Durmayan Bebeğimi Nasıl Tek Başıma Yetiştireceğim?

Bebeğim günün 8 saati ağlıyor. O kadar üzülüyorum ki. Gün geçtikçe daha da kötü oluyor sanki.
Hay Allah.. Bebek ağladığı zaman insan gerçekten çaresiz kalabiliyor. Acaba ağlama sebebi nedir? Gaz sancıları olabilir mi ya da karnı aç olabilir mi? Aklıma gelebilen tek ihtimal bunlar. Benim de başlarda sütüm yetmiyordu,oğlum ağlıyordu doktor görüşü ile mama takviyesine başladık. Şuan gaz sıkıntısı yaşadığında ağlıyor genellikle.

Kolik bebekler için tecrübeye dayanarak bir şey söyleyemem daha çok küçük ve belli bir ayda kolik geçiyor. Saati belliyse o saatlerde dışarı çıkarın gezdirin siz de hava almış olursunuz

Bebeğim kolik ve sebepsiz yere bile ağlayabiliyor

Ben sağdığım sütü biberonla verdim. Meme reddi olmadı. Eğer mamaya alışırsa memeyi bırakır canım

İyi bir doktor varmış. Ona gitmek için randevu bekliyorum. Ona götüreceğiz. Daha önce gittiğim ilgilenmedi. Kilo alması normal dedi gönderdi.
Anladım.

İnşallah önemli bir durum yoktur.

Ben tecrübeli değilim de çok üzüldüm 8 saat ağlamasına.

Doğal olarak çocuk büyütmek çok zor buna katılıyorum. Yemesi,uyuması,oyunu derken ebeveynler çok yıpranıyor. Allahım yardımcımız olsun sağlıklı mutlu evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah.

Yalan değil ben de çok çok yoruluyorum.

Büyüyecekler inşallah…

Ne kötümser yorumlar var.Benim de bebeğim kolikti ve burdaki gibi yorum yapanlar yüzünden intiharı dusundugum bile oldu.Hersey daha da kötüleşmiyor.2 yaşını gecti kızım.Evet 4 ay bebeği deliksiz uyumaz.Benim de kızım 3 ay bir hafta sürekli ağladı ağladı.Gece sakinlesirdi.16 saat mememde kalirdi.Kilosu herşeyi iyiydi ama işte ağlardı.Ben de ağlardım.Goturdugum doktor dedi ki 3-4 ay arası etrafı farkedecek ve susacak.Buyuyunce herşey daha kolaylaşıyor.Etrafa bakıyor.Cok tatlı ve genel olarak sakın oluyorlar.Olabildigince günü geçirmeye çalışın.Doktor sağlıklı diyorsa gerisi hallolacak inanin

Şu an 6.5 yaşında olan kızım 2 yaşına kadar ne gece ne gündüz uyumazdı. Memeden kestikten sonra uyumaya başladı. Ek gıdayı, biberonu ve emzigi reddetti. Cok zor günler geçirdim o yüzden uzun süre kardeş düşünmedim kızıma. Şimdi küçük kızım 15 aylık. Şansıma o da uykuyu sevmeyen ve ıstahsiz bir bebek. Ablası gibi emzik de tutmadı. Tamamen bana bağımlı yani. Yine de bir sekilde geçiyor. Şunu söyleyeyim büyüdükçe de bu sefer baska dertleri oluyor ama hicbir zaman kolay olmuyor annelik. O yüzden alışacaksınız .

Peki gece sürekli
Kalkar mıydı emmek için ve beraber mi yatardınız

Kolik bebekler için tecrübeye dayanarak bir şey söyleyemem daha çok küçük ve belli bir ayda kolik geçiyor. Saati belliyse o saatlerde dışarı çıkarın gezdirin siz de hava almış olur

İnşallah dayanacak gücü bulabilirim çok teşekkür ederim

Bugün açtığınız konu üzerine eski konulara bakayım dedim. Sizin bebeğinizin derdi gaz değil. Yenidoğanın gazı hemen başlamaz, doğduğundan beri ağlıyor diyorsunuz.
Bir derdi var ve 8 saat ağlama hiç normal değil. Lütfen bian önce dr a gidin.
Alerji olabilir, reflü olabilir öncelikle. Bu ikisi özellikle çok büyük ihtimal. Belki de çok basit bir şeyle çözülecek.

Hepsi geçiyor, su gibi akıyor zaman.

Alerji ya da reflü olunca neler yapılıyor acaba bir bilginiz var mı? Sanırım alerjiyi tespit etmek için sürekli bi deneme yanılma yapmam gerekiyor. Bir testi var mı neye alerjisi olduğunu bulmamız için

Alerji ya da reflü olunca neler yapılıyor acaba bir bilginiz var mı? Sanırım alerjiyi tespit etmek için sürekli bi deneme yanılma yapmam gerekiyor. Bir testi var mı neye alerjisi olduğunu bulmamız için

test yapılıyor evet ama doğruluk oranı düşük. +bebeğiniz henüz test için de çok küçük.
süt ve süt ürünlerini öncelikle komple çıkarmanız lazım beslenmenizden ilk deneme by olmalı. haricinde kuruyemişler olabilir. ilk aklıma gelen bunlar. evet deneme yanılma yöntemi ile yapılıyor.

görümcemin kızı doğduğu andan itibaren aşırı ağlarmış. hastanede dahi odasını değiştirmişler.
ilk bebek, tecrübesizlik anlayamamış. reflü+alerji varmış. reflü ilacı aldıktan sonra oldukça azalmış ağlama ve anne uzunca zaman çok katı diyet yaptı.

2. bebişte de aynı durum olunca, görümcem de tecrübeli olunca, reflü ilacına başlamış ve ağlamalar azalmış. ve yine alerjik bebek yine çok uzunca zaman diyet yaptı, 2sini de 2sene anne sütü ile besledi.

Bu sadece örnek. bebeğinizin başka derdi de olabilir. Dr a gidene kadar en azından diyet yapın derim, bir deneyin. ekmeklere dahi dikkat etmeniz lazım peyniraltı suyu var mesela.
yatağını reflü pozisyona getirin, her beslenme sonrası 20 dk dik tutun. Ne kadar dik tutabilirseniz o kadar kolay gaz çıkar işin püf noktalarına bakın netten.
20dk dik tutma reflüyü de varsa eğer hafifletir.

fazla beslenme de hepsini tetikler.

buarada anne sütü çok çok önemli kesinlikle bu doğru. ancak sizin mutluluk ve huzurunuz her şeyden önemli. eğer bir şeyleri yapmak istemiyorsanız, bebeğiniz başka yöntemlerle daha mutluysa bunları uygulamaktan korkmayın, çekinmeyin, utanmayın.
siz ne kadar mutlu, huzurlu ve dinlenmiş olursanız bebeğiniz o kadar mutlu olur.

anneler üzerinde Türk toplumunda çok fazla baskı olduğunu düşünüyorum. açık açık yazamadım ama ne demek istediğimi anladınız umarım

Yeterince doyduğuna emin misiniz ? Kolik bile olsa 8 saat ağlamaz çocuk

Evet mesela bazen emzirmek yerine mama vermek istiyorum. Diyete girmek çok zor. Neredeyse her şey yasak oluyor çünkü.

Evet mesela bazen emzirmek yerine mama vermek istiyorum. Diyete girmek çok zor. Neredeyse her şey yasak oluyor çünkü.

şimdi siz henüz lohusasınız.
o yüzden şuanda çok sağlıklı kararlar vermeyebilir, sonra pişman olabilirsiniz.
ben o yüzden kötü bir şeye de sebep olmak istemem.

ben lohusayken günde 1 kere gündüz 1 kere gece mama veriyordum. bunu da gece eşim, gündüz teyzem yapıyordu ki ben 4 saat kesintisiz uyuma fırsatı yakalıyordum bu şekilde.
ama her biberon bir meme reddi tehlikesidir.

yukarıda arkadaşın dediği gibi kaka vs gözlemleyin, mukuslu mu, gürültülü mü buna bakın foto çekin mukusluysa. ve bir süre diyetle deneyin.

+sütün akışı dahi etken oluyor gazda ve reflüde de. gerçekten çok detay var ve anne olmak çok zor.

sonrasında lohusa psikolojisinden çıktıktan sonra size en iyi gelen şekilde yetiştirin yavrunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…