Dünya'nın sonu mu geliyor?

bu su olabilirmi bir yanardag patladi gecenlerde ve nerdeyse tum ucak seferleri ulke ayirmaksizin iptal edilmisti ve halen suruyor yan etkileri belkide bu budur bilemeyiz.

izledigim film cok aydinlatici bu konuda
deccal icin hersey yapiliyor sok olursunuz ......

aslinda bende buna benzer bir konu acmistim..hatta orda bir hadis var..nekadar dogru bilmiyorum ama....

Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde ümmetinin ömrünün bin seneyi geçeceği fakat bin beş yüz seneyi aşmayacağı bildirilmiştir:

Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek, fakat bin beş yüz (1500) seneyi aşmayacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 299, Celaleddin Suyuti'nin "El-Keşfu Fi Mücazeveti Hazin el-Ümmeti El Elfe Ellezi Dellet Aleyh el-Asar" isimli kitabından nakil)

yani hicri takvimin hesabina göre..

baklişimm bbeişş büyümüşş

yani buı da 2012 doğru mu demek oluyor çok şasırdım...:1shok::1shok::1shok:

Evet, aslında yaklaştığı ortada.
Kıyamet kopmadan önce islam tüm dünyaya hakim olacak. Hz. Mehdi'nin ortaya çıkışıyla.
Kopmadan önce de yaşanacak şeyler olduğu için, bazı değişiklilerin yaklaştığı açık.

Sonuçta Allah bilir tabi ki herşeyi. Hepimiz hem burası hem orası için çalışmalıyız.
Çocuk falan doğurmaktan da vazgeçmemek lazım tabi ki Setrinisa

Kıyamet'in ne zaman olacağı Allah'ın bileceği bir şey. Ama kıyametin olacağını da unutmamak gerekir.
Öyle bir zaman da yaşıyoruz ki, herkes bu dünyaya dalmış durumda.
Okyanus elif'in bana önerdiği ve izlemeye başladığım dizi de insanları nasıl bağladıklarını anlatmaya çalışmışlar. Deccal vs.

"Son" bir gün mutlaka gelecek. Zaten dünya'nın sonunu göremeyen kendi ölümüyle sonu yaşamış olacak.
Kimin kaç yaşına kadar yaşayacağı da belli değil sonuçta.
Gencim deyip hiç bir şeyi umursamak da doğru değil.
Bazen Allah hatırlatıyor insana gençde olsan yaşlı da olsan ölüm gelecek.

Benim bu sene kuzenim vefat etti evlenecekti 23 yaşındaydı istemeye geldiler, çeyizleri hazırlandı, her şey hazırdı, ama o her şeyi bırakıp gitti.
Dün vardı ve bugün yok.
Öldüğü gibi ne anası ne babası ne de herhangi başka biri koymayın onu toprağa diyemedi.
ıçindeki "Ruh" gitti mi hiç bir şey kalmıyor geriye.

O yüzden son geliyor. Nasıl olursa olsun. Birey için mutlaka bir gün gelecek, ama üzerinde yaşadığımız bu dünyanın da sonu gelecek mutlaka. Belki biz göremeyiz, ama değişimleri göreceğimize de inanıyorum.

Son düzenleme:

ürperdim bu başlığa girince

özellikle baklava'nın değindiği konulara.kafamçokkarıştı

1000 seneyi geçecek 1500 seneyi aşmayacakdelikafadulden

göz göre göre geliyor sonumuz ama gözümüzü kapatarak geleceğini görmemeye çalışıyoruz.akannehir

Öyle vallah. Allah ne yazdıysa onu yaşayacağız.

nasıl yani ya
2012 yılı mı oluyor akannehir
aydınlatınız beni pıliiz
daha ne hayallerim vardı benim ya :gitme:

nasıl yani ya
2012 yılı mı oluyor akannehir
aydınlatınız beni pıliiz
daha ne hayallerim vardı benim ya :gitme:

Canım sonuçta 2012 de olabilir yada sonrası. Ama sonuç olarak kıyamet git gide yaklaşıyor. Alametler de ortada. Deccal'İn gelmesi de yakın. Arkasından da Mehdi (A.S) gelecek. Hz İsa da zuhur edecek.
Hepimizin hayalleri var, ama 2012 de bazı olaylar olsa da olmasa da sonuç olarak hepimiz için ölüm var. O yüzden inanıyorsak dinimizin şartlarını, farzlarını yerine getirmek lazım.
İnanmıyorsak doğru olanı mı yapıyoruz diye düşünmek lazım.

dimi ya. allah sonumuzu hayır etsin :Saruboceq:

1 hafta on gün kadar oğlumla grip gibi hasta olduk ve sürekli öksürdük...tam o bulutların ist ye geldiği gün dolaştırmaya çıkmıştım oğlumu
sonra geçti :sm_confused:

yani şimdi hicri takvime göre 1431 yılındaysak
misal 1500 yılında kopacak olsa 69 yılımız var ( tabiki Allah bilir )
mehdi çıktıktan sorna 40 yıl tüm dünyaya islamiyet hakim olacaksa ve daha çıkmadı
kaza, bela dan ölmezsek, ömrümüz varda 100 yıl yaşarsak
bu hesaba göre ;
23 yaşındayım ve 69 yıl sonra 92 yaşında olucam:bbo:
kıyemeti göremesem bile islamiyetim tüm dünyada kabulunü görmek isterdim :Saruboceq:

acikcasi kiyametin bir an önce olmasini isteyenlerdenim...öyle korkunc ve üzücü seyler oluyorki dünyada yürek dayanmiyor artik ..ne insanlik diye birsey kalmis nede yasanacak bir dünya...allah sonumuzu hayirli kilsin.:Saruboceq:

Tuhaf bir istektir ki
bunu bende istiyorum :sm_confused:
dediklerine katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…