günaydın hatunlar dün şöyle bir girip yaptığım tarifleri paylaşmıştım.aslında bu tarifler hepinizde vardır ama olsun birkaç ufak eklenti tadı değiştiriyor dün birde kısır yaptım.dukan yaprak sarması bile yapmıştım kıymalı.kısır için keşke kepeği biraz kavurup ıslatsaydım daha lezzetli olacakmış.tarifi vereyim
kısır
2 yeşil soğan
biraz maydanoz,dereotu,marol
kırmızıbibe,nane,karabiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,biraz reyhan
2 tatlıkaşığı yağ
4 kaık kepek(biraz kavurursan daha ğüzel olur)
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 tatlıkaşığı domates salçası
yarım domates
kepek salçaları ve baharatı biraz su ile ıslatıp şişmesini bekle yeşilikler yağ ve nar ekşişini koyup karıştı.biraz dinlendirip yiye bilirsin.hoş oldu dün yaptığım pohaçayla çok güzel oldu.
bugün gençlik spor merkezinin açtığı airobik kursuna gideceğim.haftada 4 günmüş 2 gün plates 2 gün airobik yaptırıyorlar hocasıda çok iyi.spor salonları burada 120 liradan aşağı deyil ve 3 gün sadece 2 saat.kiçbir aleti dilediğin gibi kullanamıyorsun.yani uygun olduğum saat gideyim sporumu yapayım yok neyse bu hem ücretsiz hemde hocası iyi.o kadar tarif denedim ilk yapışımda.dönerler iskenderler yaşpastalar ağlayan pasta hepsini yapmıştım dondurma bile vardı bunların içinde,bu sefer çeşit yapmıcam dedim.ama birbaktım dolapta yiyecek bana göre birşey yok.bu kaçamak yapmama neden oldu azbirşey ama olsun 3 gün duraklamama neden oldu bende girdim mutfağa 5 çeşit yaptım ve buzluğa attım.bugünde birparça tavuk alıp çorba yapacağım.sıcakbirşeyler iyi olur.dukan tarflerinde bir makarnayı denemedim birde onu yapacağım.gerçi oda krepten yapılıyor.dün börek için yaptığım krep çok ince oldu hazır yufkadan bile ince.bunu geliştirip kolböreği bile yaparım.birde bizim yörenin bir taşadayıfı var bunu herkez bilmez onu yapmayı pilanlıyorum oda bir çeşit krep hamurundan yapılıyor .tutura bilirsem sizinle paylaşırım.birde şu teknoloji bilgimi artırırsam resimlerinide basarım.neyse böyle değişik birşeyler deneyen arkadaşlarımız bizimle paylaşsın.hamur yapımında galeta karışımı ve 1 kaşık süttozu eklemek yaptığınızı 2 katına çıkarıyor.buda gözünüzün doymasını ve atıştıracakların miktarını artırıyor.ne yaparsanız sadece 1 kaşık süttozu ekleyin fazla deyil oda 5 lira yani kepekle aynı fiyat.ablanız tavsiye eder.şimdilik hepinize bol eksili günler diler ve sporuma kaçarım...