Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

çiğdem abla hergün 1 yk tatlandırıcı kullanma hakkımız var değil mi?:26: nolur var deeeeee
Güzellik tatlandırıcı meselesi evet bildiğim kadarıyla bir yemek kaşığı serbest ama bunun içine çayına kahvene attığın tabletlerde giriyor diye biliyorum. Ama mesela 4 tatlandırıcı tablet acaba bir yemek kaşığı şekere tekabül ediyormu ben tam olarak bilmiyorum canım. Ben tatlı yaptığım günler çayımı kahvemi tatlandırıcısız alıyorum, çayımı kahvemi içtiğim günde tatlı yapmıyorum zaten öncelerden beridir tatlı hakkımı ne olursa olsun haftada birden fazla tutmamaya çalışıyorum. Yani bazı şeyler sınırlı izinli de olsa kullanmamaya özen gösteriyorum (tatlının içine koyduklarım özellikle)

canım öncelikle hem hoşgeldin hemde kara vermeden gelme derim :) neden dersen dukana başlamak demek ya sonuna kadar götürmek yada hiç başlamamak demek onun için ÖNCE kitabını al oku ardından kararını ver :) he karar verdim illa yapacağım diyorsan geceden yada boş bir gününde yanında götürebileceğin tost ekmeği yada poaçalar hazırla dukana uygun google da arama yaptığında bir çok tarif var atak evresine uygun yanında yoğurt götür o poaçalardan kreplerden tostlardan götür artık kepek hakkına göre ayarla işte yiyeceğin miktarı.. :) bu şekilde atağı atlatabilirsin :KK70::KK16:

öncelikle teşekkür ediyorum cevbın için. kitabı okumaya başladım. bitirir bitirmez kesin kararımı veririm. yemekler açısından gerçekten uğraş gerektiricek gibi gözüküyor :)

Kızlar günaydınnn

Bugün çok mutluyum, çünkü Mersin'e ailemi ziyarete gidiyorum. Bizimkilerin haberi yok, sürpriz olacak. Dün baton ekmek yapıp bavula attım. Bi de kuru karışım yapıp, poşete attım. İçine yoğurdu, yumurtayı ekleyip orda pişirecem. Gardımı aldım, gidiyorum anlayacağınız. Bi de eve gitmeden dörtlü meyveli yoğurt çakarsam ihanetsiz geri dönerim diye düşünüyorum. Orda da hergün mangal yaptıracammm babama, yada hergün Ciğerci Bahattin'de yemek ısmarlatcam:KK47::KK47: Aylardan sonra 63'ü görmüşüm, bırakmam artık peşini:KK76::KK76:

Salı günü görüşürüz arkadaşlar. Allah'a emanet olun, sevgiler :KK16::KK16:

Ben dıyete baslayalı bugun 3. gun ınanılır gıbı degıl ama 81.5 ıle baslamıştım bugun 79.5 im hıçbır sekılde dıyet dışına çıkmıyorum temmuzun 6sında dugunum var o zamana kadar en az 15 kılo vermem lazım bu sebepten cok azimliyim (maaşallah diyim önce sizlere sonra kendime )ama merak edıyorum (atak donemını 10 gun yapacagım)atak donemınde en fazla kac kılo veren var bu arada arkadaslık gonderecegım sızlere bır bırımıze destek oluruz kabul edersenız sevınırım şimdiden teşekkurler

Ben dıyete baslayalı bugun 3. gun ınanılır gıbı degıl ama 81.5 ıle baslamıştım bugun 79.5 im hıçbır sekılde dıyet dışına çıkmıyorum temmuzun 6sında dugunum var o zamana kadar en az 15 kılo vermem lazım bu sebepten cok azimliyim (maaşallah diyim önce sizlere sonra kendime )ama merak edıyorum (atak donemını 10 gun yapacagım)atak donemınde en fazla kac kılo veren var bu arada arkadaslık gonderecegım sızlere bır bırımıze destek oluruz kabul edersenız sevınırım şimdiden teşekkurler

Ben 4 günde 3 kg vermiş görünüyorum ancak Dukan amcanın tablosuna göre 1,5 kg yazıyor.
Ayrıca kitapta yazana göre atak evresinde verdiğinizi seyir evresinde geri alırsanız korkmayın.. Vücuttaki su atakta atılıyor seyirde sebzelerle geri geliyormuş. yani benim 3 kgmin 1,5 kgsi su, ödem vs..

hatunlar çok ciddi olarak dukan diyetini yaparken kangurubunuza uygun beslenerek yapın.bu yararlızararlı gıdaların testi çok pahalı kangurubu en azından genel olarak yardımcı olur.alacağın proteinin sana yarayıp yaramaması önemli.ben A gurubu olduğum için beyaz et yarıyor.balık ve kırmızı et yaramıyor.peynir yaramıyor.yani seçme şansın var.yani kangurubunun yiyebileceklerini listele yemen gerekeni ordan seçin.dünyada ilk kangurubu 0 gurubuymuş.insanlar yeryüzüne dağılıp farklı iklimlerde yaşamaya başlayınca yedikleri kangurublarının değişmesine neden olmuş.kimi kangurubu kırmızı et yararken kimine yaramıyor.aslında engüzeli kapsamlı bir test ama oda pahalı.yani yaptıramıyorsan başka çarelere bakacaksınız.dukan diyeti proteini bol ve sebzeyi çeşitli olarak tüketilmesi gereken bir diyet.aynı sebzeyi 2 öğün üsüste yemeyin diyor.2 diyeti birbirini destekliyerek kullanmakdan zarar gelmez.kan gurubuna göre beslenme bana önceleri saçma gelmişti.ancak yararlı zararlı ayrımına baınca şok geçirdim.zararlı olan gıdalar eşimin ve benim sevmediğimiz ve yerken rahatsız olduğumuz gıdalar.eşim dana etini sevmiyor.sadece yağlı olan biftek ve pirzola kısmını sever.ona dana eti yasak.bunungibi karşılaşınca bana makul geldi.demek vücut kendine zararlı olan gıdaları tüketmek istemiyor.ben kefiri çok sevdim eşim içemedi.kefir bana yarıyor ona yaramıyor.yani bukadarı tesadüf olamaz

selam kızlar:KK16::KK16::KK16::KK16:

Bende biraz araştırdım bu kan grubu işini. Benim kan grubum 0 kırmızı et beyaz et ve balık yemelisiniz diyor süt ve süt ürünlerini kesinlikle yememeli imişim:KK50:. yumurta yememeli imişim:KK50:. sebze ve meyve yemeliymişim. iyide ben şimdi ne yiyeceğim seyir dönemindeyim süt ve süt ürünleri yemezsem her ögünde et yiyememki zaten et tavuk ve balıktan nefret ederim. etçil değil sütçülüm. dukan zoru ile et ve tavugu dahil ettim hayatıma ama balık asla. Peki ne yiyeceğim ben:KK43::KK43::KK43::KK43:. Acil yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın sağlıklı eksilerle zayıflayalım inşallah.

Selam kizlar:KK52::KK52:

Bu sabah acaip enerjim vardi, cocuklari krese biraktiktan sonra bir güzel yürüyüs yaptim.. :KK51:
Ama hava öyle soguk ki, eve döndügümde yanaklarim buz kesilmisti :KK47: ve bu soguk hava uykumu getirdi.. Zzzzzz...

Bu arada bazilarinizda sac+cilt sorunlari yasadiginiza takildim, ve yumurtayi azalttim :KK53: hergün iki yumurtayla ne güzel omlet yapiyordum.. :KK53: herseyin fazlasi zarar, hergün farkli yemeye calisacagim..

Dün mayaladigim yogurta, acip bakasim geliyor :KK30: ama yarina kadar dolapta beklemesi en güzeli :KK62:

Ben 4 günde 3 kg vermiş görünüyorum ancak Dukan amcanın tablosuna göre 1,5 kg yazıyor.
Ayrıca kitapta yazana göre atak evresinde verdiğinizi seyir evresinde geri alırsanız korkmayın.. Vücuttaki su atakta atılıyor seyirde sebzelerle geri geliyormuş. yani benim 3 kgmin 1,5 kgsi su, ödem vs..

o zaman fazla kılo vermenın bır zararı yok gıbı gozukuyor gerı alışlarıda hesaplarsak :KK43: fazla kilo vermek ıstıyorum siz kaç kilo ile başladınız

merhaba. 15 kilo için 10 gün atak çok fazla. diyete başlamadan önde dukanın sitesinden testi yaptınız mı bilmiyorum ama yapmadıysanız diyete başladığınız kilonuzu baz alarak bi test yapın en acilinden. dukanın belirlediği gün kadar atak ve seyir yapın sonra da. 10 gün atak boşuna bünyenizi yıpratır. zaten 10 günde verdiğinizin 1-2 kilosunu seyir başlangıcında alacaksınız. seyir ataktan daha önemli asıl yağ yakılan evre olduğu için. testi yapıp ona göre devam ederseniz verirsiniz güzel güzel. başarılar :)

selam kızlar:KK16::KK16::KK16::KK16:

Bende biraz araştırdım bu kan grubu işini. Benim kan grubum 0 kırmızı et beyaz et ve balık yemelisiniz diyor süt ve süt ürünlerini kesinlikle yememeli imişim:KK50:. yumurta yememeli imişim:KK50:. sebze ve meyve yemeliymişim. iyide ben şimdi ne yiyeceğim seyir dönemindeyim süt ve süt ürünleri yemezsem her ögünde et yiyememki zaten et tavuk ve balıktan nefret ederim. etçil değil sütçülüm. dukan zoru ile et ve tavugu dahil ettim hayatıma ama balık asla. Peki ne yiyeceğim ben:KK43::KK43::KK43::KK43:. Acil yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın sağlıklı eksilerle zayıflayalım inşallah.

et tavuk ve balıktan nefret ederek dukan yapmak zor olmaz mı ama? başladınız mı kaçncı gündesiniz bilmiyorum ama kan grubu olayı bi tarafa eğer proteinlerden nefret ediyorsanız zaten dukana veda edin bence :KK50: ya da sevmeye çalışın yoksa sütle peynirle yoğurtla yürütülebilecek bi diyet değil malesef:KK31:

12. günüm dün çok kötü motivasyonumu kaybettim arkadaşlarr bir paket bisküvi yedim bugun ne yapmalıyım sizce baştanmı başlamalıyım:KK43:
birde bana motivasyon için neler yaptıgınızı söylermisiniz bilgisayarımın resmine bile zayıfkenki fotomu koydum nafile :KK50:

12. günüm dün çok kötü motivasyonumu kaybettim arkadaşlarr bir paket bisküvi yedim bugun ne yapmalıyım sizce baştanmı başlamalıyım:KK43:
birde bana motivasyon için neler yaptıgınızı söylermisiniz bilgisayarımın resmine bile zayıfkenki fotomu koydum nafile :KK50:

Evinde bisküvi veya herhangi bir "ivir zivir" bulundurmayacaksin ve dolabinda her an Dukana uygun yiyeceklerin olmali.. Disari ciktiginda veya gezmeye gittiginde ya tok olacaksin, yada yaninda Dukana uygun birseyler götüreceksin.. Miden degilde gözün ac ise, kahve veya siyah cay ic, Allahin izni ile bastiracaktir..

Motive eden seyler degil bunlar belki, ama bir nevi önlem almaktir..

Bu arada ben hemen hemen her aksam esimi tembihliyorum: "bak eve ivir zivir getirmek yok tamam miii" diye :KK1: :KK1:

merhaba. 15 kilo için 10 gün atak çok fazla. diyete başlamadan önde dukanın sitesinden testi yaptınız mı bilmiyorum ama yapmadıysanız diyete başladığınız kilonuzu baz alarak bi test yapın en acilinden. dukanın belirlediği gün kadar atak ve seyir yapın sonra da. 10 gün atak boşuna bünyenizi yıpratır. zaten 10 günde verdiğinizin 1-2 kilosunu seyir başlangıcında alacaksınız. seyir ataktan daha önemli asıl yağ yakılan evre olduğu için. testi yapıp ona göre devam ederseniz verirsiniz güzel güzel. başarılar :)

et tavuk ve balıktan nefret ederek dukan yapmak zor olmaz mı ama? başladınız mı kaçncı gündesiniz bilmiyorum ama kan grubu olayı bi tarafa eğer proteinlerden nefret ediyorsanız zaten dukana veda edin bence :KK50: ya da sevmeye çalışın yoksa sütle peynirle yoğurtla yürütülebilecek bi diyet değil malesef:KK31:

Ben o siteyi bulamadım eger varsa şu testin linkini atabılır mısınız bır yazıda 15 kilo kadar vermek ısteyenler atak donemını 7-10 gun yapsınlar yazıyordu ben o yuzden 10 gun yapmak istedım :KK43:

Akşamları ıvır zıvır yememek için eğer canın tatlı istiyorsa internetten dukana uygun tatlı tariflerinden birisni yapabilirsin.
ben mesela eşim istiyor diye dukan keki yaptım 2 kez.tatlandırıcı ve yulaf kepeği ile yapılıyor.Bayağı da güzel oldu.canın atıştırmak istediğinde de ondan yiyebilirsin.:KK1:

Merhabalar, benim de bugün 5. Günüm ataktayım son günüm inşallah ama sadece 1,5 kilo verebildim. Gerçi hepsi yağdan gitti kas ve su oranım değişmedi ama çok zor gidecekler gibi. Sabah neredeyse bozacaktım diyeti, çok halsizdim kahvaltıdan sonra düzelirim diye düşündüm ama nafile, şekerimi ölçmek geldi aklıma bi baktım tokluk 46 açken kaça düştü Allahbilir. Demekki karbonhidrat almamayı abartmışım, oysaki sütten yoğurttan aldığım yeter sanıyordum. Hemen az bi takviye kendime geldim diyete devam :) benim 12 kilo vermem lazım bi de kızım var 16 aylık hala emziriyorum Allah yardımcımız olsun salatasızlık çok zormuş :KK66:

herkese günaydın ve hayırlı cumalar dilerim.bir haftayı daha berabercene tüketik.umarım haftayada eksilerle gireriz.:nazar::nazar:

tatlım ben interneten indirdim.eşim büyük kızım B gurubu onlar için indirmiştim birkaçtanesini yazayım fikir ediniresin.

YARARLI OLAN BESİNLER
aynızamanda sana ilaç gibi gelecek yiyecekler,kuzu,keçi,koyun,hindi,tavşan,yaban eti,alabalık,sardalye,kırmızı levrek,mezgit,morina,havyar:KK53:,bey balığı,taze yumurta,yoğurt,doğal süt,beyaz peynir,kaşarpeyniri,mozarella,koyun ve keçi sütü ve peyniri,zeytinyağı ceviz,tereyağı,arasıra kaymak,barbunya,beyazfasulye,yeşilfasulye,mantar,kabak,kestane,ketentohumu,sinameki,kekik,kimyon,keçiboynuzu,nane,anason,çay,kahve,şeker,bal,sirke,yulaf ve çeşitleri,pirinç ve çeşitleri,doğal buğday,kırmızı pancar,havuç,her çeşit lahana,karnıbahar,patates,hertürlü biber,pul biber,karahindiba,maydanoz,köri,reyhan,yeşilçay,patlıcan,kereviz,erik,karpuz,muz,üzüm,incir,vişne,kiraz,frenk üzümü

ZARARLI OLANLAR

deniz hayvanları(kabuklu kabuksuz),tavuk ve kaz eti,hertürlü mercimek,nohut,rafine olmuş yağlar(zeytin yağı ketentohumu yağı hariç)kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş,yerfıstığı,susam ve ürünleri,mısır ve ürünleri,çavdar ve ürünleri,karabuğday ve ürünleri,enginar,piyasa zeytinlerinin tümü,domates salçası,aloevera,hindistancevizi,karabiber,beyazbiber,tarçın,jelatin,glikoz,mısırşurubu,nişasta,tttlandırıcı,bayat yiyecekler,hazır yiyecek ve içecekler,gaz yapıcı gıdalar

burdan seçerek diyetini oluştur.buna dikkat edince ben kilo verdim.

aslında özlediğim bi çok şey var. kızın çok şanslıymış. umarım yaşamı boyunca en iyi şeylerle karşılaşır. 18 yaşında memur olmak süper bişi :)) benim babamda emekli olduktan sonra çalışırım diyordu ama öyle olmuyor ne yazıkki. askeriyede emir vermeye alışmışlar. sivil hayatta bunu yapamıyorlar. hatta başkaları emir veriyor. buda insanın ağırına gidiyor. babam uzun süre çalışamamıştı. sonradan dank etti tabi :)

ooo süper. kumayı solladın abla:KK1:

evet kızım şanslı sene aybetmeden ünüversteye girdi ve liseden mezun olduğu sene işbuldu.Allah çok büyük kızım hiç ummamıştık.amaben kızımın hem çalışıp hemde okumasını istiyordum.çok akıllı bir kız ne istediğini biliyordu.o senelerce okumak istemedi.hemen işim olsun maddi bağımsızlığımı kazanayım dedi.yazın özel sektörde vasıfsız eleman olarak çalıştı hatta ilk iş yerinden çenesini tutamadığı için kovuldu adam haftanın 7 günü 14 saaten fazla çalışmasını istedi.ben birkaçkez evden yemek götürdüm yaz olduğu için börek falan.adam yemeğini yedin diye yemek parasını vermedi.burda çeşmeden su içilmiyor.iş yerinde hazır su almamış çeşmeden iç demiş.bu adam 75 yaşında bir solcu geçinen vicdansız.aile yeri diye çaalışmasına izin vermiştim.hemde sigortada yok ayda 400 liraya.burda insanların neadar acımasız olacağını ve müşterilerden insanları tanımasını istemiştim.oldu.o zaman okumanın nekadar önemli olduğunu iyice kavramıştı.sen büyük bir şirkete vardiyalı çalışıyorsun.sğortan emeğin dinlenmen hepsi resmi olarak ayarlanıyor.tatil günlerin ve işin belli.ama tezgahtar olup bir dükkanda çalışmak zor.o yüzden sana muhakkak oku kızım diyorum.gerekirse hem oku hemde çalış.dünyanın nereye gideceği evleneceğin adamın iyimi kötümü olacağını bilemezsin.bu meslekte gezerken mesleğin içinde ve dışında neler gördüm.o yüzden oku lise bir işe yaramıyor.artık ünüverste bile bitirenler tezgahtarlı yapıyor.yaşın gençken önüne bak ve bu yaşta yapacağını yap.benden sana teyze tavsiyesi tatlım.

birde kumamı solladığımı söylemişsin.tabii hiç papuç bırakırmıyım.ona nekadar ilgi bana 5 katı:KK19::KK19:.Allahtan 4 tekerlekli olan gözünden düştü.o senin benim motorum var diyor demesine ama kızmayım diye:KK20::KK20:

beden kitle endeksi tablonun sağında kalan sarı yeşilli olan.boyunun karesinin kilona bölümünden elde ediliyor.29 geçtimi obez oluyorsun.çşuan ben 28küsürlü birşeyim.şişman gurubuna giriyorum.:KK52::KK52::KK52:

Çok teşekkür ederim bunları dikkate alacağım.Zaten zor kilo veriyorum en azındna ne yiyeceğimi bileyim..

Yanıt için teşekkür ederim.bugün 16. günüm sorun yaşamıyorum aslında ama kan grubuna bakınca yumurta süt ve ürünleri yememelisiniz yazıyor. et ve tavukta yiyorum tabiki zorlayarak ama balık yemiyorum her akşam tavuk yada et birini mutlaka tüketiyorum. benim zayıflayabilmek için süt ve ürünlerini yememem gerekiyormuş. başka ne yiyebilirm diye sormuştum alternatif fikirler yani.

X