- 18 Mart 2022
- 525
- 281
- 33
- 34
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
-
Hay Allah.. Bebek ağladığı zaman insan gerçekten çaresiz kalabiliyor.Bebeğim günün 8 saati ağlıyor. O kadar üzülüyorum ki. Gün geçtikçe daha da kötü oluyor sanki.
Kolik bebekler için tecrübeye dayanarak bir şey söyleyemem daha çok küçük ve belli bir ayda kolik geçiyor. Saati belliyse o saatlerde dışarı çıkarın gezdirin siz de hava almış olursunuzBebek biraz sürprizdi evet. Normal şartlarda doktor çocuğun zor olur demişti. Ama hemencecik oldu. Daha kendim çocukken anne olmuş gibi hissettim. Bebeğim ayrıca kolik. Doğdu doğalı hiç sakince bir kere durduğunu hatırlamıyorum. Bir kere bile mutlu, sakin, huzurlu görememek evladını ne kadar zor... Ne yaparsam yapayım sakinleşmiyor.
Bebeğim kolik ve sebepsiz yere bile ağlayabiliyorHay Allah.. Bebek ağladığı zaman insan gerçekten çaresiz kalabiliyor.Acaba ağlama sebebi nedir? Gaz sancıları olabilir mi ya da karnı aç olabilir mi? Aklıma gelebilen tek ihtimal bunlar. Benim de başlarda sütüm yetmiyordu,oğlum ağlıyordu doktor görüşü ile mama takviyesine başladık. Şuan gaz sıkıntısı yaşadığında ağlıyor genellikle.
Ben sağdığım sütü biberonla verdim. Meme reddi olmadı. Eğer mamaya alışırsa memeyi bırakır canımKızlar yeni anneyim ama daha yolun başından isyan bayraklarını astım. Bebeğim ya gazlı ya doymuyor ya uykuya dalamıyor hemen uyanıyor. Annemgilde kalıyorum ama 40 ımız çıkınca geçeceğiz evimize. Çok korkuyorum. Annem varken bile yılmış bir haldeyim.
Sürekli emmek istiyor. Kilo alımı ve bezleri normal. Ama sütü sağıp verince daha uzun süre durabiliyor. Memeyi reddetmesin diye biberon vermek istemiyorum ama bazen dursun ya da uyusun diye vermek zorunda kalıyorum.
Beşiği sallamayı bırakınca uyanıyor.
Aslında gaz damlası da kullanıp gazını çıkartıyorum ama bir türlü güzelce dalıp uzunca uyumuyor.
Sizin de durmayan bebeniz oldu mu? Nasıl başa çıktınız? Nasıl büyüteceğim ben gerçekten çok mutsuzum
Anladım.İyi bir doktor varmış. Ona gitmek için randevu bekliyorum. Ona götüreceğiz. Daha önce gittiğim ilgilenmedi. Kilo alması normal dedi gönderdi.
Çok geçmiş olsun,kolik bebeklerin sakinleşmesi biraz daha zor oluyor diye duymuştumBebeğim kolik ve sebepsiz yere bile ağlayabiliyor
Peki gece sürekliŞu an 6.5 yaşında olan kızım 2 yaşına kadar ne gece ne gündüz uyumazdı. Memeden kestikten sonra uyumaya başladı. Ek gıdayı, biberonu ve emzigi reddetti. Cok zor günler geçirdim o yüzden uzun süre kardeş düşünmedim kızıma. Şimdi küçük kızım 15 aylık. Şansıma o da uykuyu sevmeyen ve ıstahsiz bir bebek. Ablası gibi emzik de tutmadı. Tamamen bana bağımlı yani. Yine de bir sekilde geçiyor. Şunu söyleyeyim büyüdükçe de bu sefer baska dertleri oluyor ama hicbir zaman kolay olmuyor annelik. O yüzden alışacaksınız .
Kolik bebekler için tecrübeye dayanarak bir şey söyleyemem daha çok küçük ve belli bir ayda kolik geçiyor. Saati belliyse o saatlerde dışarı çıkarın gezdirin siz de hava almış olur
İnşallah dayanacak gücü bulabilirim çok teşekkür ederimNe kötümser yorumlar var.Benim de bebeğim kolikti ve burdaki gibi yorum yapanlar yüzünden intiharı dusundugum bile oldu.Hersey daha da kötüleşmiyor.2 yaşını gecti kızım.Evet 4 ay bebeği deliksiz uyumaz.Benim de kızım 3 ay bir hafta sürekli ağladı ağladı.Gece sakinlesirdi.16 saat mememde kalirdi.Kilosu herşeyi iyiydi ama işte ağlardı.Ben de ağlardım.Goturdugum doktor dedi ki 3-4 ay arası etrafı farkedecek ve susacak.Buyuyunce herşey daha kolaylaşıyor.Etrafa bakıyor.Cok tatlı ve genel olarak sakın oluyorlar.Olabildigince günü geçirmeye çalışın.Doktor sağlıklı diyorsa gerisi hallolacak inanin
Alerji ya da reflü olunca neler yapılıyor acaba bir bilginiz var mı? Sanırım alerjiyi tespit etmek için sürekli bi deneme yanılma yapmam gerekiyor. Bir testi var mı neye alerjisi olduğunu bulmamız içinBugün açtığınız konu üzerine eski konulara bakayım dedim. Sizin bebeğinizin derdi gaz değil. Yenidoğanın gazı hemen başlamaz, doğduğundan beri ağlıyor diyorsunuz.
Bir derdi var ve 8 saat ağlama hiç normal değil. Lütfen bian önce dr a gidin.
Alerji olabilir, reflü olabilir öncelikle. Bu ikisi özellikle çok büyük ihtimal. Belki de çok basit bir şeyle çözülecek.
Hepsi geçiyor, su gibi akıyor zaman.
Alerji ya da reflü olunca neler yapılıyor acaba bir bilginiz var mı? Sanırım alerjiyi tespit etmek için sürekli bi deneme yanılma yapmam gerekiyor. Bir testi var mı neye alerjisi olduğunu bulmamız için
Evet mesela bazen emzirmek yerine mama vermek istiyorum. Diyete girmek çok zor. Neredeyse her şey yasak oluyor çünkü.test yapılıyor evet ama doğruluk oranı düşük. +bebeğiniz henüz test için de çok küçük.
süt ve süt ürünlerini öncelikle komple çıkarmanız lazım beslenmenizden ilk deneme by olmalı. haricinde kuruyemişler olabilir. ilk aklıma gelen bunlar. evet deneme yanılma yöntemi ile yapılıyor.
görümcemin kızı doğduğu andan itibaren aşırı ağlarmış. hastanede dahi odasını değiştirmişler.
ilk bebek, tecrübesizlik anlayamamış. reflü+alerji varmış. reflü ilacı aldıktan sonra oldukça azalmış ağlama ve anne uzunca zaman çok katı diyet yaptı.
2. bebişte de aynı durum olunca, görümcem de tecrübeli olunca, reflü ilacına başlamış ve ağlamalar azalmış. ve yine alerjik bebek yine çok uzunca zaman diyet yaptı, 2sini de 2sene anne sütü ile besledi.
Bu sadece örnek. bebeğinizin başka derdi de olabilir. Dr a gidene kadar en azından diyet yapın derim, bir deneyin. ekmeklere dahi dikkat etmeniz lazım peyniraltı suyu var mesela.
yatağını reflü pozisyona getirin, her beslenme sonrası 20 dk dik tutun. Ne kadar dik tutabilirseniz o kadar kolay gaz çıkar işin püf noktalarına bakın netten.
20dk dik tutma reflüyü de varsa eğer hafifletir.
fazla beslenme de hepsini tetikler.
buarada anne sütü çok çok önemli kesinlikle bu doğru. ancak sizin mutluluk ve huzurunuz her şeyden önemli. eğer bir şeyleri yapmak istemiyorsanız, bebeğiniz başka yöntemlerle daha mutluysa bunları uygulamaktan korkmayın, çekinmeyin, utanmayın.
siz ne kadar mutlu, huzurlu ve dinlenmiş olursanız bebeğiniz o kadar mutlu olur.
anneler üzerinde Türk toplumunda çok fazla baskı olduğunu düşünüyorum. açık açık yazamadım ama ne demek istediğimi anladınız umarım
Kilo alımı normal. Tekrar doktora götüreceğizYeterince doyduğuna emin misiniz ? Kolik bile olsa 8 saat ağlamaz çocuk
Kakası nasıl alerji durumunu biraz oradan anlayabilirsinizKilo alımı normal. Tekrar doktora götüreceğiz
Sarı ve normal kıvamdaKakası nasıl alerji durumunu biraz oradan anlayabilirsiniz
Evet mesela bazen emzirmek yerine mama vermek istiyorum. Diyete girmek çok zor. Neredeyse her şey yasak oluyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?