Valla istediği kadar hoşnutsuz olsun boşboğazlık yaparak size zarar veriyor. Tepki göstermekten çekinmeyin yoksa sizi küçük düşürecek. Bayramlarda bazen cumarlarda cenaze düğün gibi şeylerde araması kafi fazlası size zarar.Kv ve kp bu arada biraz dedikoducu insanlar, annemin gelişigüzel söylediği şeyleri başka tarafa çekip kvnin ağlaması mı derseniz kpnin eşimi doldurmaları mı dersiniz birçok şey yaşandı. Ben bu süreçte çok yıprandım özellikle anneme mesafeli olması konusunda sınır koydum. Annem mesafeli ama durumdan çok hoşnutsuz. Sürekli dünürlerin de yakın olma zorunluluğu varmış gibi davranıyor.
Benim çevremde de gördüğüm genelde böyleler. Bizim bir senedir tanışmalarında süreçleri sayarsak o kadar bir araya gelindi resmen.. dünürlerle içli dışlı olan arkadaşlarına özeniyor herhalde her ay telefonlaşılmalı yılda en az 3 kez falan da görüşülmeli hata yapıyorsun deyip duruyor9 senelik evliyiz. Ailelerimiz 5-6 defa filan yan yana gelmişlerdir. (Evlilik surecleri dahil)
Telefonda da goruşmezler. Ha normali budur degildir bir sey diyemem bizim normali bu, arada küslükte yok herkesin kafasi rahat. Bence nasil gerekiyorsa oyle yapilmali.
Bizim aileler birbirleriyle uyumlu olabilecek, devamli sohbet edebilecek yapida degillerdi.
Hoşnutsuz olması benim için hiç önemli değil açıkçası bu benim ilişkim. Ben nasıl onun ilişkilerini yönetmeye çalışmıyorsam o da benim kurduğum aile ilişkilerinde beni yönetmeye çalışmamalı. Haklısınız benim kayınvalide de çok içli dışlı olmayı seven biri annem böyle yapınca biraz mesafeyi annem koymuş gibi oldu. Annem sürekli hata yapıyosun deyince danışmak istedim. Kv ve anneme kalsa her hafta konuşurlar herhaldeValla istediği kadar hoşnutsuz olsun boşboğazlık yaparak size zarar veriyor. Tepki göstermekten çekinmeyin yoksa sizi küçük düşürecek. Bayramlarda bazen cumarlarda cenaze düğün gibi şeylerde araması kafi fazlası size zarar.
Ayda yılda bir gorusseler yeter çünkü aileler anlasamazsa bu evliliğe de yansır.Merhabalar benim annem insanlara karşı çok verici hatta yaranmacı birisi. Yeri gelir başkasına koşacağım diye kendi evini ihmal eder. Bize pek de rehberlik edip hayata hazırlamadı genel olarak ilgisizdi ama gelin görün ki hayatıma ciddi biri girince annem aşırı derecede ilişkime dahil olmaya çalıştı. Ne yazık ki bunlar ilişkimle ilgili güzel nasihatler değildi. Sürekli dünürlere de iyi görünme çabası, onlarla sürekli görüşme isteği içindeydi. Tanışmada vs olan tavırları yüzünden kv ve kpnin tavırları aşırı rahat olmaya başladı. Hatta buna babam sinirlendi aralarında ufak da bir tatsızlık oldu. Ben de buna sebebin biraz da kendilerinin tavırları olduğunu anlattım ama nafile. Soğuk olmayan seviyeli bir ilişki olsun dedim ama çok sıcak çok yakın bir ilişkide ısrar ettiler. Kardeşim abla anlamıyorlar kendini yıpratma mesafeli ol sadece diyor yani biz ikimiz de farkındayız durumun. Kv ve kp bu arada biraz dedikoducu insanlar, annemin gelişigüzel söylediği şeyleri başka tarafa çekip kvnin ağlaması mı derseniz kpnin eşimi doldurmaları mı dersiniz birçok şey yaşandı. Ben bu süreçte çok yıprandım özellikle anneme mesafeli olması konusunda sınır koydum. Annem mesafeli ama durumdan çok hoşnutsuz. Sürekli dünürlerin de yakın olma zorunluluğu varmış gibi davranıyor. İlişkimin böyle daha iyi olacağını söylüyor. Aileler ilk tanışmayla beraber 3 ayda 3 kez görüştü. Hemen sonrasında nişan oldu. Sonra etrafıma bakarak bunun fazla olduğunu fark ettim. anneme sürekli söylüyorum dediklerin böyle yerlere gidiyor benim huzurum bozuluyor hala onlara yaranma derdinde. Aklına geleni bazen hiç düşünmeden söylüyor. Çocukça tuhaf hareketleri var. Kv kp böyle kendi halinde olsa her şeyi oğullarına yetiştirmese evlerinde dedikodu yapmasa hadi annem idare edilse görüşsünler ama yok. Annem ben ve kv ile aramızda gidip gelmeyle ilgili bir durumda kv iptal etti orda yalan söyleyip suçu bana attı orda bile annem ama siz böyle demişsiniz demedi. Hiç arkamda olmuyor ve kv kurnaz biri kendini çok güzel aklar. Hoşlanmadığı durumu lehine çevirir. Hal böyle olunca annemin de ona malzemesi vermesi beni fazlaca rahatsız ediyor. Ailemle kayın aile aynı şehirde. Eşimle biz farklı. Dediğim gibi ben mesafe olsun istiyorum. Sizce doğrusu ne? Ne sıklıkla telefonda görüşülmeli? Ev ziyaretleri yapılır mı vs fikirlerinize ihtiyacım var.
Annem ve kv o kadar zıt kiMerhabalar benim annem insanlara karşı çok verici hatta yaranmacı birisi. Yeri gelir başkasına koşacağım diye kendi evini ihmal eder. Bize pek de rehberlik edip hayata hazırlamadı genel olarak ilgisizdi ama gelin görün ki hayatıma ciddi biri girince annem aşırı derecede ilişkime dahil olmaya çalıştı. Ne yazık ki bunlar ilişkimle ilgili güzel nasihatler değildi. Sürekli dünürlere de iyi görünme çabası, onlarla sürekli görüşme isteği içindeydi. Tanışmada vs olan tavırları yüzünden kv ve kpnin tavırları aşırı rahat olmaya başladı. Hatta buna babam sinirlendi aralarında ufak da bir tatsızlık oldu. Ben de buna sebebin biraz da kendilerinin tavırları olduğunu anlattım ama nafile. Soğuk olmayan seviyeli bir ilişki olsun dedim ama çok sıcak çok yakın bir ilişkide ısrar ettiler. Kardeşim abla anlamıyorlar kendini yıpratma mesafeli ol sadece diyor yani biz ikimiz de farkındayız durumun. Kv ve kp bu arada biraz dedikoducu insanlar, annemin gelişigüzel söylediği şeyleri başka tarafa çekip kvnin ağlaması mı derseniz kpnin eşimi doldurmaları mı dersiniz birçok şey yaşandı. Ben bu süreçte çok yıprandım özellikle anneme mesafeli olması konusunda sınır koydum. Annem mesafeli ama durumdan çok hoşnutsuz. Sürekli dünürlerin de yakın olma zorunluluğu varmış gibi davranıyor. İlişkimin böyle daha iyi olacağını söylüyor. Aileler ilk tanışmayla beraber 3 ayda 3 kez görüştü. Hemen sonrasında nişan oldu. Sonra etrafıma bakarak bunun fazla olduğunu fark ettim. anneme sürekli söylüyorum dediklerin böyle yerlere gidiyor benim huzurum bozuluyor hala onlara yaranma derdinde. Aklına geleni bazen hiç düşünmeden söylüyor. Çocukça tuhaf hareketleri var. Kv kp böyle kendi halinde olsa her şeyi oğullarına yetiştirmese evlerinde dedikodu yapmasa hadi annem idare edilse görüşsünler ama yok. Annem ben ve kv ile aramızda gidip gelmeyle ilgili bir durumda kv iptal etti orda yalan söyleyip suçu bana attı orda bile annem ama siz böyle demişsiniz demedi. Hiç arkamda olmuyor ve kv kurnaz biri kendini çok güzel aklar. Hoşlanmadığı durumu lehine çevirir. Hal böyle olunca annemin de ona malzemesi vermesi beni fazlaca rahatsız ediyor. Ailemle kayın aile aynı şehirde. Eşimle biz farklı. Dediğim gibi ben mesafe olsun istiyorum. Sizce doğrusu ne? Ne sıklıkla telefonda görüşülmeli? Ev ziyaretleri yapılır mı vs fikirlerinize ihtiyacım var.
annen klasik kiz annesi, erkek anasi daha kiymetli oldugu icin ona yaranmaya calisiyor. o kulturle yetistigi icin fikrini degistiremezsin. politik olup caktirmadan yoneteceksin. kayinvalide de ileri geri konusmaya calisinca sinirlarini belli edeceksin, laf soyleyemeyecek.Benim çevremde de gördüğüm genelde böyleler. Bizim bir senedir tanışmalarında süreçleri sayarsak o kadar bir araya gelindi resmen.. dünürlerle içli dışlı olan arkadaşlarına özeniyor herhalde her ay telefonlaşılmalı yılda en az 3 kez falan da görüşülmeli hata yapıyorsun deyip duruyor
Böyle aklı başında insanları çok severim çok şanslısınızAnnem ve kv o kadar zıt ki
Annem ciddi, gerekli yerde konuşan, her şeyden doymuş bilgisine başvurabileceğin, marifetli ve aşırı olan her duygudan uzak bir kadın, mantığıyla hareket eden bana da bunları öğreten biri
Kv’mde tammm tammm 360 derece tersi annemin. Toplasan 4 senede 5-6 kere konuşmamışlardır bile. Kv aşırı olan her duyguya sahip bir kadın ve çok küçük yaşta kocasıyla boşandığı için her duyguya aç. Özellikle evlatlarından beklentisi çok büyük hep ilgi alaka bekliyor bir bebek gibi
Benim evliliğimi etkileyecek bir şey yapmıyor ama bu tavırlarından dolayı bana annem çok olgun kv çok aşırı çocuksu geliyor
Birde annem 8 yaş büyük kv’den
Bu da etkiliyor olabilir
Bence de gerekmedikçe görüşmesinler çok sıkı fıkı olmak iyi değil
yorumunuz tam yerine oturdu dışardan çok modern görünse de bence annem de tam bu kafa yapısında. Anneannem de babaannemi sürekli arardı ve annem ona kızardı o seni aramıyor neden sen arıyorsun diye. Kendisi de farklı şekilde yaranmaya çalışıyor. Anlamıyorum bir insan kendi yaşadığı zorluğu neden evladına yaşatırannen klasik kiz annesi, erkek anasi daha kiymetli oldugu icin ona yaranmaya calisiyor. o kulturle yetistigi icin fikrini degistiremezsin. politik olup caktirmadan yoneteceksin. kayinvalide de ileri geri konusmaya calisinca sinirlarini belli edeceksin, laf soyleyemeyecek.
sizin kendi annenizi, esinizin de kendi annesini kontrol etmesi gerekiyor. cok zorlanirsaniz nisanliniza cikisin, niye ilgilenmiyorsun, niye yonetmiyorsun vs diye biraz da o sikintisini ceksin.yorumunuz tam yerine oturdu dışardan çok modern görünse de bence annem de tam bu kafa yapısında. Anneannem de babaannemi sürekli arardı ve annem ona kızardı o seni aramıyor neden sen arıyorsun diye. Kendisi de farklı şekilde yaranmaya çalışıyor. Anlamıyorum bir insan kendi yaşadığı zorluğu neden evladına yaşatır
Bir yerden sonra okuyamadım Allah aşkına şu yazılarınıza paragraf koyun insan evladı okuyor yaMerhabalar benim annem insanlara karşı çok verici hatta yaranmacı birisi. Yeri gelir başkasına koşacağım diye kendi evini ihmal eder. Bize pek de rehberlik edip hayata hazırlamadı genel olarak ilgisizdi ama gelin görün ki hayatıma ciddi biri girince annem aşırı derecede ilişkime dahil olmaya çalıştı. Ne yazık ki bunlar ilişkimle ilgili güzel nasihatler değildi. Sürekli dünürlere de iyi görünme çabası, onlarla sürekli görüşme isteği içindeydi. Tanışmada vs olan tavırları yüzünden kv ve kpnin tavırları aşırı rahat olmaya başladı. Hatta buna babam sinirlendi aralarında ufak da bir tatsızlık oldu. Ben de buna sebebin biraz da kendilerinin tavırları olduğunu anlattım ama nafile. Soğuk olmayan seviyeli bir ilişki olsun dedim ama çok sıcak çok yakın bir ilişkide ısrar ettiler. Kardeşim abla anlamıyorlar kendini yıpratma mesafeli ol sadece diyor yani biz ikimiz de farkındayız durumun. Kv ve kp bu arada biraz dedikoducu insanlar, annemin gelişigüzel söylediği şeyleri başka tarafa çekip kvnin ağlaması mı derseniz kpnin eşimi doldurmaları mı dersiniz birçok şey yaşandı. Ben bu süreçte çok yıprandım özellikle anneme mesafeli olması konusunda sınır koydum. Annem mesafeli ama durumdan çok hoşnutsuz. Sürekli dünürlerin de yakın olma zorunluluğu varmış gibi davranıyor. İlişkimin böyle daha iyi olacağını söylüyor. Aileler ilk tanışmayla beraber 3 ayda 3 kez görüştü. Hemen sonrasında nişan oldu. Sonra etrafıma bakarak bunun fazla olduğunu fark ettim. anneme sürekli söylüyorum dediklerin böyle yerlere gidiyor benim huzurum bozuluyor hala onlara yaranma derdinde. Aklına geleni bazen hiç düşünmeden söylüyor. Çocukça tuhaf hareketleri var. Kv kp böyle kendi halinde olsa her şeyi oğullarına yetiştirmese evlerinde dedikodu yapmasa hadi annem idare edilse görüşsünler ama yok. Annem ben ve kv ile aramızda gidip gelmeyle ilgili bir durumda kv iptal etti orda yalan söyleyip suçu bana attı orda bile annem ama siz böyle demişsiniz demedi. Hiç arkamda olmuyor ve kv kurnaz biri kendini çok güzel aklar. Her durumu lehine çevirir. Hal böyle olunca annemin de ona malzemesi vermesi beni fazlaca rahatsız ediyor. Ailemle kayın aile aynı şehirde. Eşimle biz farklı. Dediğim gibi ben mesafe olsun istiyorum. Sizce doğrusu ne? Ne sıklıkla telefonda görüşülmeli? Ev ziyaretleri yapılır mı vs fikirlerinize ihtiyacım var.