Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba bende internetten testi uyguladım bana 5 gün atak önerdi. ben 7 gün uyguladım ve 13 gündür de seyir uyguluyorum. mezuniyetim olduğundan hızlı vermek istiyorum 5+5 yöntemini seçtim. şimdiye kadar 5,5 kg verdim. bu normal mi daha hızlandırmak için bir şey yapabilir miyim? bir de bu meyvesizlik beni mahvediyor önerebileceğiniz bir şey var mı arada bir iki çilek ya da bir elma diyeti sabote eder mi? çok karıştı kafam bi fikriniz var mı arkadaşlar

Kizlar yaaa.seyirde 4. Haftamdayim ve benim canim cok abur cubur cekmeye basladi .napicam ben yaa.dun 2 tane cig bedem yedim.bugunde bi tane kuru erik.ve bugun bi turlu doyamadim.bi ara lor peyniriyle yapilan kepeksiz bi cips tarifi vardi.bilen varmi tarifini.simlanin sitesinde mi gordum hatirlamiyorumki hic offff.

merhaba bende internetten testi uyguladım bana 5 gün atak önerdi. ben 7 gün uyguladım ve 13 gündür de seyir uyguluyorum. mezuniyetim olduğundan hızlı vermek istiyorum 5+5 yöntemini seçtim. şimdiye kadar 5,5 kg verdim. bu normal mi daha hızlandırmak için bir şey yapabilir miyim? bir de bu meyvesizlik beni mahvediyor önerebileceğiniz bir şey var mı arada bir iki çilek ya da bir elma diyeti sabote eder mi? çok karıştı kafam bi fikriniz var mı arkadaşlar
sakin yemeeeee .cok guzel kilo vermissin daha ne olacak .bi tane elma yersen duraklama yasarsin .-500 g bile goremezsin aynen devam et.bu arada kac kg ile basladin

sakin yemeeeee .cok guzel kilo vermissin daha ne olacak .bi tane elma yersen duraklama yasarsin .-500 g bile goremezsin aynen devam et.bu arada kac kg ile basladin

dayanamadım cuma günü bir elma cumartesi bir çilek... ahhh ah meyve diyince akan sular duruyor :KK43: 95 ile başladım 89.1 i gördüm tartıda... 89.6 arası değişiyor şimdi mayıs 23e kadar hızı arttırmam lazım :KK43:

Son düzenleme:
Merhaba canim,keske verilen sureyi oldugu gibi uygulasaydin diyecegim ama gecmis artik.cunku atakta yasanan aslinda kilo kaybi olmuyor su kaybi yasiyoruz asil kilolarin verildigi evre seyir evresi oluyor.sureci cok hizlandiramazsin tabiki bilmiyorum kac kilosun eger kilon cok fazla ise verme hizin daha hizli olacaktir.ama bazi seylere dikkat edersen daha hizli verebilirsin mesela yesil cayini ic,spor yap kesinlikle hizlandiriyor...tolere gidalari cok tuketmezsende hizli verisin ozellikle SP gunlerinde uzak dur cok fazla girme tolere gidalara.5+5 secmissin ama keske 1+1 secseydin diyorum cunku aslinda ikisininde etkisi ayni olmasina ragmen 5+5 cabuk yorabiliyor insani.malesef meyve yasak canim goji Berry ile meyve istegini bastirabilirsin yada cok kotu oldugunda tatli krizini meyve krizini kesmek ileri boyuta gecmesini engellemek icin nefsini koreltmek adina yogurduna 1-2 cilke yada blueberry katabilirsin ama herzaman degil amac nefsi koreltmek...
Kizlar yaaa.seyirde 4. Haftamdayim ve benim canim cok abur cubur cekmeye basladi .napicam ben yaa.dun 2 tane cig bedem yedim.bugunde bi tane kuru erik.ve bugun bi turlu doyamadim.bi ara lor peyniriyle yapilan kepeksiz bi cips tarifi vardi.bilen varmi tarifini.simlanin sitesinde mi gordum hatirlamiyorumki hic offff.
cok normal canim bu saldirma istegi tatli krizi falan ama iste bize uygun kabak cipsleri,surimi cipsler ile bastirmaya calis.cok tehliklei oluyor bu donem onu atlatmaya bak.sitelerde var degisik atistirmaliklar onlardan yardim al..soyledigin lor peynirliyi hatirlayamadim ben :26:

Ahan da buldum yaziverin garii
Arkadaslar super bir atistirmalik icine en sevdiginiz baharatlari koyun.kizarsin iyicene oyle cikartin.firindan ciktiktan sonra disarda kurutun .ondan sonra cipse benziyor peyniriniz tuzluysa icine tuz atmayin.tuzlu olunca tadi aci oluyor.ne kadar ince yayarsaniz okadar citir olur.2 olcu yapin firini bosa calistirmayin hihihihi:-)))
PEYNİRLİ KRAKER(her evre)
MALZEMELER:
-2 yumurta akı
-1/2 kalıp yağsız beyaz peynir(aknaz %2,5)
-1 tk mısır nişastası
-nane
-1 çk susam
tüm malzeme homojen bir hale gelene dek çırpılır.Fırın 180 derecede ısıtılır.Hamur yağlı kağıt üzerine tatlı kaşığı büyüklüğünde paylaştırılır.
İyice kızarıp kıtırlaşana dek(.benimki 25 dk sürdü)pişirilir.

Gecen seferki dukan maceramdaki tarifleri buldum arkadaslar birini az once paylastim.cips tarifiydi.ikinciside tatli bir tarif hazir firini acmisken bunu da arkadan ativerin geliyor.....

Tatlı:
-1 yumurta
-1 su bardağı yağsız-tuzsuz lor
-6 kaşık yulaf kepeği
-3 kaşık splenda
-1 limon kabuğu rendesi
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla limon aroması

şerbet:
-1 kaşık splenda
-1 çay bardağı su
-yarım limon suyu

Su,splenda ile kaynatılır.
limon suyu eklenip beraber kaynatılarak şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.
Tatlının tüm malzemeleri iyice yoğrularak kurabiye hamuru kıvamı alması sağlanır
(lorun iyice ufalanmasına dikkat edin)

170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk kızarana dek pişirilir.
soğumuş olan şerbet sıcak tatlının üzerine dökülerek çekmesi sağlanır.

Iki bardak siyah cay abur cubur istegini alir belki.. Denemek bedava :) bana etkili oluyor.. Aslinda kafandan sileceksin, kafandan silmedikten sonra hic bir önerinin faydasi olmaz... "Diyet yapiyorum, abur cunurun isi ne" de kendine..

Dukan tatlisini, kekini vs her aksam tüketmek, yanlis aliskanliklarimizi sürdürmek demek. Aksam en gec 20 den sonra birsey yememeye alismamiz lazim. Tatli, dukan tatlisida olsa, haftada bir kez yeterli... Diyet yapmayanlar icinde gecerli bu!

Biraz önce cocuklara havuc dogruyordm, yanlislikla agzima attim - bugün protein günüm oldugu icin, agzima aldigimla cikarmam bir oldu :KK1::KK1: Fanatik dukanci degilm, AMA BOGAZIMI KONTROL ETMEYI ÖGRENMELIYiM.

Iki bardak siyah cay abur cubur istegini alir belki.. Denemek bedava :) bana etkili oluyor.. Aslinda kafandan sileceksin, kafandan silmedikten sonra hic bir önerinin faydasi olmaz... "Diyet yapiyorum, abur cunurun isi ne" de kendine..

Dukan tatlisini, kekini vs her aksam tüketmek, yanlis aliskanliklarimizi sürdürmek demek. Aksam en gec 20 den sonra birsey yememeye alismamiz lazim. Tatli, dukan tatlisida olsa, haftada bir kez yeterli... Diyet yapmayanlar icinde gecerli bu!

Biraz önce cocuklara havuc dogruyordm, yanlislikla agzima attim - bugün protein günüm oldugu icin, agzima aldigimla cikarmam bir oldu :KK1::KK1: Fanatik dukanci degilm, AMA BOGAZIMI KONTROL ETMEYI ÖGRENMELIYiM.
soylediklerine tamamen katiliyorum.3 haftadir sadece regl haftam da kepek helvasi yaptim onun haricinde sadece 5 gunluk kepek ihtiyacim olan kekin icine toplamda 1 yemek kasigi tatlandirici haric hicbir sinirli izinli yiyecegi tüketmedim.aslinda abur cubur ihtiyaci tamamen acikmaktan kaynakli bisey.kendimizi cok fazla ac birakmamaliyiz.yoksa canimiz cok sey cekiyor.ben dukan yaparken en gec 6-6:30 gibi yemegimi yemis oluyorum.cok acikirsam sadece sut icerim o saatten sonra.bunun cok faydasini gordum

kızlar regl döneminiz yaklaştığında kaç gün önceden şişkinliğiniz başlıyor.dolayısıyla duraksamanız ve + larınız..
ve en önemlisi regl olup bittikten sonra ne kadarlık bir azalma oluyor sizde..
ben 10 gündür günlük en az 30 dk en fazla 50 dk tempolu yürüyorum.
yürüyemediğim zamanlarda da işteyken koşuşturmuş oluyorum zaten..
e yeme düzenim de fena değil...
ama 10 gündür giden kilo 200-300 gr falan
çok sinir oldum valla
reglin gelmesini hiç bu kadar istememiştim:))

merhaba arkadaşlar 10 gündür yokum sayfaların hepsini okuyamadım zamuffun üyeliğinin iptaline üzüldüm :KK5:

yeni gelen arkadaşlar olmuş hastalananlar daha niceleri herkese selam ve saglık olsun

ben se 10 gündür dukanı boşladım hastalık arkasından gelen kaçamaklar ve zaten duraklamada olmam da iyici moralimi bozdu 55,4 civarında tıkandım gitmiyor biliyorum sebebi kaçamaklarım ama şu son 2 kilom işkenceye dönüşmeye başladı bugun sirkeledim kendimi ha gayret dedim Allah yardımcım olsun
bugun sabah 2 yumurta ve 2 kaşık yogurt ve lor ile omlet yedim şekersiz çay

akşam izgara tavuk şiş ve 4 köfte
şimdide yeşil çay
bugun yulaf kepeği yiyemedim dışardaydım:KK50:

neyse kendime ha gayret diyorum inşalah gecerim güçlendirmeye çunku dermanım kalmadı

ne güzel 8 kg vermişsiniz.az kalmış hedefe. Allah yardımcımız olsun .ben de aranıza yeni katılanlardanım. Dukanda 5. günüm. sizinle hedefimiz aynı. bu 8 kiloyu kaç günde verdiniz?ben diyete 66 kg la başladım.bakalım hedefime ben de sizin gibi yaklaşacakmıyım?

kızlar regl döneminiz yaklaştığında kaç gün önceden şişkinliğiniz başlıyor.dolayısıyla duraksamanız ve + larınız..
ve en önemlisi regl olup bittikten sonra ne kadarlık bir azalma oluyor sizde..
ben 10 gündür günlük en az 30 dk en fazla 50 dk tempolu yürüyorum.
yürüyemediğim zamanlarda da işteyken koşuşturmuş oluyorum zaten..
e yeme düzenim de fena değil...
ama 10 gündür giden kilo 200-300 gr falan
çok sinir oldum valla
reglin gelmesini hiç bu kadar istememiştim:))

valla benim şişliğim 1 hafta öncesinden başlıyor 3. gününe kadar sürüyor ben moralim bozulmasın diye tartılmıyorum bu günlerde :)

Tatlı:
-1 yumurta
-1 su bardağı yağsız-tuzsuz lor
-6 kaşık yulaf kepeği
-3 kaşık splenda
-1 limon kabuğu rendesi
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla limon aroması

şerbet:
-1 kaşık splenda
-1 çay bardağı su
-yarım limon suyu

Su,splenda ile kaynatılır.
limon suyu eklenip beraber kaynatılarak şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.
Tatlının tüm malzemeleri iyice yoğrularak kurabiye hamuru kıvamı alması sağlanır
(lorun iyice ufalanmasına dikkat edin)

170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk kızarana dek pişirilir.
soğumuş olan şerbet sıcak tatlının üzerine dökülerek çekmesi sağlanır.
Canim tarifini mutlaka deneyecegim. Guzele benziyor. Bir litre sutu disarda unutmusum.bugun kaynatip kestirsem lor olur mu. Yoksa bu bozuk sut mu olur.

Eger sutun kesildiyse kaynat sut kesigi loru yap.biraz onceki cips tarifinin aynisini peynir yerine bu lordan koyarak tatlisinida yapabilirsin icine tatlandirici koymalisin tabiki.bence biskuvi gibi olur.benim de var sut kesigi dur bende deneyeyim valla.iyi oldu dedigin.

İyi akşamlar dukancılar;

Dukana 11 Martta başlayıp 5,5 kg verdim. Diyet yaptığımı kimseye söylemedim bu kez, sadece evdekiler biliyodu. Genelde bol şeyler giydiğim için kimse kilo verdiğimi de anlamamış demekki :KK1:
Dün alışverişe eşimin gittik eşimin yakınlarıyla, bu kez daha üzerime oturan bişi giydim ve herkes şaşırdı "ne kadar kilo vermişsin, çok güzel olmuş böyle" diye. :21: :21: :21:

Daha 5,5 kg verip havalara giriyorum hepsini verdiğimde kimse tutamıyacak beni galiba :KK51:

Çiğdemm Öncelikle Kısır partisinden kazasız belasız kurtulduğun için seni tebrik ediyorumm.. :KK9: Sonra da ellerine sağlık diyorumm.. :KK56:

Ben de bugün 2. Lokma vakamı kazası belasız atlattım.. :KK9: Yine lokma dağıtma işi bendeydi ve oğluma da bizzat kendi ellerimle yedirdim :KK25: ancak bir parça dahi tadına bakmadım.. :KK15:

Tüm koşturmacalar bitince de kendime ödül olarak dukanella yaptım..
:KK37: Dukanella daha az zararlı en azından dukan sınırları içinde kalmayı başardımm.. :KK76:

Maşallah diyorum tatlım hem önümde hamur kızarıcak bide o tatlılara salınacak ve dumanı burnunda dağıtılacak senin savaşın Meydan Muharabesini aşmış iradene hayran kaldım.

ayyy cok sevindim valla begenmenize:21::21:afiyet olsun canim :KK19:sirada cheescake var ama biraz bekleyelim sizleri tatlilara yonlendirmeyeyim sonrada duraklatmayayim :18::18:sirayla her hafta bir tatli:KK1::KK1:
cheescake tarifine talibim canımmm.... Her ne şekilde olursa olsun tarifin benim midemde olsunnnn

valla benim şişliğim 1 hafta öncesinden başlıyor 3. gününe kadar sürüyor ben moralim bozulmasın diye tartılmıyorum bu günlerde :)

aslında sen en doğrusunu yapıyosun ama ben tartılmadan duramadığım gibi tartılınca da kafama takıyorum:))benim dukan da ilk ayım.sanki 1 haftadan daha erken başladı şişlik ve hala hasta olmadım.
tek umudum regl bittikten sonra 1 kilo vermiş olmak.çünkü bugünlerde oldukça hareketliyim...

İyi akşamlar dukancılar;

Dukana 11 Martta başlayıp 5,5 kg verdim. Diyet yaptığımı kimseye söylemedim bu kez, sadece evdekiler biliyodu. Genelde bol şeyler giydiğim için kimse kilo verdiğimi de anlamamış demekki :KK1:
Dün alışverişe eşimin gittik eşimin yakınlarıyla, bu kez daha üzerime oturan bişi giydim ve herkes şaşırdı "ne kadar kilo vermişsin, çok güzel olmuş böyle" diye. :21: :21: :21:

Daha 5,5 kg verip havalara giriyorum hepsini verdiğimde kimse tutamıyacak beni galiba :KK51:

ne güzel canım güzel vermişsin vede aldığın tepkiler asıl insanı motive eden,kimse tutmasın bizi çıtır olacağız hepimiz,beni görenlerde şaşkınlıktan ağızları açık kalıyor,yeter artık verme diyorlar,kıskanıyorlamı ney:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

bunca yildir hayatimda bir bilemediniz iki kez tiramisu yemisimdir.gercek tiramisunun tadi nasildir unutali yillar oldu.bugun yaptigim bu tiramisu gercegine ne kadar benziyor o yuzden ben bilemedim .gercek tiramisu yiyenler yapanlar daha iyi karsilastirabilir.:)))))aslinda bir fransiz dukan blogunda gordum bu tarifi onu oldugu gibi uygulayacaktim biskuvi kismini aynen uyguladim ama is kremasi kismina gelince tarifteki krema yumurtanin sarisi ve beyazi pisirilmeden yapilan bir kremaydi acikcasi ogle cig sekilde yemek icime sinmeyecegi icin ve damak tadimiza uymayacagi icin ben pisirilerek hazirlanan bir krema yaptim.tadini soracak olursaniz valla ben begendim.diyette tiramisu yemisiz bundan daha buyuk keyif olabilirmi.tek bir sorunu vardi yedigimde biraz sekersiz geldi bana.ben tatlandirici olarak stevia kullaniyorum ve kullananlarda bilirki stevia cok tatli degil hatta tadi hissedilmiyor bile.o yuzden ben olculeri normal yazayim siz elinizdeki daha tatli bir tatlandiriciyla yada stevia ise oranini biraz daha arttirarak kullanin.iste tarif:

malzemeler(biskuvi icin)

-3 yumurta

-2 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (dedigim gibi siz orani arttirabilirsiniz benimki cok sekersiz oldu stevia dan dolayi)

-1/2 paket kabartma tozu

yumurtalarin sarisini ve beyazini birbirinden ayiriyoruz.bir kasede beyazlari mikser ile kar gibi kopurtuyoruz.ayri bir kasede yumurtalarin sarisini ,sekeri,nisastayi ve karbonati iyice karistiriyoruz.sonra kopurttugumuz yumurta beyazlarini da katip iyice birbirine karismasini sagliyoruz.bu arada firinimizi 180 dereceye isitiyoruz.bir firin tepsisine yagli kagit serip hazirlanan karisimi ustune dokup 20 ye 25 gibi bir dikdortgen sekilde yada isterseniz yuvarlak sekilde yayiyoruz.(1 cm kalinliginda bir hamur olacak)isitilmis firinda 10-15 dakika pisiriyoruz.o piserken bizde kremasini hazirliyoruz.

malzemeler(krema icin)

-2 yumurta sarisi (bence 1 tanede olabilir)

-2 cay bardagi yagsiz sut

-1 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (daha fazlada koyabilirsiniz damak zevkinize gore)

-sivi vanilya araomasi 1-2 damla (sart degil)

-3/4 paket yagsiz light labne

labne haric butun malzemeler bir tencereye konulur iyice karistirilir.sonra yarim ateste karistirarak pisirilir.kaynayip bir iki pistikten sonra ocaktan alinir labne eklenir ve iyice labneyle karismasi saglanir.

****birkac tatli kasigi nescafe yada baska bir kahveyi kaynamis bir bardak sicak su ile sulandiriyoruz.

firindan cikan biskuviyi bir iki dakika soguttuktan sonra icine hazirlayacaginiz bardaktan daha kucuk bir bardagin agzi ile daireler kesiyoruz(bardagi ters cevirip agiz kismiyla hamurdan daireler kesiyoruz)
kestigimiz daire biskuviyi kahveye batiriyoruz hizlica cikarip servis yapacagimiz bardagin altina koyuyoruz.(kahveye batirinca elimizde dagilacak gibi oluyor ama korkmayin dagilmiyor)ustune bir kasik krema sonra yine biskuvi sonra yine krema bu sekilde diziyoruz.isterseniz biskuviyi 4 kat isterseniz 3 kat yapin size kalmis.en ustte krema olacak sekilde hazirliyoruz.bu olculerle 3 tiramisu cikiyor.biraz soguduktan sonra ustune sekersiz,yagsiz kakaodan dokup buzdolabinda bir kac saat bekletiyoruz.afiyet olsun...

anlatmaya calistim umarim basarili olmustur.takildiginiz bir yer olursa cevaplarim zevkle..

Not:Bu tarif dukana ilk basladigimda seyirin baslarindaki tatli krizlerinde yapip yedigim bir tarifti .yen arkadaslar icin paylasmak istedim..birde cheescake var onuda eklerim...

Eki Görüntüle 678000 Eki Görüntüle 678001 Eki Görüntüle 678002

süpersin arkadaşım ya,banada gönder ne olur şunlardan vaktim yok hiççç offff,ellerine sağlık çok güzel olmuş:KK16::KK16::KK16::KK16:

Eki Görüntüle 678296

İş yerinde yapılan kısır partisine benimde katılımım bu şekilde oldu. Salçası eksik ama tadı mükemmeldi işte huzurlarınızdaaaaa KARNIBAHAR KISIRI. Hımmmm bu öğlen yenilmişti akşamada koca bir tabak lorlu dukanella yaptım. İkisi de bana göre dünyanın en emin yerinde MİDEMDEEEEE

ohhh yarasın arkadaşım:KK16::KK16:

X