• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul bir kadın olarak İstanbul’da ne yapacakmışım?

Kazuletbagyan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
300
358
53
29
İyi pazarlar

Dün eşimin arkadaşı beni konuşmak için Cafe’ye davet etti, gittiğimde eşimde oradaydı.
Ve eşimin işten bir abisi daha.
Bende her ikisini de tanımadığım için madem konuşmak istiyorsunuz konuşmaya eşim başlasın sizi ne kadarına müdahil etmek istiyorsa siz o kadarını bilin dedim.

Konuşmanın aralarında arkadaşları sürekli “senin planın ne, ne yapacaksın kadın başına, birbirinizden daha iyisini mi bulacaksınız” falan dedi. İstanbul’da kadın olarak yaşamak zor diyip durdurlar.

Neyse bizde karşılaşmışken sorunlarımızdan bahsettik.
Eşim şöyle bir cümle kurdu; “ karım benim çalıştığım yeri bile bilmiyor daha” eşim gümrük de olduğu için rotasyon şeklinde çalışıyor ki zaten illa rotasyonu nu bilmek gerekmiyor. Arkadaşları da bunun çok saçma bir düşünce olduğunu söyledi kendisine.
Bende buna karşılık “ ben psikoloğa gidiyorum ama sen ne psikoloğumun adını, nede benim bir borderline kişilik bozukluğunun belirtilerini gösterdiğimi biliyorsun,bu daha kötü değil mi?” . Arkadaşları burda da bana hak verdi. Bana neden destek olmadığını falan sordular eveleyip geveledi.

Sonra da abisine dönüp “beni işimle ilgili tehtid ediyor insan eşine bunu yapar mı?” Abisi de bana dönüp çok ayıp falan dedi. Bende ben bu konu için özür dilemiştim. Utandığımı da söyledim ve tekrar etmedim dedim. Ve gerçekten o ortamda da utandım.

Eşime “sen kendi çocuğunun başkasından olduğunu düşünüp aldıracak kadar kötüsün” diyip ağlayarak kalktım masadan. Eşimin yüzündeki utancı da o an gördüm. Ve daha onu söyler söylemez pişman oldum. Keşke söylemeseydim diye kendime çok kızdım ve sonrasında mesaj atıp arkadaşları önünde utandırdığım için özür diledim.
Bir kez daha boşanmanın bizim için ne kadar doğru olduğunu gördüm.
Annem de sen İstanbul da kadın başına napacaksın yıkma yuvanı diye mesaj çekip duruyor.
Zaten korkuyorum bu cümleler beni nasıl baltalıyor anlatamam.

Eşim evden ayrılmadan önce çantamı karıştırmış ve benim yırtıp küçük toplara çevirdiğim not kağıtlarını bulmuş. Can sıkıntısından sürdü kursunda otururken masadan alıp yaptığım şeylerdi. İçinde ne yazıyordu niye o hale getirdin falan diye sormaya başladı.
Sonra da “direksiyon hocan çok gençmiş ama bana söylemedin öncekinin yaşlı olduğunu söylemiştin ama. Bunu söylemedin Çünkü makyaj yapmana,elbise giymene kızarım diye dimi falan dedi”. Bende sen hastasın diyip çektim gittim.
Kafamı duvaralara vurmak istiyorum. Izdırap içindeyim resmen.

Ya anlattıklarınız basit şeyler her evliliğin başında didişmeler olur siz dile getirmişsiniz çok karşılıklı be yıpranmış.yaşlar küçük sanırım ileride güler geçersiniz.kıskançlığı abartmış eşiniz.başka şeyler yoksa çocukça geldi bana düzeir zamanla

Ya anlattıklarınız basit şeyler her evliliğin başında didişmeler olur siz dile getirmişsiniz çok karşılıklı be yıpranmış.yaşlar küçük sanırım ileride güler geçersiniz.kıskançlığı abartmış eşiniz.başka şeyler yoksa çocukça geldi bana düzeir zamanla
Cidden her evlilikte eşler birbirini ihanetle mi suçluyor?

İstanbul da kadın başına ne işin var mı gören de bütün pislik sadece İstanbul da yaşanıyor zanneder sanki hiç diğer şehirler de birşey olmuyor gibi konuşuyorlar.

İstanbul şu açıdan zor tek başına geçim sıkıntısı. En azından iş bulup kendi evini düzenini kurana kadar bir akraba tanıdık arkadaş vs yanında kalabilirsiniz.

Yeter ki öz güveniniz yerinde ve sağlam duruşunuz olsun. Siz kendinizden emin olduktan sonra önünüzde dağlar olsa asarsiniz.

Eşime “sen kendi çocuğunun başkasından olduğunu düşünüp aldıracak kadar kötüsün” diyip ağlayarak kalktım masadan.
Bence bu doğruysa söyleyerek iyi yapmışsınız.
O iki kişiye ne ki gelmişler eşiniz olacak adam da vıdı vıdı kendini haklı çıkarmak için konuşuyor. İyi olmuş rezil olmuş sizin olmadığınız yerlerde ben de adamım be diye geçinip caka satıyordur etrafa.

Bir kere boşanma kararlı alındı mı karşı tarafla ve onun ailesi akrabası arkadaşıyla iletişimi bıçak gibi kesmek lazım

Uzadıkça b..u çıkıyor

Siz zaten anlaşamadığınız için boşanmaya karar vermişsiniz. Sonradan konuşmak için orta yol bulmak için bir araya gelince de anlaşamayacaksınız.

Boşanalım dedik ayrıldık davayı da açtık hooop karşı taraf pişman olacak hatasını telafi etmek için çırpınacak ve sonsuza dek mutlu yaşayacağız mı zannediyorsunuz

İstanbul da kadın başına ne işin var mı gören de bütün pislik sadece İstanbul da yaşanıyor zanneder sanki hiç diğer şehirler de birşey olmuyor gibi konuşuyorlar.

İstanbul şu açıdan zor tek başına geçim sıkıntısı. En azından iş bulup kendi evini düzenini kurana kadar bir akraba tanıdık arkadaş vs yanında kalabilirsiniz.

Yeter ki öz güveniniz yerinde ve sağlam duruşunuz olsun. Siz kendinizden emin olduktan sonra önünüzde dağlar olsa asarsiniz.
İş arıyorum elbet bulurum işsiz kalmam. Ev olayı biraz zaman alacak ama oda yerine oturur

Bir kere boşanma kararlı alındı mı karşı tarafla ve onun ailesi akrabası arkadaşıyla iletişimi bıçak gibi kesmek lazım

Uzadıkça b..u çıkıyor

Siz zaten anlaşamadığınız için boşanmaya karar vermişsiniz. Sonradan konuşmak için orta yol bulmak için bir araya gelince de anlaşamayacaksınız.

Boşanalım dedik ayrıldık davayı da açtık hooop karşı taraf pişman olacak hatasını telafi etmek için çırpınacak ve sonsuza dek mutlu yaşayacağız mı zannediyorsunuz
Hayır aksine ben 4 yıldır düzeltmek için uğraştığımız halde bu hale gelmiş bir ilişkinin boşanma evresinde verilen sözler ile düzeleceğine hiç inanmıyırm.
Arkadaşları sürekli bana çok mantıklı bakıyorsun biraz duygusal bak diyip durdular.

İş arıyorum elbet bulurum işsiz kalmam. Ev olayı biraz zaman alacak ama oda yerine oturur
Bence de zamanla içinize sine sine yapın herseyin hakkınızda hayırlısı olsun. O düşüncede ki bir adamdan kurtularak en iyi şeyi yapmışsınız. Resmen namusunuza dil uzatmış ahlaksız herif çocuğunuzu kesinlikle göstermeyin o karaktersize.

Bence bu doğruysa söyleyerek iyi yapmışsınız.
O iki kişiye ne ki gelmişler eşiniz olacak adam da vıdı vıdı kendini haklı çıkarmak için konuşuyor. İyi olmuş rezil olmuş sizin olmadığınız yerlerde ben de adamım be diye geçinip caka satıyordur etrafa.
Evet o tehtid olayını ne derse desin beni kül düşürmek için söyledi. Bende o hırsla madem sen bu insanlara beni böyle gösterdin seninde ne olduğunu bilsinler diye söyledim ama yüzü çok bozuldu. Keşke onun yaptığını yapmasaydım.

Bekar, evli, o bu farketmez her insan gibi gayet mutlu huzurlu yasayacaksiniz.
Bu istanbul olur baska sehir olur farketmez.
Insanlarin etiketlerine aldirmayin.

Bence de zamanla içinize sine sine yapın herseyin hakkınızda hayırlısı olsun. O düşüncede ki bir adamdan kurtularak en iyi şeyi yapmışsınız. Resmen namusunuza dil uzatmış ahlaksız herif çocuğunuzu kesinlikle göstermeyin o karaktersize.
Çocuğum yok. Kürtaj oldum.

Vallaya masaya oturduğumuz bana hakim 100 defa sorsa emin misin diye ben Emin’im diyeceğim dedi. İmzayı attın bitti benim için dedi
Ya inatla söylenmiş sözler bunlar.seviyorsanız eşinizi düzelmeyecek şeyler değil.eşinin karakterini bilmiyorum ama düzelir zamanla yaşlar oturdukça.istanbulda geçinmeniz zor bınu da belirteyim,mesleğiniz ne nilmiyorum ama burada eviniz yoksa tek başınıza kira ödeyip geçinmeniz için yüksek maaş gerekir.
İmkansız değil elbette ama yani bi yuva kurulmuş çok büyük şeyler göremesim anlattıklarınızda. O gelenlerde baarıştıralım diye düşünmüşler bence ama siz inatlaşmışsınız

Tek bir can alıcı nokta var. Onu da aşmak istiyorsunuz bence iki taraf olarak ki, o masaya oturmuşsunuz o konuşmalara girmişsiniz. Uzlaşmacı bi yerde masada ki diğer kişiler çünkü.

Bilmiyorum ama diğerleri basit şeyler ama o kısım çok fena..

Back