Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

İyi Pazarlar Kızlarrr.. :KK16:

Nasıl güzel, nasıl güneşli bir haftasonu.. :129: Bahar da çaktırmadan gelmiş:116:bileeeee..
Dukan amcanın da dediği gibi bol bol yürüyüş zamanııı ve elbet bu moral ile eksiler de katlanarak gelecektir.. :81:

Dukan kadar etkili ve hızlı kilo verdiren başka bir diyet bilmiyorum.. Tabi ki biraz katı kuralları da varrr.. Ama yine de devam devamm.. :KK8:

Aman dukan dışına çıkmayın, kaçamaklara yanlış yollara sapmayın.. :KK20:

Sevgiileeeeerr :KK54:

Son düzenleme:
herkese güzel bi hafta sonu diliyorum ben tabiki işteyim :KK53: neyse napalım alıştık artık insanların özel günlerinde bizim işlerimiz daha yoğun oluyo turizm in cilveleri:KK53: benim kilo 2 ileri 1 geriyi de aştı artık
28 mart=62.3
29 mart=62.8
30 mart=62.2
31mart=62.5 yarına Allah kerim bakalım :KK1:

Baharın gelmesi ile maalesef grip salgını da tekrar nüksetti.. :KK43:

Dukan dışına çıkmadan da bahar hastalıklarından halsizliklerinden korunmak tabi ki de mümkün..

Bu nedenle hemen bol baharatlı tavuk çorbası hazırladım.. Hastalanmadan hemen güç kazanmak için çorbalar birebir.. :KK15:

Tavuksuyu Çorba: :KK56:

200 gr kadar haşlanmış tiftilmiş tavuk eti (tercihen göğüs)
1 tatlı kaşığı z.yağı
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 lt kadar tavuksuyu
2 yumurta
1/2 limon suyu
Karabiber, Nane, Kırmızıbiber, Kayatuzu

Soğanımızı rendeleyip z.yağı ile kavurmaya başlıyoruz.. Daha sonra kepeğimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kepeğin ve soğanın kokusu çıkınca önce tavuk etlerini ekleyip karıştırıyor son olarak da azar azar suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra altınıp kısıp 10 dk kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra 2 yumurtayı(ben bütün olarak kullandım) Yarım limon suyu ile çırpıp baharatları da ekleyerek terbiyesini yapıyoruz.

Terbiyeyi tancereden aldığımız sıcak çorba ile ılıştırıp öyle tencereye eklerseniz yumurtanız kesilmez..

$DSC_0563.jpg

Tüm ailecek içilebilecek, bağışıklık sisteminizi de destekleyen, tamamen dukana uygun çorbanız hazırrr.. :KK16:

Afiyet Olsuunnnn :KK54:

Son düzenleme:
Baharın gelmesi ile maalesef grip salgını da tekrar nüksetti.. :KK43:

Dukan dışına çıkmadan da bahar hastalıklarından halsizliklerinden korunmak tabi ki de mümkün..

Bu nedenle hemen bol baharatlı tavuk çorbası hazırladım.. Hastalanmadan hemen güç kazanmak için çorbalar birebir.. :KK15:

Tavuksuyu Çorba: :KK56:

200 gr kadar haşlanmış tiftilmiş tavuk eti (tercihen göğüs)
1 tatlı kaşığı z.yağı
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 lt kadar tavuksuyu
2 yumurta
1/2 limon suyu
Karabiber, Nane, Kırmızıbiber, Kayatuzu

Soğanımızı rendeleyip z.yağı ile kavurmaya başlıyoruz.. Daha sonra kepeğimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kepeğin ve soğanın kokusu çıkınca önce tavuk etlerini ekleyip karıştırıyor son olarak da azar azar suyunu ekliyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra altınıp kısıp 10 dk kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra 2 yumurtayı(ben bütün olarak kullandım) Yarım limon suyu ile çırpıp baharatları da ekleyerek terbiyesini yapıyoruz.

Eki Görüntüle 673017

Tüm ailecek içilebilecek, bağışıklık sisteminizi de destekleyen, tamamen dukana uygun çorbanız hazırrr.. :KK16:

Afiyet Olsuunnnn :KK54:
Ellerine sağlık canım şuan için çok ihtiyacım olan birşeydi. Kalkacak hali buldum da hala yemek yapacak kuvveti bulamadım kendimde maalesef bu grip döktü bütün vücudumu eklem yerlerim kırılıyor resmen anneciğimin önüne yazdım tarifi şimdi yapıyor bana tarifini tek fazlası tavuk suyu kullanıyoruz yağını aldık nasıl yaptık? Dolabımda muhakkak et tavuk suyu bulunur kavanozlarda arkadaşlar buzdolabında olduğu için etin yağı üst tarafta donuyor kendime ayırdıklarımın yağlarını alıyorum üstünden çok basit bir yöntem muhtemelen tamamen light olmuyordur ama bana yetecek kadar oluyor ki henüz duraklatmadı içtiğim çorbalar.
Güzel arkadaşımın tarifi anneciğimin mübarek ellerinden çıkıcak ben içeceğim hem iyileşeceğim hem diyetime devam edeceğim. :KK14:

Bu arada dukan diyeti serüvenime bir grip molası ekledim haftasonu itibariyle oğluş mikrobu getirmiş eve önce onu ayaklandırdım çok şükür şimdi kendim yatıyorum ama durmak yok diyete devam ediyorum yalnız sistemimi biraz bozdum haftasonu bol vitamin alabilmek için hep sebze protein yaptım hafta içi normal düzene geçerim hayırlısıyla. Tartılmaya korktum o kadar çok yiyorum ki anlatamam umarım kilo almamışımdır ömrüm vefa ederse :) yarın tartılacağımm.
Haftasonu vitamin bombası gibiydim her öğünde muhakkak acı yeşil biber yemeye çalıştım.
Bol bol bitki çayı içtim
zencefil kattım çaylarımın içine birde toplamda yarım kaşık kadar keçiboynuzu tozu çaylarımın içine eklendi(öksürüğüm vardı bu kaçamak sayılır ama pekmezini tıkmaya kalktılar ağzıma en hafifi buydu nazarımda)
etler her ne olursa olsun bol karabiber ve pulbiberle yenildi
Salatalık çok çok yenildi :2:

Ya birde bişi soracağım ben felaket gazlandım acaba bu konuda kimyondan başka dukana uygun olarak önerebileceğiniz birşeyler varmı davul gibiyim ya:KK14:

selamlar,

umarim herkesin diyet iyi gidiyodur, ben bu aralar biraz sebze gunlerini cokca yapiyorum, pek yapilmaz ama, diyetin sonuna dogru diyetten iyice ciktim, arti yok ama tabi kilo da gitmiyor, bir an once ipleri yeniden ele almak lazim, guclendirmeye 25 nisana gecilecekse.

zemmuff, mesajini aldim, ama sana cevap yazamiyorum forum izin vermiyor, yazabildigim bi ara cevap atarim.

kızlar bugun eşimle balık restaurantına gittik fileto mezgit yedim 1.5 tane :KK43: moralim bozuldu pişman oldum ewe gelir gelmez size yazdım günah çıkartırcasına :KK70: sanki çok bişey değişcekte tutamadım boğazımı nasıl wercem kalan 19 kiloyu :KK43:

kızlar bugun eşimle balık restaurantına gittik fileto mezgit yedim 1.5 tane :KK43: moralim bozuldu pişman oldum ewe gelir gelmez size yazdım günah çıkartırcasına :KK70: sanki çok bişey değişcekte tutamadım boğazımı nasıl wercem kalan 19 kiloyu :KK43:

niye moralin bozuldu ki canım serbest nasıl olsa balık,çok yedim diye dertleniyosan onu hiç düşünme ben kocaman çipura ya da 2 alabalık yediğimi ve ertesi gün baya eksi cıktıgımı bılırım balık iyidir ya baya fark ettırıyo:KK52:

Bu arada dukan diyeti serüvenime bir grip molası ekledim haftasonu itibariyle oğluş mikrobu getirmiş eve önce onu ayaklandırdım çok şükür şimdi kendim yatıyorum ama durmak yok diyete devam ediyorum yalnız sistemimi biraz bozdum haftasonu bol vitamin alabilmek için hep sebze protein yaptım hafta içi normal düzene geçerim hayırlısıyla. Tartılmaya korktum o kadar çok yiyorum ki anlatamam umarım kilo almamışımdır ömrüm vefa ederse :) yarın tartılacağımm.
Haftasonu vitamin bombası gibiydim her öğünde muhakkak acı yeşil biber yemeye çalıştım.
Bol bol bitki çayı içtim
zencefil kattım çaylarımın içine birde toplamda yarım kaşık kadar keçiboynuzu tozu çaylarımın içine eklendi(öksürüğüm vardı bu kaçamak sayılır ama pekmezini tıkmaya kalktılar ağzıma en hafifi buydu nazarımda)
etler her ne olursa olsun bol karabiber ve pulbiberle yenildi
Salatalık çok çok yenildi :2:

Ya birde bişi soracağım ben felaket gazlandım acaba bu konuda kimyondan başka dukana uygun olarak önerebileceğiniz birşeyler varmı davul gibiyim ya:KK14:

ablacım çok geçmiş olsun tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah.gaz konusunda ben şişkinliğim olunca yatmadan 1 fincan rezene içiyorum ertesi güne baya rahatlatıyo beni

niye moralin bozuldu ki canım serbest nasıl olsa balık,çok yedim diye dertleniyosan onu hiç düşünme ben kocaman çipura ya da 2 alabalık yediğimi ve ertesi gün baya eksi cıktıgımı bılırım balık iyidir ya baya fark ettırıyo:KK52:[/

ama kızartmaydı sanırım ondan üzülüorum soramadımda utandım yarın sebze günüm saf promu yapsam :S bilemedim :KK43:

niye moralin bozuldu ki canım serbest nasıl olsa balık,çok yedim diye dertleniyosan onu hiç düşünme ben kocaman çipura ya da 2 alabalık yediğimi ve ertesi gün baya eksi cıktıgımı bılırım balık iyidir ya baya fark ettırıyo:KK52:[/

ama kızartmaydı sanırım ondan üzülüorum soramadımda utandım yarın sebze günüm saf promu yapsam :S bilemedim :KK43:
Fazla yağlı değildiyse pek bişi farketmez inşallah canım hele birde erken yemişsin zaten akşam bişi kaçırmamaya çalış bişi olmaz bence

Fazla yağlı değildiyse pek bişi farketmez inşallah canım hele birde erken yemişsin zaten akşam bişi kaçırmamaya çalış bişi olmaz bence

saat 3 gibi yedim yağlı görünmüyodu ama dışı cıtır içi yumuşaktı ondan tereddütte kaldm inş artı görmem :KK43:gerçi oğlumla harika bi gndü pişmanda olmam gibi gelio aylardan sonra dışarı çıktım :d

ablacım çok geçmiş olsun tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah.gaz konusunda ben şişkinliğim olunca yatmadan 1 fincan rezene içiyorum ertesi güne baya rahatlatıyo beni
oğlanın rezeneleri vardı yapayım akşam bende teşekkür ederim canım. Dukanı bozmadan sağlığa kavuşmak istiyorum çok şükür çok ağır atlattım ama kısa sürdü demekki vücut sağlam tam gaz devam (ayyy gaz dedim ya aklım midede gurul gurul ya)

Ellerine sağlık canım şuan için çok ihtiyacım olan birşeydi. Kalkacak hali buldum da hala yemek yapacak kuvveti bulamadım kendimde maalesef bu grip döktü bütün vücudumu eklem yerlerim kırılıyor resmen anneciğimin önüne yazdım tarifi şimdi yapıyor bana tarifini tek fazlası tavuk suyu kullanıyoruz yağını aldık nasıl yaptık? Dolabımda muhakkak et tavuk suyu bulunur kavanozlarda arkadaşlar buzdolabında olduğu için etin yağı üst tarafta donuyor kendime ayırdıklarımın yağlarını alıyorum üstünden çok basit bir yöntem muhtemelen tamamen light olmuyordur ama bana yetecek kadar oluyor ki henüz duraklatmadı içtiğim çorbalar.
Güzel arkadaşımın tarifi anneciğimin mübarek ellerinden çıkıcak ben içeceğim hem iyileşeceğim hem diyetime devam edeceğim. :KK14:

Afiyet olsun canım :KK48:Çook da geçmiş olsunnn.

Anneciğinin elinden de ne güzel olmuştur o çorba aman aman.. Şifa olsun güç olsun ama kilo olmasın:KK9:..
Dukan dışına çıkmadan da toparlarsın canım benim sen iradelisin hiç merak etme..

Yeni gelen arkadaşlara da örneksin zaten.. BKI Kırmızıdan Yeşile geçen kaç kişi var şu forumda?:KK9::KK9::KK9:

Afiyet olsun canım :KK48:Çook da geçmiş olsunnn.

Anneciğinin elinden de ne güzel olmuştur o çorba aman aman.. Şifa olsun güç olsun ama kilo olmasın:KK9:..
Dukan dışına çıkmadan da toparlarsın canım benim sen iradelisin hiç merak etme..

Yeni gelen arkadaşlara da örneksin zaten.. BKI Kırmızıdan Yeşile geçen kaç kişi var şu forumda?:KK9::KK9::KK9:

Çorba gerçekten iyi geldi canım ya teşekkür ederim iyi dileklerin için. Hep birlikte örnekte olalım destekte inşallah canım daha uzun süre buralardayız zaten.

Merhabalar,
Goji berries aldık,kabızlık için en etkili nasıl tüketmek gerekiyor?

gecen terzıme gıttım seda adam bı Cekete baktı bır bana baktı..dedı gerçekten bu bedeni mi gıyıyordun:KK52: dukan yapanlar bılır kı her zaman verdıgın kılodan daha fazlasını vermışsın gıbı gösterırsın birde bu artısı var dukanın..agustosa sende gıdeceksın terzıye atacaksın elbıselerı tezgaha daralt bunları 4 beden dıyeceksın İNŞALLAH:KK52:BENIM babam çok zengın alıcam fıstıgı vurucamm kırbacıı gıbı oldu ama neyse:KK52:sen benı anladın canım:KK16:..bende çok çok öpuyorum:KK54:

ne diyosun zemmuff ağzından bal damlıyor.:)gerçekten benzetmen çok hoş ama umarım öyle olacak..ve muhteşem olacak...
bu arada neden hesabın pasif.sen mi yaptın yoksa forumdan mı kaynaklanıyor..
engin bilgilerinden bizi mahrum bırakma...GERİ GEEELLL:))

Merhabalar,

dukandiyetitariflerim den alintidir:
DR.DUKAN'IN TAVSİYESİ:GOJI BERRY(kurt üzümü)

Dukan Diyeti'nde yenmesi tavsiye edilen ürünlerden biri de GOJI BERRY yani KURT ÜZÜMÜ.
Rejimin hangi evrelerinde ne kadar yemeliyiz peki?

ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığı
SEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık
GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz.

Kilo verme dışında da günde 30 adete kadar özellikle sabahları yenmesi tavsiye ediliyor.

Tadı yabanmersini ile kiraz arasında olan bu meyve sade olarak yenebileceği gibi,muffinlere,yoğurda veya müsli şeklinde süt içinde yulaf kepeğiyle beraber yenebilir.

olsun cnm balık sonuçta ve hem sen kaçamak yapmak niyetiyle yapmadın onu.eşinle cocugunla güzel bı gun gecırmıssın bozma moralını hem erken saattede yemıssın.bence aynen kaldığın yerden devam et derım

Merhabalar,

merhabalar,ben sabah kalktığımda 1 yemek kaçığı cıvarı gojı yı kuru olarak tuketıyorum yanında da ılık su içiyorum(oda sıcaklığından ziyade biraz sıcak suyla karıştırıp ılıklaştırırsan daha bile iyi olur) 20 dk-yarım saat sonrada kahvaltımı yapıyorum bende baya fayda edıyo.

X