- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.626
- 448
- Konu Sahibi SevdaLinka
hz.yusufu kuyuya atanlar kardeşleriydi...tarih tekerrürden ibarettir.ben bunu anladım yazının ilk başında....nasıl güzel bi yazıdır...alay etmeden..hakeret etmeden yazı yazılabiliniyormuş demekki.
Yazarın dili ve üslubu gerçekten hoş böyle yazarlara ihtiyaç var bu ülkede bence.
Taraftır ya da tarafsızdır bu anlamda bir anlamı yotur bence.
Hz. Yusuf hikayesiyle Türkiyedeki son günlerdeki durumu da gözler önüne sermiş.
Kardeş kardeşi kör kuyulara atıyor.
Yusuf o kuyudan kurtuldu. Bir kervan onu alıp mısıra köle olarak satmak için götürdü. Orada az bır fıyatla onu Azîz "e sattılar. Azz"ın hanımı Yûsuf"a göz koydu. Onu kendısıyle beraber olmaya çagırdı. Yûsuf (a.s) bunu kabul etmeyınce, ona ıftıra edıp kocasına sıkayet ettı ve hapse attırdı. Yusufun neden hapse giridğinden şüphemiz mi var? Yusuf hapis yattı diye onu suçlu mu sandık yoksa? Yusuf yıllar sonra mısıra hükümdar oldu. Ve kardeşlerini bağışladı . Mısırda ki kendini hapse atanlara birlik olup Kardeşlerine savaş açmadı. Onlar bana iftira attı diye aynısını onlara yapmadı. Kimse Yusuf'a imrenmesin. Yusufluk kolay bişey değil. Yusuf olmak en küçük bir ayrılıkta kardeşini yolda bırakmak, seni zindana atanlarla aynı yolda yürümek değildir.
Çok güzel bir yazı daha üzerine denebilecek tek laf yok tarih tekerrürden ibaret derler ya aynen öyleymiş ama ne yazık ki şimdilerde anlatamıyoruz çoğunluğun her zaman haklı olabileceğini ya da onlar haklıysa bizimde onlar kadar haklı olduğumuzu. Biz çoğunluğunuz siz susun, biz çoğunluğuz siz konuşmayın, oh çatlayın, patlayın, kudurun, bu ülkede gidin vs.. Oysa bir tek kişi bile kendi inandığı doğruların izinden gidiyorsa kimse neden sen buna inanıyorsun nede biz çoğunluğa uymadın deyip aforoz edemez herkesin kendi doğruları kendine. Doğru yolu göstermek, neden diye sormak isteyebilir ama çoğunluğun onu hiçe saymasını da hoş göremez. Her neyse kelimeler çok güzel naif kimseyi kırmadan incitmeden yazılmış tebrikler..
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.