağlamaklı oluyor kaçırınca.kaka da ağlamaklı olmuyor.çıtçıtlı bodysine yaptığında söylemeden oyuna devam ettiği de oldu,çıtçıtla açıksa yere yaptığı da oldu o zaman hemen gelip söylüyor.yani bu yüzden 1evre veya 2. evre yazamadım.biraz karma bizimkimerhaba saphira umarım cabuk alısır ama sakın zorlama yoksa geri tepiyor..
bir doktorun (kadir tuğcu) wc eğitimi hakkında yazısını kopyalamak istedim
1evre-Gizli saklı yapmaya başlarlar. Kakayı yaptıktan sonra "kıymetli" kakaları ile oyunlarına devam ederler, rahatsız olmazlar..
2evre- Gene gizli yaparlar ama bu sefer çok titizlerdir, hemen altlarını size temizletirler. Kakalı kalmaya tahammül edemezler.
3evre- Söylemeye başlarlar. Bazen denk gelir, bazan gelmez. Denk gelmeler çoğala çoğala bu iş biter.
su an kacıncı devredesiniz merak ettim..kızım 1.5 yasında hiç zorlamadım su ana kadar ama şimdi yapınca kaka diyor hemen yatıyor bacakları kaldırıyor yani kakadan rahatsız oluyor..yani2. devredeyiz...dr un dediğine göre wc eğitimi diye bir sey yok zaten cocuk hazır olunca kendi söyleyecektir kimi erken kimi gec..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?