Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Herkese merhaba dönem dönem foruma girip yeni listelerle sporlarla başlayan ama hiç birinde başarıyı yakalayamayan ben sonunda başarmak üzereyim.Bunu da dukana borçluyum.Bugün tam bir ay oldu.bir ay öncesi kitabını aldım,okudum.daha önce yine denemiştim ama kitabını almamıştım.internetten okuduğum kadarıyla yapmaya başladım.tabii sonuç başarısız.ama kitabı okuyunca diyeti ve aslında vücudumun nasıl kilo aldığını öğrendim.yağ hücrelerimle tanıştım.onların nasıl büyüdüğünü ve nasıl küçültebileceğimi öğrendim.proteinleri daha yakından tanıdım v.s.kitab muhakkak okunmalı.
Derken bir ay önce 75.4 ile başladım diyete bugün 69.7 çıktım.şaka gibi hala inanamıyorum.ne bir halsizlik yaşadım nede moral bozukluğu ne de açlık.üzerimde senelerce takılı kalan bu 5 kiloyu verebildiğime inanamıyorum.bir daha asla 70 li rakamları görmüycem.nasıl beslenmem gerektiğini öğrendim.yulaf kepeğiyi bir mucize,mesela ben su içmeyi öğrendim.üst bacak kalınlığım 63 cm. den 59 cm. ye düşmüş.ölçülerimi biraz önce aldım ve hemen sizinle paylaşmak istedim.daha vermem gerekn 2-3 kilom var ancak onlarıda veririm.diyet yapmaya zayıflamaya karar verdiyseniz bu muhakkak dukan olmalı..hepinize iyi günler...

Herkese merhaba dönem dönem foruma girip yeni listelerle sporlarla başlayan ama hiç birinde başarıyı yakalayamayan ben sonunda başarmak üzereyim.Bunu da dukana borçluyum.Bugün tam bir ay oldu.bir ay öncesi kitabını aldım,okudum.daha önce yine denemiştim ama kitabını almamıştım.internetten okuduğum kadarıyla yapmaya başladım.tabii sonuç başarısız.ama kitabı okuyunca diyeti ve aslında vücudumun nasıl kilo aldığını öğrendim.yağ hücrelerimle tanıştım.onların nasıl büyüdüğünü ve nasıl küçültebileceğimi öğrendim.proteinleri daha yakından tanıdım v.s.kitab muhakkak okunmalı.
Derken bir ay önce 75.4 ile başladım diyete bugün 69.7 çıktım.şaka gibi hala inanamıyorum.ne bir halsizlik yaşadım nede moral bozukluğu ne de açlık.üzerimde senelerce takılı kalan bu 5 kiloyu verebildiğime inanamıyorum.bir daha asla 70 li rakamları görmüycem.nasıl beslenmem gerektiğini öğrendim.yulaf kepeğiyi bir mucize,mesela ben su içmeyi öğrendim.üst bacak kalınlığım 63 cm. den 59 cm. ye düşmüş.ölçülerimi biraz önce aldım ve hemen sizinle paylaşmak istedim.daha vermem gerekn 2-3 kilom var ancak onlarıda veririm.diyet yapmaya zayıflamaya karar verdiyseniz bu muhakkak dukan olmalı..hepinize iyi günler...

harikasın cnm :nazar:

günaydın kızlar:nazar: bugun güçlendirmedeki ilk günüm :KK52:2 dilim ekmegimi ve lor olmuyan sürme lıgt peynirimi domatesimi salatalığımı yiyiorum özlemişim peynir ve ekmegi bugun birde ödül yemeğim var ohhh:KK51:
bunları sizi kıskandırmak için değil azmedin de benim yanıma güçlendirmeye gelin diye söylüyorum :KK4:

kızlar bir sorum olacak güçlendirmede her gün sebze protein günü ya peki yine seyirdeki gibi protein sebzeden çok mu olmalı

canım migroslarda istedigin toz tatlandırıcı var :) bende samsunluyum

ama bakmadığım migros kalmadı yok dediler acaba şu 5M olanda var mıdır tekrar bakarım ayrıca samsunlu olduğuna da sevindim senin nasıl dukan hikayen ben başlayalı hemen hemen 1 ay olacak 5 kilodan fazla gitti :))

günaydın kızlar:nazar: bugun güçlendirmedeki ilk günüm :KK52:2 dilim ekmegimi ve lor olmuyan sürme lıgt peynirimi domatesimi salatalığımı yiyiorum özlemişim peynir ve ekmegi bugun birde ödül yemeğim var ohhh:KK51:
bunları sizi kıskandırmak için değil azmedin de benim yanıma güçlendirmeye gelin diye söylüyorum :KK4:

kızlar bir sorum olacak güçlendirmede her gün sebze protein günü ya peki yine seyirdeki gibi protein sebzeden çok mu olmalı

ohhhhhhhhhhh at havanı at:KK52::KK52::KK52::KK52: az kaldı bizde yetişeceğiz sana:KK16::KK16::KK16:şaka bir yana hayırlı olsun canım güçlendirmen,soruna lisbella daha doğru cevabı verecektir,ama şu an kitaptan baktımda şu yazıyor,sebze ve proteini canınnızın isstediği an istediğiniz miktarda,birbirine karıştırararkta tüketebiliriniz yazıyor,biliyorsun protein perşembelerini unutma,güçlendirmenein ilk yarısında haftada 1 kez ödül yemeğin,sen zaten bu zamana kadar bu diyete adapte oldun,sen daha iyi uygularsın,neyden ne kadar yemelisin,sana iyi eğlenceler mutluluklar :KK56::KK56::KK16::KK16:

günaydın...benim gibi sporu erteleyenler... lütfen bugün başlayalım .her şeyi tam yapıyoruz onu eksik bırakmayalım :KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8:

bi de kimseden kaçamak lafı duymayayım.perşembeye 1 gün kaldı hatırlatayım :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

evet canım bende erteledim sporu bazı sebeplerden dolayı ama bugün inşallah yapacağım sporumu:KK4:

yarın başlıyorum kızlar:)) hazırlıklarım tamam... Dukan amcanın sitesinde testimi deseninle vereceğimiz kilo aşağı yuka yaptım diyet takvimim de hazır:))) çok ümitliyim ve mutluyum:)) allahım yüzümü kara çıkarmasın...

seninle vereceğimiz kilo aşağı yukarı aynı. bu benim ikinci dukanım. son şansım vazgeçmek ve kaçamak asla yok... daha önce kaçamak yoktu ama nefsime yenilip bırakmak zorunda kalmıştım.
sen de aramıza hoşgeldin. inşallah birbirimize destek olabiliriz...:KK16:

kaçamak olayına gelince lisabellaya katılıyorum,burda kaçamak yaptım ,şunu,şunu,şunuda yedim :KK56:diyerek insanların kafası karişıyor,okuyanlarda sanki (kendi adıma konuşuyorum)acaba şunuda yiyeyim birşey olmaz bak oda kaçamak yapmış,gibilerinden bir düşünce oluşuyor,bende öyle oldu,lisabellanın yazısından sonra şöyle bir kendime geldim,doğru söylüyor dedim diyet helede bu diyet çok disiplin gerektiriyor,arkadaşlar tatlı krizleriniz için elinizin altında malzemelerinizi bulundurun,hatta yapıp dolaba atın,onlar sizin kurtarıcınız olsun,en azından dukan usulu yiyin tatlınızı pastanızı,lütfeenn:KK20::KK20::KK20:

Son düzenleme:
herkese günaydınlarrrrrrr:KK76:
bugün çok neşeli başladım güne...verdiğim kilolardan olsa gerek yaşasın 18. günümdeyim ve tam 4.5 kilo gitti aslında bazılarınıza nazaran az bile ama ben sporu ihmal ediyorum o yüzden bu bile benim için çok sevindirici:KK76:pantolonlarım artık tam oluyor hatta bol bile.....:KK51:fışkıran göbüşüm yok denecek kadar az.....:KK51:aaayyyy iyi ki başlamışım diyorum başka bişi demiyorum bu aralar kaçamak yapanlara da burdan söyleyim motivasyon çok önemli arkadaşlar kaybetmeyin kendinizi yaza incecik olacak belinizi düşünün bikinileri düşünün:KK76:

günaydın arkadaşlar...

bu aralar aşırı yoğunuz pek giremiyorum. bildirimler perşembe yapılıyor sanırım ama ben bekleyemedim.
bugün itibariyle 9 günlük atak evremin sonuna gelerekten tartıdaki 78'i 72 yaptım. tabiki bu mucize diyet sayesinde. ama şunu belirteyim ki 75ten üstünü 1 haftada cips çikolata ve ıvır zıvırla birden aldım böylelikle de birden verdim. şimdi seyir evresine geçtim. azimle ve büyük bir karalılıkla devam edicem inşallah. ayrıca bu 9 gün içinde 2 defa misafirlik atlattım kazasız belasız hem de :))) bu zamana kadar bozmadım inşallah böyle devam eder. işte şimdi yıllardır vücudumda oturan boğa kilolarıma geldim eminim yavaşlıcaktır ama azimliyim gerçekten bu sefer... eşim bile "hayret bu sefer gerçekten dayandın bozmadın" diyor... çok mutluyum çooook. ama zero kolam ve süt reçelim olmasaydı dayanamazdım itiraf ediyorum...

aslında atakı 7 gün yapsaymışım da olurmuş. 8 ve 9. gün tavuk but yedim büyük hata yapmışım çünkü atakın son 2 günü hiç kilo vermemişim. neyse yine de bugün kahvaltıda salatalık yerken sanki çikolata yiyor gibiydim. çoook mutlu oldum çoook.

şimdilik benden bilgilendirme bu kadar... herkese dukan sınavında başarılaaaaar....

Günaydın dukandaslarim.regl dönemi ve tatlı krizi....bilirsiniz ışte o donemdeyim. Yulaf kepeği ile ne yapsam faciaydi.en son evperisinin lor tatlisini denedim.yine yiyemedim. Son çare puding yaptım. Harika oldu.2 bardak süt,2 kaşık mısır nisastasi 2 kaşık kakao kaynatın 2 bardak tatlı çıkıyor. Ikisini aynı gün yemeyelim lütfen. Çünkü nisasta ve kakao sınırlı izinli. Bu arada tatlandiricisini damak tadiniza göre pistikten sonra katın. Daha lezzetli oluyor. Afiyet ollsun

kaçamak olayına gelince lisabellaya katılıyorum,burda kaçamak yaptım ,şunu,şunu,şunuda yedim :KK56:diyerek insanların kafası karişıyor,okuyanlarda sanki (kendi adıma konuşuyorum)acaba şunuda yiyeyim birşey olmaz bak oda kaçamak yapmış,gibilerinden bir düşünce oluşuyor,bende öyle oldu,lisabellanın yazısından sonra şöyle bir kendime geldim,doğru söylüyor dedim diyet helede bu diyet çok disiplin gerektiriyor,arkadaşlar tatlı krizleriniz için elinizin altında malzemelerinizi bulundurun,hatta yapıp dolaba atın,onlar sizin kurtarıcınız olsun,en azından dukan usulu yiyin tatlınızı pastanızı,lütfeenn:KK20::KK20::KK20:

evet sana katılıyorum. ben dr oetkerin light pudingini kullanıyorum. bir kutuda iki poşet puding var ve bir poşetinden 3 küçük kase çıkıyor. tabi bir günde sadece bir kase yiyebiliyorsun. çalıştığım için pratik çözümler üretmeye çaışıyorum. onun dışında bir de krep yapıyorum başka da dukan tarifi yapmıyrum hiç vaktim yok. ama light çikolatalardan falan alabileceğimiz bir yer yok mudur ya internette..

günaydın arkadaşlar...

bu aralar aşırı yoğunuz pek giremiyorum. bildirimler perşembe yapılıyor sanırım ama ben bekleyemedim.
bugün itibariyle 9 günlük atak evremin sonuna gelerekten tartıdaki 78'i 72 yaptım. tabiki bu mucize diyet sayesinde. ama şunu belirteyim ki 75ten üstünü 1 haftada cips çikolata ve ıvır zıvırla birden aldım böylelikle de birden verdim. şimdi seyir evresine geçtim. azimle ve büyük bir karalılıkla devam edicem inşallah. ayrıca bu 9 gün içinde 2 defa misafirlik atlattım kazasız belasız hem de :))) bu zamana kadar bozmadım inşallah böyle devam eder. işte şimdi yıllardır vücudumda oturan boğa kilolarıma geldim eminim yavaşlıcaktır ama azimliyim gerçekten bu sefer... eşim bile "hayret bu sefer gerçekten dayandın bozmadın" diyor... çok mutluyum çooook. ama zero kolam ve süt reçelim olmasaydı dayanamazdım itiraf ediyorum...

aslında atakı 7 gün yapsaymışım da olurmuş. 8 ve 9. gün tavuk but yedim büyük hata yapmışım çünkü atakın son 2 günü hiç kilo vermemişim. neyse yine de bugün kahvaltıda salatalık yerken sanki çikolata yiyor gibiydim. çoook mutlu oldum çoook.

şimdilik benden bilgilendirme bu kadar... herkese dukan sınavında başarılaaaaar....

öncelikle tebrik ederim inşallah azmin devam eder. bir soru soracağım bu süt reçeli nedir desem.. tatlı krizleri içni birşey se tarifini versen..

öncelikle tebrik ederim inşallah azmin devam eder. bir soru soracağım bu süt reçeli nedir desem.. tatlı krizleri içni birşey se tarifini versen..

evet tatlı krizlerimi gerçekten yatıştırdı. ben içine biraz tarçın da koyuyorum. bazen yemediğim günler bile oldu. onun buzdolabında olduğunu ve yiyebileceğimi bilmek bile içimi rahatlattı. aşağıdaki sitedeki tarife göre yaptım.
dukandiyetitariflerim: SÜT REÇELİ(DULCE DE LECHE)

yarın başlıyorum kızlar:)) hazırlıklarım tamam... Dukan amcanın sitesinde testimi de yaptım diyet takvimim de hazır:))) çok ümitliyim ve mutluyum:)) allahım yüzümü kara çıkarmasın...

İnşallah sonuna kadar devam edip istediğin kiloya ulaşırsın.. Ama dikkat et ilk günler biraz zor geçiyor halsizlik olabiliyor çünkü vücut bu değişikliğe tepki veriyor ama bunlar seni yıldırmasın sonra geçiyor ve rahatlıyorsun

Ayy canım ne güzel benim de az kaldı ama işte 59 da hala takılıyım bir kırssam arkandan ben de geleceğim inşallah..

guunnaayydiinn
20 dk lik yuruyusumu yaptim az once.
sabah yine tartildim bugun 7. gunum ,dolayisiyla 6 gunun sonunda 4.400 kg kaybim var.
bugun yine pro+sebze gunum .hayal gucum ve damak tadim genis olmadigi icin bugun yine ilk gunki ps gunuml gibi patlican salatasi yapmayi dusunuyorum ve tavuk gogsu yogurt falan.iste boyleeee.........

merhabaa :KK16: 2 çeşidi var, biri light puding, diğerinin üzerinde ise light yazmıyor sadece şeekrsiz yazıyor. bu benim elimdeki kendinden tatlandırıcılı. 2 li kutuda satılıyor, yani kutunun içinde iki ayrı paket puding var.

şekersiz olana kendimiz tatlandırıcı kattığımız için onda sorun yok, ama bunun içinde kendi tatlandırıcısı var, şeker yok ama tatlandırıcı var yani. ama içinde fruktoz (yani doğal meyve şekeri) varmış :18:

senin kullandığın hangisi canım :26:

benim kullandığımda ikili pakette light olandan. O zaman light olan yerine şekersiz olanları tercih etmek daha mı doğru?onlarında yağ oranına bakmak lazım.

İnşallah sonuna kadar devam edip istediğin kiloya ulaşırsın.. Ama dikkat et ilk günler biraz zor geçiyor halsizlik olabiliyor çünkü vücut bu değişikliğe tepki veriyor ama bunlar seni yıldırmasın sonra geçiyor ve rahatlıyorsun

Ayy canım ne güzel benim de az kaldı ama işte 59 da hala takılıyım bir kırssam arkandan ben de geleceğim inşallah..

eger takilip kaldiysan su yerine yesil cay icin diyorlar.eger icebiliyorsan bir dene istersen.ben yaprak olani agir buluyorum ama poset yesil cylar denenebilir.kolay gelsin.

veee tekrar hatirlatiyorum daha oncede soylemistim.kolza yagini kullaniyormusunuz?depolanmadan vucuttan atildigi iddia ediliyor.(diyetisyenden alinma bir bilgidir).ben kullaniyorum.

günaydın kızlar 2 gündür kilom sabit dikkat. şalgam turşu hakkı yerine tükettim sanırım ödem yaptı neyse sorun değil. benim perşembe fobim oluştu bildirimi bugünmü yapsam ne??

günaydın...benim gibi sporu erteleyenler... lütfen bugün başlayalım .her şeyi tam yapıyoruz onu eksik bırakmayalım :KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8:

bi de kimseden kaçamak lafı duymayayım.perşembeye 1 gün kaldı hatırlatayım :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
ah şu spor ahh

X