Dünya'nın sonu mu geliyor?

Ben o görüntüleri izlemedim, yeni bir şey mi? Şu son günlerde mi olmuş,
Bence de imanlı olan bir insan kötülük yapamaz, ama gerçekten iman eden. Çünkü Allah'tan korktuğu için yapmaz. Allah'ı sevdiği için yapmaz. Allah'a saygısı olduğu için yapmaz.
Kötülük yapanları, hele hele vahşice şeyler yapanları şeytan ele geçirmiş. Cehennemde yalnız kalmak istemediği için yanına birilerini almaya çalışıyor. Bazıları da zaten artık onun emrinde çalışıyor.
Ama tövbe kapısı güneş batıdan doğana kadar açık. Bilemeyiz. Belki de sonrasında tövbe edeceklerdir. Bilemeyiz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) a taif şehrinde yaptıkları zulüme rağmen düşmanlarına bedduada bulunmayıp: "Ya Rabbi,onlar bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı." şeklinde şefkat ve merhametini bildirmiş. Beddua etmemiştir.

Bizler için en iyi örnek Peygamberlerdir. Öyle değil mi?

Tövbe etmeyenler için üzülüyorum. Ne kadar yaşayacağını bilemedikleri bu dünyada hiç uğruna öteki dünyadaki nimetlerden vazgeçiyorlar. Düşünsenize Allah'ın vaat ettiklerini. Ve bizden istediği de aslında çok da bir şey değil. Zaten hepimiz doğduğumuzda ona borçlu doğuyoruz. Bize verdiği bütün uzvumuz için ona borçluyuz aslında. Gözlerimiz, Ellerimiz, Ayaklarımız, vs.
Normalde işe bile gitmek için zorla da olsa sabahın erken saatinde uyanıp işe gidiyoruz. Ama Allah'ın istediklerini yerine getirmek içinse üşeniyoruz.
Özellikle de şimdiki zamanda bizleri oyalayan o kadar çok şey var ki.
Allah yardımcımız olsun.
Bizleri şeytanın şerrinden korusu. Allah hiç birimizi şaşırtmasın.

o görüntüler irakli kadinlara-insanlara yapilmis..birkac sene öncesine ait resimler sanirim...ayrica tövbe etseler ne ise yarayacakki...okadar üzerlerinde kul haklari varken...allah affetse bile hakki olan kulu nasil affedecek...

Son düzenleme:
Tek taraflı değil ki bu ıran'da da Hristiyan kadınlar 5 vakit kırbaçlanıyor. Onlara da imansız mı diyeceksiniz. Ki bence öyleler..Karşılıklı olarak özellikle inanç eksenli bu saldırılara kesinlikle karşıyım! Herkes herkesi sevmek zorunda değil ama birbirinin değerlerine saygı duymak zorunda. Yok musevisin ıyy.. yok müslümansın aman terörist, aaa hristiyansın hak dinine gel bak...gibi şeyler amaçsız yani. Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok. Ama birbirimizin değerlerine saygı göstermezsek birbirini öldüren öldürene...

callidora .tabiki onlarin yaptigida insanlik disi...ama bir kadina yapilan o anlattigim igrenclik kadar kötü birsey olamaz..burda fazla aciklamak istemiyorum konu dagilmasin....gördügüm resimler gercektende insanin kanini donduruyor..

o görüntüler irakli kadinlara-insanlara yapilmis..birkac sene öncesine ait resimler sanirim...ayrica tövbe etseler ne ise yarayacakki...okadar üzerlerinde kul haklari varken...allah affetse bile hakki olan kulu nasil affedecek...

Tabi ki öyle. Zaten tecavüz edenlerin cezası onları öldürmektir aslında. Allah zaten yaptıklarının cezasını verecek herkese. Ama elimizden gelen bir şey olmadığı için tövbe etmelerini isteyelim ki daha başka kötülükler yapmasınlar diye. Zaten öldükten sonra herkesin yaptığı ve gizlediği kötülükler, günahlar su yüzüne çıkacak. Allah da verecek cezasını. Kul hakları da orada hesaplaşılacak.

Öncelikle ıran'da doğru bir şeriat uygulanmıyor.Konuda bahsedilen Hristiyan kadınlar dinden çıkan kadınlar. Hanefi mezhebine göre dinden çıkan kadının cezası hapsedilmektir. ıslama dönmesine ikna edilmeye çalışılır ve tekrar ıslama dönerse serbest bırakılır.

Uygulanan bütün kurallar da toplumu koruma amaçlı. ıslamda toplum ön plandadır, birey değil. Aynı vücuda bulaşan bir mikrop gibi. Nasıl insanın herhangi bir uzvu kangren olursa onu keserler? Neden kimse Doktorlara kesmeyin demez? Aynı şey burada da geçerli. Asıl önemli olan bütün peygamberlere ve Allah'ın "Bir" olduğuna inanmaktır.

Onun dışında ıslam doğuştan Hristiyan olan birine hiç bir konuda karışmaz.

Sonuç olarak her şey Ahiret için. Dinden dönenin idam cezasına çarptırılması da onu aslında ahirette kurtarmış oluyor. Çünkü o kişi cezasını ödemiş ve ruhu kurtulmuş oluyor. Ama diğer taraftan yaşarsa inanmaya bilir ve bu onu sonsuz cehenneme sokar. Yine aslında uygulanan kural onun iyiliği için.

Aslında gerçek ıslam güzeldir. Ama maalesef bunu yanlış uyguluyorlar. Herkes sadece ıvır zıvıra takılmış durumda. Herkes ön yargı ile yaklaşıyor.

Dediğin gibi herkes karşısındaki insana, hangi dine mensup olursa olsun, saygılı olmak zorunda. Tabi ki doğruları anlatmak gerek, ama zorlama diye bir şey yoktur hiç bir zaman.

Son düzenleme:

Öncelikle İran'da doğru bir şeriat uygulanmıyor.Konuda bahsedilen Hristiyan kadınlar dinden çıkan kadınlar. Hanefi mezhebine göre dinden çıkan kadının cezası hapsedilmektir. İslama dönmesine ikna edilmeye çalışılır ve tekrar İslama dönerse serbest bırakılır.

Uygulanan bütün kurallar da toplumu koruma amaçlı. İslamda toplum ön plandadır, birey değil. Aynı vücuda bulaşan bir mikrop gibi. Nasıl insanın herhangi bir uzvu kangren olursa onu keserler? Neden kimse Doktorlara kesmeyin demez? Aynı şey burada da geçerli. Asıl önemli olan bütün peygamberlere ve Allah'ın "Bir" olduğuna inanmaktır.

Onun dışında İslam doğuştan Hristiyan olan birine hiç bir konuda karışmaz.

Sonuç olarak her şey Ahiret için. Dinden dönenin idam cezasına çarptırılması da onu aslında ahirette kurtarmış oluyor. Çünkü o kişi cezasını ödemiş ve ruhu kurtulmuş oluyor. Ama diğer taraftan yaşarsa inanmaya bilir ve bu onu sonsuz cehenneme sokar. Yine aslında uygulanan kural onun iyiliği için.

Aslında gerçek İslam güzeldir. Ama maalesef bunu yanlış uyguluyorlar. Herkes sadece ıvır zıvıra takılmış durumda. Herkes ön yargı ile yaklaşıyor.

Dediğin gibi herkes karşısındaki insana, hangi dine mensup olursa olsun, saygılı olmak zorunda. Tabi ki doğruları anlatmak gerek, ama zorlama diye bir şey yoktur hiç bir zaman.

Yanlız ne olursa olsun bence inancına karar vermek insanların hakkıdır. Ama herkesin dini kendine. İlla da İslam'a ya da illa da Hristiyanlığa inanacak diye birşey yok ki... Ben bir türlü haklı bulmuyorum İran'da olanları, orası ayrı konu.
İşte inancın yerini ıvır zıvırdan şeylerle doldurunca, yok elin şöyle, yok buran böyle durcak filan gibi o zaman işte anlaşılamama sorunu başlıyor taraflar için. Eh sonrada önyargı.
Bunu tartışmanın sonu yok valla hanımlar ne doğru ne yanlış ama, hangisi doğru olursa olsun saygı kaybedildi mi olmuyor. İnsanlar yok yere birbirini kırıyor.

callidora .tabiki onlarin yaptigida insanlik disi...ama bir kadina yapilan o anlattigim igrenclik kadar kötü birsey olamaz..burda fazla aciklamak istemiyorum konu dagilmasin....gördügüm resimler gercektende insanin kanini donduruyor..

Asla yapılanları savunmuyorum. Kimse ama kimse bir insan izin vermeden onun vücut bütünlüğüne dokunamaz, gerekçesi ne olursa olsun. O kadınların ne suçu var ki başlarına bu iğrençlikler geliyor. Çok üzülüyorum böyle şeylere, hele bir de buna inanç kılıfı bulmaya çalışmıyorlar mı?... Hiç bir dinde tecavüze aferin sana denmiyor yani ama işte, yine aynı ıvır zıvır kısmına geldik. İnsanlar bilmeyince, başkaları da ıvır zıvır şeyler yükleyince insanların beynine, isteseler de anlayamıyorlar yaptıkları şeyin yanlışlığını... Acınası bir durum.

Eee neyse konu dağıldı çok, dünyanın sonu diyorduk...

evet ceylin o film 50 bolumden olusuyor ve her biri 10 dk.
son dinin muslumanlik oldugunu belirtmesinin disinda her dinden insanlarin dinlerini nasil istismar ettikleri de gozler onune seriliyor...insan gordukleri karsisinda sok oluyor...
karsimda ki insan satanist ve ataist olmadigi surece her dinden insan makbulumdur
hic birine asla karsi degilim herkes kendi inancini ozgurce yasamali ve hic bir ulke yada millet tarafindan abluka vs... ile baski altinda tutulmamali...
dunyanin sonunu hazirlayanlar ataistlikten cok satanistlerin isi gibi her ikiside feci ama...

callidora seninde rutbende belittigin uzere herkes "bir defaya mahsus canli" dir....

callidora seninde rutbende belittigin uzere herkes "bir defaya mahsus canli" dir....

Sadece bir kez yaşıyoruz demek o aslında daha doğru olur.

Evet "Sadece bir kez yaşıyoruz". Önemli olan da aslında yaşamımızın amacını sorgulayıp doğru olanı yapabilmektir.
Sonuçta hayat öyle hızlı akıp gidiyor ki. 90 yaşında birine sorsanız "90 sene nasıl geçti gitti, neler yaşadın" diye cevabı "Çok çabuk geçti, hiç bir şey anlamadım" der.
Hayat aslında o kadar kısa ki, dünyadaki konulara o kadar kaptırıyoruz ki kendimizi, buradaki amacımızı unutuyoruz. Sonra bir de bakıyoruz ömür bitmiş.
Mal derdine düşüyoruz mesela, evim olsun, arabam olsun, yazlığım olsun, hadi bi tane daha evim olsun derken, insanoğlu sahip oldukça daha çoğuna sahip olmak istiyor. Hırslanıyor. Yahu aslında bakarsak 100 tane de dairem olsa, sadece 1inde oturabilirim.
Başka bir açıdan bakmak gerek. Amacımızı sorgulamak gerek.
Tesadüf eseri oluşmuş bu hayat diyenlere de şaşıyorum. Bu dünyadaki bu düzen nasıl oldu da kendiliğinden oluştu. Bizler evrimle bu hale geldiysek, neden şu an en güçlüsü, en hızlı koşanı, her şeyin en'i, uçanı biz değiliz.
Dünya'nın ömrü bitiyor diyorlar ve Mars'da yada başka bir gezegende yaşamaya yer arıyorlar. Ama Dünya insana göre yaratılmış. Her yaratılmış varlığın aslında insana göre yaratıldığı ortada.
Tesadüfe inanmıyorum ben.
Hele hele öldükten sonra hayatın olmayışına inanmak kesinlikle istemem. Düşünsenize bitiyor her şey, ne kadar kötü. Buna inananlara da acıyorum aslında. Çünkü Cennete-Cehenneme inanan bir insan hangi dine mensup olursa olsun hiç bir zaman ümidini kaybetmez. Başına her hangi bir şey bile gelse onun bir sınav olduğunu düşünüp sabredebilir.
Sadece bir kere yaşıyoruz, o yüzden ön yargılı olmamak lazım insanlara karşı. Hangi dinden olursa olsun. Araştırmak lazım. Sadece belli bir topluluğu yada çevrenden tanıdığın kişileri görerek aman bunların yaptığı yanlış dememek gerek.

Evet ceylin85 senin dediğin gibi biz türk ve müslüman doğduğumuz için çok nasipliyiz. Ama bizlerin görevi daha zor. Biz örnek olmalıyız. Biz kendi dinimizi araştırmalıyız. Biz Kuranı okumalıyız. Sadece arapçasından değil, türkçesini de. Anlamalıyız bize anlatılmak isteneni.
Sadece atalarımızdan yani dedelerden, ninelerden, anne ve babadan duyduklarımızı uygulamayıp neler yazdığını incelemeliyiz. Genelde sonradan müslüman olanlar doğuştan müslüman olanlardan daha iyi bir müslüman oluyor. Neden? Çünkü olnar her bir şeyi araştırarak, okuyarak, en doğrusunu öğrenip öyle uyguluyorlar.
Cat Stevens (Yusuf ıslam) ne demişti: "Eğer müslümanları müslüman olmadan tanısaydım, müslüman olmazdım."
Mesela kapalı bir müslüman açık birisini görünce kafasını çevirirse bu hata. Belki de o açık olan kişi dinini 5 farzını yerine getirmeye çalışıyordur ama kapanamıyordur. Oysa ki kuranın sadece 1 yerinde kadının kapanması geçiyor ama örneğin namaz ile ilgili yaklaşık olarak 87 ayet geçer.
Mesela birisi ilk defa namaz kılacaksa, 'öyle durma, şöyle yapma, yanlış yaptın,vs,vs" derse bu kişiyi daha çok uzaklaştırır. Kolaylık dinidir ıslam.
Ama maalesef öyle bir olmuş ki bu zamanda zorlaştırmışlar islam dinini ve yozlaştırmışlar. ıslam modern değildir gibi olmuş. Yada modern bir insan nasıl aynı anda dinini yaşayan bir insan olur.
Dindar olan yobaz olur diye bir ön yargı var. Ama aslında öyle değil.

Bu arada aklıma gelmişken internette "müslüman olmuş avustralyalı" diye ararsanız bir gencin müslüman oluş hikayesi var. Süper anlatmış :)
ızlemenizi tavsiye ederim.

aslında bunu kimse bilemez belki yarın kopar kıyamet belki yüzyllar sonra
ama sonunun geldiğini bende düşünyorum

jasemin.bizimde bizzat sahit oldugumuz durumlar var..esim mesela birgün camiden geldi...bir kac alman islam dinini secmis..müslüman olmuslar.sonra yine esimin tanidigi bir polonya vatandasi islam dinini secmis..yine akraba cevresinden esimin kuzeni almanla evlendi müslüman oldu..saci acik kapali falan deyil ama namazini kiliyor..ve buna benzer bir cok örnekler gösteriliyor tv de..youtube de...

Evet evet çok örnekleri çok var. İnternet'te de bulunabiliyor bunlar da zaten. Ben o Avustralyalı genci çok güzel anlatıyor (hafif esprili) diye örnek verdim.

annem söylemişti,benim çocukluğumda da vardı bu kıyamet senaryoları diye.
mayalar zalim,psikopat,manyak bir ırktanda bu takvim beklenir.belki bilimsel içeriği olabilir ama,2012 dünyanın sonu olmayacaktır.sadece yer kabuğu, yer değiştiriyor bu doğru.yani yer kabuğuna göre dünyanın merkezi,orta doğu gözüküyor denilebilir.zaten filmde de bu var.
dini açıdan bakılacak olursa,kıyametin küçük alametleri çıktı.
tarikatlar da insanların kafasını çok karıştırıyor.her tarikat kendi liderini mehdi ilan ediyor.iyi de kitaplarda mehdi aleyhisselam geldiği zaman dünya huzura ve rahata kavuşacak deniliyor.bu şeyhler bırakın dünyayı kendi müridlerini huzura kavuşturamayınca insanlarında kafası karışıyor.
o zaman ben de tahmin edeyim 500 yıl sonra kıyamet kopacak.demedi demeyin.

o tarikatlar ne ki....deli sacmasi cocuk oyuncagi hepsi...peh...
ama "illimunati" diye birsey varmis basindakiler, icindekiler, disindakiler......gizli ama bir o kadar seffaf yani herseyleri gizli ama bir o kadar da ortada acik secik...
yani elbette bu da delilik cok sacma ama delilik cilginlik derecesinde buyuk...buyukten kastim aslinda arastirilmadan pek anlasilmaz...bahsettigim film de cok net bu ama detaya girmeyeyim.....
ama bu gibi seyler insani hangi dine mensup olursa olsun dinine daha fazla baglar bence....

Zaten Mehdi A.S. geldiğinde bütün mezhepleri ve tarikatları ortadan kaldıracak. Herkesi aynı temel inanç kuralları altında toplayacak. Yani Hz. Muhammed'in (S.A.V.) getirdiği temel ıslam. Yani şu an bazı tarikatlarda geleneklerden kaynaklanan bazı adetlerin tamamını kaldırıp, ki bunların bir çoğuna bid'at denir, ıslamın temel prensiplerini tüm dünyaya duyuracak.
Aslında insan Kuran'ı Kerimi ve Sahih Hadisleri araştırsa temel kuralları bulabilir, ama toplum içinde yaşadığı için ailesinden, büyüklerinden ne görüyorsa onu yapıyor. Yaptığı şeyi de din kaynaklı zannedip sürdürmeye devam ediyor. Bu nesiller boyunca devam ediyor.
Mesela nazar boncuğu. Genelde din kaynaklı bir şey olduğu zannedilir. Oysa ki öyle değil. Nas ve Felak surelerini okumak insanı nazardan daha çok korur.
Yolculuk edecek birinin arkasından su dökmek gibi. Bu da dini bir şey değil.

Yada Aşk ve Ceza dizisinde çok iyi örnekler var. Dini gözüküyor ordaki karakterler. Ama töre gereği kadının kocası ölünce kaynınla evlendiriyorlar. ıslamı bilmeyen bir insan bunu ıslamın bir kuralı zanneder.

Bunun gibi bir çok örnek var aslında.

kirgizistan özbekistanda karisti...kiyamet alametlerinden biride cin seddinin yikilmasiymis...acaba bu milletlerlen alakasi olabilirmi.....bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…