- 30 Mart 2009
- 1.532
- 0
Kızlar size bir şey soracağım. Sade protein günlerinde de mantar yiyebildiğimizi söylemişti bir arkadaşım. Bugün etle birlikte mantar da yedim yemekte ama araştırmadan tamamen aklımda kalanla hareket ettiğim için hata mı yaptım acaba diye düşündüm. Cevaplayabilecek olanınız var mı ? Hala detayları size soruyorum çünkü hala kitabımı bulamadım evde...
Bu arada tatlı krizi olanlar için ikinci defa Dukan Helva'yı öneriyorum. Muhteşem bir kriz giderici. Ben yulaf kepeğini helva olarak tüketiyorum. Bu helvaya bazen fındık bazen vanilya aroması katarak da yapıyorum. Hatta bir keresinde çilek aroması koydum öyle de çok güzel oldu.
Merak edenler için tarif;
Dukan İrmik Helvası (Aslı ''Yulaf Kepeği Helvası'' ama inanın irmikten daha güzel, hatta artık irmik yemem bile )
-2 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği
-1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
-2 Yemek kaşığı Splenda Toz Tatlandırıcı
-1,5 Çay Bardağı Light Süt
-4-5 damla istediğiniz aroma
-Tarçın
2 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği ve Zeytinyağını tavaya koyup Yulaf Kepeğini kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra Tavayı kenara alıp üzerine 2 yemek kaşığı Splenda'yı koyup karıştırın. (Bu işlemi ateşin üzerindeyken yaparsanız yulaf kepeği fazla yanabilir ve toz tatlandırıcı tavaya yapışıp rengi koyulaşıyor hemen) İçine aroma koymak isterseniz 4-5 damla istediğiniz aromayı damlatın. Ve helvayı ateşin üzerine alarak sütünü döküp çekene kadar karıştırın. Mis gibi dukan helvanız hazır ! :) Ben üzerine tarçın da serpiyorum süper oluyor. Tarçın da tatlı krizine birebir.
Kesinlikle tavsiye ederim deneyin...
Sevgiler herkeseee....
Bu kadar kolaymıydı bu helva yaa.. Ay bak ben bunu da yapiim arada..
Gerçi normalde yulafkepeğimi ekmek olarak tüketmeyi tercih ediyorum ama.. Arada helva olarakta gayet yenilebilir.. Teşekkürler Balpamuk arkadaşım..