Bunu yapan yine Almanlar ama yanlış anlamadıysam? Yani başka bir ülke değil Alman başbakanla dalga geçen?
Ya niye baska ulke olsun, erdogandan once biz de boyleydik. Bosuna demiyorum AKPli oilan da olmayan da onlarin yillardir basta olarak empoze ettigi yasaklayici baskici fikirlerden etkilenmis diye... erdogan gelir gelmez butun karikaturistlere tazminat davalari acmakla basladi icraatlerine, kenidsi hakkinda her tur hicvi, komediyi yasakladi. Ulkeyi demirperde ulkesi gibi yapti, ondan alisik degilsiniz, tuhaf geliyor. Bir zamanlar biz de kendi siyasetcilerimizin taklidini yapip onlara gulebilecek kadar ozgurduk yani...
evet canim ayni program ZDF :) oda tv ye rica etsekde bunu da bir tercüme edip yayinlasin...
diyecem su ki bir üye yazmis adam kendine güldürmesin (erdogan icin), yani bu heryerde böyle bende almda yasarken hep kendi bakanlari olsun vs dalga geciyorlar sekilden sekile sokuyorlar yani bu sadcee erdogana haz birsey degil...
Stefan Raab diye bir sunucu var hele o acayip birseydi milleti yerle bir ediyordu
Tuhaf gelmedi. İkisi aynı şey değil demek istedim. Benim için normal olan kendi ülkesi tarafından eleştirilmesi zaten.
Bu konuya yazdigim ilk mesaja bakarsaniz "normal" demistim zaten, niye bu kadar buyutuyorsunuz diyerekten.. Adamlar ozgur... Onlarin basinda bir diktator yok. Kendi baskanlarini da elestirirler, baska ulkelerinkini de.. Medeni ulkelerde bunun cezasi yoktur. Asil millettir, vekili degil. Hicvetmek de en guzel ve en dogal elestiri metodudur.
Evet ama burada şöyle bir fark var, onlar KENDİ başbakanlarıyla dalga geçiyorlar. Bugün biz aynı şeyi Merkel ve Alman milleti için yapsak onlar o videoyu böyle mi karşılayacaklar acaba? Hoş biz yapamayız zaten.
Bakın ben sizin görüşünüze karşıt bir şey yazmıyorum, Meysanur adlı üyenin paylaştığı video üzerine konuşuyoruz sadece...
Biz yapmadik mi zannediyorsunuz? Bak gene yaziyorum, biz de eskiden onlar kadar hur ve medeni idik. Hatta buraya R.Reaganin maskesini koydum, biz heryerde ABDnin baskani ile bile girgir gectik yillarca zamaninda, komedyenlerimiz onun maskesini takip, Amerikan bayrakli kostumleri ile taklitlerini yapti, hic bir zaman da sorun olmadi diyerek.. Almanlarinkini mi yapmayacagiz? En cok hafizamda yer eden Reagan oldugu icin onu yazdim, Almani pek takmazdik eskiden, belki de o yuzden...
Biz yapmadik mi zannediyorsunuz? Bak gene yaziyorum, biz de eskiden onlar kadar hur ve medeni idik. Hatta buraya R.Reaganin maskesini koydum, biz heryerde ABDnin baskani ile bile girgir gectik yillarca zamaninda, komedyenlerimiz onun maskesini takip, Amerikan bayrakli kostumleri ile taklitlerini yapti, hic bir zaman da sorun olmadi diyerek.. Almanlarinkini mi yapmayacagiz? En cok hafizamda yer eden Reagan oldugu icin onu yazdim, Almani pek takmazdik eskiden, belki de o yuzden...
ama saraylım hani tamam liderlerle dalga geçiliyor eyvallahta
halkla dalga geçilmesi ağır değil mi?
bir de röportaj yapılarak dalga geçilmesi çok kötü bişey
İki gündür başa sarıyoruz aynı soruları sorup aynı cevapları alıyoruz. Herkesin görüşü bakış açısı farklı olduğu için bu meseleye artık girmiyorum ben.
Siyasiler umrumda değil, yerden yere vursunlar hiç biriyle duygusal bağım yok. Yeter ki milletime laf etmesinler. Benim kutsalıma ve Atatürk'üme dokunmadıkları sürece istedikleri siyasiyle alay edebilirler.
ama saraylım hani tamam liderlerle dalga geçiliyor eyvallahta
halkla dalga geçilmesi ağır değil mi?
bir de röportaj yapılarak dalga geçilmesi çok kötü bişey
Hayir, bunda da hic birsey yok. Her zaman liderlerle mi dalga gecilmez, halk daha genis kitle, daha cok malzeme uretir. sana malzemeyi kim verirse onu hicvedersin. Meysanurun koydugu ikinci videoda halkin getirdigi pankartla dalga geciyor, onu yazan da bir alman vatandasi, onun fikri. Biz de senelerce Hitler ve ona gozu kapali "Heil Hitler!" diyen halki ile dalga gecmedik mi? Ama yasin itibari ile sen hatirlamayabilirsin tabi.
PKK ile en buyuk mucadele Tansu Ciller zamaninda yapildi. Hepsini daglarda bile kovaladilar. Buyuk operasyonlar yapildi Kuzey Irak'ta... Ancak AKP geldikten sonra operasyonlar durdu. PKK ile savasan ordu mensuplari da Silivri'ye atildi. Sehit haberleri katlanarak artmaya basladi. En cok sehidi biz AKP geldikten sonra verdik. Butun deneyimli komutanlari iceri atinca basedemediler PKK ile. Sonra da once PKK teroristlerine af cikartip onlari Habur kapisindan iceri bandolarla, zurnalarla iceri alip pismanlik yasasi cikararak ulkenin icine saldilar. Sonra da anlasmalar ile Kurdistan kurmalarina izin verdiler. Diyarbakir'da elele PKK agiitlari yakip kameralara poz verdiler. Inanmayan internet elinin altinda baksin. Sehit istatistiklerine de baksin. Bugun bu noktaya bizi getiren AKP'nin beceriksiz, yenilgiyi kabul eden tutumudur. Tarih bunu yazacak..
Tabikide dört dörtlük kimse yaşamıyor ama bi çinlede yarışmıyoruz. Evet Türk milleti çok Zeki buna asla diyeceğim yok dedirtmemde, ama bu sıra aptalca davranıp millete kendimizi güldürür hale geldik. Halimize baksanıza....ilk önce kendi içimizdeki sorunları çözüp devletimize güvenir hale gelelim ondan sonra bi Çin olma yolunda ilerleyelimki çinlileri 100 e katlayan bir Türk beynine sahipken...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet ama burada şöyle bir fark var, onlar KENDİ başbakanlarıyla dalga geçiyorlar. Bugün biz aynı şeyi Merkel ve Alman milleti için yapsak onlar o videoyu böyle mi karşılayacaklar acaba? Hoş biz yapamayız zaten.
sanki pkk ile 30 yildir savasilmiyor.. madem kokunu kazisalarmis kendim bildim bileli sehit haberleri dinlerim haberlerde..bu is savasmakla olsaydi simdiye kadar evet terorun koku kazinirdi fakat savasmakla olmuyo yok koku kazinacakmis buyursun kazisinlar bizde suriye gibi olalaim ic savas baslasin..bu isin cozumu masaya oturmakla oluyo ne kadar kanimiza dokunsada baska yolu yok o zman hergun gelen sehit haberlerinede razi olacaksiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?