Dünya Erdoğan'la Alay Ediyor

ya bak nasıl doğru söyledin şimdi..ama ortalığı başından karıştıran gençler değilki..bizi böyle birbirimize düşman ettiler.Tabiki böyle şiddetli eylemler olmamalı,ama artık insanlar derdini anlatamıyor,istediklerini alamıyor yıllardır,bir yerde sabır taşıyor.

hehe:) yani no kavga.:) her şey dört dörtlük olamaz zaten.tayyipin herşeyi doğrumu tabiki değil. ama kötünün iyisi .ne yapalım. bu üülke şu an için bu kadar.inşallah daha büyür daha iyiy olr.
ama benim şahsi fikrim, tayyipin one minute diyip kalktığı yerden kılıçdaroğlu kalksa herkes gülerdi.bu benim kanım sadece.eldekinin en iyisi bu bence,keşke çok daha iyi siyasi adamlar gelse. eskilerin hangi briri makamından kalkıodu? herkes oturduğu yerden yiyodu.boşwer bu yalan yalış çalışıo belki ama çalışıo.

Kılıçdaroğlu yumuşak huylu adam severim ya .
O one minute'den sonra başbakanın geri adımı olmuş fakat haberler bunla ilgili başlık atmamış. Ama tam mevzuyu bilmiyorum da böyle özet geçeyim dedim.

Şuanda herkesi kapsayarak söylüyorum , bir tane oy hak eden adam yok aslında .

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum. ama bi çiller,ecevit zamanından sonra şükür çekiosun bugünlere:))

Türkiye geri gitti diyenler bunlari hangi rakamlara dayanarak söylüyorlar merak ettim.

ilk olarak google a sunu yazdim "weltschwirtschaftswachstum rangliste" yani türkcede " dünyada ekonomik büyüme klasmani",
yanlis cevirmis olabilirim neyi kastettigimi anlamissinizdir umarim, BIP olarak ta geciyor

dikkat (!) ilk sayfada cikan 4. haber basligi sasirtabilir:

http://www.focus.de/finanzen/news/k...um-tuerkei-ist-das-neue-china_aid_664402.html

Haber almanca ama anlamak icin baslik bile yetiyor: Türkiye yeni cin :) BIP 8.8 % yükselmis ve bu rakamla dünyadaki bütün
rekabeti neredeyse gecmis, tekrar cevirmek isteyenler icin bunlar en basta siyah basilmis olan yerde yaziyor, haber 2011den
bu arada

Simdi Basbakan Erdogan 2003 Basbakan olmus, türkiyedeki BIP i 1970-2012 siralayan bir sayfa var, bunuda sizinle paylasmak
istiyorum:

http://de.kushnirs.org/makrookonomie/gdp/gdp_turkey.html

ayni sayfadaki su resim ("Das BIP pro Kopf in der Türkei, dollars, 1970-2012") cok aciklayaci:

http://1.1.1.1/bmi/kushnirs.org/macroeconomics/image/gdp_per_cap_turkey.png

1970 den 2003 kadar yavas yavas cogalan bir BIP mevcut,
2003-2012 e kadar farkedersiniz ki birden yukari dogru hizli bir cikis oldugu gözüküyor (yesil cizgi)
ayni resimde kirmizi cizgi dünyadaki yükselen BIP i gösteriyor, yani Türkiyedeki ekonomik yükselis
dünyadakine esdeger diyebilliriz

ücüncü ve son olarak ta Türkiyenin dünyadaki BIP siralamasini paylasmak istiyorum

http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Länder_nach_Bruttoinlandsprodukt

Türkiyenin 17. sirada oldugunu görüyoruz BIP yükselisi: 3.83%, bu 2012-2013 e kadar olan degisim
Almanya 4. sirada yer aliyor ama gecen seneye nazaran sadece 0.49 % bir gelisim kaydetmis, yani üst siralarda
olsada yerinde sayiyor, herhangi bir gelisme yok, 188 ülke arasinda siramiz 17

Bu gibi karsilastirmalari sadece ekonomik gelisme icin degil diger alanlar icinde yapabiliriz

Kaynaklar güvenilir kaynaklar

Simdi Almanlarin Erdogona gülmesine bende sadece bununla karsilik veriyorum

Bu niye bu kadar çok abartiliyor, avrupalilara kiziliyor anlayamadim.
Avrupada çogu liderler ile dalga geçiliyor.
Burda kraliyet aile üzerine, politikacilar üzerine bir sürü skeç, saka yapiliyor.

Yani bu programi gayet normal, hatta ilimli buldum. Biraz daily show'a benziyor.
Bilmiyorum bakanlar varmi. Amerikada bir show ve o showda yillarca bush ile alay edilmisti,
ve simdide politikacilar ile, hakimler ile, hatta basbakan ile bile kolayca alay edebiliniyor.

Ki bu aslinda alay bile degil. Sadece olagan seyleri komik bir sekilde söylemektir.
Buna inglizcede "satire" diyorlar. Bunun Türkçe kelime anlamini bilmiyorum.

Yoksa burda yolsuzluk davasi oldugunu, seçim gününde elektrikler kesildigini,
youtube/twitter kapatildigini inkarmi ediyorsunuz?

Adamın milyar dolarlar gòtürdüğü tahmin ediliyor.....son 30milyon avroyu ev almak için erittiğine gòre....iç edilen nerdeyse Türkiye nin dış borcü gibi bir rakam...........gelir gelmez faizden kazananlara vergi muafiyeti ama asgari ücretlilere %50 vergi dilimi.........çoluk çocuğun rîzkıdîr.........zimbadwe başbakanı çalî§ıyormuş gibi yapacak ki çalabilsin........Türkiye ve dünya tarihinde böyle bir organize suç yok........neyse zimbadwe halkı kendi pisliğinde boğulana kadar kendini kandırmakta serbest

Erdogan tarih boyunca Turkiye'nin basina gelmis en kotu seylerden biridir. Ne iyisi Allah askina? Bundan daha kotusu olamazdi.

Meslegim geregi liderlik dersim var. Toksik(zehirli) liderlik konusunu calistik gecenlerde. Benim de ilk defa duydugum bir terimdi. Ayni basbakaninizi anlatiyordu. Nasil lideri oldugu ulkeyi ya da organizasyonu soyup, insanlarin malina ve canina kast edip, ayni bizim secimlerde de oldugu gibi liderlik secimlerinde hileler uygulayip, kendisi asiri boyutta ferah ve zenginlik icerisinde yasarken, halkini surunduren "lider"lerden bahsediyordu. E tabii bunlari ortmek icin, goz boyamak icin iyi birkac sey de yapiyor ki, insanlar kanip bunu iyi gorsun. Saman altindan su yurutmeye devam tabii. Aha dedim, bizimkinin adi varmis meger. Sinifimda da ornegini verdim zaten. ABD'deyim. Sinif arkadaslarim sasirdi, e nasil oluyor da seciliyor bu kadar dediler. E dedim yol yapiyor, okul yapiyor, birseyler yaparak goz boyuyor, sonracigima dini kullaniyor, kandirabildigini kandiriyor. E ulkenin buyuk orani bilgisiz olunca... Insanlar onu efendileri ilan ediyor. Ayni bu konuda da niye Erdogan iyi basbakanmis bazilari siralamis ya, onlari siraladim ben de. Ama bunlari Turkiye'de olsun, yurtdisinda olsun akil insanlar pek yemiyor be canim. Ancak o belirli kesim yiyor bunlari.
Velhasili, namini sadece Avrupa degil, benim ABD'deki sinif arkadaslarim bile ogrendi.

Boyle toksik liderler zaten uzun zaman bir yeri batirirmis boyle. Nedeni anlasilmaz bir sekilde uzun sure basta kalirlarmis, kurtulmak cok zormus. Iste 10+ senedir tekrar tekrar secildigi gibi. Kitap bu noktaya kadar herseyi bilmis ama sonumuzun tam olarak ne olacagi yazmiyordu.

Analar bir tane daha Ataturk dogursun diye bekleyip dua edecegiz galiba.

sen oturda kendi zehiri fikirlerini allah ıslah etsin diye dua et. belki kabul eder. cahill halkmış bu halkı cahil göre göre bu hale geldiniz daha anlamıyorsunuz.

sen oturda kendi zehiri fikirlerini allah ıslah etsin diye dua et. belki kabul eder. cahill halkmış bu halkı cahil göre göre bu hale geldiniz daha anlamıyorsunuz.

Yaw he he.
:)

İzlerken güldüm,çok eğlenceli olmuş.Realist aynı zamanda.Dedeyi oraya koymalarına laf edenler olmuş.Buna da ayrı güldüm.Türkiye'deki dedelerin %75'i böyle.Görünüş olarak da,görüş olarak da.Emekli maaşıyla sürünüyorlar,önlerini göremiyorlar.Sizinki elalem bizi modern görsün diye gerçekleri görmezden gelmeye benziyor.Niye gocunuyorsunuz? Adamlar olanı koymuş.
Dede videoda Marmaray'a atıfta bulunuyor.Yapımında birçok yabancı mühendisin çalıştığı Marmaray Sonra da biz yaptık ettik diyorlar.Hayır,onlar yaptı.
Videodaki adam "Bu kadar olaya rağmen Türkler neden Erdoğan'ı seçiyor?" diyor.Sonuna kadar haklı.Seçilmemesini gerektiren tonlarca şey oldu. Fakirlerin yardımlarını keseceklerini ima etmeleri insanlarda etkili olmuş olabilir.Doğru dürüst sistem yok ki Hiçbir şeyin garantisi yok.
Ben olsam adamın yerinde,Almanya'da olup da senelerdir,Almanca konuşamayan Türklerden de bahsederdim.Orada Türk mahallesi oluşturmuşlar,dışarı açılma sıfır. Topluma entegre olmayanı sınırdışı edeceksin.Aynı şey İngiltere'de vs yaşayıp hala 'Esküz müü' diyenlere de geçerli.
Modern kafalıysanız,diliniz düzgünse,tipiniz şekliniz şemaliniz düzgünse kimse sizle dalga geçmiyor.

Son düzenleme:

Evet halkın çoğu bilgisiz, cahil, kandırılmış. Maşallah elit, bilgili, cool vs sıfatlara haiz seçmenler bir siz kaldınız, bir de yeni bir nick almanız gereken egolarınız.
Bir kimse kime oy verirse versin, inandığı değerler uğrunadır.
Kandırılmış, aptal, cahil değildir efendim.
Önce saygı, illa saygı.
Edep yahu!

Ayol siz kendi kendinize "cahil, aptal" diyorsunuz. Benim yorumlarimda kimseye boyle laflar yok. Komik vallahi. :)
Kendi kendinize kavga edin allasen madem bu sifatlari ustlenmeye bu kadar meraklisiniz, insana etmedigi laflari etmis gibi konusacaginiza.
Edebinizi sayginizi kendi kendinize saklayin madem.

''E halkın çoğu bilgisiz, kimini dinle kandırıyor, kimini yol yaparak'' cümleleri ÖZETLE size ait :) Bilhassa özetle diye belirttim şimdi bu cümlemi alır ay ayol iftira, dersiniz diye :) Şimdi üşendim kırmızıyı çiziktirirdim de özeti bu.
Hülasa bunlar sizin sözleriniz, demek ki önce ben ne yazdım'ın bilincinde olmak gerekirmiş.
Ayrıca ben sağcı da olabilirim, solcu da.
Fakat her iki seçmene de saygım var.
Bunu fark ettirmeye çalışıyorum ama nafile :)

Gercekleri duymak zoruna gidiyor bazilarinin. Videoya ve yorumlara tepkilerden belli. Allah askina, hersey ortadayken, bunlari gormeyen, anlamayan, goz gore gore bazi seylere eyvallah ceken insanlari bastaci mi yapalim, yapsinlar? Tabii ki gulecekler, zekasini asagilayacaklar. Keske daha cok dalga gecseler, daha cok rezil olsak dunyaya. Belki basimizdakiler utanir, belki bazilarinin akli basina gelir.

Ben, ipin ucu bana da dokunuyorsa, karsit goruse bir yere kadar saygi duyarim arkadas. Birilerinin secimi, istemedigim halde benim de canimi yakiyorsa hic de hosgorulu olamam. Ha terbiyesiz de olamam. Ama yok "katilmiyorum ama saygi duyuyorum efendim" gibi pembe laflar beklemeyin yani. Siyaset konusunda o biraz zor, zira tartismaya acik, gergin ortamlar buralar. :)

Gelmis hanim burda "onlarda taharet muslugu yok bi keree" diyor. Yok efendim bilmem kac sene once bizden sunu gormusler. Evet bu sekilde biz aklanmis olduk. Ulkedeki yolsuzluklar bitti. Avrupalilar tuvaletten cikinca popolarindan pok damlatarak geziyorlar diyeyim bari de iciniz rahatlasin. Ulkemizin ne kadar mukemmel oldugundan bir kez daha emin olun.:) Olan bitenle daha cok gurur duyun, daha cok gormeyin. Bazi verilen ornekler tam bir "dam ustunde saksagan, vur beline kazmayi" misali. Alakaya ceyrek var.

Milletin medeniyetinden, yasayisindan bize ne yahu? Tencere dibin kara seninki benden kara misali kendimizi kandiralim burda. Bizde boyle olaylar var ama olsun kiz, onlarda taharet muslugu yokmus, ne konusuyorlar ki, bak biz ne guzel ilerliyoruz diye mayisalim burda hep beraber. Oh ne guzel dunya.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…