aslinda bende buna benzer bir konu acmistim..hatta orda bir hadis var..nekadar dogru bilmiyorum ama....
Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde ümmetinin ömrünün bin seneyi geçeceği fakat bin beş yüz seneyi aşmayacağı bildirilmiştir:
Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek, fakat bin beş yüz (1500) seneyi aşmayacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 299, Celaleddin Suyuti'nin "El-Keşfu Fi Mücazeveti Hazin el-Ümmeti El Elfe Ellezi Dellet Aleyh el-Asar" isimli kitabından nakil)
yani hicri takvimin hesabina göre..
Evet, aslında yaklaştığı ortada.
Kıyamet kopmadan önce islam tüm dünyaya hakim olacak. Hz. Mehdi'nin ortaya çıkışıyla.
Kopmadan önce de yaşanacak şeyler olduğu için, bazı değişiklilerin yaklaştığı açık.
Sonuçta Allah bilir tabi ki herşeyi. Hepimiz hem burası hem orası için çalışmalıyız.
Çocuk falan doğurmaktan da vazgeçmemek lazım tabi ki Setrinisa
Kıyamet'in ne zaman olacağı Allah'ın bileceği bir şey. Ama kıyametin olacağını da unutmamak gerekir.
Öyle bir zaman da yaşıyoruz ki, herkes bu dünyaya dalmış durumda.
Okyanus elif'in bana önerdiği ve izlemeye başladığım dizi de insanları nasıl bağladıklarını anlatmaya çalışmışlar. Deccal vs.
"Son" bir gün mutlaka gelecek. Zaten dünya'nın sonunu göremeyen kendi ölümüyle sonu yaşamış olacak.
Kimin kaç yaşına kadar yaşayacağı da belli değil sonuçta.
Gencim deyip hiç bir şeyi umursamak da doğru değil.
Bazen Allah hatırlatıyor insana gençde olsan yaşlı da olsan ölüm gelecek.
Benim bu sene kuzenim vefat etti evlenecekti 23 yaşındaydı istemeye geldiler, çeyizleri hazırlandı, her şey hazırdı, ama o her şeyi bırakıp gitti.
Dün vardı ve bugün yok.
Öldüğü gibi ne anası ne babası ne de herhangi başka biri koymayın onu toprağa diyemedi.
ıçindeki "Ruh" gitti mi hiç bir şey kalmıyor geriye.
O yüzden son geliyor. Nasıl olursa olsun. Birey için mutlaka bir gün gelecek, ama üzerinde yaşadığımız bu dünyanın da sonu gelecek mutlaka. Belki biz göremeyiz, ama değişimleri göreceğimize de inanıyorum.