Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Sevgili naz212,ben henuz gecmedim guclendirmeye lakin yakin oldugu icin okuyor ve arastiriyorum.Birde guclendirmede bildigimiz arkadaslar var.Guclendirme donemi cok tehlikleli bir donem aslinda.Cunku hedefe ulasmis olmanin verdigi rehavete kapilmamak gerekiyor.Sordugun soruyu ise soyle aciklayayim ;guclendirmeye gecmek demek hedef kilona ulasmissin demek.Ve cok zorlu bir donemden gecen, kilo kaybeden vucut yeniden o kilolari almak icin ugrasacaktir.Ve bu donemde yediklerimizin gerekeni kullandiktan sonra kalanini yine yasayacagi olasi bir tehlikeye karsi saklayacaktir.Yani bu donemde yediklerimizin buyuk kismini yag olarak depolamaya calisacaktir,kalorilerinden en yuksek olcude faydalanacaktir.Kisi istedigi kiloya inip silahlarini indirdiginde butun kilolarin gelmesi kacinilmazdir.O yuzdendirki guclendirme doneminde kilo vermek cok ama cok zordur cunku guclendirmeye gecmissen verecek kilon kalmamis demektir.....Artik vucutta kendini korumaya alacaktir.Hicmi verilmez tabiki 1-2 kilo verilebilinir yine ama sanirim bu donemde almamayi basarmak cok daha onemli olacaktir...

selamlar :) bende güçlendirmeye geçemiyorum seyir dönemim çok uzun sürdü mayıs 16 da 1 yıl olacak , kendimi kaçamak kraliçesi gibi hissetsem de yılmadan devam ediyorum 64 görmeden bitirmem seyri isterse 2 yıl sürsün , güçlendire güçlendire gittiğimi varsayıyorum :)
güçlendirme korkutucu ama güçlendirmede verilen kilolar güçlendirmenin sonuna doğru tekrar geri alınıyor ve korumaya hedef kilonuz yani güçlendirmeye geçtiğiniz kilonuzda giriyorsunuz
bu dukan yapan arkadaşlarımdan edindiğim tecrübe bu yönde
dukana sadık kalalım gerisi kolay :)

aaa çocuklarda aynı kaderde aynı bende türkiyede degilim almanyadayım ama benim burda hiç ailem yok bir görümcem oda bana 8 saat uzak başka şehirde umarım senin akraban vardır

ah canim senin bir gorumcen varmis benim o da yok. :KK19:almanyaya yakin sayiliriz alisverise falan gidiyoruz bazen. bak bu iyi oldu sana sorayim o zaman galeta karisimli yulaf kepegi varmi almanyada?

vallaha harikasın sabah sabah spor bitmiş üstüne türk kahvesi ...
normalde annem ve ben sabah kalkma alışkanlığımız hiç yok hastaneye bile öğleden sonra giden tipleriz ama. 1-2 defa sabah spora gidince insan daha mutlu huzurlu oluyor. öğlen ve akşam saatlerinde çok kalabalık oluyor fitness. daha sen yapman gerekenleri bitirmeden seans bitiyor. birazda mecburi :)
Benide soyle arkadan bir ittiren olsada bende sporumu yapsam. ay bir rehavet coktu ustume en iyisi cocuklar biraksada yatsam uyusam:KK37:
tek başına olunca insan kaytarmaya meyilli olsada. arkadaş bulup gitmek daha iyi olur bence :) fitness ta ki hatunlar bugün spor yaparken kahvaltıda 2 dilim kek ve 1 poğaça yiyeceklerini söylediler. kalorilerine ahh bi bilseler :)

Selam Kızlar
Herkese Mutlu,hareketli hafta sonları diliyorum.
Ben henüz kitabı edinmedim en kısa zamanda alıcam inşallah ama bişey aklıma takılıyor.
Dukan amca diyor ya "kaçamak şişirilmiş balona iğne batırmak gibidir"
burdaki mantık nedir sizce.
benim anladığım şu.biz diyet boyunca vucuda şeker,karbonhidrat falan fazla göndermiyoruz.
protein +sebze ile metabolizma işleyişi değişiyor.
gönderince de vucut farkı bi tepki mi gösteriyor ,direniyor mu?
yoksa bi kaçamak yaparsak devamı gelir diye mi öyle demiş...

ben mesela evdekilere meyva dilimlerken dayanamayıp 1 dilim elma yiyorum....
yaptığım küçük küçük çok kaçamak varda bu en masumu...:KK43:(

sınırlı izinlileri biraz kaçırdığımızda küçük kaçamak oluyor ki benim en çok yaptığım şey :) sınırlı izinli listede olmayan (evrelere göre değişiyor) tüketilen meyve,abur cubur büyük kaçamak yani dukan amcanın bahsettiği balonu patlatmak anlamına geliyor.

Selam kızlar herkesin hafta sonu güzel geçer umarım...:KK24:

dün ki -300 ve gün içinde -100 den sonra bugünde - 200 :KK52: 62 lerde uzun süre kaldıgım ıcın takılacagımı tahmın edıyodum ve kırdım o noktayı cok mutluyum:KK62: bundan sonraki de 59 larda olucak tahminimce bakalım bi ellileri görelimde hayırlısıyla:KK12:

Lisabella, cevap için çok mersi. bende dün gece güçlendirmeyi okuyordum..uyuyup kalmisim..

uzun sure yapanlar ve tecrubeliler sana en guzel cevabi vereceklerdir emin ol. Ben guclendirmeyle basladim cunku bebegimi emziriyordum. mecburen meyvemi cerezimi yiyordum sutumun kalitesi acisindan, yinede kilo veriyordum ama ben bunu emzirdigim icin veriyorum diye yorumluyorum. bence kacamak yapma dukan diyorsa bir bildigi vardir.

evet zaten emzirme döneminde dukan diyeti uygun değil.ama ne güzel daha emziriyorken burdayı takip ediyorsun..
ben o kadar geç farkına vardım ki buranın, geçen aylarıma hatta yıllarıma yanıyorum.
dukan ı duydum ama etraflıca araştırıpta başlamadım maalesef.
keşke diyorum hep keşke bu kadar geç kalmasaydım.doğum kiloları+doğum sonrası kiloları ile olduk duba.
bakalım hayırlsı inşallah bundan sonrası güzel olur.

dün ki -300 ve gün içinde -100 den sonra bugünde - 200 :KK52: 62 lerde uzun süre kaldıgım ıcın takılacagımı tahmın edıyodum ve kırdım o noktayı cok mutluyum:KK62: bundan sonraki de 59 larda olucak tahminimce bakalım bi ellileri görelimde hayırlısıyla:KK12:

inşallahh çok güzel bir gn olur bizim için. dışarısı günlük güneşlik olsada:KK16: çalışacağım malesef:KK31:
yalnız güzel bi haber aldım bugün full kasada oturacakmışım. üzülmüş gibi yapsamda çooooooooooooooooooooooookk sevindim:KK52::KK52::KK52::KK52:

59 dukan amcanın bana layık gördüğü kilo. 64 te tökezleyeceğim kilo eminim :KK23: umarım fazla duraksama olmaz. şuan gram gram gidiyor tabi dukan kaçamaklarım yüzünden olsa gerek

Son düzenleyen: Moderatör:
bian önce 64 olmak istiyorum doğum günüme azıcık kaldı:KK5: ay sonuna kadar 5 kilo gider mi?

evet zaten emzirme döneminde dukan diyeti uygun değil.ama ne güzel daha emziriyorken burdayı takip ediyorsun..
ben o kadar geç farkına vardım ki buranın, geçen aylarıma hatta yıllarıma yanıyorum.
keşke diyorum hep keşke bu kadar geç kalmasaydım.doğum kiloları+doğum sonrası kiloları ile olduk duba.

iki hamileligimdede o kadar cok yemememe ragmen 25 kilo ve ustu kilo aldim hep diyorlarya ikinci cocuktan sonra kilo vermezsin diye sanirim bu laf sadece bizim turk milleti icin gecerli yabancilar dogumu yapiyor hoop 3 hafta sonra eski formundalar. vallahi ne yer ne icer bunlar anlamadim, yada hicmi yemez bunlar. giciklar yaa. benim alt katimda oturan danimarkali kadin 3. cocugunu dogurdu 2 hafta sonra kosudan geliyor ve hic hamile kalmamis gibi fit bende dogum yapali 5 ay olmustu nefes nefese sanki dogurmamis gibiydim:KK53: gelde kahrolma.

iki hamileligimdede o kadar cok yemememe ragmen 25 kilo ve ustu kilo aldim hep diyorlarya ikinci cocuktan sonra kilo vermezsin diye sanirim bu laf sadece bizim turk milleti icin gecerli yabancilar dogumu yapiyor hoop 3 hafta sonra eski formundalar. vallahi ne yer ne icer bunlar anlamadim, yada hicmi yemez bunlar. giciklar yaa. benim alt katimda oturan danimarkali kadin 3. cocugunu dogurdu 2 hafta sonra kosudan geliyor ve hic hamile kalmamis gibi fit bende dogum yapali 5 ay olmustu nefes nefese sanki dogurmamis gibiydim:KK53: gelde kahrolma.

annemden duyduğum fitness dedikodusunu anlatayım hemen :KK53:
bi kadın var fit vücudu var. konuşkan değil. hep imrenerek bakıyorum ona çok güzel spor yapıyor. spor salonunda herkesin bilgilerinin olduğu kartlar var girişte alıyoruz çıkışta bırakıyoruz. bizim meraklı melahatlerden biri,kadın kartını bi köşeye bıraktığında git bak doğum tarhine. kadın 68 yaşındaymış:KK53: görsen 45 sanırsın. ve 20 yaşından itibaren sürekli spor yapmış. çok belli maşallahhhh dedim:nazar::nazar::nazar::nazar:

annemden duyduğum fitness dedikodusunu anlatayım hemen :KK53:
bi kadın var fit vücudu var. konuşkan değil. hep imrenerek bakıyorum ona çok güzel spor yapıyor. spor salonunda herkesin bilgilerinin olduğu kartlar var girişte alıyoruz çıkışta bırakıyoruz. bizim meraklı melahatlerden biri,kadın kartını bi köşeye bıraktığında git bak doğum tarhine. kadın 68 yaşındaymış:KK53: görsen 45 sanırsın. ve 20 yaşından itibaren sürekli spor yapmış. çok belli maşallahhhh dedim:nazar::nazar::nazar::nazar:

dun kizimi kresten almaya gidiyorum, biraz yolu uzatayimda yuruyuse sayayim dedim, onumden biri kosarak gecti super vucutlu bir hatun. cok imrendim. ben baya bir gittim baktim onumden kosup giden hatun geri donuyor vallahi abartmiyorum 70 yasinda garani vardir tabi benim o anki halimi dusunun, coktum resmen. ben onun yasina gelene kadar ne hale gelirim kimbilir. heveslendim azicikta ben kosayim kimse gormeden dedim, anaaam heryerim zingir zingir oynuyor vallahi o an ciglik atasim geldi:KK14:

canım ya ben 100 mesaj yazmadıgım için özel mesaj yazamıyorum sana face adresimi verecektim belki eklersin diye olmadı
tamam canim ben sana gonderirim adresimi...:KK34:
Selam Kızlar
Herkese Mutlu,hareketli hafta sonları diliyorum.
Ben henüz kitabı edinmedim en kısa zamanda alıcam inşallah ama bişey aklıma takılıyor.
Dukan amca diyor ya "kaçamak şişirilmiş balona iğne batırmak gibidir"
burdaki mantık nedir sizce.
benim anladığım şu.biz diyet boyunca vucuda şeker,karbonhidrat falan fazla göndermiyoruz.
protein +sebze ile metabolizma işleyişi değişiyor.
gönderince de vucut farkı bi tepki mi gösteriyor ,direniyor mu?
yoksa bi kaçamak yaparsak devamı gelir diye mi öyle demiş...

ben mesela evdekilere meyva dilimlerken dayanamayıp 1 dilim elma yiyorum....
yaptığım küçük küçük çok kaçamak varda bu en masumu...:KK43:(
Merhaba canim,sanada guzel gunler olsun:KK16:Kesinlikle kitabi biran once edin ve okumaya basla tamam bircok site var vede bizde burda elimizden geleni yapiyoruz ama bak kitap ile insan kendini guvende hissediyor.Benim hala basucu kitabim emin ol ve suan yanimda duruyor:KK34:orda bahsedilen balaona igne batirma olayi kacamak yapmanin ciddiyetini,onemini belirtmek icin kullanilmis bir ifade.yani yaptiginiz sey cok basit,onemsiz bir tadimlik gibi gorunsede herseyi bir anda mahvedebilirsiniz seklinde.Icerikten azicikta olsa sapmak ,size miktar bakimindan sahip oldugunuz ozgurlugu kaybettirir.Bir yolda giderken elinde sana yol gosteren bir harita var ama sen o yoldan saparsan kucuk bir yola saparsan ya yolunu kaybedeceksin yada basa donup yola yeniden koyulacaksin yada hedefine ulasmak icin yolunu uzatacaksin olaya bu sekilde bak.balon cok hassas kucucuk bir igne ile ona dokundugunda tum herseyi kaybedebilirsin.birde kacamak yapmak kacamak yapmayi ceker baslayinca onunu alamazsin..
selamlar :) bende güçlendirmeye geçemiyorum seyir dönemim çok uzun sürdü mayıs 16 da 1 yıl olacak , kendimi kaçamak kraliçesi gibi hissetsem de yılmadan devam ediyorum 64 görmeden bitirmem seyri isterse 2 yıl sürsün , güçlendire güçlendire gittiğimi varsayıyorum :)
güçlendirme korkutucu ama güçlendirmede verilen kilolar güçlendirmenin sonuna doğru tekrar geri alınıyor ve korumaya hedef kilonuz yani güçlendirmeye geçtiğiniz kilonuzda giriyorsunuz
bu dukan yapan arkadaşlarımdan edindiğim tecrübe bu yönde
dukana sadık kalalım gerisi kolay :)
merhaba canim,kesinlikle istedigin kilona gelmeden guclendirmeye gecmemek en mantiklisi.vede guclendiremede cok ama cok dikkatli olmak :18::18:

Harikasin canim:nazar::nazar:masallah hep az azda olsa istikrarli sekilde - lerle gidiyorsun :KK9::KK9:
Lisabella, cevap için çok mersi. bende dün gece güçlendirmeyi okuyordum..uyuyup kalmisim..
Rica ederim arkadasim...
ama bak ne guzelki bizim icin uygun olan,zahmetsizce kilo verecegimiz,verdigimiz diyetimizi bulduk ..gec olsun ama guc olmasin.inan ben artik evet kilo almamak icin dikkatli olacagim ama alsamda korkmuyorum:KK34:

evet öyle bişey der dururuz ama gerçekten 2,3,4 doğum yapan hatunlar var maşallah fıstık gibiler.
sadece yabancılar değil bizde de var güzel örnekler.bende 2.doğumda daha dikkatli olucam inşallah.
hele bi zayıflayayım da belki 2.den vazgeçerim:))
zaten ilk çocuğum olmadan olabildiğim en az kiloya gelmiştimki hooop geri geldi.
ama lisebellanın dediği gibi şimdi kilo alsamda korkmuyorum çünkü yöntem elimde:))

çok teşekkür ederim lisebella..
haklısın kaçamak kaçamağı getiriyor.
birde şöyle bişey okumuştum ilk aylarda daha çok kaçamağa meylediliyormuş.daha sonra daha iyi nefsine hakim olup iradeli olabiliyormuşsun.sende nasıl oldu böylemi oluyo gerçekten.ben diyete başlayalı 22 gün oldu ama 1lokma,1 çatal derken kaçamak yapmadan kendimi alamıyorum...

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim lisebella..
haklısın kaçamak kaçamağı getiriyor.
birde şöyle bişey okumuştum ilk aylarda daha çok kaçamağa meylediliyormuş.daha sonra daha iyi nefsine hakim olup iradeli olabiliyormuşsun.sende nasıl oldu böylemi oluyo gerçekten.ben diyete başlayalı 22 gün oldu ama 1lokma,1 çatal derken kaçamak yapmadan kendimi alamıyorum...
Rica ederim arkadasim,Ben aksini dusunuyorum canim yani en azindan bende boyle oldu ilk zamanlar gayet iradeli bir sekilde ilerleyebiliyorsun ama zaman gecip SIKILMAYA basladiginda yada hedefine ulastiginda rahatlama ile kacamaga daha meyilli hale geliyosun.Ilk zamanlar inanilmaz tatli krizleri yasadim ben ozellikle seyirin baslarinda uygun tatlilar yapip yedimde ama duraklatti beni:KK14:sonra biraktim bende..simdi dusunuyorumda keske dukan gunlugu yapsaydim kendime.verilecek kilosu cok olan arkadaslar yapsin mutlaka

Son düzenleme:
bunca yildir hayatimda bir bilemediniz iki kez tiramisu yemisimdir.gercek tiramisunun tadi nasildir unutali yillar oldu.bugun yaptigim bu tiramisu gercegine ne kadar benziyor o yuzden ben bilemedim .gercek tiramisu yiyenler yapanlar daha iyi karsilastirabilir.:)))))aslinda bir fransiz dukan blogunda gordum bu tarifi onu oldugu gibi uygulayacaktim biskuvi kismini aynen uyguladim ama is kremasi kismina gelince tarifteki krema yumurtanin sarisi ve beyazi pisirilmeden yapilan bir kremaydi acikcasi ogle cig sekilde yemek icime sinmeyecegi icin ve damak tadimiza uymayacagi icin ben pisirilerek hazirlanan bir krema yaptim.tadini soracak olursaniz valla ben begendim.diyette tiramisu yemisiz bundan daha buyuk keyif olabilirmi.tek bir sorunu vardi yedigimde biraz sekersiz geldi bana.ben tatlandirici olarak stevia kullaniyorum ve kullananlarda bilirki stevia cok tatli degil hatta tadi hissedilmiyor bile.o yuzden ben olculeri normal yazayim siz elinizdeki daha tatli bir tatlandiriciyla yada stevia ise oranini biraz daha arttirarak kullanin.iste tarif:

malzemeler(biskuvi icin)

-3 yumurta

-2 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (dedigim gibi siz orani arttirabilirsiniz benimki cok sekersiz oldu stevia dan dolayi)

-1/2 paket kabartma tozu

yumurtalarin sarisini ve beyazini birbirinden ayiriyoruz.bir kasede beyazlari mikser ile kar gibi kopurtuyoruz.ayri bir kasede yumurtalarin sarisini ,sekeri,nisastayi ve karbonati iyice karistiriyoruz.sonra kopurttugumuz yumurta beyazlarini da katip iyice birbirine karismasini sagliyoruz.bu arada firinimizi 180 dereceye isitiyoruz.bir firin tepsisine yagli kagit serip hazirlanan karisimi ustune dokup 20 ye 25 gibi bir dikdortgen sekilde yada isterseniz yuvarlak sekilde yayiyoruz.(1 cm kalinliginda bir hamur olacak)isitilmis firinda 10-15 dakika pisiriyoruz.o piserken bizde kremasini hazirliyoruz.

malzemeler(krema icin)

-2 yumurta sarisi (bence 1 tanede olabilir)

-2 cay bardagi yagsiz sut

-1 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (daha fazlada koyabilirsiniz damak zevkinize gore)

-sivi vanilya araomasi 1-2 damla (sart degil)

-3/4 paket yagsiz light labne

labne haric butun malzemeler bir tencereye konulur iyice karistirilir.sonra yarim ateste karistirarak pisirilir.kaynayip bir iki pistikten sonra ocaktan alinir labne eklenir ve iyice labneyle karismasi saglanir.

****birkac tatli kasigi nescafe yada baska bir kahveyi kaynamis bir bardak sicak su ile sulandiriyoruz.

firindan cikan biskuviyi bir iki dakika soguttuktan sonra icine hazirlayacaginiz bardaktan daha kucuk bir bardagin agzi ile daireler kesiyoruz(bardagi ters cevirip agiz kismiyla hamurdan daireler kesiyoruz)
kestigimiz daire biskuviyi kahveye batiriyoruz hizlica cikarip servis yapacagimiz bardagin altina koyuyoruz.(kahveye batirinca elimizde dagilacak gibi oluyor ama korkmayin dagilmiyor)ustune bir kasik krema sonra yine biskuvi sonra yine krema bu sekilde diziyoruz.isterseniz biskuviyi 4 kat isterseniz 3 kat yapin size kalmis.en ustte krema olacak sekilde hazirliyoruz.bu olculerle 3 tiramisu cikiyor.biraz soguduktan sonra ustune sekersiz,yagsiz kakaodan dokup buzdolabinda bir kac saat bekletiyoruz.afiyet olsun...

anlatmaya calistim umarim basarili olmustur.takildiginiz bir yer olursa cevaplarim zevkle..

Not:Bu tarif dukana ilk basladigimda seyirin baslarindaki tatli krizlerinde yapip yedigim bir tarifti .yen arkadaslar icin paylasmak istedim..birde cheescake var onuda eklerim...

$photo (6).jpg $photo (5).jpg $photo (2).jpg

Son düzenleme:
Rica ederim arkadasim,Ben aksini dusunuyorum canim yani en azindan bende boyle oldu ilk zamanlar gayet iradeli bir sekilde ilerleyebiliyorsun ama zaman gecip SIKILMAYA basladiginda yada hedefine ulastiginda rahatlama ile kacamaga daha meyilli hale geliyosun.Ilk zamanlar inanilmaz tatli krizleri yasadim ben ozellikle seyirin baslarinda uygun tatlilar yapip yedimde ama duraklatti beni:KK14:sonra biraktim bende..simdi dusunuyorumda keske dukan gunlugu yapsaydim kendime.verilecek kilosu cok olan arkadaslar yapsin mutlaka

Benim bu sitede bir günlüyüm var orada ne yedigimi ve nerde nasıl yedigimi ve zayıflamak adına yaptıgım bütün aktiviteleri yazıyorum bu inanılmaz işe yarıyo herkeze tavsiye ediyorum uzmanlarda günlük tutmanın yararlarını anlatıyooo zaten =) ve yanlışlarını görüyosun en önemlisi

Lisabellaaaaa:KK52: diyete başladığımdan beri daha hiç sınırlı izinli falan kullanmadım ama bugün bunu yapıcam eline sağlık süper görünüyo.geçen gün toz splenda da bulmuştum,mısır nişastası yagı azaltılmıs kakao falanda almıştım ne yapsam diye düşünüp duruyodum ki buldum :KK56: ama sizlerden duydugum kadarıyla duraklamaya sebep olacagı ıcın en fazla hafta 1 kullanıcam sınırlı izinlileri

Akşama misafirim var onlara garnitürlü salata,lokumlu kurabiye,kaşarlı börek ve zeytinli börek yaptım eee millet yerken ben bakmayayım dedim dukan keki ve havuçlu toplar yaptım :) giyindim süslendim bekliyorum :KK70:

piknik çok güzeldi.piknik yapmaya çok insan gelmemeişti.çok sesiz bir ortamda kuş seslerinin arasında piknik yaptık biraz yürüdük.çayımızıda içtik.çok hoş oldu.yazın okadar kalabalık oluyorki pikniktemisin düğündemi beli deyil.şimdi harikaydı.sesiz,bağırtı yok çığlık ve müzik seslerinin olmadığı bir ortamda piknik yaptık.yalnızca tavuk kanadı yedimmmm.ne yapayım bende mangalda tavuk kanadını seviyorum.birde eşim pişirince nefis pişirir.herifim bu işin piri oldu.adam bir mangal yapar söylemesi ayıp ama parmaklarınızı yersiniz arkadaşlar.birde omangalı iştahla yer,tok insanın iştahı açılır.dukan yaparken engüzel şey eti rahat yemek.kanadın uç kısmından daha çok but gibi duran tarafını yedim.sebze günüm olmadığı için sebze tükketmedim.kendi ekmeğimi götürdüm.yanındada soda ve diyet kola içtim.yani diyetin dışına fazladan çıkmadım.erik agaçları çiçeklenmiş.gölde ördekler ve kazlar yüzüyordu.oğlum taş sektirme oynayıp topunu patlattı.asma köprüden geçip minik şelaleyi seyretik.herzamanki gibi eşim asma köprüyü salayıp ödümüzü patlattı.çocuklarım ağaca tırmandı ve arılardan korktular.tavşan ve horozlar koymuşlar onlara baktık.yani baharın ilk pikniği çok güzeldi.sizlerle paylaşmak istedim.oğlum tümgün yaratılıcığını kulanıp dallardan birşeyler yaparen kızım ergen gerisi tavırlarıyla kardeşine kızdı.eşim bulmacama sabotaj yaptı bozdu.silgi olmadığı için bulmacamı yarım bıraktım.işta piknik böyle geldi geçti.azıcık da olsa huzurumu ve güzel günümü sizlerle paylaşmak istedim:21::21::21:

Son düzenleme:
X