Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhabalarrr... bugün izinli günüm çok geç uyandım. bir sürü planım vardı hepsi suya düştü. kezban gibi oldum. kaşlarımı acilll aldırmam lazım:KK1:

onuda hesaplı hala getiririz . sütle mayalanır diye düşünüyorum:44:. ne kadar süredir kullanıyosun kefiri? ve kilo bakımından ekstra faydası var mı?

Ben yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum kefiri. Bağırsaklarıma iyi gelmiş gibi hissediyorum. Eskiden 1 kez sabahları çıkarken, şimdi 2-3 oluyor. Valla bu aralar kilo vermem de çok iyi gidiyor, normalde ben Dukan'la bile zor veren bi tipim. Dün 64.6 ydım, bugün 64.1 çıktım. Bana işe yarıyor gibi geliyor, düzenli kullanmaya devam edecem.

Tabii ki evde de mayalanabilir. Ama bu karamaya kefiri diye bişey. İçindeki probiyotik bakteri sayısı çok daha fazla ve çeşitliymiş. Kefir diyeti yapanlar her öğünden yarım saat önce 2 bardak içiyor ama ben sadece sabahları içiyorum. Daha uygun olsaydı ben de öyle yapardım ama 1 şişesi 7,5 tl maalesef.

Neden Karamaya Kefir ? | Doğal Kafkas Kefiri

Arkadaşlar sonunda Yulaf Kepeği-Galeta karışımını buldum. Büyük Migros'larda var. Destek olanlara çok teşekkürler. Bu arada kahve meselesine bir çözüm bulamadım. Düşünün hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan pilav, makarna, ekmek...vs gibi bilimum karbonhidratlardan vazgeçtik bu diyet için. Ancak bu kahveden vazgeçemiyorum işte ! Ne yapsam kendime oyalanacak ne bulsam onu da bilemedim. Sürekli okul ortamında olduğum için kahve içmeden asla yapamıyorum. Bana bir çözüm önerisi olan var mı acaba ? Bir de şu aroma meselesini sormuştum. Her gün kullanmanın herhangi bilindik bir zararı var mı aromaları ? Bir de bu yulaf kepeği-galeta karışımını kullananlar nasıl kullanıyor, ne şekilde kullanıyor paylaşabilir misiniz acaba ? :)

Aromaların bir zararı yok. baharatların zararı olmadığı gibi. Kitapta okurken herhangi bir sınırlamayla ilgili birşey okumadım. Yulaf kepeği galeta karışımı günde 3 kaşık hakkımız var. çünkü içinde proteinli şeyler var. Aynı kepek gibi kullanabilirsin. ekmekler, kekler, kıymalı poğaçalar, muhallebiler... yaratıcılığımıza kalmış aslında=)

Arkadaslar Merhaba, Eşimle birlikte pazar günü dukan diyetine başlamayı düşünüyoruz. İlk hafta elimin altında neler bulundurmalıyım, hangi yıyeceklerı satın almalıyım. Tarifleriniz, tavsiyeleriniz var mi:KK66: Hepsinize bol şanslar, tartıda eksili günler :KK3:

Kitap en başta. Sonrasında et, balık, tavuk, light yoğurt ve süt lor peyniri (%2 yi geçmeyecek yağ oranları) yulaf kepeği, baharatlar (evde vardır büyük ihtimal) yumurta,
Sonrası için kek ekmek poğaça yapmak için aromalar, silikon spatula, yapışmaz tava :)

Kızlar bu arada daha önceden light labne bulunmuyordu. Dün Migros'ta gördüm Pınar' ın Light Labnesini ve hemen 2 tane aldım. Hatta Bahçivan' ın da Light dil peyniri çıkmış. Değişiklik olsun diye ondan da aldım. Arayanlar varsa duyurulur :)

Bence öyle olsunn:) ben sizlerden bi konuda yardım isticem bu diyete yeni başladım yulaf kepeği konusunu 2 gündüe araştırıyorum, öğrenciliğim yeni bitti yurtdışından getirtme imkanım yok ama türkiyede olanlar hangi markayı alıyorlar acaba yardımcı olabilirseniz senirim, linkte alabilir Türkiye olmak kaydıyla..teşekkürler:nazar:

türkiyede doğalsan ve ru-sheym diye markalar var canım aktarlarda satılıyor. sen sen ol açıkta satılanları alma. çünkü bildiğin talaş veriyorlar bööööeeeee:120::120: bağırsaklarınada zarar veriyor tabi :KK43::120:

Arkadaşlar sonunda Yulaf Kepeği-Galeta karışımını buldum. Büyük Migros'larda var. Destek olanlara çok teşekkürler. Bu arada kahve meselesine bir çözüm bulamadım. Düşünün hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan pilav, makarna, ekmek...vs gibi bilimum karbonhidratlardan vazgeçtik bu diyet için. Ancak bu kahveden vazgeçemiyorum işte ! Ne yapsam kendime oyalanacak ne bulsam onu da bilemedim. Sürekli okul ortamında olduğum için kahve içmeden asla yapamıyorum. Bana bir çözüm önerisi olan var mı acaba ? Bir de şu aroma meselesini sormuştum. Her gün kullanmanın herhangi bilindik bir zararı var mı aromaları ? Bir de bu yulaf kepeği-galeta karışımını kullananlar nasıl kullanıyor, ne şekilde kullanıyor paylaşabilir misiniz acaba ? :)

yeşil çay tüketebilirsin :):nazar:

yeniden merhaba kızlar.bugün sebze günüm közlenmiş patlıcanla yoğurdumu yedim.baklayla yoğurt yedim biraz diyet kola içtim.ammmmaaa benim sevgili eşimle güccük sıpalarıma :KK4::KK4:mantı yaptım.şimdi masaya serdim azıcık kurutup 5 dakka fırınlayıp soğuturum:KK56::KK56:.böyle yapınca hamur olmuyor.ben diyetteyim onlar bazlama gözleme tantuni mantı yapraksarması.....şeyleri istiyorlar.puding yatım kek isterler.isterlerde isterler.hele büyük kızım istanbuldan eğitimden dönünce beni mutvaktan çıkarmaz.birkaç yerde yaprak sarması yemiş kalın bulmuş.hatuna gelin parmağı saracaksın.kızım öğren diyorum öğrenmiyor ammaaa yemeye gelince önde.bu kızı alacak olan yandı.yumurta bile kıramıyor.nekadar çabalasam öğrenemiyor.bir telefon ederim sen yaparsın diyor.neyse kurtlu baklanın kör alıcısı olur.kendi gibi bir hayat arkadaşı bulur beraber aç kalırlar.şimdiki nesil böyle.anacıgım -öğren ilerde kocan bu kıza birşey öğretmedinmi der-derdi.:KK20::KK20:ben kızıma diyince-ona neymiş-deyip geçiyor:21::21:.daha 19 yeni girdi büyür.:KK31::KK31:neyse benim kızımın tatlılığı yeter diyorum.çok mutfakta olmakta iyi deyil sonra beceriyle beraber iştahta artıyor.canım çektiğinde girip üşenmeden yapıyorum,eşim isteyince çocuklar isteyince hep yapıyorum.sonrada böyle cansimidi gibi şişiyorum.isyanlardayıııım:KK36::KK36:

ahhh zamane gençleri :) annem ne şanslı yaa :) mutfağa merakı gelişmemişse en güzel hediye yemek kitabı olacaktır çeyizine :) yada ona onun sevdiği şeyleri yaptırarak mutfağa alıştırmaya çalışın :):KK16: mutfak candır yaa.. ben 4 yıl önce aşçılık milli takımına girdiydim. ama üniversiteye başlayınca bıraktım. mutfakla uğraşmaya yemek yapmaya bayılırım. kendime özel kendi üretimim olan bir sürü çeşidim vardır. :):KK16: ama 19 a gelmiş ve mutfağa merakı yoksa evlilikle mecburiyetten olacaktır :) dert etmeyin :) her bayan er yada geç mutfakta eline kepçe alır.:KK9:

Ahhh diye bağırıyor :)

oyyyyşşşş... :KK52::KK52::KK52::KK52: tebrik ediyorum senii :):KK6::KK6:

poyraz33:KK16::KK16::KK16:pişti kekim :) tam benim damak tadıma uygun bişi oldu :) muhtemelen bi gece dinlenince yarına portakallı brownimsi bi tadı olucak :KK76::KK76:teşekkür ederim tekrar :KK54:

Kızlar bu arada daha önceden light labne bulunmuyordu. Dün Migros'ta gördüm Pınar' ın Light Labnesini ve hemen 2 tane aldım. Hatta Bahçivan' ın da Light dil peyniri çıkmış. Değişiklik olsun diye ondan da aldım. Arayanlar varsa duyurulur :)

peki yağ yüzdesi uygun mu bize? pınar light labnenin yağı %2nin üzerindeydi diye hatırlıyorum ben ama yanlış hatırlıyo olabilirim. light olmasından ziyade yağ ve karbonhidratının düşük olmasına dikkat etmişsinizdir umarım alırken :)

türkiyede doğalsan ve ru-sheym diye markalar var canım aktarlarda satılıyor. sen sen ol açıkta satılanları alma. çünkü bildiğin talaş veriyorlar bööööeeeee:120::120: bağırsaklarınada zarar veriyor tabi :KK43::120:

yeşil çay tüketebilirsin :):nazar:

ahhh zamane gençleri :) annem ne şanslı yaa :) mutfağa merakı gelişmemişse en güzel hediye yemek kitabı olacaktır çeyizine :) yada ona onun sevdiği şeyleri yaptırarak mutfağa alıştırmaya çalışın :):KK16: mutfak candır yaa.. ben 4 yıl önce aşçılık milli takımına girdiydim. ama üniversiteye başlayınca bıraktım. mutfakla uğraşmaya yemek yapmaya bayılırım. kendime özel kendi üretimim olan bir sürü çeşidim vardır. :):KK16: ama 19 a gelmiş ve mutfağa merakı yoksa evlilikle mecburiyetten olacaktır :) dert etmeyin :) her bayan er yada geç mutfakta eline kepçe alır.:KK9:

oyyyyşşşş... :KK52::KK52::KK52::KK52: tebrik ediyorum senii :):KK6::KK6:

haklısın tatlım bende ünüvertede okudum yurta kaldım orda dahi çaktırmadan neler yapardık.okuyoz diye yemek yapmayı bırakmadık kültür dedik hobi dedik merak etti.kimileri pişirmeyi kimileri yemeyi sever.neyse bu kitap işi iyiymiş ben ona bir kütüpaqne alayım.birde sözlük.benmari desen anlamaz kulakmemesi yumşaklığı desen anlamaz neyse boza boza öğrenir yada yemek yapmayı bilen bir adam bulur:KK28::KK28::KK28:

canım çikolata istedi gidip dukan çikolatası yapayım.

hiç su içmedim bugün:KK25:

kefirde aklıma yattı doğrusu

bende yulaf kepeğimin yarısını tükettim şimdi gidip kek yapıcam az yağlı kakao da aldım :) :KK16: su iç ama susuz olmaz. dukan çikolatası benim merak ettiğim birşey bende mi yapsam ki :KK43::KK16:

suyu ihmal etme .kefir benimde aklıma yattı ama bütçemi aşar.çok pahalı.hayatımda hiç kefir içmedim.merak bile etmedim.annem mayalardı mayasını göstermişti.bu yüzden içememiştim.inşallah faydasını görürsün

tatlandırıcı mümkün olduğunca az kullanmaya özen gösteriyorum ben :) ekşi olsun, yeterki daha sağlıklı olsun :)
teşekkür ederim bi bakiym :KK54:

hoşgeldiniz :KK3: atakta saf protein tüketebiliyoruz, sınırlı izinliler de yasak. kektir tatlıdır ne kadar sonra yapmaya başlarsanız o kadar iyi olur aslında bence :)
bünye bazlı duraklama yapabilen şeyler çünkü. bildirimleri perşembe günleri yapıyoruz, en geç 3e bazen 4e kadar, canımız delymiz de onları uzun uğraşlar sonucu tablo haline getiriyo sağolsun:KK16:
Bildirimde Başlangıç kilonuzu, başlangıç tarihinizi, hedef kilonuzu, boyunuzu, o haftaki güncel kilonuzu, haftalık kilo farkınızı ya da fazlanızı ve toplam kilo farkınızı yazmanız yeterli olur :)
başarılar :13:

tamam hashish cim ins o sekilde bildirim yaparim obur persembe.
bi de ben dun kream katalan yaptim, atagimin 2 gunuydu,
yedik ama ustunun tatlandrcisini yakmisin aciydi baya, yani cok zevk alarak yiyemedik,ama zaten yememem gerekiyormus.
ben de simla nin sitesinden atak ta yapilabilir diye gordum ondan yaptim ama tamam zaten bugun 3 yarin 4 bitiyor atak.
sonra seyir icin bakicam kitaptao bolume yeni geldim detaylari okumam lazim.
bazi yerleri biraz hizli gectim ama 83. sayfaya gelmisim.

bugun 67 geldim, 2 gun atakta 1 kilo gitti toplam :nazar:

bende yulaf kepeğimin yarısını tükettim şimdi gidip kek yapıcam az yağlı kakao da aldım :) :KK16: su iç ama susuz olmaz. dukan çikolatası benim merak ettiğim birşey bende mi yapsam ki :KK43::KK16:

eneeeem . iyi hatırlattın yulaf hakkımı kullanmadım bugün. sana kekin fotosunu çekecektim ama tadı o kadar kötü geldi ki çöpe attım. bundan sonra keki felan sıvı tatlandırıcıyla yapıcam. ya da takitada da aynı acılık var mı bilmiyorum. çok sevdim dukan çikolatasını :) tarçınlı kakaolu yaptım. içine sonradan vanilya aroması koydum ama hiç gerek yokmuş :/ koymadan önce tatlandırıcı acılığı belli olmazken aroma da katınca belli oldu sanki.

suyu ihmal etme .kefir benimde aklıma yattı ama bütçemi aşar.çok pahalı.hayatımda hiç kefir içmedim.merak bile etmedim.annem mayalardı mayasını göstermişti.bu yüzden içememiştim.inşallah faydasını görürsün

illaki mayasına gerek yok bence. 1 litre kefire 2 litre süt ekleyip bi kaç gün bekletirsek olur gibi.
kefiri sevmem ama herşey zayıflamak içinnnnnnn:KK16: dukan amcanın bana verdiği süreden önce zayıflamak istiyorum.

bu arada facebook ta ki grubada üyeyim. orada benim başlangıç kiloma yakın. boy olarakta hemen hemen aynı biri foto koymuş şuan 66 küsür civarında bi kiloda ama görseniz feci fark duruyo öncesi ve sonrası foto arasında. bende öyle olucam yaşasınnnnnnnnnn:KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8:

eneeeem . iyi hatırlattın yulaf hakkımı kullanmadım bugün. sana kekin fotosunu çekecektim ama tadı o kadar kötü geldi ki çöpe attım. bundan sonra keki felan sıvı tatlandırıcıyla yapıcam. ya da takitada da aynı acılık var mı bilmiyorum. çok sevdim dukan çikolatasını :) tarçınlı kakaolu yaptım. içine sonradan vanilya aroması koydum ama hiç gerek yokmuş :/ koymadan önce tatlandırıcı acılığı belli olmazken aroma da katınca belli oldu sanki.

canım sıvı tatlandırıcılar pişirmeye uygun değilmiş.. simla öyle yazmıştı sitesinde :S:KK14: takita form tat 60 tavsiyemdir hiç acılık yok :):KK16:

canım sıvı tatlandırıcılar pişirmeye uygun değilmiş.. simla öyle yazmıştı sitesinde :S:KK14: takita form tat 60 tavsiyemdir hiç acılık yok :):KK16:

tşk ederim. arkadaşa söyledim yarın bulup getircekti bana. önceden sorsaydım keşke :/
doğum günüm yaklaşıyor. pasta olayını nasıl atlatcam diye düşünürken kremşanti tarifi bile buldumm :))))

bu arada dün spor yapamamıştım.bugün dünün telefisinide ekleyerek 30 dk zıpzıp yaptım. suyumda bitmiş dışarı çıkıp almaya üşendim şimdi :) soğuk ve bende regliyim. bi türlü ısınamıyorum. en fazla 1 litre su içebilirim. üstünüde çaylarla tamamlarım artık.

tşk ederim. arkadaşa söyledim yarın bulup getircekti bana. önceden sorsaydım keşke :/
doğum günüm yaklaşıyor. pasta olayını nasıl atlatcam diye düşünürken kremşanti tarifi bile buldumm :))))

bu arada dün spor yapamamıştım.bugün dünün telefisinide ekleyerek 30 dk zıpzıp yaptım. suyumda bitmiş dışarı çıkıp almaya üşendim şimdi :) soğuk ve bende regliyim. bi türlü ısınamıyorum. en fazla 1 litre su içebilirim. üstünüde çaylarla tamamlarım artık.

hımm mesajla ulaşabilirsen eğer değiştirte bilirsin canım :) ama yinede sen ilirsin tabiki. trambolin mi kullanıyorsun? çok merak ediyorum ama şu an maddi olarak almam pek mümkün değil :KK43::KK14: evde ufak çapta bir spor salonum var desem yeri zaten koşu bandı mekik aleti twister dumbell ekliptik bisiklet plates topu falan ne ararsan var yani. arada bir idmanlara ara veriyoruz tatil olunca falan. o yüzden evde kondisyon çalışıyorum. :KK16: spor banamısın demediği için bana :KK70: :KK9: çaylarda sıvı yerine sayılıyor canım onuda tüketebilirsin :) ama normal suyuda içmeyi ihmal etme :):21:

arkadaşlar bugün ps günümdü ve sebzeyi abarttım galiba umarım dönüşü kötü olmaz
size birkaç soru sormak isterim

face deki dukan tariflerini beğenince üye olmuş mu olunuyo. ben ordaki tarifleri birisi link göndermeyince göremiyorum sorun bende mi yoksa normali mi bu.... teknolojik özürlüyüm galiba...:KK50:

diğer sorum ise; benim bulunduğum yerde dukan diyetine uygun hiçbir ürün yok, yakında istanbula gidiyorum 1 haftalığına oradan temin edeceğim listede eksik olmasın diye fikrinizi almak isterim
-yulaf kepeğinin galeta karışımlısından
-süt tozu (hangi marka fikrim yok)
-tatlandırıcı splenda ya da hangi marka
-vanilya aroması
-ve yağı az olan ürünler değişik peynirler falan
eksik var mı ya da önerileriniz ben de kek börek yapmak istiyorum.. siz anlatırken canım çekiyo ama malzemem yok:KK43::KK43:
internetten de almadım ist e gitcem diye

arkadaşlar bugün ps günümdü ve sebzeyi abarttım galiba umarım dönüşü kötü olmaz
size birkaç soru sormak isterim

face deki dukan tariflerini beğenince üye olmuş mu olunuyo. ben ordaki tarifleri birisi link göndermeyince göremiyorum sorun bende mi yoksa normali mi bu.... teknolojik özürlüyüm galiba...:KK50:

diğer sorum ise; benim bulunduğum yerde dukan diyetine uygun hiçbir ürün yok, yakında istanbula gidiyorum 1 haftalığına oradan temin edeceğim listede eksik olmasın diye fikrinizi almak isterim
-yulaf kepeğinin galeta karışımlısından
-süt tozu (hangi marka fikrim yok)
-tatlandırıcı splenda ya da hangi marka
-vanilya aroması
-ve yağı az olan ürünler değişik peynirler falan
eksik var mı ya da önerileriniz ben de kek börek yapmak istiyorum.. siz anlatırken canım çekiyo ama malzemem yok:KK43::KK43:
internetten de almadım ist e gitcem diye

öncelikle şimdiden alışverişin hayırlı olsun tatlım :) face olayını bilemiyorum ama listene alacakların hakkında yardımcı olabilirim :)

*** yulaf kepeği karışımını alacaksın ama tarifler için karışım dışında normal kepekte lazım olur onuda al bence :)
*** süt tozu biz dukancılar için PINAR ın süt tozunu bulabilirsin. normal kahve için olanlardan farklı sakın öyle alma. migros gibi büyük marketlerin puding v.s. reyonlarında oluyor
*** tatlandırıcı bulursan splenda yada takitaformtat 60 kullanabilirsin. benim tavsiyem takita formtat 60 çünkü pişirilmesi karamelize olması yada tadında acılık olmaması açısından kullanışlı :)
*** vanilya, rom, limon aroması için dr. oetker in aromaları var. yine aynı puding reyonunda bulabilirsin ufacık oluyorlar ve genelde alt raflarda olur.
*** - yörsan böreklik lor yağsız morumsu değişik bir bordo paketi var bize en uygun tuzsuz olanı o :)
- karper light kaşar
- pınar üçgen light peynir ( % 1.5 yağlı )
- polonez hindi füme % 1 yağlı ben bunun yerine aynı oranlara sahip migrosun fümesinide kullanıyorum içerik birebir aynı :) fiyat yarıyarıya :)
- namet çemensiz pastırma ( apikoğluda uygun )
- polonez hindi - piliç jambon
- pınar delight salam ( diğerleri uygun değil canım bunun yağı uuygun içeriği bizim için en uygun bu. diğer salamlar yasak/uygun değil )
- danone light ufak boy yoğurt 2 tl ye 4 lük satılıyor
- sütaş light meyveli yoğurt
- sütaş light yoğurt

umarım yardımcı olur bunlar sana tatlım.. bunlar benim bildiklerim arkadaşlardan yazan olursa yada farklı söyleyen ona göre düzenlersin listeni :) :KK16:

sabah:
dukan ekmeğim ( 1 yk kepek hakkımla)
2 dilim hindi füme
3 dilim çemensiz pastırma
1 tane light üçgen peynir
3 dilim salatalık
2 dilim domates
1 bardak yeşil çay

öğlen:
1 tabak karnabahar graten ( kıymalı )
ıce tea light

akşam:
dukan mantı ( yarım porsiyon)

ara:
dukan kakaolu kek yarım porsiyon :) ( şimdi yaptım 3 dakikada hazılandı :KK16: )

bugün sınırlı izinlilerimi tükettim sanırım :) ama ilk sebze günüm diye böyle oldu artık 65 altını görene kadar sınırlı izinliler yok :):KK9: yarın+ görebilirim diye tartılmayacaktım ama merak ettiğimden dolayı tartılmak istiyorum :):KK16:

spor:
1 saat yürüyüş
50 mekik ( birazdan çekicem )

kızlar bu nasıl bi ölçü :KK43:
1/8 çay kaşığı=1 damla mikrobiyel peynir mayası

hımm mesajla ulaşabilirsen eğer değiştirte bilirsin canım :) ama yinede sen ilirsin tabiki. trambolin mi kullanıyorsun? çok merak ediyorum ama şu an maddi olarak almam pek mümkün değil :KK43::KK14: evde ufak çapta bir spor salonum var desem yeri zaten koşu bandı mekik aleti twister dumbell ekliptik bisiklet plates topu falan ne ararsan var yani. arada bir idmanlara ara veriyoruz tatil olunca falan. o yüzden evde kondisyon çalışıyorum. :KK16: spor banamısın demediği için bana :KK70: :KK9: çaylarda sıvı yerine sayılıyor canım onuda tüketebilirsin :) ama normal suyuda içmeyi ihmal etme :):21:

evinde varsa spor aletleri alıp ekstra masraf yapma derim. zor oluyordur kilo vermen. kasların fazla di mi?

X