Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

neler olmus burda ortalik karismis.. :26:
ben cok yogunum bu aralar hic giremiyorum, diyete devam ama duraklamaya da devam, yani inceldgmi gorebiliyorum ama tarti oynamadi henuz.
yarin sabah ucagim var 5 gunlugune washington dc ye gdyrm konferansa, ins konferansta balik salata yemekten bunalmam ve de geldgmde ya kilo vermis olurum ya da ayni olurum ins kizlar cok cok optum :) :KK16::KK55:

herkese iyi akşamlarrrr:KK16:

geçen hafta toplamda 400 gr vermiştim bu sabah bı uyandım -300 sonracıma işten eve geldim normalde pek gün içinde tartılmam ama bi tartılıyım dedim -100 daha walla ben onu bunu bılmem tickerimi cektım -400 e:KK52::KK52::KK52:

Selam Kızlar :KK3:

Umarım çook güzel bir gün geçirirsinizzz...

Bugün İzmir çok güneşli ve ben bunu fırsat bilip kordonda yaklaşık 1 saat yürüyüş yaptımm.. :21:

Hadi kızlar size ev ödevi :KK9: Tamam spor yapamıyoruz belki ama biraz yürüyüş yapabilirsiniz sizde öyle değil mi?

Hem dukan amca ne diyor günde en az 20 dk tempolu yürüyüş.. :KK15:

Ahhh ne kadar çok isterdimyürüyüşe çıkmayı ama adım atmayı bırak kolumu kaldıracak halimyok..
Çarşamba günü kendimi iyi hissediyorum diyerek hasta hasta 1 saat yürüdüm şimdi eskisinden daha çok hasta oldum umarım çok uzun sürmez bu hastalık belası :2:

herkese iyi akşamlarrrr:KK16:

geçen hafta toplamda 400 gr vermiştim bu sabah bı uyandım -300 sonracıma işten eve geldim normalde pek gün içinde tartılmam ama bi tartılıyım dedim -100 daha walla ben onu bunu bılmem tickerimi cektım -400 e:KK52::KK52::KK52:

Ohh Oh hadi devamı gelir inşallah...

Bu arada avatarındaki golden senin köpeğin mi? Çok severim köpekleri...
benim de minik beyaz bir terrierim var.

banada yardim eder misiniz :KK43: 88 kiloyum 65'e dusmem gerekiyor siteye baktim ama pek anlamadim 23 kilo vermem lazim atak donemi kac gun surecek bilgilendirirmisiniz lutfen

dukanın kendi sitesinden testi yapacaksın canım go yazan yere tıkla değerlerini ve bilgilerini gir herşeyi o senin için hesaplıyor

Son düzenleme:
Hepinize selam,
Dukana amca seyir dönemi olarak bana 132 gün önermisti. fakat ben 132 günümü yeni doldurdum ve dukan amcanın bana önerdigi 73 kilo hefime gelemedim. 3 hafta üst üste şehirdişi ziyaretlerim, sorunlar vs derken diyettimin düzenini boztum. Kilo almadım, kilomda kaldım. 1 hafdadir diyetime yeniden sarıldım..Hala seyir dönemine devam ediyorum.
Bu tip durumlarda hefefe ulasmayınca güçlendirmeye geçiliyor mu? Ben seyire devam etmekte doğrumuyum? ne dersiniz?

Son düzenleme:
Kızlar meyve konusunda hatalı mesajı yazan benim. Bir arkadaşımız meyvenin sebze günlerinde serbest olup olmadığını sormuştu. Cevaben kivi ve çilek dışındaki meyvelerin yasak olduğunu bunlarında çok sınırlı olduğunu yazmıştım. Bundan kastım hani yenmemesi gerektiği ama çok cok canınız çekerse bunları yiyebileceğinizdi. Kendim yedimmi 26 kasımdan beridir dukanlıyım ama sadece 1 kivi ve 1 çilek yedim şimdiye kadar ona nefsime hakim olamadım. Güçlendirmeye kadar çok sıkışmadıkça yememek lazım. Güçlendirmede ise fazla olmamak kaydıyla üzüm, incir, kivi ve çilek yeniyor diye biliyorum, kiviyi yiyince chat geçmişlerinden bakmıştım. Ama bu konuda daha deneyimli yada bilgili arkadaşlarımız vardır muhakkak bende bir aya kadar güçlendirmeye geçecek biri olarak bu konu hakkında geniş bilgiye sahip arkadaşlarımızın bilgilerinden istifade etmek istiyorum. Hoş çok meyve yiyen biri değilim ama cazip görünmeye başladılar diyebilirim. Seyir döneminde gojy berry yenilebiliyor kurusunu süt veya suda bekleterek bir nebze de olsa sulandırarak tüketebilirsiniz yada öyle kuru meyve gibi tüketebilirsiniz. Özür dilediğim husus ise samimi yazış diliyle "çok sınırlı" ifadesini yukarıda anlattığım şeyi anlatmak için kullanmıştım. Ama yanlış anlaşılması mümkün bir şekil almasına sınırlı sözünü kullanarak ben izin verdim. Bilmeden ve istemeden bunları seyir veya atak evresinde olupta sözüme istinaden sınırlı olarak tüketen arkadaşlarımın hakkı için tekrar tekrar özür diliyorum hakkınızı helal edin. :KK50::KK50::KK50:

Hepinize selam,
Dukana amca seyir dönemi olarak bana 132 gün önermisti. fakat ben 132 günümü yeni doldurdum ve dukan amcanın bana önerdigi 73 kilo hefime gelemedim. 3 hafta üst üste şehirdişi ziyaretlerim, sorunlar vs derken diyettimin düzenini boztum. Kilo almadım, kilomda kaldım. 1 hafdadir diyetime yeniden sarıldım..Hala seyir dönemine devam ediyorum.
Bu tip durumlarda hefefe ulasmayınca güçlendirmeye geçiliyor mu? Ben seyire devam etmekte doğrumuyum? ne dersiniz?
Tatlım bence dukan sana o kiloyu verdiyse vücudunun inebileceği ve inmesi gereken kilo odur . Bu durumda sen bir takım aksaklıklar yüzünden bunu yakalayamamışsın hala dahazgidecek kiloların var. E biz o testi yaparken şunu şunu yapabilirim yada acilinden şöyle bir durum çıkabilir mecburen şu kadarlık aksama olabilir gibi bir şeylerde işaretlemediğimize göre yani tam randımanlı şekilde verilen sürede verebileceğimize ama hayat şartlarından dolayı o süreye uyamayacağımızı belirtemediğimize göre sanırım devam edebilirsin yada şöyle diyim ben olsam senin yerinde kesinlikle o kiloya düşünceye kadar seyrimi uzatırdım. :KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:

Tatlım bence dukan sana o kiloyu verdiyse vücudunun inebileceği ve inmesi gereken kilo odur . Bu durumda sen bir takım aksaklıklar yüzünden bunu yakalayamamışsın hala dahazgidecek kiloların var. E biz o testi yaparken şunu şunu yapabilirim yada acilinden şöyle bir durum çıkabilir mecburen şu kadarlık aksama olabilir gibi bir şeylerde işaretlemediğimize göre yani tam randımanlı şekilde verilen sürede verebileceğimize ama hayat şartlarından dolayı o süreye uyamayacağımızı belirtemediğimize göre sanırım devam edebilirsin yada şöyle diyim ben olsam senin yerinde kesinlikle o kiloya düşünceye kadar seyrimi uzatırdım. :KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:

Tesekkürler, benim yaklasik 30/35güne ihtiyacim var. Vermem gerken miktar 5 kilo.. Banada seyire devam etmek mantikli geliyor...Ben uzun süredir kitabi elime almadim. Güçlendirme evresini yeniden okuyim...

sevgili öğretmenim bıranşını bilemicem ama haftada 1 kilo normaldir.bazan haftada 1 kg bile olmayabilir.bizim yaptığımız diyete kalori hesabı yok.yediğimiz ürünlerin vücuta parçalanırken harcadığı enerjiye göre tüketiyoruz.örneğin yanlış hatırlamıyorsam et 100 calori verir ama yakılırken bunun 40 kulanır.birde depolanmıyor.yani hemen depo olmuyor.kandaki insülin seviyesini yükseltmiyor.şimdi birden artı görmen birden eksi görmene gelince tartında sorun yoksa su tutmasıdır.vücudumuz bir baraj gibi su tuta bilir.yani2-3 kg hata fazlasını bile tutabilir.2 gün hiç tuz yeme bak nasıl ödem gider.dukan salatalık turşusunu 4 tanesini serbest bırakmış.salatalık 10 kalori verirken vücut onu yakarken 12 kalori harcar böyle sebzeleri tüket.fransızlar salatalık bilmezler zeytin bilmezler.aslında hiçbirşey bilmezler.eti soslayıp yemeyi bilirler.bu yüzden sos için bir sürü öneri vardır.mesela yağı zeytin olarak tüket.tuzsuz zeytin olursa daha iyi.salatalara dahaçok lezzet veriyor.lahana eğer mideni ağrıtmıyorsa lahana ye tatlım.oda salatalık gibi.ben bunların hepsine uyduğum halde gitmiyor.+ 4 kg bile gördüm.yemediğim halde.ama ben geçen sene diyet için ilaç kulandım.sebebi bu metebolizmamla oynadım.bitkiseldi.içindekilerin hepsini biliyordum ama demek hepsi bir araya gelince benim dengemi bozdu.yani şöyle bir geçmişine bakıp dönersen senin neyin etkilediğini ve duraklatığını bilirsin.hadi sevgili öğretmenim pes etmek yok devam:KK15::KK15:

branşım ingilizce bu sene 8. sınıflara giriyorum :)) öneriler için sağol.ödem olabilir çünkü bu hafta çok uykusuz kaldım.lahanayı tüketiyorum çorbasını yaptım bolca.attım saklama kaplarıyla dondurucuya.benim vücut ezelden beri diyette zaten.sanırım 7 senedir en az 75 i gördüm.vücudum direniyor sanırım.bu şekilde pes etmeden devam edip bu zinciri kırmam lazım.sağol desteğin için.

aşırı su kaybıda krampa neden olabilr.atakta çok su kaybedyorsun birde su içmiyorsan kramp olur.suyuna dikat et.

kramplar sanırım kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor.arkadaşa yazmayı unutmuştum.dr a gidip suda eriyen tabletlerden yazdırın isterseniz.

cvp için tşk .ben taze fasulye bakla tarzı sebzeleri karbonhidrat icerdiği için pek sıcak bakmıyordum.anladım tesekkürler .
bu arada arkadaslar ben şimdiye kadar hiç ligt süt ve yogurt kullanmadım.sütü sütcüden alıyorum aksam kaynattıysam sabaha kadar dolapta duruyor üzerinden sadece donmus kaymagını alıp gerisini içiyorum ve yogurt yapıyorum.yogurdu cok seviyorum.su ana kadar her gun 100gr 200 gr standart kilo kaybettim 2 haftada 3 kg verdim .taki gecen hafta sütcüm bana koyun yogurdunu getirene kadar .ben koyun yogurduna bayılırım regl gunlerindeydım aynı zamanda .işte o yogurt benim sonum oldu.regl bitti ama ben 500-600 gr + gördüm.çok şükür bugün tekrar 100 gr kadar eksideyim.şimdi okuldayım aksamdan hazırladıgım tavuklarımı getirmeyı unutmusum.şimdi kantıncim bana bimden tavuk gögsü aldı ve onu ögle yemegi için döküm tost makinasının icinde izgara yapacak -100 gr bile süper bir duygu.

kantincinize kocaman bir bravo.yoğurdu ben light sütten yapıyordum.katı gibi görünse de bir kaşık alınca kenardan da olsa hemen dağılıyor.bugün normal sütten mayaladım.kaymağını aldım.inşallah güzel olur.verilen gramlar için tebrikler..

dünkü bahsettiğim ekmek tarifini gün içinde paylaşırım.

kızlar yaa ben dün 95 çıktım. bugün 94.2 çıktım. normalmi sizce??? keşke dün böyle olsaydı ay sabah sabah mutlu oldum

ay ne güzel.her sabah mutlu ol inşallah.

Bu arada ben Bugdaytanesinin günü nasıl geçti çok merak ettim...

Ben birşey sormak istiyorum hep okuyorum bir nar şerbetinden bahsediliyor. Okuduğum sayfalarda nasıl yapıldığını göremedim bu konnuda beni aydınlatabilir misiniz?

arkadaş tarifini vermiş not aldınız sanırım.

günaydın bayanlar:)

dün öğleden sonra fırtına gibi estim:KK51: iyikide gitmişim,benim ufaklıkla uzun süreli dışarı çıkmayı pek sevmiyorum,yemesi içmesi uyuması vs problem oluyor ama değdi:KK52:
75 kilo halimle katıldığımda hepsi istisnasız ne kadar kilo almışsın diye zamanın büyük bölümünü benim kiloalarım hakkında konuşmuşlardı.yetmemiş birde bazısı arkamdan dedikodumu yapmışlar ve ben bunları duymuştum.:KK47: ama dün sadece birkaçı çok güzel vermişsin genç kız gibi olmuşsun dedi.biri çok zayıflamışsın çökmüşün dedi:)))) diğerleri ise süzüp süzüp durdu:KK76::KK76: yaş grubu 30-60 arası değişen gruptu,annemin grubu zaten.çok güzel ikramlar olmasına rağmen ben kendi kurabiyelerimi yedim.başkasının evinde ikram faslı en fazla 1 saat sürüyor,sıkıntı olmuyor ...geçmiş çok birikmiş,perşembenin bereketi de var tabi..hepsini okuyamadım.
zemmufun üyeliği maalesef iptal edilmiş.face den görüşüyoruz biz.sevenlerine çok selamı var ...

aleyküm selam siz de selam söyleyin lütfen.kıskananlar çatlasın.ayıp ya insan bir tebrik eder.olsun o suratlarını gördünüz ya her şeye bedel sanırım.bir de sizin de mi üyeliğinizle ilgili bir sıkıntı var.inşallah siz de gitmezsiniz.

Ahh kızlar aahh

Güne dertli başladım dün yaptığım mikrodalga ekmeğimi ısıtırken bocam patladı bütün ekmeğim mundar oldu. mecbur işe geldim haliyle kepeksiz kaldım :KK25: :KK25:

Birde uzun zamandır olamadığım adetimi bugün oldum karnım acayip bide başım dönüyor sanırım şekerim düştü ne yapıcam ben şimdiiiiii :KK25: :KK25:

size bir şey olmamış çok şükür.neden oldu acaba?derecesi mi yüksekti ki?

kızlar bır gunde nler yıyorsunzu banada bır el atıverın yaa normal dıyete basladım ama dukkan dıyetı hızlı kılo verdırıomus benmde en acılınden kılo vermem lazım cocum olması ıcın :KK8::KK8::KK8::KK8:

1 aylık naçizane tecrübemle söylemek isterim ki atakta hızlı veriyorsunuz ama sonrasında normal hızla veriliyor.ona göre başlayın dukana bence.

uğraşınca oluyor.mekik çekmeye borçluyum.bunun yanında ozamanın gazetelerinden biri kemer vermişti basit birşeydi elektirik veriyor vücuda.sporla beraber onuda düzenli kulandım.zaten 2 ayda bozuldu .uyduruk muyduruk ama oda yardımcı oldu.şimdide kilom olmasına rağmen kaslarım var.oldukça iyiyim.yani öyle sarkmadım.senelerdir kaç kilo olursam olayım 12 ayın enaz 4 ayını yoğun spor yaparım.airobik, plates ,yürüyüş, sporaletleri. callenede başlamıştım ama onun zayıflamadan yapılmasının sakıncalı olduğunu duydum.üsteki yağları kasların altına atıyormuş dediler.o yüzden 60 ları görmeden yapmamaya karar verdim.

mekik ..haklısın her gün 50 tane çeksek ne kadar işe yarar.callanetics i çok yaptım ben.her defasında da çok işe yaradı.ama hiç öyle bir sakıncası olduğunu duymamıştım.

afiyet olsun,ben de ne pişirsem diye düşünüyorum... hergün aynı şeyleri yemekten gına geldi.lahana varda çorba yapmaya elim gitmiyor:KK37:

maydonozlu acılı ve limonlu yapın bence harika oluyor..

lahanayı yemeyi çok istiyorum ama benim mide nazlanıyor.lahana iyi bence güzel bir çorbasını yap iç.hem antitoksidan kanını temizler yağları çözdürür.

o zman gün lahana yeme günüdür :))

Neden iptal edilmiş ilaç ismi verdiği için mi?çok iyi niyetli söylemişti herkes çok memnun kalmıştı ilacı bende almıştım.çok üzüldüm yaaa bizde ona sorarak gitmesine sebep olduk tühh

ne yazsam bilemedim üzmeyin kendinizi..

Selam Kızlar :KK3:

Umarım çook güzel bir gün geçirirsinizzz...

Bugün İzmir çok güneşli ve ben bunu fırsat bilip kordonda yaklaşık 1 saat yürüyüş yaptımm.. :21:

Hadi kızlar size ev ödevi :KK9: Tamam spor yapamıyoruz belki ama biraz yürüyüş yapabilirsiniz sizde öyle değil mi?

Hem dukan amca ne diyor günde en az 20 dk tempolu yürüyüş.. :KK15:

ben de regl le ara verdim koşu bantıma çıkayım bari yarından itibaren.çünkü yürüyüşü dışarda yapamam.

merhaba arkadaşlar ben üç gündür yoktum giremedim yazdıklarınızın tamamınıda daha okuyamadım küçük oglum çocuk arabasından düştü yüzü mahvoldu çocuk doktoruna git dişi sallanıyordu dudagı çok kötü olmuştu diş doktoruna git çok moralim bozuktu .Ama çok şükür şimdi iyi Allah kimseyi düşmanımı bile evladıyla sınamasın... Neyse dün kilo bildirimi yapamamıştım benim başlangıç tarihim :21.02.2013 başlangıç kilom : 79.500 . geçen haftaki kilom : 67.700 .bu haftaki kilom 65.500 2.200 vermişim bu hafta daha kim ne kilo verdi bakmadım daha dogrusu grafik açıklamadı umarım herkes için bol- li bir hafta olmuştur.

sagol canım çarşamba sabahı çocuk doktoruna randevumuz vardı büyük oglumu kreşe bırakıp gittim aşısı yapıldı çocuk doktorundan çıktım bir magazanın önünde durdum dışardaki ürünlere bakıyordum oglumun arabasını yukarı magazanın önüne bıraktım bende bir merdivenaşagısı düşün birşeylere bakıyordum daha ilk kazagı elime almamla oglumun aglama sesi geldi döndügümde araba ters çevrili merdivenden aşagıda arabayı kaldırmaya çalıştım o panikle gücüm yetmedi sadece yerde kan gördüm oglumun yüzünüde göremedim ben almanyada yaşıyorum o panikle yardım istedim kimse gelmedi sonra anladımki türkçe bagırıyorum neyse gören bir bayan geldi hemen çocuk doktoru vesaire buda benim gibi herkese ders olsun çocuk arabasını her zaman kilitlesinler böyle işte canım ( bu arada çocuk doktoruda şok oldu ne oldu daha 5dakika önce çıktınız diye söyledi )

ay çok üzüldüm çok.Allah esirgemiş valla.tez zamanda iyileşir inşallah.resmen görünmez kaza.

sagol canım çarşamba sabahı çocuk doktoruna randevumuz vardı büyük oglumu kreşe bırakıp gittim aşısı yapıldı çocuk doktorundan çıktım bir magazanın önünde durdum dışardaki ürünlere bakıyordum oglumun arabasını yukarı magazanın önüne bıraktım bende bir merdivenaşagısı düşün birşeylere bakıyordum daha ilk kazagı elime almamla oglumun aglama sesi geldi döndügümde araba ters çevrili merdivenden aşagıda arabayı kaldırmaya çalıştım o panikle gücüm yetmedi sadece yerde kan gördüm oglumun yüzünüde göremedim ben almanyada yaşıyorum o panikle yardım istedim kimse gelmedi sonra anladımki türkçe bagırıyorum neyse gören bir bayan geldi hemen çocuk doktoru vesaire buda benim gibi herkese ders olsun çocuk arabasını her zaman kilitlesinler böyle işte canım ( bu arada çocuk doktoruda şok oldu ne oldu daha 5dakika önce çıktınız diye söyledi )
Canım yavrum...gördüğü göreceği bu olsun sana daha zor offf annelik ne güzel ne zor:):)arkadaşlar gitmiş üyeliklerini iptal ettirmişler keşke böyle olmasaydı yolları açık olsun inş istedikleri kiloya ulaşırlar:):26:bugün et kavurması yaptım,ayran ,dukan ekmeği. eşliğinde bunları yiyerek zayıflamak resmen eğlence kızlar son 5 kilo 5 hafta sonra istediğim kiloda olmayı hayal ediyorum...

mahir çok geçmiş olsun canım Allah korumuş valla...

arkadaşlar kramplara magnezyum eksikliği sebepoluyor diyebiliyorum. suda eriyen tek içimlik kağıt mendil gibi kutuları var hamileykenbaşıma gelmişti..

mahir çok geçmiş olsun canım Allah korumuş valla...

arkadaşlar kramplara magnezyum eksikliği sebepoluyor diyebiliyorum. suda eriyen tek içimlik kağıt mendil gibi kutuları var hamileykenbaşıma gelmişti..

çok teşekkür ederim öneri için, hem size, hem diğer arkadaşlara.

yalnız ben hashimoto hastası olduğum için değerlerim sürekli kontrol ediliyor, magnezyum eksikliğim de yok, kalsiyum eksikliğim de. bu olayı hayatımda 3 gece yaşadım. 2si spora başlayıp yüklendiğimde oldu, 1er yıl arayla. 3.sü de atağın 2. gününde. bakalım 2 şişe maden suyu içtim. dün gece olmadı, umarım o sondur :)

Hepinize selam,

hayatim cigdem cok guzel aciklamis zaten ama bu gibi durumlarda hedef kiloya inmek icin bekle bencede.Cunku seyirde biz hedef kiloya gelip guclendirmeye geciyoruz yani sonrasinda artik kilo veremiyoruz bu nedenle verecegin kilo seyirde olacak.diyetini bozan sureleri gozununde bulundurarak artik ne kadar surede gelirsen gel ama hedefine seyir ile ulas cunku sonra kilo veremeyeceksin:KK34:

merhaba arkadaşlar ben üç gündür yoktum giremedim yazdıklarınızın tamamınıda daha okuyamadım küçük oglum çocuk arabasından düştü yüzü mahvoldu çocuk doktoruna git dişi sallanıyordu dudagı çok kötü olmuştu diş doktoruna git çok moralim bozuktu .Ama çok şükür şimdi iyi Allah kimseyi düşmanımı bile evladıyla sınamasın... Neyse dün kilo bildirimi yapamamıştım benim başlangıç tarihim :21.02.2013 başlangıç kilom : 79.500 . geçen haftaki kilom : 67.700 .bu haftaki kilom 65.500 2.200 vermişim bu hafta daha kim ne kilo verdi bakmadım daha dogrusu grafik açıklamadı umarım herkes için bol- li bir hafta olmuştur.

Canim,cok ama cok gecmis olsun...yavrum yaa yazik inan uzuldum ama cok sukur bu kadariyla atlatmissiniz.Allah beterinden korusun canim.bildirimini yine bir sonraki persembe yaparsin boylece iki haftalik fark seklinde bildirirsin...

Canim,cok ama cok gecmis olsun...yavrum yaa yazik inan uzuldum ama cok sukur bu kadariyla atlatmissiniz.Allah beterinden korusun canim.bildirimini yine bir sonraki persembe yaparsin boylece iki haftalik fark seklinde bildirirsin...

sagol canım bildirime gelince perşembe günü tartılmıştım ama yazamamıştım dün yaxdım ama okumadın belki geçen hafta : 67.700 bu hafta : 65.500 yani 2.200 vermişim

Slm kizlar.dun -100 gr ile kirdigim duraklamama bugun -300 ile devam ediuorum .en son beni duraklatan koyun yogurdu macerasi haricinde 13 marttan beri hic kacamagim olmadi.ve gecen hafta haric (regl ve yogut yuzunden )hep eksi gordum.bunu aksam 7 den sonra birsey yememeye ve ogunlerimde asiriya kacmamaya borcluyum.71 kg ile basladim.bugun 67.9 yuuuupppppiiiiiii

X