- 22 Temmuz 2017
- 43.951
- 130.618
Tebikiii o yapsın, Dünya mıtfağı diye tutturdu miss gibi Türk yemekleri var iken.Değil mi o yapsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tebikiii o yapsın, Dünya mıtfağı diye tutturdu miss gibi Türk yemekleri var iken.Değil mi o yapsın
Benim tarifimi yapsın o zamanTebikiii o yapsın, Dünya mıtfağı diye tutturdu miss gibi Türk yemekleri var iken.
Halbuki bu kadroda en zararsız benim
Tüm seneyi bi ayda mi kapatayım yasomBen gibi tarifini bırak sende elticim, ASSOSyal hepimizin yerine yapsın.
Sen bu ayı es geç canım, önümüzdeki ay katıl bence. Okudum çok ayakta kalmışsın.
Dedi hingel isteyen koca yürekli yasocanTebikiii o yapsın, Dünya mıtfağı diye tutturdu miss gibi Türk yemekleri var iken.
Tarifi gönder bana yasomHepimizinkini yapsın ASSOSyal
GöreceğizHalbuki bu kadroda en zararsız benim
Tabi nevos, ben bir tehlike görmüyorumGöreceğiz
Sen ya kendini tanımıyorsun ya da bizi yiyorsunTabi nevos, ben bir tehlike görmüyorum
Göndereyim, hatta tarifi yazdım direkt atayım buraya.Tarifi gönder bana yasom
Yasom yaptığım sunumları beğenmem ben,bu son yaptığım sunum da güzel ama çok etkileyici bulmadım açıkçası çünkü çok popüler bilindik tarifler var diye düşünüyorumSen ya kendini tanımıyorsun ya da bizi yiyorsun
Buraya gelene kadar güzel güzel okuyordum, buraya gelince okumaktan vazgeçtim ben elendim siz devam edin ben hamur açmayı bilmiyorum bak düşün balkabagi böreğini bile hazır yufkadan yaparımMayalanan hamuru ikiye bölüp, tepsi boyutundan biraz büyük açıyoruz ve yağlanmış tepsiye açtığımız ilk bezeyi seriyoruz.
O üstündeki kabuk tutmuş hamurlar beni benden aldı netteki fotiler yikiliyorGöndereyim, hatta tarifi yazdım direkt atayım buraya.
Yapacaksın ama?
Merhabalar herkese.
Kafkas göçmeni babaannem sayesinde içine düştüğüm mutfağın bir börek çeşidi ile yine karşınızdayım.
Fıccın, fıççın, hıçın (Osetçe: Фыдджын, Rusça: Фыдджин), bir çeşit börektir. Hıçın yemeği, ‘fıççın’, ‘pıççın’, ‘hıççın’ ve ‘hicin’ adları ile de bilinir. Karaçay Pizzası da denilmektedir. Kars yöresinde ve Sarıkamış'ta fıçın olarak bilinmektedir. Benzer yemekler Tatar mutfağında göbete, Gürcü mutfağında kubdaridir. Abhaz mutfağında benzer yemek gubatedir.
Malzemeler;
Hamuru için:
200 ml süt
Çeyrek küp yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı;
Hamur malzemelerini yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için soğanı minik küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları ezip, tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
Mayalanan hamuru ikiye bölüp, tepsi boyutundan biraz büyük açıyoruz ve yağlanmış tepsiye açtığımız ilk bezeyi seriyoruz.
Arasına iç harcı döşüyoruz ve diğer açtığımız beze ile üstünü örtüp, ortasına delik açıyoruz.
Yumurta sarısı ile yoğurdu çırprp, üzerine sürüyor ve pişmesi için fırına yolluyoruz.
Afiyet şifa olsun.
Bildiğim iki taneNevos bugun 3 tarif mi geliyor Nevreste
Hadi inş nevosBildiğim iki tane
Yok daha acmadimAçtın mı konuyu
Ben zaten fasulye gibi takılıyorum ya