Dünya'nın sonu mu geliyor?

2000dnf2000

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.574
11
358
İstanbul
Arkadaşlar,
her yerde dünyanın sonunun geldiği konusu işleniyor.
Filmler hep bir sonu konu alıyor. 2012, Kehanet, Dünyanın durduğu gün, vs.
Belgesellerin çoğu dünyamızı yok ettiğimizle ilgili. Havaya salınan karbondioksit, umursamadığımız çevre kirliliği, vs vs.
Kehanetlerde hep aynı şeylerin söylenmesi.
Dinde de aynı şeylerin söylenmesi. Kıyametin yaklaştığının alametleri ortada.
Bir "Altın Çağ"ın geleceğini söylemeleri. Sonra da kıyametin kopacağını.
Her yerde doğal afetler olmaya başladı.
Ard arda dünyanın çeşitli yerlerinde çok büyük depremler oluyor. Bu kadar üst üste olduğunu hiç hatırlamıyorum. Volkan patlamaları. Seller. Felaketler.
Yani her yerde bir "SON"un geliyor olduğunu görebiliyoruz. Dünyamızın sonu.

Bu konuda neler düşünüyorsunuz? Çevreye karşı ne kadar duyarlısınız? Çevre kirliliği ile ilgili yaptığınız bir şeyler var mı? Kendinizi sona hazırlıyor musunuz? Sonun yakın olduğuna inanıyor musunuz?
Mehdi (a. s.) gelecek deniyor.
Öyle bir teknolojik yaşıyoruz ki, her şey masal gibi geliyor bize.
Hazırlıklı mısınız değişikliklerin yaşanmasına. Bir anda dünya değişse ne yapardınız?
Daha doğrusu ne yapardık.

Aslında bana kalırsa yapacak hiç bir şeyimiz yok gibi. Dünyamızın ne kadar büyük bir uzayda küçücük kaldığını düşünürsek ne kadar aciz olduğumuzu görebiliriz aslında. Kaçacak hiç bir yerimiz yok. Öyle değil mi.

Son düzenleme:
dunyanin sonunun ne zaman olacagini yanlizca allah bilir.
hatirlarsaniz 2000 yilina girmedende insanlar aynen boyle korkulara kapilmislardi.hatta amerikada gibi ulkelerde insanlar evlerine erzak depoluyorlarmis o zamanlar:)sanki olumden kacis var gibi.
bence kiyametin kopmasina daha zaman var henuz butun alametler olusmadi.
tabiki dunyamiz yaslaniyor dunyamiza sahip cikmaliyiz ama o gun gelince hickimse o sondan kacamaz bunun korkusuyla yasamaktansa yasabildigimiz kadar keyfini cikarin.
zaten insan olunce kiyameti koparmis buyuk kiyamete gerek kalmazmis.

diğer muhtemel (uydurulmuş) kıyamet tarihleri gibi 2012 de gelip geçecek ve insanlar eeee bişey olmadı diceksempatiksalakcinni
kıyamet kopsa napardık, kaderimiz neyse onu yaşardık, yapacak başka bişey yok çünkü:hulya:

ben en son the arrivals diye bir film izledim ...bence konuyla az cok alakali ve hatta sok edici sahsen ben hala etkisindeyim ..
istersen ozelden linkini verebilirim cunku bu filmi konu olarak bi arkadasimiz acmisti burada fakat silindi o yuzden ozelden vereyim dedim canim..;)

bu 2012 yılında buyuk felaketler yasanacagını soylemis mayalar kıyamet kopacagını degil bir yandanda mayalara gore 2012 yılı okadar cok uzak geliyormuski dunyanın o yıllara kadar gidecegini ummadıkları icin takvimi o yıla kadar yapmıslar..her halukarda kıyamet kopacak ama ben sanmıyorumki bu nesil bunu gorebilsin daha dunya cok genc kıyamet icin cok erken gibi geliyor bana

ben en son the arrivals diye bir film izledim ...bence konuyla az cok alakali ve hatta sok edici sahsen ben hala etkisindeyim ..
istersen ozelden linkini verebilirim cunku bu filmi konu olarak bi arkadasimiz acmisti burada fakat silindi o yuzden ozelden vereyim dedim canim..;)

neden silindi ki anlamadım, film değil mi sadece:sm_confused:

neden silindi ki anlamadım, film değil mi sadece:sm_confused:

evet sadece film....dini icerikli dediler ama degildi yani bu sitede dini icerikli konular yasak bir dini yuceltici digerini assaglayici konular ama bu oyle degildi yani bu film ve konu hatta mesajlar dahil...
film butun dinleri uyariyor aslinda ve bu dinlere mensup herkesi ...
herbir bolumunde sok oldum...

canım bana özelden yaz o halde linkini. Merak ettim.
Bana kalırsa bazı şeyler değişecek. Buzların erimesi, depremler, vs. Zaten buzlar hızla erimeye başladı, dolayısıyla dünyaya vuran güneş ışığı buzlar sayesinde yansıyamayıp direk olarak dünyayı ısıtmaya başlayacak.
Bazı şeyler değişecek. Allah yardımcımız olsun.

insanın ölümü kendi kıyametidir zaten
ve gaybı yalnız Allah bilir
bu suların, hammaddelerin vs. tükenmesi sadece saçmalık
dünya durdukça akacak ve tüm insanlğa yetecek zemzemimiz var
telaşa gerek yok ...

insanın ölümü kendi kıyametidir zaten
ve gaybı yalnız Allah bilir
bu suların, hammaddelerin vs. tükenmesi sadece saçmalık
dünya durdukça akacak ve tüm insanlğa yetecek zemzemimiz var
telaşa gerek yok ...

Tabi ki öyledir. Ama sonuçta Allah bazı şeyleri bildirmiştir. Kıyametin de bir gün olacağını biliyoruz. Eninde sonunda birilerinin tanık olacağı bir şey değil midir?

Kıtlık diye bir şey de var. Yaradan istediğine yine verir tabi ki. Ama olmaz diye bir şey de yok.
Olmuş da zamanında. Belli bir dönem alır sonra tekrar verir.

Teknoloji uçtu gidiyor. Cern'de yapılan deney var. "Big Bang"!
Yani yavaş yavaş dünya'nın dengesiyle oynuyor insanoğlu.
Yaradanın işine karışmaya çalışıyorlar.

tam bu noktada ben farkli dusunuyorum...farkli dusunmemin nedeni de farkli :)

canım bana özelden yaz o halde linkini. Merak ettim.
Bana kalırsa bazı şeyler değişecek. Buzların erimesi, depremler, vs. Zaten buzlar hızla erimeye başladı, dolayısıyla dünyaya vuran güneş ışığı buzlar sayesinde yansıyamayıp direk olarak dünyayı ısıtmaya başlayacak.
Bazı şeyler değişecek. Allah yardımcımız olsun.

ozelden gonderdim canim filmin linkini...
son cumlende belirttigin gibi hersey degisecek ve Allah yardimcimiz olacaktir suphesiz...

Tabi ki öyledir. Ama sonuçta Allah bazı şeyleri bildirmiştir. Kıyametin de bir gün olacağını biliyoruz. Eninde sonunda birilerinin tanık olacağı bir şey değil midir?

Kıtlık diye bir şey de var. Yaradan istediğine yine verir tabi ki. Ama olmaz diye bir şey de yok.
Olmuş da zamanında. Belli bir dönem alır sonra tekrar verir.

canım ben sana tamamen katılıyorum
ama sırf dünya batıyor kötüye gidiyor diye insanlar endişe ile yaşıyor
hatta çocuk sahibi olmak bile istemiyorlar bu dünyaya çocukmu doğurulur diye
ben buna kızıyorum işte...

1. Deccal'in ortaya çıkışı: Deccâl, kıyâmette zuhur edecek yalancı bir kişidir, ıslâm Dini'ni ve müslümanları ifsad edip, kötülüğe ve bozgunculuğa sevketmek isteyecektir. Deccal'in sağ gözünün kör olduğu, iki gözünün arasında "kâfir" yazdığı, çocuğunun olmadığı, Medine'ye ve Mekke'ye giremeyeceği, ortaya çıktıktan sonra yeryüzünde kırk gün kalacağı, bu süre içerisinde istidrac türünden bazı olağanüstü olaylar göstereceği, daha sonra da yine kıyâmetin büyük alametlerinden olan Hz. ısa'nın yeryüzüne inmesiyle onun tarafından öldürüleceği sahih hadislerde belirtilmiştir (Buhârı, Fiten, 26; Müslim, Fiten, 37, 39, 40, 91, 101, 110, 112).

Son düzenleme:
gaybı yanlızca Allah bilir evet kıyametin yaklaştığını efendimiz haber vermişti zaten ama yaklaştığını
zamanını ancak Allah bilir

Son düzenleme:
birde bu alamet son günlerdir düsündürüyor beni..

2. Duhan'ın çıkışı: Duman anlamına gelen duhan da kıyâmetin büyük alametlerinden biridir (Müslim, Fiten, 39). Kıyâmetin vukuundan önce dünyayı bir duman bulutu kaplayarak, kırk gün ve kırk gece kalacak, mü'minler nezleye tutulmuş gibi, kâfirler ise sarhoş gibi olacaklardır.

Back