Popüler Konu Dünya Mutfağı Tarifleri

Tarifi gönder bana yasom🫣🤔🥴😝
Göndereyim, hatta tarifi yazdım direkt atayım buraya.😂😂
Yapacaksın ama?🤔

Merhabalar herkese.😌

Kafkas göçmeni babaannem sayesinde içine düştüğüm mutfağın bir börek çeşidi ile yine karşınızdayım.

Fıccın, fıççın, hıçın (Osetçe: Фыдджын, Rusça: Фыдджин), bir çeşit börektir. Hıçın yemeği, ‘fıççın’, ‘pıççın’, ‘hıççın’ ve ‘hicin’ adları ile de bilinir. Karaçay Pizzası da denilmektedir. Kars yöresinde ve Sarıkamış'ta fıçın olarak bilinmektedir. Benzer yemekler Tatar mutfağında göbete, Gürcü mutfağında kubdaridir. Abhaz mutfağında benzer yemek gubatedir.

Malzemeler;

Hamuru için:

200 ml süt

Çeyrek küp yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

İç harcı için:

200 gr kıyma

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı;

Hamur malzemelerini yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.

İç harcı için soğanı minik küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları ezip, tüm malzemeyi karıştırıyoruz.

Mayalanan hamuru ikiye bölüp, tepsi boyutundan biraz büyük açıyoruz ve yağlanmış tepsiye açtığımız ilk bezeyi seriyoruz.

Arasına iç harcı döşüyoruz ve diğer açtığımız beze ile üstünü örtüp, ortasına delik açıyoruz.

Yumurta sarısı ile yoğurdu çırprp, üzerine sürüyor ve pişmesi için fırına yolluyoruz.

Afiyet şifa olsun.

Mayalanan hamuru ikiye bölüp, tepsi boyutundan biraz büyük açıyoruz ve yağlanmış tepsiye açtığımız ilk bezeyi seriyoruz.
Buraya gelene kadar güzel güzel okuyordum, buraya gelince okumaktan vazgeçtim 😝🤣 ben elendim siz devam edin🤣 ben hamur açmayı bilmiyorum 🥳 bak düşün balkabagi böreğini bile hazır yufkadan yaparım 🤣

Göndereyim, hatta tarifi yazdım direkt atayım buraya.😂😂
Yapacaksın ama?🤔

Merhabalar herkese.😌

Kafkas göçmeni babaannem sayesinde içine düştüğüm mutfağın bir börek çeşidi ile yine karşınızdayım.

Fıccın, fıççın, hıçın (Osetçe: Фыдджын, Rusça: Фыдджин), bir çeşit börektir. Hıçın yemeği, ‘fıççın’, ‘pıççın’, ‘hıççın’ ve ‘hicin’ adları ile de bilinir. Karaçay Pizzası da denilmektedir. Kars yöresinde ve Sarıkamış'ta fıçın olarak bilinmektedir. Benzer yemekler Tatar mutfağında göbete, Gürcü mutfağında kubdaridir. Abhaz mutfağında benzer yemek gubatedir.

Malzemeler;

Hamuru için:

200 ml süt

Çeyrek küp yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

İç harcı için:

200 gr kıyma

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı;

Hamur malzemelerini yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.

İç harcı için soğanı minik küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları ezip, tüm malzemeyi karıştırıyoruz.

Arasına iç harcı döşüyoruz ve diğer açtığımız beze ile üstünü örtüp, ortasına delik açıyoruz.

Yumurta sarısı ile yoğurdu çırprp, üzerine sürüyor ve pişmesi için fırına yolluyoruz.

Afiyet şifa olsun.
O üstündeki kabuk tutmuş hamurlar beni benden aldı 🤤🫠 netteki fotiler yikiliyor 🔥

X