• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dukan Diyeti Yapanlar ve Yeni Başlayacak Olanlar Buyurun:)

bahar27

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
5.557
21
358
Arkadaşlar bende kilo sorunu olan biriyim.Pko hastalığı var üstelik bende.Şimdiye kadar dukan diyetini az çok duydum çevremde.Fakat bu diyetle ilgili o kadar bilgim yoktu.Bir ara diyetsiyene gitmiştim belli bir kilo verdim.Şuan kendi yapacağım Dukan diyetiyle kilo vermek istiyorum.Dün kitabını aldım ve okumaya başladım.Benim gibi dukan diyetine karar veren yada uygulayan arkadaşlar burada birbirimize fikir alışverişinde bulunup örnek menülerden bahsedip neler uyguladığımızı konuşabiliriz.Haydi Dukancılar buyurun topiğime:34::46::46::46::3:

Öncelikle topiğin hayırlı olsun :16:Bende dukan diyetine başlıyacağım şuan araştırma içerisindeyim.Kitabını alarakmı uygulyacağız yoksa bilgilerden olabilirmi?Banada mantıklı geldi bu diyet ve kısa sürede başlıyacağım.Sen başladınmı böyle bir konu açman iyi olmuş gerçekten.İnşallah faydasını görürüz.Kolay gelsin başarılar:46::46::16::3::54:

Öncelikle topiğin hayırlı olsun :16:Bende dukan diyetine başlıyacağım şuan araştırma içerisindeyim.Kitabını alarakmı uygulyacağız yoksa bilgilerden olabilirmi?Banada mantıklı geldi bu diyet ve kısa sürede başlıyacağım.Sen başladınmı böyle bir konu açman iyi olmuş gerçekten.İnşallah faydasını görürüz.Kolay gelsin başarılar:46::46::16::3::54:

Teşekkür ederim canım sağol:16:Bende kitabı almadan önce araştırdım internetten vs.Dünde kitabı aldım en azından burada sorulan sorulara cevaptan ziyade kitaptan daha iyi anlıyacağımı düşündüm.Birde sen sen ol aman bu sorularını başka topikte sorma kovulmaktan beter olursun sonra:9:Bende bilmediğim için 2 defa ısrarla sordumda neler söylenmedi resmen grup olmuşlar yani.Oyüzden soru sormak yokmuş kitabı ezberlememiz gerekiyor onlarla konuşmak için.Kendilerini prof sanıyorlar.:1:Neyse ya topiğimde böyle gereksiz şeyler hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum.Ben kitabını aldım istersen sende alıp okuyabilirsin ama buradada bilgi fikir alışverişinde bulunup yaptığımız doğruları yanlışları konuşabiliriz tabikide.Sanada kolay gelsin tatlım:16::8::3:

Teşekkür ederim canım sağol:16:Bende kitabı almadan önce araştırdım internetten vs.Dünde kitabı aldım en azından burada sorulan sorulara cevaptan ziyade kitaptan daha iyi anlıyacağımı düşündüm.Birde sen sen ol aman bu sorularını başka topikte sorma kovulmaktan beter olursun sonra:9:Bende bilmediğim için 2 defa ısrarla sordumda neler söylenmedi resmen grup olmuşlar yani.Oyüzden soru sormak yokmuş kitabı ezberlememiz gerekiyor onlarla konuşmak için.Kendilerini prof sanıyorlar.:1:Neyse ya topiğimde böyle gereksiz şeyler hakkında daha fazla yorum yapmak istemiyorum.Ben kitabını aldım istersen sende alıp okuyabilirsin ama buradada bilgi fikir alışverişinde bulunup yaptığımız doğruları yanlışları konuşabiliriz tabikide.Sanada kolay gelsin tatlım:16::8::3:

Tahmin edebiliyorum canım insanlar bazen kendi başından geçenleri unutuyorlar.Hem orasıda kimsenin tapulu malı değil kadınlar kulubünün topiği.Denegeli olduğu kadar dengesizlerde çok napacan:1::37:Boşver yeni güzel topiğinde güzel arkadaşıklar kurman dileğiyle birbirimize sorup öğrenerek anlayabiliriz 2 3 defada olsa sorulsa ben sakınca görmem.Karşımdaki tereddütte kalmıştır bilmiyordur sorup öğrenebilir.Bu demek değilki kitap almadan yapmak.Takma canım kafana herkez iişine geldiği gibi anlıyor.Grup varsa öyle olur sen haklıda olsan haksız duruma düşersin.Burada bizde diyetle ilgili paylaşamılarda bulunuruz dert değil yanındayız :16::54::46::nazar:

Tahmin edebiliyorum canım insanlar bazen kendi başından geçenleri unutuyorlar.Hem orasıda kimsenin tapulu malı değil kadınlar kulubünün topiği.Denegeli olduğu kadar dengesizlerde çok napacan:1::37:Boşver yeni güzel topiğinde güzel arkadaşıklar kurman dileğiyle birbirimize sorup öğrenerek anlayabiliriz 2 3 defada olsa sorulsa ben sakınca görmem.Karşımdaki tereddütte kalmıştır bilmiyordur sorup öğrenebilir.Bu demek değilki kitap almadan yapmak.Takma canım kafana herkez iişine geldiği gibi anlıyor.Grup varsa öyle olur sen haklıda olsan haksız duruma düşersin.Burada bizde diyetle ilgili paylaşamılarda bulunuruz dert değil yanındayız :16::54::46::nazar:

Teşekkür ederim canım sağol desteğin için.Kırgınlık dargınlık olmadan süren arkadaşlıklar her zaman güzeldir:16::34:

Hadi dukancılar nerdesiniz:1::3:Dukan testini yapan oldumu?Ben yaptım ve seyir dönemim 144 çıktı.Sizlerde kaç çıktı ve hangi dönemdesiniz şuan?Gelin birlikte konuşup paylaşalım :34::3:

mrb,benim canımda dukan diyetine çekti ve 2 ay önce kitabını aldımm ama henüz yapmaya başlayamdım,yulaf kepeği nedeniylee,,artık netten sipariş vercem ve inş.gelince başlıycammm.hepimize kolaylıklar,bende sizdenim yediklerimizi falan yazarız,birbirimizi motive ederiz...herkese başarılar+bol şans:)
:46:

Hoşgeldin canım aramıza:16:Ben yulaf kepeğini büyük marketlerde buldum.Baktınmı marketlere hiç?Paylaşımlarını düşüncelerini yaz canım topikten uzak kalma:1::54:Allah yardımcımız olsun:16::3:

Dukan diyeti yapan arkadaşlar başlarken neler hissettiniz ve o önemli kararı nasıl verdiniz?:56:Ve şuan hangi aşamada neler yapıyorsunuz yokmu başka dukancı bekliyorum topiğime hadi gelin artıkkkk:52::8:

Kolay gelsin,bencede dukan muthiş bir diyet..
bu konunun 3530 yazışmalı bir forumu var halihazırda.
arama butonuna dukan yazarsanız cıkıyor:)

Kolay gelsin,bencede dukan muthiş bir diyet..
bu konunun 3530 yazışmalı bir forumu var halihazırda.
arama butonuna dukan yazarsanız cıkıyor:)

Teşekkkür ederim canım.Evet biliyorum o topiği, geçende o topikteydim ve soru sordum bilmiyordum çünkü dukanla ilgili bişey yanlış anlaşılmalar oldu.Ve çok kırıcı bir kaç kişi var orda.Lafı ters anlayan, biraz canımı sıktılar.Oyüzden şuan için oraya giripte keyfimi kaçırmak istemiyorum.Biraz zaman geçsin öyle katılırım belki.O dediğiniz forum benim dediğim topik sanırım değilmi?:44:Sizede kolay gelsin beklerim topiğede:3:

Dukan Diyetine bugün başlamış bulunmaktayım.Sabah kalktığımda bir bardak az sirkeli su.
Kahvaltım:Sütte pişirdiğim tavada yumurta sarısından çok yemedim.Yağ yasak olduğu için sütlede olurmuş.Bir bardak süt,beyaz peynir.
Ara öğün:Yeşil çay

Evet dukancılar sizler neler yaptınız hangi dönemdesiniz?Ben atak döneminin ilk günündeyim.Ve önemli noktalardan biride 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği günlük hakkımız.Ve diğer bir önemli noktada su.1,5 litre su öneriliyor.Haydi paylaşımlarınızı bekliyorum:34::3:

merhaba bende geçmişte dukan diyeti yapmıştım ama hamile kalınca bırakmak zorunda kalmıştım. şimdi emziriyorum bebeğim 9 aylık oldu. emzirme döneminde kilo aldım ben . doğumdan sonra eski kilomdaydım ne güzel ama süt olsun diye ye tatlıları olacağı bu işte. dukan diyetiyle 1.5 ayda 7 kilo vermiştim. yine veririm inşallah. geçenlerde bahsettiğin topiğe bende başlayacam yeniden diye yazı yazmıştım ama aynen dediğin gibi grup falan kurmuşlar sohbete dönüştürmüşler topiği mahvetmişler. önceden o topikde çok güzel paylaşımlar yapmıştık.neyse. o zamanlar yulaf kepeği hiçbir markette satılmıyordu. şimdi var. yulaf kepeksiz yapmıştım ben diyetimi. bende yarından itibaren yapmaya başlayayım tekrardan. biraz unuttum nasıl yapılıyordu. ilk 5 gün sadece protein alacaktık (atak evresi). süt ürünleri falan sıfır yağ olacaktı yoğurtlar falan. yanlış hatırlamıyorsam. 2 litrede su vardı sanırım. sonrada 1 sebze protein bi sadece protein diye gidiyordu sanırım. inş istediğim kiloya inebilirim. beraber devam ederiz inşallah tatlım.

Herkese merhaba arkadaşlarrr!!! :3: Ah bu tazecik sayfaya çok sevindim, kutluyorum sizi :46: Ben de Dukan diyetini yeni okudum öğrendim ve bir heyecan başladım yapmaya.Üstelik ben polikistik over hastasıyım ve verdiğim her gramın bir tarihi vardır, bir uğraşı vardır kesin :1: Ama şu an atak devresinin son günündeyim ve 2 kilo verdim :52: Birlikte yaparsak harika güç alır kolay kolay bırakmayız bencee.Çünkü dayanması biraz zor bir diyet uzun vadede.Malum meyve hiç yok... Amam ümitliyim be kızlar! Hodri meydan!!! :16:

merhaba bende geçmişte dukan diyeti yapmıştım ama hamile kalınca bırakmak zorunda kalmıştım. şimdi emziriyorum bebeğim 9 aylık oldu. emzirme döneminde kilo aldım ben . doğumdan sonra eski kilomdaydım ne güzel ama süt olsun diye ye tatlıları olacağı bu işte. dukan diyetiyle 1.5 ayda 7 kilo vermiştim. yine veririm inşallah. geçenlerde bahsettiğin topiğe bende başlayacam yeniden diye yazı yazmıştım ama aynen dediğin gibi grup falan kurmuşlar sohbete dönüştürmüşler topiği mahvetmişler. önceden o topikde çok güzel paylaşımlar yapmıştık.neyse. o zamanlar yulaf kepeği hiçbir markette satılmıyordu. şimdi var. yulaf kepeksiz yapmıştım ben diyetimi. bende yarından itibaren yapmaya başlayayım tekrardan. biraz unuttum nasıl yapılıyordu. ilk 5 gün sadece protein alacaktık (atak evresi). süt ürünleri falan sıfır yağ olacaktı yoğurtlar falan. yanlış hatırlamıyorsam. 2 litrede su vardı sanırım. sonrada 1 sebze protein bi sadece protein diye gidiyordu sanırım. inş istediğim kiloya inebilirim. beraber devam ederiz inşallah tatlım.
Merhaba canım gerçekten bu dukan diyetini yapıp kilo verdim diyenleri duydukça çok mutlu oluyorum.Çünkü bu dukan diyetinde bende yeniyim ve atak dönemimin 1. günü bitti.İnşallh sabır ve azimle böyle devam ederim.:8:Allah bağışlasın bebeğinide bu arada canım:nazar:.Aynen canım o topikte insan yerine koymuyorlar resmen dalga geçer gibi halleri var.kendi ilk bilmedikleri günleri unutmuşlar.Aslında o topik kimsenin tapulu malı değil ama onlar kendilerini öyle sanıyor sanmayada devam etsinler.Neyse bizde burda paylaşırız deneyimlerimizi çokmu zor değilmi:34:Hadi bakalım seninde diyetin hayırlı olsun.Kitabın varsa evde öncelikle gözden geçir.Yulaf kepeğini alsan daha iyi olur tok tutma özelliği varmış canım.Şimdi atak devresinde kişinin yaş kilo vs durumuna göre belli oluyor.Bunun içinde dukanın sitesinde testi var öncelikle o teste göre dukan diyetin çıkıyor zaten.Mesela bende atak dönemi 6 gün çıktı.Atak dönemi saf proteinden oluşan bir dönem.Evet doğru hatırlamışsın protein türü beslenme,1.5 litre su,20 dk yürüme[ben 35 dk yürüdüm bugün mesela)ve 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeğinden oluşuyor.Protein derkende hertürlü şeyi tüketmek anlamında değil.Mesela yağsız et yağsız yoğurt light süt yağsız peynir gibi...Merak ettiklerini internette araştırabilirsin ama kitapta detaylı herşey açıklanmış.İnşallah istediğin kiloya gelirsin başarılar.Paylaşımlarını bekliyorum topikten uzak kalma:34::3:
Herkese merhaba arkadaşlarrr!!! :3: Ah bu tazecik sayfaya çok sevindim, kutluyorum sizi :46: Ben de Dukan diyetini yeni okudum öğrendim ve bir heyecan başladım yapmaya.Üstelik ben polikistik over hastasıyım ve verdiğim her gramın bir tarihi vardır, bir uğraşı vardır kesin :1: Ama şu an atak devresinin son günündeyim ve 2 kilo verdim :52: Birlikte yaparsak harika güç alır kolay kolay bırakmayız bencee.Çünkü dayanması biraz zor bir diyet uzun vadede.Malum meyve hiç yok... Amam ümitliyim be kızlar! Hodri meydan!!! :16:

Hoşgeldin kader arkadaşım:1:Bende pkoluyum seni çok iyi anlıyorum bizim daha çok çabalamamız gerekiyor benim metabolizmamda çok hızlı değil.Benim atak devresinin ilk günü bitti.Nasıl geçirdin peki zorluğu oldumu?Bende biraz bulantı oldu oda sanırım ilaçtan yada adet olacağım herhalde.Tabiki canım birlikten kuvvet doğar demişler.Bizler burada birbirimizi motive ederek çok daha iyi sonuçlar alabiliriz bence.Başarılar sanada topikten uzak kalmayın burada paylaşımlarımızı doğruları yanlışları konuşalım.En önemlisi birbirimize destek olalım:16::34::8:Bu arada spor napıyorsun?

Merhaba herkeze nasılsınız dukancılar:1:Atak döneminin 2. günündeyim ve sabahları nedense midem bulanıyor.Sizdede böyle bulantı oldumu ?Açlık hissetmedim ama bulantı oluyor.Bazen süt içince midem bulanırda acaba ondanmı oldu.Yada kullandığım ilaçtanmı bilmiyorum:44:Sizdede böyle olan varmı?Başlarda bulantı yapması normalmi yani:44:

Selam:)
bende çok araştırdım ve dukan diyetine başlamaya karar verdim. ofisten kızlar yaptılar ve acayip kilo verdiler.. onların oluşan incecik belleri beni gaza getirdi :))
bana yulaf kepeğini poğaça yaparak yememi önerdiler. tadı da süper. biliniyordur mutlaka ama bilmeyenler için tarifi veriyPoğaça tarifi;

"6 yemek kaşığı yulaf kepeği, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 kabartma tozu, lor peyniri, dereotu…Öncelikle yulaf kepeğini yoğurt ile karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz, sonra diğer malzemeleri koyarak yoğuruyoruz. 6 eşit parçaya bölüp fırında pişiriyoruz. Üstü kızarınca çıkarabilirsiniz."

Y.kepeğini alıp başladığımda bende gelişmeleri paylaşacağım :)
sevgiler,

Hoşgeldin kader arkadaşım:1:Bende pkoluyum seni çok iyi anlıyorum bizim daha çok çabalamamız gerekiyor benim metabolizmamda çok hızlı değil.Benim atak devresinin ilk günü bitti.Nasıl geçirdin peki zorluğu oldumu?Bende biraz bulantı oldu oda sanırım ilaçtan yada adet olacağım herhalde.Tabiki canım birlikten kuvvet doğar demişler.Bizler burada birbirimizi motive ederek çok daha iyi sonuçlar alabiliriz bence.Başarılar sanada topikten uzak kalmayın burada paylaşımlarımızı doğruları yanlışları konuşalım.En önemlisi birbirimize destek olalım:16::34::8:Bu arada spor napıyorsun?

Kesinlikle öyle...Ben 17 yaşımdan beri diyet yapmaktan yoruldum.Hiçbir şeyi istediğim gibi yiyemedim ya da fazlasıyla zararını gördüm.Benim de ilk günler hafif bir bulantı oldu canım ama bir kaç gün dayan geçiyor :34: Devamlı proteini eritmeye çalışmaktan mide fazla çalışıyor tabi yani ben ona bağladım.Ah tatlım ya ben de adet olacağım olacağım 2 haftadır bekliyorum nasıl şiştim gelmek bilmiyor :( Atak evresi bittiğinde tartıldığım kilo ile seyir evresinin ilk günü sonunda tartıldığım arasında 1.5 kilo fark var ama bu normal mi ? Kitapta seyir evresinde artış olabilir diyordu ama ben yine de korkuyorum bu kadarla kalacak diye.Ben yürüyüş yapıyordum canım dışarı çıkıp öyle çok da hızlı değil tempolu :8: Ama şimdi bir yürüyüş bandı almaya karar verdim, dışarda zor oluyor ya..E bir de rahatına düşkün biri olarak böylesi kolayıma geldi :1: :1: Zaten ağır sporlara yönelme, proteinle birlikte kasa dönüşüp kilo vermeye engel olabilir çünkü.Haydi şu işi bir başarsak pkoli olarak , herkes başarır :52:

Son düzenleme:
Selam:)
bende çok araştırdım ve dukan diyetine başlamaya karar verdim. ofisten kızlar yaptılar ve acayip kilo verdiler.. onların oluşan incecik belleri beni gaza getirdi :))
bana yulaf kepeğini poğaça yaparak yememi önerdiler. tadı da süper. biliniyordur mutlaka ama bilmeyenler için tarifi veriyPoğaça tarifi;

"6 yemek kaşığı yulaf kepeği, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 kabartma tozu, lor peyniri, dereotu…Öncelikle yulaf kepeğini yoğurt ile karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz, sonra diğer malzemeleri koyarak yoğuruyoruz. 6 eşit parçaya bölüp fırında pişiriyoruz. Üstü kızarınca çıkarabilirsiniz."

Y.kepeğini alıp başladığımda bende gelişmeleri paylaşacağım :)
sevgiler,

Hoşgeldinn christinaa :3: Tarifin çok hoşuma gitti ben de denemeyi düşünüyorum.Bu arada ilk söyleyeceğim şeyi unuttum :1: Hayırlı olsun diyetin inş gönlündeki sonuca ulaşırsın :16: Senden bir şey rica edebilir miyim ? Benim çevremde bu diyeti yapan kimse yok ondan danışamıyorum.O zayıflayan imrenilesi arkadaşlarına sorabilir misin acaba atak evresinden sonra tartıda 1 2 kilo fazlalık görmüşler mi :44: Bir de seyir devresinde kilo vermeleri nasıl gitmiş :44:..Ah biliyorum biraz fazla oldu ama yani sorabilirsen çok sevinirim :16:

Back
X