- Konu Sahibi 2000dnf2000
-
birde bu alamet son günlerdir düsündürüyor beni..
2. Duhan'ın çıkışı: Duman anlamına gelen duhan da kıyâmetin büyük alametlerinden biridir (Müslim, Fiten, 39). Kıyâmetin vukuundan önce dünyayı bir duman bulutu kaplayarak, kırk gün ve kırk gece kalacak, mü'minler nezleye tutulmuş gibi, kâfirler ise sarhoş gibi olacaklardır.
1. Deccal'in ortaya çıkışı: Deccâl, kıyâmette zuhur edecek yalancı bir kişidir, İslâm Dini'ni ve müslümanları ifsad edip, kötülüğe ve bozgunculuğa sevketmek isteyecektir. Deccal'in sağ gözünün kör olduğu, iki gözünün arasında "kâfir" yazdığı, çocuğunun olmadığı, Medine'ye ve Mekke'ye giremeyeceği, ortaya çıktıktan sonra yeryüzünde kırk gün kalacağı, bu süre içerisinde istidrac türünden bazı olağanüstü olaylar göstereceği, daha sonra da yine kıyâmetin büyük alametlerinden olan Hz. İsa'nın yeryüzüne inmesiyle onun tarafından öldürüleceği sahih hadislerde belirtilmiştir (Buhârı, Fiten, 26; Müslim, Fiten, 37, 39, 40, 91, 101, 110, 112).
baklişimm bbeişş büyümüşşaslinda bende buna benzer bir konu acmistim..hatta orda bir hadis var..nekadar dogru bilmiyorum ama....
Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde ümmetinin ömrünün bin seneyi geçeceği fakat bin beş yüz seneyi aşmayacağı bildirilmiştir:
Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek, fakat bin beş yüz (1500) seneyi aşmayacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 299, Celaleddin Suyuti'nin "El-Keşfu Fi Mücazeveti Hazin el-Ümmeti El Elfe Ellezi Dellet Aleyh el-Asar" isimli kitabından nakil)
yani hicri takvimin hesabina göre..
evet canim...ama hic sorma beni mahfediyo..simdiden yerinde durmuyo..belliki cadi bi kizim olacak...baklişimm bbeişş büyümüşş
aslinda bende buna benzer bir konu acmistim..hatta orda bir hadis var..nekadar dogru bilmiyorum ama....
Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde ümmetinin ömrünün bin seneyi geçeceği fakat bin beş yüz seneyi aşmayacağı bildirilmiştir:
Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek, fakat bin beş yüz (1500) seneyi aşmayacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 299, Celaleddin Suyuti'nin "El-Keşfu Fi Mücazeveti Hazin el-Ümmeti El Elfe Ellezi Dellet Aleyh el-Asar" isimli kitabından nakil)
allah bilir canim..ama su an 1431 hicri senesindeyiz....bilmiyorumkismileyani buı da 2012 doğru mu demek oluyor çok şasırdım...:1shok::1shok::1shok:
evet canim...ama hic sorma beni mahfediyo..simdiden yerinde durmuyo..belliki cadi bi kizim olacak...
babasi bana benzicek kizim diyo..kaydirigubbakcemile3heeeee annesinemi benziiyo acaeepp:)))
dogumun yakalışyo tabiii sıpanın 1aylıgınıda biliyooduk:))opuyorumnanaktan
aslinda bende buna benzer bir konu acmistim..hatta orda bir hadis var..nekadar dogru bilmiyorum ama....
1. Deccal'in ortaya çıkışı: Deccâl, kıyâmette zuhur edecek yalancı bir kişidir, İslâm Dini'ni ve müslümanları ifsad edip, kötülüğe ve bozgunculuğa sevketmek isteyecektir. Deccal'in sağ gözünün kör olduğu, iki gözünün arasında "kâfir" yazdığı, çocuğunun olmadığı, Medine'ye ve Mekke'ye giremeyeceği, ortaya çıktıktan sonra yeryüzünde kırk gün kalacağı, bu süre içerisinde istidrac türünden bazı olağanüstü olaylar göstereceği, daha sonra da yine kıyâmetin büyük alametlerinden olan Hz. İsa'nın yeryüzüne inmesiyle onun tarafından öldürüleceği sahih hadislerde belirtilmiştir (Buhârı, Fiten, 26; Müslim, Fiten, 37, 39, 40, 91, 101, 110, 112).
2. Duhan'ın çıkışı: Duman anlamına gelen duhan da kıyâmetin büyük alametlerinden biridir (Müslim, Fiten, 39). Kıyâmetin vukuundan önce dünyayı bir duman bulutu kaplayarak, kırk gün ve kırk gece kalacak, mü'minler nezleye tutulmuş gibi, kâfirler ise sarhoş gibi olacaklardır.
ürperdim bu başlığa girince
özellikle baklava'nın değindiği konulara.kafamçokkarıştı
1000 seneyi geçecek 1500 seneyi aşmayacakdelikafadulden
göz göre göre geliyor sonumuz ama gözümüzü kapatarak geleceğini görmemeye çalışıyoruz.akannehir
nasıl yani ya
2012 yılı mı oluyor akannehir
aydınlatınız beni pıliiz
daha ne hayallerim vardı benim ya :gitme:
Canım sonuçta 2012 de olabilir yada sonrası. Ama sonuç olarak kıyamet git gide yaklaşıyor. Alametler de ortada. Deccal'İn gelmesi de yakın. Arkasından da Mehdi (A.S) gelecek. Hz İsa da zuhur edecek.
Hepimizin hayalleri var, ama 2012 de bazı olaylar olsa da olmasa da sonuç olarak hepimiz için ölüm var. O yüzden inanıyorsak dinimizin şartlarını, farzlarını yerine getirmek lazım.
İnanmıyorsak doğru olanı mı yapıyoruz diye düşünmek lazım.
1 hafta on gün kadar oğlumla grip gibi hasta olduk ve sürekli öksürdük...tam o bulutların ist ye geldiği gün dolaştırmaya çıkmıştım oğlumu
sonra geçti :sm_confused:
yani şimdi hicri takvime göre 1431 yılındaysak
misal 1500 yılında kopacak olsa 69 yılımız var ( tabiki Allah bilir )
mehdi çıktıktan sorna 40 yıl tüm dünyaya islamiyet hakim olacaksa ve daha çıkmadı
kaza, bela dan ölmezsek, ömrümüz varda 100 yıl yaşarsak
bu hesaba göre ;
23 yaşındayım ve 69 yıl sonra 92 yaşında olucam:bbo:
kıyemeti göremesem bile islamiyetim tüm dünyada kabulunü görmek isterdim :Saruboceq:
acikcasi kiyametin bir an önce olmasini isteyenlerdenim...öyle korkunc ve üzücü seyler oluyorki dünyada yürek dayanmiyor artik ..ne insanlik diye birsey kalmis nede yasanacak bir dünya...allah sonumuzu hayirli kilsin.:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?