Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

slm kızçeler .bugün işe erken gittim erken geldim. şuan üstümde uyku sersemliği var ama topiği okuyum dedim. birikince zor oluyor okuması. kilo verenlere nazar değmesin emiii:nazar: veremeyenlerede yapcek bişi yok .durmak yok yola devammmm..
kızlar eskiden ben diyetisyenin yanına (gzellik salonunda) çalışıyodum. manyak patronumun arada bi konuşmalarını dinliyodum:KK53: hani sizin duraklıyorum dediğiniz şey varya oo ne biliyo musunuzzz... senelerce vücudumuzda hapis olmuş yağlar. son bi kaç sene aldığımız kilolardan kurtulabiliyoruz ama 6 sene-10 sene-15 senelik yağlarımız nazlanıyo haliyle o yüzden moral bozmaya da gerek yok.

bundan sonra yediklerimi yazayım buraya sizde bana yorum yapın. bi günümü süt-yoğrtla geçiriyorum yani 1 litreyi aşıyo :KK52:
bu arada canım tatlı istemiyo ancak regl zamanlarımda yemek için dr. otkerin kutu içinde ki light pudingini aldım 100 gr da %15 yağ var. sorun olacağını pek düşünmedim çünkü protein+sebze günlerinde özellikle salata yiyeceğimiz zaman 1 yk bitkisel yağ öneriyodu dukan amca. yinede size danışayım.yorgunum spor yapamıycam bugün:KK31: umarım gece uyanırımda o zaman yürürüm:KK52:
light urunde yag orani %15 mi bi yanlisin var heralde, ya da kuru madde miktarindakini diyosun.
Dr.Oetker - Light Puding Kakaolu
burda light sut ile hazirlanmis 100 gr light puding de yag orani %0.35 olarak gorunuyor.

Normalde %15 yagli peynir bile yiyemiyorum. yani izin yok %15 yagli seylere, hatta ette bile izin yok saniirm, en cok %10 yagli etlere izin var.

Son düzenleme:
sonunda tickerimi yapmayı başardım.meğer kopyalanan adres değişmiş dün saatlerce olmamasının nedeni buymuş.neyse kısmet kilo vermiş şekilde yapmayaymış.galiba bildirimler eskisi gibi perşembe umarım bende kilo verip utanmadan bildirim yapabilirim.perşembe benim atağın bitip ilkseyir günüm olacak o gün geldiğinde sabah erkenden bildirimde bulunacağım kısmet olursa.:21::21::21:

Selam Kızlar,

Bende Dukan yapıyorum bir süredir. 23. Ocakta Dukana başladım. 3 gün atak yaptım. Seyirimin de 21. günündeyim.
Başladğımda 66,4 kg'dum. İşte bu kadar zamanda 2,9 kg verdim, şimdi 63,5 kiloyum.
Yavaş veriyorum malesef. Daha önce çok kilo alıp verdim salak gibi, metabolizma yavaşladı tabi. Şimdi sonuna kadar gidicem işallah. Hedefim 55kg.

Şu anda 1+1 uyguluyorum. Bugün Sp günüm.. Öyle işte..

Siz neler yapıyorsunuz? :))

Benim gibisin canım. Ben 67'den 56,5'a kadar düştüm, sonra bi şekilde :p yine 63,5'a çıktım. Şimdi onları vermeye çalışıyorum yine ve kağnı hızıyla gidiyorlar, he eskiden de kağnı hızıyla gidiyordu, o değişmedi :p aynı senin dediğin gibi işte. Haftalarca duraklamalar falan oldu.. ama gidecek yani. Gerekirse hayatım boyunca devam ederim bu diyete :KK66: Ben 57 kilo olucam :KK66: Sen de ol bence sen deee :KK52::KK52:[/QUOTE]

teşekkür ederm cnm cevap için, bnm hedefim 53 ama:KK43: nasıl kırdın duraklamayi peki? spor falan baya bi istahimi artırdı kilo vermemde durunca sinir olmuştum

mistik cay ariyodum, hic bi markette yok.

Hepsi buradadan aldim. paketi 3 tl hem de kargo ucreti yok. kargo beklemek falan is oluyo ama, sonucta baska yerde bulamadim. hem de her cesidi var, zemmuff findiklisini diyodu, cok merak etmistim, simdi aldim denicem bakalim, muzlusundan ve cileklisinden de aldim.

Valla insanin tatli ihtiyacini baya karsiliyor bir bardagi, tatlandiriciyla. inanilmaz guzel tavsiye ederim.

hatunların hepsi işte herhalde kimsecikler yok.dukanın bugün ikinci günü.zor be hatunlar.birde busefer kendime çok çeşitli şeyler yapmamaya karar verdim.sadece dayanamadığımda yapacağım.bu iştahı ancak böyle firenliyebilir terbiye edebilirim.ezmem gereken kocaman biriştah var.neyse sabah krebimi yaptım.biraz peynir yedim şekersiz kahve içtim.birbardakda süt.şimdilik bunlarla kapadım.akşamaAllah büyük.yaparım bişeyler.ama hiçbişey pişiresim yok.kendimi çok huysuz hisediyorum.sevgili vücudum yaptığım diyete karşı koyuyor,bak mutsuz olurum huysuz olurum bana tahamül edeöesin diyor söyleniyor.:KK50::KK50::KK50:

mistik cay ariyodum, hic bi markette yok.

Hepsi buradadan aldim. paketi 3 tl hem de kargo ucreti yok. kargo beklemek falan is oluyo ama, sonucta baska yerde bulamadim. hem de her cesidi var, zemmuff findiklisini diyodu, cok merak etmistim, simdi aldim denicem bakalim, muzlusundan ve cileklisinden de aldim.

Valla insanin tatli ihtiyacini baya karsiliyor bir bardagi, tatlandiriciyla. inanilmaz guzel tavsiye ederim.

Bi tatlısever olarak ben de sizden görüp sipariş ettim şimdi :) Fındıklı, muzlu ve çilekli :KK52:Yorumların birinde su ile yapmama rağmen süperdi diyordu. Anlamadım acaba bunlar salep gibi bişey mi yoksa bitki çayı mı?

benimde nerdeyse 20 gündür aynı kilodayım
yumruk yapmaya karar verdim 4 gün atak yapıyorum bu ikinci gün tranbolindede 40 dk pover jump yapıyorum
öğle arasıda 20 dk yürüyorum inşallah kırarım şu duraklamayı

Donbul arkadaşım endişelenme. Zamanla alışıyorsun. İlk günlerde karbonhidrat eksiliği biraz mutsuzluk halsizlik yapıyor ama alışıyor sonradan. Benim atakla birlikte toplam 24.günüm ve çok rahatım ve mutluyum. Yanlız yulaf kepeğini ihmal etme sakın. Bir de goji berry mutlaka tüket hergün sabah. Bu da kabızlığı minimuma indiriyor.
Bir başka tavsiye de günde 3 ana 2 ana öğünü de atlama bence. Bu şekilde iştahını da çok güzel dengeliyorsun.

Benim tatlıya karşı çok fazla zaafım vardı. Tatlı krizlerimi o kadar güzel dengeledi ki bu diyet. Canım çok nadir tatlı istiyor. Hergün 1 tane light çilekli yoğurt yiyorum zaten. Yine de canım çok tatlı isterse light ice tea içiyorum. Ya da tofu ile yapılan pudding gibi bi tatlı var ondan yapıyorum. Çok da lezzetli oluyor bence. Gerçi Dukan diyeti tariflerinde harika tatlı tarifleri var. Ben okadar çok uğraşamıyorum ama vaktin varsa onlardan da deneyebilirsin.

Bi tatlısever olarak ben de sizden görüp sipariş ettim şimdi :) Fındıklı, muzlu ve çilekli :KK52:Yorumların birinde su ile yapmama rağmen süperdi diyordu. Anlamadım acaba bunlar salep gibi bişey mi yoksa bitki çayı mı?

Yok bunlar sutle yapiliyo ama salebimsi bi tadi var gercekten, yarim bardak sut, yarim bardakta su olarak yapiyorum ben. Hindistandan olan bir sey galiba, ingilizler sutle demliyo ya cayi, onlardan kalmis anladigim kadariyla:)

Baharatli siyah cay, zencefil ve tarcin tadi baya geliyo. kakule de var galiba. Cok lezzetli gercekten, bi ara burda baya populerdi, arada hatirlatmak lazim:)

Muzlusunu yaptim ama muzlu sut gibi oldu daha cok chai'den.

Insanlarin daha mistik chai hakkinda sayiklamalarini dinlemek istersen
mistik chai - ek_i sözlük

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar :) Bende 17 şubat pazar günü bu diyete başlayacağım. 3 4 ay önce 1 hafta yapıp bırakmıştım mağlesef. O süreçte 2 kilo vermiştim.
Bu sefer bırakmayacağım. Vermem gereken 15 kilo var. Yarın alışverişimi hazırlıklarımı yapıp Pazar günü tam teşkilat başlayacağım. :)

Donbul arkadaşım endişelenme. Zamanla alışıyorsun. İlk günlerde karbonhidrat eksiliği biraz mutsuzluk halsizlik yapıyor ama alışıyor sonradan. Benim atakla birlikte toplam 24.günüm ve çok rahatım ve mutluyum. Yanlız yulaf kepeğini ihmal etme sakın. Bir de goji berry mutlaka tüket hergün sabah. Bu da kabızlığı minimuma indiriyor.
Bir başka tavsiye de günde 3 ana 2 ana öğünü de atlama bence. Bu şekilde iştahını da çok güzel dengeliyorsun.

Benim tatlıya karşı çok fazla zaafım vardı. Tatlı krizlerimi o kadar güzel dengeledi ki bu diyet. Canım çok nadir tatlı istiyor. Hergün 1 tane light çilekli yoğurt yiyorum zaten. Yine de canım çok tatlı isterse light ice tea içiyorum. Ya da tofu ile yapılan pudding gibi bi tatlı var ondan yapıyorum. Çok da lezzetli oluyor bence. Gerçi Dukan diyeti tariflerinde harika tatlı tarifleri var. Ben okadar çok uğraşamıyorum ama vaktin varsa onlardan da deneyebilirsin.

hakklısın arkadaş bugün kendimi kötü hissettiğim için yemek yapmak istemedim.bende gidip kızarmış tavuk aldım.minnacık bişey.kızarmış tavuk önceleri büyük oluyordu 3 kişi doyardı şimdi kanat büyüklügünde but var.zaten tavuk çok sevmem.işyahlı olsamda yarım but yemem ama butavuğun butları 100 gr yok.yani bu dünya nereye gidiyor:KK20::KK20::KK20:

Merhaba arkadaşlar :) Bende 17 şubat pazar günü bu diyete başlayacağım. 3 4 ay önce 1 hafta yapıp bırakmıştım mağlesef. O süreçte 2 kilo vermiştim.
Bu sefer bırakmayacağım. Vermem gereken 15 kilo var. Yarın alışverişimi hazırlıklarımı yapıp Pazar günü tam teşkilat başlayacağım. :)

bende 1 ay kadar yapıp bıraktım.yeniden başlayanlar kulübüne hoş geldin.:KK9::KK9::KK9:

light urunde yag orani %15 mi bi yanlisin var heralde, ya da kuru madde miktarindakini diyosun.
Dr.Oetker - Light Puding Kakaolu
burda light sut ile hazirlanmis 100 gr light puding de yag orani %0.35 olarak gorunuyor.

Normalde %15 yagli peynir bile yiyemiyorum. yani izin yok %15 yagli seylere, hatta ette bile izin yok saniirm, en cok %10 yagli etlere izin var.

ben hala tabloyu okumasını öğrenemedim:26:

foto yükleyeyim ama çok net değil $Fotoğraf0302.jpg

Kızlar size bir şey soracağım. Sade protein günlerinde de mantar yiyebildiğimizi söylemişti bir arkadaşım. Bugün etle birlikte mantar da yedim yemekte ama araştırmadan tamamen aklımda kalanla hareket ettiğim için hata mı yaptım acaba diye düşündüm. Cevaplayabilecek olanınız var mı ? Hala detayları size soruyorum çünkü hala kitabımı bulamadım evde...

Bu arada tatlı krizi olanlar için ikinci defa Dukan Helva'yı öneriyorum. Muhteşem bir kriz giderici. Ben yulaf kepeğini helva olarak tüketiyorum. Bu helvaya bazen fındık bazen vanilya aroması katarak da yapıyorum. Hatta bir keresinde çilek aroması koydum öyle de çok güzel oldu.

Merak edenler için tarif;

Dukan İrmik Helvası (Aslı ''Yulaf Kepeği Helvası'' ama inanın irmikten daha güzel, hatta artık irmik yemem bile :KK66: )

-2 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği
-1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
-2 Yemek kaşığı Splenda Toz Tatlandırıcı
-1,5 Çay Bardağı Light Süt
-4-5 damla istediğiniz aroma
-Tarçın

2 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği ve Zeytinyağını tavaya koyup Yulaf Kepeğini kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra Tavayı kenara alıp üzerine 2 yemek kaşığı Splenda'yı koyup karıştırın. (Bu işlemi ateşin üzerindeyken yaparsanız yulaf kepeği fazla yanabilir ve toz tatlandırıcı tavaya yapışıp rengi koyulaşıyor hemen) İçine aroma koymak isterseniz 4-5 damla istediğiniz aromayı damlatın. Ve helvayı ateşin üzerine alarak sütünü döküp çekene kadar karıştırın. Mis gibi dukan helvanız hazır ! :) Ben üzerine tarçın da serpiyorum süper oluyor. Tarçın da tatlı krizine birebir.

Kesinlikle tavsiye ederim deneyin...

Sevgiler herkeseee....

o bir ayda kilo kaybın oldumu?

evet kilo kaybım oldu 69 kadar düştüm yaklaşık 4 kg falan vermiştim.devam etseydim şuan istediğim kilodaydım.ama yaz tatili memleket falan derken bide kızın ünüverstesi arkasından kpssy yi kazanması ve yerleştirmeyi bekleme heyecanından herşeyi bıraktım.baskı altında yemeye yöneliyorum.mutluykende yerim birtek mutsuzken yemem Allahta mutsuzluk hüzün vermesin işte böyle

hakklısın arkadaş bugün kendimi kötü hissettiğim için yemek yapmak istemedim.bende gidip kızarmış tavuk aldım.minnacık bişey.kızarmış tavuk önceleri büyük oluyordu 3 kişi doyardı şimdi kanat büyüklügünde but var.zaten tavuk çok sevmem.işyahlı olsamda yarım but yemem ama butavuğun butları 100 gr yok.yani bu dünya nereye gidiyor

Bana da tavuktan gına geldi aslında ama değişik soslarla, ya da yarım piliç filan öyle idare ediyorum..

dediğin gibi tavuklar da bir garip artık son zamanlarda ama napıcan.. :26:

bende 1 ay kadar yapıp bıraktım.yeniden başlayanlar kulübüne hoş geldin.

Ben de daha önce yapıp bırakmıştım ama bir daha da bırakmayıp sonuna kadar yapmak lazım.. Çünkü bu sefer metabolizmayı bozup aşırı hızla geri alınıyor..:KK30:

Haydi kızlar bu sefer sonuna kadar götürelim.. :21:

X