• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durduğumuz yer

hz.yusufu kuyuya atanlar kardeşleriydi...tarih tekerrürden ibarettir.ben bunu anladım yazının ilk başında....nasıl güzel bi yazıdır...alay etmeden..hakeret etmeden yazı yazılabiliniyormuş demekki.

Yazarın dili ve üslubu gerçekten hoş böyle yazarlara ihtiyaç var bu ülkede bence.
Taraftır ya da tarafsızdır bu anlamda bir anlamı yotur bence.
Hz. Yusuf hikayesiyle Türkiyedeki son günlerdeki durumu da gözler önüne sermiş.
Kardeş kardeşi kör kuyulara atıyor.

Yusuf o kuyudan kurtuldu. Bir kervan onu alıp mısıra köle olarak satmak için götürdü. Orada az bır fıyatla onu Azîz "e sattılar. Azz"ın hanımı Yûsuf"a göz koydu. Onu kendısıyle beraber olmaya çagırdı. Yûsuf (a.s) bunu kabul etmeyınce, ona ıftıra edıp kocasına sıkayet ettı ve hapse attırdı. Yusufun neden hapse giridğinden şüphemiz mi var? Yusuf hapis yattı diye onu suçlu mu sandık yoksa? Yusuf yıllar sonra mısıra hükümdar oldu. Ve kardeşlerini bağışladı . Mısırda ki kendini hapse atanlara birlik olup Kardeşlerine savaş açmadı. Onlar bana iftira attı diye aynısını onlara yapmadı. Kimse Yusuf'a imrenmesin. Yusufluk kolay bişey değil. Yusuf olmak en küçük bir ayrılıkta kardeşini yolda bırakmak, seni zindana atanlarla aynı yolda yürümek değildir.

Çok güzel bir yazı daha üzerine denebilecek tek laf yok tarih tekerrürden ibaret derler ya aynen öyleymiş ama ne yazık ki şimdilerde anlatamıyoruz çoğunluğun her zaman haklı olabileceğini ya da onlar haklıysa bizimde onlar kadar haklı olduğumuzu. Biz çoğunluğunuz siz susun, biz çoğunluğuz siz konuşmayın, oh çatlayın, patlayın, kudurun, bu ülkede gidin vs.. Oysa bir tek kişi bile kendi inandığı doğruların izinden gidiyorsa kimse neden sen buna inanıyorsun nede biz çoğunluğa uymadın deyip aforoz edemez herkesin kendi doğruları kendine. Doğru yolu göstermek, neden diye sormak isteyebilir ama çoğunluğun onu hiçe saymasını da hoş göremez. Her neyse kelimeler çok güzel naif kimseyi kırmadan incitmeden yazılmış tebrikler..

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.:16::16:

O yolsuzluk, rüsvet iddealari senin icinde bulundugun topluluga ait bir iddea.
Eger Cemaatin yapisini , isleyisini, hiyerarsisini, emir veren amirin, emrinin dine uygunlugunun sorgulanmama durumunu bilmesem tamam da.
Simdi bu yazinin neresinden tutsam elimde kaliyor.
Dogruyu konusacaksak, eger dogru olani söylemekse aslolan, insanlarin hakkina hukukuna gayet rahat bir sekilde tecavüz edip, KPSS, ÖSYM, ÖSS bilmem ne sinavlarinin sorulari calip, milyonlarca kisinin hakkina girenler ve 1980 lerden beri bu gasp ile kurumlara yerlesenler mi haktan hukuktan bahsediyor.

Evet iktidarin bana göre büyük bir hatasi var.
Ama bugün birilerinin kurdugu yapilari ve hiyerarsiyi kurutmaya calisarak hatasini telafi ediyor benim gözümde!

Son düzenleme:
O yolsuzluk, rüsvet iddealari senin icinde bulundugun topluluga ait bir iddea.
Eger Cemaatin yapisini , isleyisini, hiyerarsisini, emir veren amirin, emrinin dine uygunlugunun sorgulanmama durumunu bilmesem tamam da.
Simdi bu yazinin neresinden tutsam elimde kaliyor.
Dogruyu konusacaksak, eger dogru olani söylemekse aslolan, insanlarin hakkina hukukuna gayet rahat bir sekilde tecavüz edip, KPSS, ÖSYM, ÖSS bilmem ne sinavlarinin sorulari calip, milyonlarca kisinin hakkina girenler ve 1980 lerden beri bu gasp ile kurumlara yerlesenler mi haktan hukuktan bahsediyor.

Evet iktidarin bana göre büyük bir hatasi var.
Ama bugün birilerinin kurdugu yapilari ve hiyerarsiyi kurutmaya calisarak hatasini telafi ediyor benim gözümde!

İşte dediğin gibi al birini vur ötekine.:31: Sınav mevzusuna hiç girmiyorum.Kimse masum değil.:31:

İşte dediğin gibi al birini vur ötekine.:31: Sınav mevzusuna hiç girmiyorum.Kimse masum değil.:31:

Kim suclu aramasi yapmiyorum Linka.
Sadece asabim bozuluyor.
Onlarca yildir, milyonlarca insanin hakkini gasp edenler cikmis kendisini HZ. Yusuf zannediyor.
Bu nasil bir kendini yüceltme nasil bir nefis aldatmasidir.
"biz temiziz, biz dogruyuz, biz masumuz, biz gercegiz, biz Yusuf uz, Bünyaminiz " tavridir yahu.

Hayir kardesim masum degilsiniz, masum olmadiginiz icin böyle oldu.
Simdi sakin cikip kendinizi aklamayin.
Hea siyasilerle kendinizi sakin kiyaslamayin.
Siyasetin olusu kirlidir.
Ama siz dini öne süren ve Hz. Muhammedin yolunda yürüdügünü söyleyen ve insanlardan din adina hayir toplayan Cemaatsiniz.
Sizin söylediginizle yaptiginiz birbirine siyahla beyaz kadar zit.

Aman sınav mevzusuna gerçekten girmeyelim.Sorular tahsis edilirken,nokta atış adrese teslim tayinler yapılırken karşısında durmayıp sırtını sıvazlayanları unutmadık.Kşmse masum rolüne girmesin şimdi.
Hadi bir şekilde ben atandım deyip geri çekilmedim hala da hakkımı helal etmem ama atanamayıp yuvaları dağılan,kanser olan,intihar eden yüzlerce insanın bedduası üzerlerinde dursun yapanında yanında olanında.Sadece bu!

Aman sınav mevzusuna gerçekten girmeyelim.Sorular tahsis edilirken,nokta atış adrese teslim tayinler yapılırken karşısında durmayıp sırtını sıvazlayanları unutmadık.Kşmse masum rolüne girmesin şimdi.
Hadi bir şekilde ben atandım deyip geri çekilmedim hala da hakkımı helal etmem ama atanamayıp yuvaları dağılan,kanser olan,intihar eden yüzlerce insanın bedduası üzerlerinde dursun yapanında yanında olanında.Sadece bu!

Ağzına sağlık..

Ben de bunu demek istemiştim.

Geçen bir programda karı-koca aynı puanı alMIŞlar dedi başbakan.Mış'ı bilerek büyük yazdım.:4:

4 yıl önce ortalık birbirine girerken duymadı mı yani ? :51:

Geçen bir programda karı-koca aynı puanı alMIŞlar dedi başbakan.Mış'ı bilerek büyük yazdım.:4:

Torpille girdiği tespit edilen memurlar işten çıkarılacaktı ne oldu o? :ssz:

5 tane karı-koca hakimlik sınavında full yaptıydı.:ssz:
Benim asabımı bozan ne biliyor musun?
Birer soruyu yanlış yapmayı bile akıl edemeyecek kadar aptal insanlar kazandı bu sınavları.:ssz:
Kpss de 300 küsür kişi ful yaptı,yenilenen sınavda 200 küsürü sınava bile girmedi.
Gözümüzün içine baka baka sorular alındı,verildi.Sadece ful yapacak kadar aptal olanlar yakalandı,gerisi için ne bir önlem,ne bir düzen getirildi.
Aynı ekip soruları hazırladı,sınavları yaptı.
İşin ucu kendilere dokununca nasılda yerle bir ettiler bu tayfayı.:27:

Detaya girip ne gibi soylemlerde bulunduklarindan bahsetmek istemedim ama acikca soylemissin :)
Cemaatten hazzetmem ilk atandigimda ev arkadasim cemaattendi.Aklima mantigima uyduramazdim hizmet harekati icnde olanlari.Dunyanin bir ucunda yok parasina gonullu calisan ogretmenler,bu ogrencilerin kaldiklari evler falan.Heleki iceriye alinan asker,pasa,gazeteciler konusundan sonra zerre hazzetmeim.Ama su anda cemaate yapilanin tamamiyle "VURUN ABALİYA" durumu oldugunu dusunuyorum.Sorun ne olursa olsun topu gogsunde yumusatip cemaate voleyi vuruyorlar.Top benden ciksin da hesabi.

Torpille girdiği tespit edilen memurlar işten çıkarılacaktı ne oldu o? :ssz:

Onlar aslında yoğ...:23::23:

5 tane karı-koca hakimlik sınavında full yaptıydı.:ssz:
Benim asabımı bozan ne biliyor musun?
Birer soruyu yanlış yapmayı bile akıl edemeyecek kadar aptal insanlar kazandı bu sınavları.:ssz:
Kpss de 300 küsür kişi ful yaptı,yenilenen sınavda 200 küsürü sınava bile girmedi.
Gözümüzün içine baka baka sorular alındı,verildi.Sadece ful yapacak kadar aptal olanlar yakalandı,gerisi için ne bir önlem,ne bir düzen getirildi.
Aynı ekip soruları hazırladı,sınavları yaptı.
İşin ucu kendilere dokununca nasılda yerle bir ettiler bu tayfayı.:27:

Bi de demişler ki beraber çalıştık.:27: Yemin ediyorum sövseler şahsıma bu kadar koymaz.:27:

Hiçbir yaptırım gelmedi,ne polislik sınavına,ne torpilli atamalara,ne kpss kopya belasına....

Yine aynısı olacak,sorular da açıklanmıyorsa artık hepten saf yerine koyulduk.:32::32:

Detaya girip ne gibi soylemlerde bulunduklarindan bahsetmek istemedim ama acikca soylemissin :)
Cemaatten hazzetmem ilk atandigimda ev arkadasim cemaattendi.Aklima mantigima uyduramazdim hizmet harekati icnde olanlari.Dunyanin bir ucunda yok parasina gonullu calisan ogretmenler,bu ogrencilerin kaldiklari evler falan.Heleki iceriye alinan asker,pasa,gazeteciler konusundan sonra zerre hazzetmeim.Ama su anda cemaate yapilanin tamamiyle "VURUN ABALİYA" durumu oldugunu dusunuyorum.Sorun ne olursa olsun topu gogsunde yumusatip cemaate voleyi vuruyorlar.Top benden ciksin da hesabi.

Ya benim de çok arkadaşım oldu genelleme yapmıyorum,içlerinde gerçekten Allah rızası için yapanlar var ama menfaat için orda olanlar da azımsanmayacak kadar fazla.

şu cemaat oldu olası mazlum, boynu bükük rolü oynamaktan vazgeçmedi. islamı kendi tekeline aldılar, devlet kurumlarını elemanlarıyla doldurdular, suçlu hakkında hüküm verilirken bile savcı,hakim şakirtler liderlerine hüküm sormaktan çekinmediler, ama hep mazlum, hep masum. bir de kendilerini hz. yusufa benzetmişler. hadi oradan!

şu cemaat oldu olası mazlum, boynu bükük rolü oynamaktan vazgeçmedi. islamı kendi tekeline aldılar, devlet kurumlarını elemanlarıyla doldurdular, suçlu hakkında hüküm verilirken bile savcı,hakim şakirtler liderlerine hüküm sormaktan çekinmediler, ama hep mazlum, hep masum. bir de kendilerini hz. yusufa benzetmişler. hadi oradan!

Bunlar olurken devlet ne yapıyordu demezler mi yolcu ? :31:

Hele hele kendi elemanları muhabbetlerine girmiyorum,mülakatlara gitmiş biri olarak.:30:

Cemaat var ya tam bir sahtekarlar en ufak işleri sahtekarlıkla gazetelerini çok oknuan yapmak için beleş dağıttılar herkes onu okuyor yarışmmasına katılım çok görunsun diye öylesine üyeler yaptılar animasyonları çok izleniyo görunsun diye beleşbiletler namaz kılmayan ev ablalarının öğğrencilerin namaz kılmalarının belgesini tutması vs vs bakın en kuçık işler i bile böyle nefret ediyorummmmmmmmmmm

Son düzenleme:
Bunlar olurken devlet ne yapıyordu demezler mi yolcu ? :31:

Hele hele kendi elemanları muhabbetlerine girmiyorum,mülakatlara gitmiş biri olarak.:30:

ben bunları asla doğru bulmam, savunmam. dikkat çekmek istediğim nokta, cemaat şimdi hükümete karşı duruyor diye birlik olanların, cemaatin hükümetle yürüdüğü 11 yılı görmezden gelmeleri.. bu kadrolar beraber dolduruldu, hukuk sistemi bile bunların keyfine göre işledi. ama bakıyorsun hep ağlak bir surat, hep mazlum bir grup.. benim cemaate zerre kadar itimadım yok. bir de kendilerini Allahın sevgili kuluyla bir tutmaya çalışmışlar.:47:

Cemaat var ya tam bir sahtekarlar en ufak işleri sahtekarlıkla gazetelerini çok oknuan yapmak için beleş dağıttılar herkes onu okuyor yarışmmasına katılım çok görunsun diye öylesine üyeler yaptılar animasyonları çok izleniyo görunsun diye beleşbiletler namaz kılmayan ev ablalarının öğğrencilerin namaz kılmalarının belgesini tutması vs vs bakın en kuçık işler i bile böyle nefret ediyorummmmmmmmmmm

şahit olmasam hadi canım derim de kapımızın önüne her sabah bırakılan gazetelere şahit olduğum için gönül rahatlığıyla yorumuna katılıyorum..

ben bunları asla doğru bulmam, savunmam. dikkat çekmek istediğim nokta, cemaat şimdi hükümete karşı duruyor diye birlik olanların, cemaatin hükümetle yürüdüğü 11 yılı görmezden gelmeleri.. bu kadrolar beraber dolduruldu, hukuk sistemi bile bunların keyfine göre işledi. ama bakıyorsun hep ağlak bir surat, hep mazlum bir grup.. benim cemaate zerre kadar itimadım yok. bir de kendilerini Allahın sevgili kuluyla bir tutmaya çalışmışlar.:47:

Oralara girersek çıkamayız zaten,Türkçe olimpiyatları twitini duymuşsundur.:37::27:

Velhasıl kelam Allah bize yardım etsin,onlar bi yolunu bulup kurtulur.

Oralara girersek çıkamayız zaten,Türkçe olimpiyatları twitini duymuşsundur.:37::27:

Velhasıl kelam Allah bize yardım etsin,onlar bi yolunu bulup kurtulur.

duymaz mıyım, peygamberi kamyonet kasasına da bindiren bunlardı işte:47: dinimizi bunların elinden kurtarmamız gerekiyor.
amin..

Back