Evet "Sadece bir kez yaşıyoruz". Önemli olan da aslında yaşamımızın amacını sorgulayıp doğru olanı yapabilmektir.
Sonuçta hayat öyle hızlı akıp gidiyor ki. 90 yaşında birine sorsanız "90 sene nasıl geçti gitti, neler yaşadın" diye cevabı "Çok çabuk geçti, hiç bir şey anlamadım" der.
Hayat aslında o kadar kısa ki, dünyadaki konulara o kadar kaptırıyoruz ki kendimizi, buradaki amacımızı unutuyoruz. Sonra bir de bakıyoruz ömür bitmiş.
Mal derdine düşüyoruz mesela, evim olsun, arabam olsun, yazlığım olsun, hadi bi tane daha evim olsun derken, insanoğlu sahip oldukça daha çoğuna sahip olmak istiyor. Hırslanıyor. Yahu aslında bakarsak 100 tane de dairem olsa, sadece 1inde oturabilirim.
Başka bir açıdan bakmak gerek. Amacımızı sorgulamak gerek.
Tesadüf eseri oluşmuş bu hayat diyenlere de şaşıyorum. Bu dünyadaki bu düzen nasıl oldu da kendiliğinden oluştu. Bizler evrimle bu hale geldiysek, neden şu an en güçlüsü, en hızlı koşanı, her şeyin en'i, uçanı biz değiliz.
Dünya'nın ömrü bitiyor diyorlar ve Mars'da yada başka bir gezegende yaşamaya yer arıyorlar. Ama Dünya insana göre yaratılmış. Her yaratılmış varlığın aslında insana göre yaratıldığı ortada.
Tesadüfe inanmıyorum ben.
Hele hele öldükten sonra hayatın olmayışına inanmak kesinlikle istemem. Düşünsenize bitiyor her şey, ne kadar kötü. Buna inananlara da acıyorum aslında. Çünkü Cennete-Cehenneme inanan bir insan hangi dine mensup olursa olsun hiç bir zaman ümidini kaybetmez. Başına her hangi bir şey bile gelse onun bir sınav olduğunu düşünüp sabredebilir.
Sadece bir kere yaşıyoruz, o yüzden ön yargılı olmamak lazım insanlara karşı. Hangi dinden olursa olsun. Araştırmak lazım. Sadece belli bir topluluğu yada çevrenden tanıdığın kişileri görerek aman bunların yaptığı yanlış dememek gerek.
Evet ceylin85 senin dediğin gibi biz türk ve müslüman doğduğumuz için çok nasipliyiz. Ama bizlerin görevi daha zor. Biz örnek olmalıyız. Biz kendi dinimizi araştırmalıyız. Biz Kuranı okumalıyız. Sadece arapçasından değil, türkçesini de. Anlamalıyız bize anlatılmak isteneni.
Sadece atalarımızdan yani dedelerden, ninelerden, anne ve babadan duyduklarımızı uygulamayıp neler yazdığını incelemeliyiz. Genelde sonradan müslüman olanlar doğuştan müslüman olanlardan daha iyi bir müslüman oluyor. Neden? Çünkü olnar her bir şeyi araştırarak, okuyarak, en doğrusunu öğrenip öyle uyguluyorlar.
Cat Stevens (Yusuf ıslam) ne demişti: "Eğer müslümanları müslüman olmadan tanısaydım, müslüman olmazdım."
Mesela kapalı bir müslüman açık birisini görünce kafasını çevirirse bu hata. Belki de o açık olan kişi dinini 5 farzını yerine getirmeye çalışıyordur ama kapanamıyordur. Oysa ki kuranın sadece 1 yerinde kadının kapanması geçiyor ama örneğin namaz ile ilgili yaklaşık olarak 87 ayet geçer.
Mesela birisi ilk defa namaz kılacaksa, 'öyle durma, şöyle yapma, yanlış yaptın,vs,vs" derse bu kişiyi daha çok uzaklaştırır. Kolaylık dinidir ıslam.
Ama maalesef öyle bir olmuş ki bu zamanda zorlaştırmışlar islam dinini ve yozlaştırmışlar. ıslam modern değildir gibi olmuş. Yada modern bir insan nasıl aynı anda dinini yaşayan bir insan olur.
Dindar olan yobaz olur diye bir ön yargı var. Ama aslında öyle değil.
Bu arada aklıma gelmişken internette "müslüman olmuş avustralyalı" diye ararsanız bir gencin müslüman oluş hikayesi var. Süper anlatmış :)
ızlemenizi tavsiye ederim.