Durmayan Bebeğimi Nasıl Tek Başıma Yetiştireceğim?

Ben biberon vermek istemiyorum kesinlikle ama çalışma hayatına dönmek zorundayım. Bu süreçte bebeğimi istesem de emziremem. Ama en azından sağıp vermeye çalışıyorum. Eğer alerji durumu olursa diyet yapmakta aşırı zorlanırsam diye mama düşündüm sadece. Bu lohusa psikolojisi ne zaman geçer bilmiyorum ama her şeyi deniyorum

6 ayı buluyor bence o psikoloji

çalışan anne için biberon almayan bebek çok çok zor.
biberon reddi hele bence daha sıkıntılı. çünkü meme reddi olsa da, sağıp verme imkanı oluyor. ama biberon reddi olan bebek anne sütünü de almıyor bu sebeple.
ben de çalışan anneyim ve ben de bu riski göze aldım. çünkü zaten en geç 6 aylıkken işe başlayacaktım, başladım da.
diyorum ya sizin mutluluk ve rahatınız her şeyden önemli bebeğinizin mutlu ve huzurlu bir bebek olması için. kendi iç sesinizi dinleyin.
inşallah dr dan sonra da ağlama sebebi bulunur ve rahatlarsınız.
10.5 aylık oldu oğlum ve ben nasıl geçtiğini anlamadım, zor kısımları da çoktan unuttum. sizin de öyle olacak. Ben de böyle okur nasıl geçecek derdim ama geçti gitti:)

Ben alerji olduğunu düşünmüyorum şuan . Çünkü alerji olduğu zaman sümüksü bir yapı oluyor goolgle ye yazın bi . Hemen bi doktora gidin böyle olmaz çünkü

doğru, bir derdi var yavrucağın. umarım tez zamanda giderler ve çıkar. Hem bebiş rahatlar hem anne

İnşallah ben de öyle hatırlarım ileride çok teşekkür ediyorum

Asla ama asla durmayan bebeğim oldu evet.
İlk 2,5 -3 ay boyunca sinir krizleri geçirdik .
Saatler süren ağlamalar,sabaha kadar uyumamalar, bitmek bilmeyen buhran...
İlk haftalar anlam veremedik sadece ama sadece gaz sancısına yorduk.Meğerse açmış bebek.
Mamaya başladık.
Açlık işini hallettik gaz sancıları ve saatler süren ağlamalar devam ediyor.
Gaz damlaları,mesajlar,sıcak uygulamalar yok yok yok....Susmuyor.O susmadıkça ben kendimden geçiyorum.Mama artı emziriyorum emdikçe daha çok gaz sancısı oluyor.Böyle olunca sadece mama ile devam ettim.Sütüm çok ama beslemiyordu zaten.
3.ayın ortalarına doğru bir anda kesildi gaz sorunumuz.
Allah'ım dünyam aydınlandı sanki.
1 haftaya 4.ayımız bitecek.
Kolik dönem bitti bu seferde uyku gerilemesi başladı :)
Buna rağmen geçen ayları hatırladıkça halime şükrediyorum.

Demem o ki ;
Açlık durumundan emin olun.
Gaz masajı mutlaka yapın.
Madem işe dönmek durumundasınız biberona illa ki alışacak diye düşünüyorum.
O sebeple kasmayın.
Duruma kendinizi alıştırın demeyeceğim alışmıyorsunuz :) Sadece kabulleniyorsunuz -ki sürecin geçici olduğunu bilin yeter.
Aksi halde psikolojik olarak yenik devam etmek işleri iyice zorlaştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…