Dün eşim yüzünden intihara kalkıştım...

Sakın bir daha böyle bir şey yapma tamammı.......sen değil o değişecek böyle sürekli seni kiyaslamasin,beğenmiyorsa kendi yapsın,en değerli annesiyse onun yaninda kalsaymış,bende ilerde Kv olacam,oğlum boyle konuşsun istemezdim,sevdiği ve değer verdiği,iyi anlaştığı bir eşi olsun isterim......

Sebebi ne olursa olsun kimsenin sana hakaret etmesine, agza alinmayacak sozler sarfetmesine izin verme, ama boyle intiharla tehdit ederek degil... Hayatinin sonlandirmak degil degistirmek adina gercek adımlar atarak.
Mesela bu oksijen israfini geride birakip hayatina seni hizmetci/temizlikci degil, yasayan, hisseden, dusunen, degerli bir birey olarak goren insanlarla devam edebilirsin.

Hayatta en nefret ettiğim koca tiplerinden ilk sırada olan tip.Aşırı titiz ,herşeye burnunu sokan koca.Adamın huyu bu yapabileceğiniz birşey yok, ya onun istediği gibi herşeyi dördörtlük yapacak sınız,yada olmuyor kardeş deyip gideceksiniz.Şimdi çocuk yok rahatsınız birde bebek olsa hepten on parçaya bölüneceksiniz.Allah yardımcınız olsun.

Benim esimde titiz baslarda boyleydi simdi cocugum var calisiyorum biraz azaltti sen en iyisini yapsanda baska birsey de aciga cikacak baska seyleri bahane edecek cunku adamlar eslerine gicikmi gidiyor sevmiyor nu bilemedim hep bi kusur bulma telasindalar..sen degil o biraz kendini salmali.

Canım kusura bakma eşinin en ufak haklı bir yanını göremiyorum. Esin tedavi gerektirecek seviyede takıntılı. Bunu anlatabilirsen belki bir yol alabilirsiniz.

Sende sorun yok, eşin sorunlu ve malesef genelde böyle takıntı hastalarının aileleri de onlarla beraber sinir hastası olurlar. Eşinle sakin bir şekilde konuşun. Yaptıklarının normal olmadığını, sinirlenince söylediklerinin sizi çok yaraladığını anlatın. O da pişman muhtemelen ama temizlik yapmayı da bırakmadığına göre ağır takıntılı.

Annesi de çok titizdir ve öyle yetişmiş. Benim bir arkadaşımın nişanlısı daha evlenmeden uyarmıştı, ben çok titizim, evlenince bu konuda hassas olmazsan sorun yaşarız diye.

Söylediklerinin yenilir yutulur tarafı yok ama hemen ev ayırmaya gitmeyin. Annene filan gitme. Beraber çözmeye çalışın. Benim eşim de fevri biri. Sinirlenince o atar direk içinden ama benden günlerce çıkmaz o psikoloji. Hemen ailesiyel kıyaslardı ama artık biz vs. Diğerleri oldu hayatımız 10 seneden sonra. seneler içinde büyük tolerans geliştirdik birbirimize.

Sabah haklı olduğu bir konuda esip gürledi, hazır sofraya oturmadan gitti. O haklıydı aslında ama kızarak söylemesine gerek yoktu. Bu gerginliğinin dünden tezgahta kalan bulaşık ve banyoda asılmamış çamaşırlarla çok alakası var bu arada. Yani mesele temizlikten alakasız ama ev düzensiz olunca delleniveriyor benimki de. Sonra baktım 15 dakika sonra yoldan dönmüş, geldi özür diledi, bir çay içti öyle gitti.

Cumartesi günü bir trafik kazası atlattım. O sırada sakin geçirdim ama dün sallanıyordum. Sanki içim titriyordu, oğlum da arabada olunca çok gerilmişim. Erkenden yatağa girdim. tabakları filan tezgaha attım yattım yani.

Bir kavga formülü geliştirebilirsiniz. O sinirinin geldiğini anladığında evden çıksın mesela. Ben eşime belli kavga etmeye gelmişsin ama ben seninle kavga etmeyeceğim diyorum. Hemen kendine geliyor ama bunun gelişmesi için çok kavgalar etmek zorunda kaldık :)

Eksi ve artılarımızı bir arada, yaşanabilir bir hale getirdikçe yürütürüz evliliği. Yoksa senle hiç alakası tok. Eminim gayet iyisindir ama onun kendini toplaması gerekiyor. Haksız olduğunu görsün. Sen kendinden ödün verdikçe yıpranırsın. Sende sonsuz bir tahammül olduğunu düşünmesin. Annesi düzgün biriyse o bile haklı görmez oğlunun sözlerini. Bu yavaş bir süreç, birden olmaz ama eğer o çaba gösterirse sen de bunu gördükçe mutlu olacaksın.

eşini psikiyatrist görmesi lazım.
durumu çok feci.
üzgünüm ama bu adamla işin çok zor.
kendinde suç aramanı gerektiren birşey yok.
bu şekilde ileride çocuk olursa napacaksınız peki?

Eşin annesinin düzenine alışmış. Sende bir yanlışlık yok. Bizde iki kişiyiz. Çamaşır birikmeden, bulaşık makinası tıka basa dolmadan çalıştırmam. Eşimde beni bu yüzden evliliğimizin ilk ayları, annesiyle kıyaslıyordu. Atar yapıyordu. Ben makinaları boş çalıştırmanın kadınlık değil, müsriflik olduğunu anlattım ona. Yemeği de yemek saayapıyordum. Gün boyu ne yapıyorsun. Annem yemekleri sabahtan yapar bitirirdi dediğinde, ben " annen, ısıtılmış yemek mi yediriyordu size. Ben ısıtılmış yemek yemem, bu sağlıklı değil. Annen komşu komşu gezebilmek için, sabahtan sallıyor yemekleri, akşam da ısıtılmış yal! yiyorsunuz dedim. Yemeğe özen gösterilmesi gerektiğini ifade ettim. O zaman bir daha sesi çıkmadı.
İntihar etmek yanlış bir davranış. Annesi gibi olmak zorunda değilsin. Artık o evde senin düzenin geçerli. Beğenmeyen annesinin yanına gitsin. Ama ona iyi korku yaşattın. Belki bundan sonra öyle kaba davranmaz size. Ama birdaha böyle bir şey denemeyin.

Eşiniz yerden göğe kadar haksız. En sevmediğim bu titiz erkekler, bu kadar titizsen madem oturup temizliğini kendin yapacaksın ne diye karının başının etini yiyip bir de annenle kıyaslıyorsun?

Sakın kendinizi paralamayın onu memnun etmek için 2 kişilik evi 2 günde bir temizlemek bile saçmalık, sanki memnun mu olacak siz yaptıkça daha fazlasını isteyecek. Ömrünüz temizlik yapmakla geçer yoksa, alışsın yavaş yavaş normal insanlar gibi yaşamaya yoksa annesinin evine gitsin temiz pak otursun, illa laf mı ediyor bırakın kendi yapsın söylene söylene de olsa duymayın sakın.

Ama bir daha sakın ama sakın intihar falan düşünmeyin canınızdan kıymetli değil hiçbirşey, umarım eşiniz de anlamıştır bunu hadiseden sonra da aklını başına alır.

sizin hayatınız bu kadar ucuz mu?anneniz, babanız yok mu?sizi ne zorluklarla yetiştirmişlerdir.geride bırakacaklarınızı düşünerek,intihar fikrini bir daha asla düşünmeyin.hele ki,böyle bir adam için.bu kadar titizse,otursun yapsın.siz de kendinize bir kahve yapıp,keyfinize bakın.

Canım bu yaşadıklarını noktasına virgülüne kadar yaşadım yaşıyorum hatta benim eşim çocuk olunca level atladı çok zor bir durum ve benim kvde de çok titiz eşime de bulaştırmis aynı lafları duydum annem gibi ok titiz ol diye bende aynı şeyleri dedim bu dediklerinin de zamanı var diye ama yok o sepet niye dolu bu ütü niye yapılmadı bu tezgahta niye bardak var bu halıda bit kadar leke niye var bende çok kez gözümü kararttım ama canım onlara hiç birşey olmuyor bak benim bi konum var temizlik derdi diye onu oku en son kavgamız ve en büyük kavgamız dı Allah yardımcımız olsun canim

Gelsin bizim evde yaşasın temizlik hastalığı kalmaz . Evi ben değil eşim temizler haftada 1 süpürge siler. Ya dinsizin hakkından imansız geliyor bunu anladım. Yapsın acımayın. Ben bu kadar yapıyorum beğenmiyorsan sen yap de çık işin içinden.

Kadının titizi eyvallah da
erkeğin hiç çekilmiyor ayarsız oluyorlar. Ve maalesef ki aşırısı hastalık konumunda bu durumun.
Çamaşır biriksin istemiyor mu koy gitsin makineye .
Lakin bu kadar hakaret anne ile kıyaslamak bilemedim .oturup akliselim bir şekilde karar vermeli
Ya söv ya terk et

Ya canlarım, arkadaşlarım neden böyle bir ön yargılısınız. Yok psikiyatriye görünsün yok durumu çok kötü, Allah sabır versin falan.
Herkes çok mu mükemmel (?) Yapıcı olmayı denesenize. Evliliğin ilk evreleri böyle şeylerin olması normal. Sadece yerinde tepkiler verilmeli. Güzel dille konuşa konuşa aşılacak şeylerdir bunlar. Adam özünde iyi adammış. Eminim anlayacaktır.

başka bişeylere sinirlenip te yansıtıyo olabilir mi?? ya ne bileyim bu tip konu açıldığında inanılmaz şaşırıyorum. Benimki bi yeri pis görse asla bunu gündeme getirmez alır kendi yapar. bana temizlikte ep yardım eder, etmezse de asla yargılamaz. yani erkekler genel olarak böyledir diye biliyorum. Mesela vitrindeki toz biz kadınları rahatsız eder ama bundan rahatsız olan bi erkek görmedim ben.
Başka şeylerin hırsı olabilir mi?

Kızzz sakın o topa gırme. Senınkı abartıyor. Ne kavga et nede yarış. Bır yolunu bul. Erkekler evlenınce ışl başlarda hep boyle Zorluk cıkarır. Sonradan genışler ınan

Anasının evınde otursun ozaman adama bak hasta resmen
Sızın sonunuz yok ben sıze dıyeyım

Ev islerine karisan erkekleri cok itici buluyorum.
Cok titiz degilim esim bana gore daha titizdir ama ev isi yapmadigim zamanlarda yakinmaz, gozume sokmaz.
Ha laf ederse de supurge orda, toz bezi orda cok istiyorsan kendin yap derim.

Öncelikle yapmış olduğunuz yanlış durum için geçmiş olsun. O an sinirlerinizi kontrol edemediginiz için kendinize zarar vermek istediniz ama bu cezayı emin olun eşiniz yerine anne babanıza kesersiniz Hiç böyle düşünmüyor musunuz Eşiniz bir titizlik hastalığına yakalanmış ve bunun tedavisi var. Bence şuan size biraz ilgi göstermiş ya, siz bugün hazırlayın çantanızı ve ailenizin evine gidin. Onun zaten emin olun ki aklı başına gelecektir. En azından dün ki o yanlış ama kesin tutumunuzdan dolayı bir de üstüne ailenize gitmenizden dolayı bir afallıycaktır. Sadece mesaj atın. İkimizin de yalnız kalmaya ve karar vermeye ihtiyacı var diyin. Biraz ciddi durun ve boyun eğmeyin. En illet olduğum şey anne ile kıyaslamak. Delirirdim ben de. Siz eşisiniz el üstünde tutmalı,yerin dibine sokmamalı. Bugün bir miladınız olsun. Gidin. Ailenize birşey anlatmayın bence. Yani sorunlarınızı belki anlatırsınız ama bu sebepten gelmiş gibi yapıp da onları da üzmeyin şimdiden... Tedaviyi de şart koşun eve dönmek için. İkinizin de ihtiyacı var özellikle titizlik konusunda eşinizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…