Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Canım çoooook sıkılıyor...Biliyorum nedenini aslında...Sanırım yine ümitsizliğe kapıldım...
Kendimi motive etmek için o kadar çok uğraşıyorum ki...Ama bazen her şey bir anda bozuluveriyor...
Ne motivasyon ne inanç ne de başka olumlu şey kalıyor içimde...

Kızım yanımda ödevlerini yaparken ben de yüzümü gizleyerek yazıyorum...Çünkü ağlıyorum...
Kendime, iradesizliğime, başarısızlığıma ...her şeye...

Sonra aslında ağlanacak bir derdim olmadığı halde böyle şeylere ağladığım için tekrar kendime kızıyorum ve daha da ağlıyorum..
Keşke kendimi olduğum gibi kabul edebilseydim diye ağlıyorum...Ama edemiyorum...Ben bu görüntüde ki beni kabul edemiyorum..
Başkaları bu halime laf ettikçe (eşim hariç), bu halimi kabul edemedikçe ben hiç edemiyorum...Ben de zayıf, narin ince bir kadın olmak istiyorum...
Ayna baktığımda kendimi beğenmek istiyorum...Artık yeter yaa...Lütfen olsun artık...Ben de o hissi bir kere olsun tatmak istiyorummm...

Evet sağlığım için istiyorum...Ama fiziksel sağlığımdan ziyade ruhsal sağlığım için...
Çünkü bu duygular hayatımı çekilmez hale getiriyor ne yazık ki...:KK43:

oy kuzum noldu sana. etme öyle. nedir durumun bi anlat bakalım hele. seni forumda yeni yeni yeni gördüğüm için, boyun, kilon, yaşam biçimin, kilo geçmişin nedir bilmiyorum. bi anlat bakalım. kesin bende çaresi vardır derdinin. hemen çıkararır veririm. yoksa da bulurum. sen hele bi söyle bakalım...

Boyun 1,63 ve 48 kilo mu olmak istiyorsun :KK53: Çok zayıf oluyor. VKİ (vücut kitle indeksi) kırmızı alarm veriyor :KK53: :KK53:

Biliyorum çok zayıf olduğunu, ama zaten ortalama 2-3kilo alırım diye düşünüyorum ve biraz kas yapmak istiyorum. ben taebo sporunu çok seviyorum. bir ara yaptım, 2ayda 3kilo fazlam oldu kastan doalyı...yani yoksa çok fazla olduğunun farkındayım ama uyarın için teşekkür ederim

Canım çoooook sıkılıyor...Biliyorum nedenini aslında...Sanırım yine ümitsizliğe kapıldım...
Kendimi motive etmek için o kadar çok uğraşıyorum ki...Ama bazen her şey bir anda bozuluveriyor...

Kızım yanımda ödevlerini yaparken ben de yüzümü gizleyerek yazıyorum...Çünkü ağlıyorum...

Sonra aslında ağlanacak bir derdim olmadığı halde böyle şeylere ağladığım için tekrar kendime kızıyorum ve daha da ağlıyorum..
Keşke kendimi olduğum gibi kabul edebilseydim diye ağlıyorum...Ama edemiyorum...Ben bu görüntüde ki beni kabul edemiyorum..
Başkaları bu halime laf ettikçe (eşim hariç), bu halimi kabul edemedikçe ben hiç edemiyorum...Ben de zayıf, narin ince bir kadın olmak istiyorum...
Ayna baktığımda kendimi beğenmek istiyorum...Artık yeter yaa...Lütfen olsun artık...Ben de o hissi bir kere olsun tatmak istiyorummm...

Evet sağlığım için istiyorum...Ama fiziksel sağlığımdan ziyade ruhsal sağlığım için...

canım yazdıkalrında kendimi buldum desem yeridir. ben de 112.8 kiloyu tartıda gördüğümde benzer duyguları yaşamıştım. ama bu seni üzmek yerine motive etsin. sadece biraz kendine güven.

hadi biraz kendinden bahset.

canım yaaaaa.... yapma böyle...

aynı şeyleri bende yaşadım... hele son dönemlerde eşim bile bana laf söylemeye başlamıştı.... en çokta o yüzden yapıyorum bu diyeti zaten...

sakın kendini bırakma ve pes etme.... moralini toparla, sık sıkta buraya gel.... çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum sana...

hadi şimdi gülümse:KK34:

oy kuzum noldu sana. etme öyle. nedir durumun bi anlat bakalım hele. seni forumda yeni yeni yeni gördüğüm için, boyun, kilon, yaşam biçimin, kilo geçmişin nedir bilmiyorum. bi anlat bakalım. kesin bende çaresi vardır derdinin. hemen çıkararır veririm. yoksa da bulurum. sen hele bi söyle bakalım...

Ritüellerimden birini gerçekleştiriyorum yine...
Olağan geleneksel ağlama festivali...

Allahtan ağlayınca rahatlayan bir tipim de, negatif enerjiyi atıyorum üstümden...
Allah başka dert vermesin ne diyeyim canım...Bu halime bin şükür...
Günaha giriyorum diye çok korkuyorum bazen bu sebeple ağladığım için...(Töbe töbeee:KK20:)

Ama elimde değil işte, engel olamıyorum düşüncelerime dolayısıyla duygularıma...
35 e yaklaşan ama hiçbir zaman kendini genç kız gibi hissetmemiş kendime ağlıyorum...
İstediklerimi giymek istiyorum sadece..Öyle abartı şeylerde değil hani...Normal şeyler yani...
Kolu olsa göğsü olmayan,gögsü olsa kolu olmayan,her ikisi de olsa omuzları kasan bluzlardan dolayısıyla hiçbir zaman adam gibi kıyafet bulamamaktan sıkıldım tüm kilolular gibi...

Kendimi bildim bileli kiloluyum... ama bana göre çok kiloluyum...Gördüğüm en düşük kilo 58...O da orta 2 de falan..
Ama bu kiloyla sınıfın en tombuluydum...Sen düşün gerisini...Yıllar böyle geçti...
Kilolu gelin...Kilolu hamile...Kilolu anne...Daha kilolu hamile...Daha da kilolu anne...
Ben hep kilolu ama kontrollü olmaya çalışan bir kilolu...
Ama ne oldu metabolizma pert oldu yıllar içinde...Artık çok çabayla az yol alıyorum...Üzülüyorum...
Gelecek yılları düşündükçe daralıyorum...:KK50:

Varsa çaresi söyle bak...Çok sevaba girersin...

Kızlar teşekkür ederim, çok sağolun...
Zaten son 2 haftadır çok fazla yorum yapmasam da okuyorum forumu,takipteyim yani...
Motivasyonumu arttırmak için buradayım...Motive de oluyorum aslında...

Eylül 17 den beri diyet + spor yapıyorum...
Akşam yemeklerini keserek (kahvaltı ve öğlen gerçekten çok ölçülü olmak kaydıyla) ve sporla bu ayın 8 ine kadar süren diyetim sonucunda sadece 2 kilo verince dukana başlama kararı aldım...Baktım proteinsiz bu iş olmayacak..Başka yol kalmadı...

Henüz 2 haftam yeni doldu...Ve ilk haftası (7 gün) atakta -1900 ve bu hafta sadece -200 verince yıkıldım sanki...
Atağı geçtim seyirde bu kadar az vermeyi beklemiyordum...Ve daha ilk hafta böyle olunca sonra ki haftalardan umudum kesildi...
İnancım yerle bir oldu yaaa....
Biliyorum daha önceki diyetlerin etkisi bu...Ama anlatamıyorum kendime...:KK50:

kızlar merhaba,

bildirim için geç kaldım ama şuan iş nedeni ile yurtdışındayım.
toplantılardan foruma girme şansım olmadı.

başlangıç tarihi:14.11.2012
başlangıç kg: 71,5
bu hafta: 68,8
bir haftadada -2,7kg
hedef: 62kg

Ritüellerimden birini gerçekleştiriyorum yine...
Olağan geleneksel ağlama festivali...

Allahtan ağlayınca rahatlayan bir tipim de, negatif enerjiyi atıyorum üstümden...
Allah başka dert vermesin ne diyeyim canım...Bu halime bin şükür...
Günaha giriyorum diye çok korkuyorum bazen bu sebeple ağladığım için...(Töbe töbeee:KK20:)

Ama elimde değil işte, engel olamıyorum düşüncelerime dolayısıyla duygularıma...
35 e yaklaşan ama hiçbir zaman kendini genç kız gibi hissetmemiş kendime ağlıyorum...
İstediklerimi giymek istiyorum sadece..Öyle abartı şeylerde değil hani...Normal şeyler yani...
Kolu olsa göğsü olmayan,gögsü olsa kolu olmayan,her ikisi de olsa omuzları kasan bluzlardan dolayısıyla hiçbir zaman adam gibi kıyafet bulamamaktan sıkıldım tüm kilolular gibi...

Kendimi bildim bileli kiloluyum... ama bana göre çok kiloluyum...Gördüğüm en düşük kilo 58...O da orta 2 de falan..
Ama bu kiloyla sınıfın en tombuluydum...Sen düşün gerisini...Yıllar böyle geçti...
Kilolu gelin...Kilolu hamile...Kilolu anne...Daha kilolu hamile...Daha da kilolu anne...
Ben hep kilolu ama kontrollü olmaya çalışan bir kilolu...
Ama ne oldu metabolizma pert oldu yıllar içinde...Artık çok çabayla az yol alıyorum...Üzülüyorum...
Gelecek yılları düşündükçe daralıyorum...:KK50:

Varsa çaresi söyle bak...Çok sevaba girersin...

çaresi var tabi. bana bakacaksın. ben anlatacağım, sen de dinleyeceksin. oh missss
gördüğüm en az kilo 55. ilkokul 5 de:KK1: yetişkinlik döneminde 2 kez çok zayıfladım dediğim oldu. birinde 78 diğerinde 80 kiloydum. genelde 90-95 arası seyrettim. en son 101'i bulduk. yaş 40. daha fenası boy 153. o güne kadar diyet yapmaktan bunalmışım.

aylarca uğraşıp 8-10 kg vermişim. sonra zayıf düştüğüm bir anda yemeğe oturmuşum yine. senenin 9-10 ayı diyettesin. 3 kg veriyorsun, sonra duruyor. kıyafet almaya gidiyorsun. hiçbirşey olmuyor. üzüntüden fastfood katında alıyorsun soluğu. herkes gazı veriyor bu arada, biz seni böyle seviyoruz, ay sen bize hiç şişman gelmiyorsun falan filan... ama sonra yeri geliyor iradesizlikle de suçlanıyorsun aynı kişiler tarafından, hatta ufak ufak alay konusu oluyorsun. anlayacağın, çoğumuz aşağı yukarı aynı şeyler yaşıyoruz.

hayatım boyunca üzerime olan bir giysi bulduğumda hiç kaçırmadım. çünkü tek kriterim buydu. üzerine oluyorsa al. ne rengini ne modelini seçme şansım oldu. ilk kez bu yıl istediğim kıyafetleri alabildim. şimdilik işsiz ve parsız olduğum için kontrollü gidiyorum. hele bir iş bulayım, bak asıl canına okuyorum o mağazaların. :KK52::KK52::KK52::KK52:

15-16 aydır diyetteyim. ilk zamanlar aksattım ama son 1 yıldır düzenli olarak yapıyorum. yürüyüşümü de hiç aksatmıyorum. hatta fazla fazla yapıyorum onu da. buna rağmen diğer arkadaşlarla kıyaslandğında, onların yarısı kadar bir hızla kilo veriyorum. herkes ayda 3-4 kg verirken ben ancak 1-1,5 kg verebiliyorum. şimdilerde daha da düştü. hatta diyeti bozmadığım halde kilo aldım geçen hafta. artık sonlara geldim çünkü.

biliyorum insan daha çabuk sonuç almak istiyor. sabretmek, kendine hakim olmak çok zor ama başka yolu da yok. bu diyardan gitmek de yok. bu deve güdülecek işte.

geldiğim noktada kilo yüzünden yaşanmamış koskoca bir hayat bıraktım arkamda. ister başkalarının saçma yargıları yüzünde, isterse benim özgüven eksikliğimden diyeli farketmez, neticede kilo yüzünden evlenemedim, çocuk sahibi olamadım, iyi bir eğitimin ve pek çok becerim olmasına rağmen doğru dürüst bir işim olmadı. girdiğim çoğu ortamda, ordaki insnladan kat kat üstün olmama rağmen, hep bir ciddiye alınmama sorunu yaşadım. yani uzun lafın kısası hayatımın 42 yılı ziyan oldu. ama olsun, kalan kısmını kurtardım diye bakmalıyım.

bak ne güzel diyorsun başka derdim yok diye. tek derdin buymuş madem, yoğunlaş ve çöz bu derdini. ağlanacak birşey yok. muhtemelen sen de öyle kolayına ağlayıp sızlayacak biri değilsindir. belki regl yaklaştı:KK1::KK1::KK1::KK1:

bulduğum yazıyı sizinle paylaşmak istedim kızlar bende bu durum var bazen kendimi durduramıyorum sanki elimden kapacaklarmış gibi yiyorum :KK43:

Aşırı Yemek İsteği Bir Hastalıkmış
Kısa bir zaman içinde rahatsız olana kadar, aşırı derecede yemek yemek.

Tanım

Aşırı yeme bozukluğu Bulimiya'ya benzer fakat aşırı yedikten sonra her hangi bir temizleme eylemi (kusma, müshil ilacı, aç kalma gibi) olmaz. Kişiler genelde, aşırı yeme krizleri sırasında kendilerini kontrolden çıkmış hissederler. Sonrasında suçluluk duygusu ve utanç duyguları takip eder. Aşırı yeme hastalığına sahip insanların çoğu yiyecekleri, hissetmek istemedikleri duyguları bloke etmek için kullanırlar. Bu kişiler aynı zamanda yiyecekleri günlük yaşam stresine karşı, kendilerini rahatlatmak, kendilerini uyuşturmak yada içlerindeki boşluğu doldurmak içinde kullanabilirler. Bütün Yeme Bozukluklarında olduğu gibi Tepkisel Aşırı Yeme Bozukluğu'da ciddi bir rahatsızlıktır fakat doğru yöntemlerle tedavi edilebilir.

Belirtileri
Kilo alma
Yemek konusunda kontrolsüz hissetmek
Kendine güvenin düşük olması
Depresyon
Tedirginlik
Kiloda azalma ve artma
Sekse olan ilginin kaybolması
Yiyecekleri gizlemek
Suçluluk duygusu ve utanç
Kendinden iğrenmek
Pek çok değişik diyet denemek
Kilo kaybettikleri takdirde hayatın daha güzel olacağına inanmak
Gizli yeme alışkanlığı
Yiyecek ikram edilen sosyal etkinliklerden kaçınmak
İntihar düşünceleri
Bedensel ve Tıbbi Komplikasyonlar
Şişmanlık
Adet görmede dengesizlik
Şeker hastalığı
Yüksek tansiyon
Yüksek kolestrol
Osteoartrit
Hareket etme kabiletinde azalma
Nefes darlığı
Kalp hastalıkları
Karaciğer ve böbrek hastalıkları
Kalp krizi ve ölüm
Nedenleri

Doktorlar tam olarak bu hastalığın neden oluştuğunu bilmemektedir. Araştırmalar aile yaklaşımı, kültürel etkenler ve genler gibi pek çok etkinin hastalığın oluşmasına yol açtığını göstermektedir.

Nedenlerden bir tanesi, modern ve ekonomik olarak gelişmiş toplumlarda medyanın genç insanlara özellikle kadınlara gönderdiği mesajlardır. Bu mesajlarda ana tema aşırı inceliğin çekici olduğudur. Modeller ve bazı ünlü kişiler gibi ince olabilmek bazı insanların sağlıklı olmayan bir kiloya inmelerini gerektirir. Bazı kişiler hem sağlıklı hemde ince olabilir fakat sorun pek çok gencin sağlıklarını yitirmeden o inceliğe ulaşmalarının mümkün olmamasıdır.

Bazı genç insanlar medyanın incelik ile ilgili mesajlarına bakarak yanlış fikirler geliştirebilirler. Örneğin, 14 yaşındaki bir genç kız, 1.60m boya sahip birinin ideal kilosunun 40 kg. olması gerektiğine inanabilir, oysa sağlıklı kilo 50kg. olmalıdır. Sonuç olarak yavaş yavaş öğünleri atlamaya başlar ve sağlıklı olmak için ihtiyacı olan besini almayı reddeder. Gittikçe zayıflar fakat kendini genede şişman hisseder. Sonunda öyle bir hale gelir ki gıdasızlıktan dolayı hastaneye kaldırılması gerekli olur.

Fakat yeme bozuklukları basitçe yemek ve incelme ile açıklanamaz, sorun bundan çok daha karmaşıktır. Yeme Bozukluğu olan kişiler ümitsizce başkaları tarafından onaylanmayı ve kabullenilmeyi arzu ederler ve bazen bu duyguları kısa vadede ince olmakta bulabilirler yada yemek yiyerek kendilerini rahatlatabilirler. Yeme bozukluğu aslında temelde vücudun açıklanmayan duygularını, kendisini ve karşılanmayan ihtiyaçlarını ifade etme şeklidir.

Tıbbi Yardım Ne zaman alınmalı?

Aşırı derecede kilo kaybı varsa yada aşırı yemek yemek ve aşırı diyet yapmak arasında gidip geliniyorsa bir doktor ile konuşmak önemli olabilir. İnkar etmek yeme bozukluklarının bir belirtisidir, dolayısıyla kişi çoğunlukla bir aile bireyinin yada arkadaşının ısrarı sonucu doktora gitmeyi kabul eder. Eğer aile bireylerinden birinde yada bir arkadaşınızda yeme bozukluğundan kuşkulanıyorsanız, bir doktora görünmesi konusunda ısrar etmelisiniz, beklemekle zaman kaybetmeyin ve sorunun kendi kendine çözümlenmesini beklemeyin.

Tedavi

Genel olarak kabul edilen bir gerçek yeme bozukluklarının tedavisinde, psikoterapist, doktor, yeme uzmanı ve hemşire gibi farklı alandan çeşitli klinisyenlerin tedaviye katılmasıdır

Çoğu hastada yeme bozukluğunun yanısıra aynı zamanda tedavi edilmesi gereken depresyon, kaygı bozukluğu ve diğer psikiyatrik sorunlarda mevcuttur.

Yeme bozukluğu, hem fiziksel hemde ruhsal olarak insanı tahrip eder, dolayısıyla bu tür rahatsızlığı olan insanların hemen doktora başvurması gerekir. Erken teşhis ve önlem almak kişinin daha çabuk iyileşmesini önemli ölçüde etkiler. Erken zamanlarda teşhis edilmeyen ve geç kalınan durumlarda yeme bozukluğu kronik bir hale gelebilir ve hastanın yaşamını tehdit edebilir.

En etkili tedavi yöntemi bir doktor ve yeme uzmanı ile birlikte psikoterapi yada psikolojik danışmanlık almaktır. Tedavi kişiye özel olarak belirlenmelidir, çünkü tedavi hastalığın şiddetine ve hastanın özel sorunlarına, ihtiyaçlarına hitap etmelidir.

Psikolojik terapi hastanın hem yeme bozukluğuna hemde hastalığın altında yatan kişisel ve kültürel psikolojik etkenlere eğilmelidir. Hastanın hem kendisiyle hemde yiyeceklerle barış içinde ve sağlıklı bir şekilde nasıl yaşayacağını öğrenmesi gerekir.

Tepkisel Aşırı Yeme Bozukluğu

Zaten son 2 haftadır çok fazla yorum yapmasam da okuyorum forumu,takipteyim yani...

Akşam yemeklerini keserek (kahvaltı ve öğlen gerçekten çok ölçülü olmak kaydıyla) ve sporla bu ayın 8 ine kadar süren diyetim sonucunda sadece 2 kilo verince dukana başlama kararı aldım...Baktım proteinsiz bu iş olmayacak..Başka yol kalmadı...

Henüz 2 haftam yeni doldu...Ve ilk haftası (7 gün) atakta -1900 ve bu hafta sadece -200 verince yıkıldım sanki...
Atağı geçtim seyirde bu kadar az vermeyi beklemiyordum...Ve daha ilk hafta böyle olunca sonra ki haftalardan umudum kesildi...

kitabı okudun mu kitabı? motivasyon için birebir...testi yaptın mı?

Selam Bayanlar,

Bugün toplamda 4,900 vererek bu hafta ise 84 ü görerek nasıl mutluydum anlatamam.

Kendime bir ödül verdim yanlız :) Onu en son yazacağım.

Şimdi menümü bildiriyorum

Sabah uyuyakalmışım okula geç kaldım bu yüzden 1. teneffüste içtiğim yarım bardak nescafe kahvaltım oldu

Öğle dukan tost ekmeği v3 3 köfte ile yaptığım çakma tostumu ve 1 bardak ayranımı yedim

Ara sütaş light meyveli yoğurt

Akşam yoğurtlu tavuğumu yaptım yine onu yedim

Ve ve ve kendime dr oetker in şekersiz supanglesini yaptım tatlandırıcı ile. Şimdi onu yiyorum. Birazını yiyorum, diğerlerini buz kalıbına döküp buzluğa attım :) dondurup çikolata krizim gelince yemeyi planlıyorum :) bişey olmaz dimi?

Yarın okul çıkışında İzmir'e annemlere gidiyorum. Kuzenimin nişanı var.

Diyete devam tabi.

Pazar akşamına kadar yazamayabilirim.

Hepimize bol bol kilo vermeler inşallah. Amin.

valla aliye abla olaya el attıysa çözüme ulaştırır mutlaka ama ben naçizane şöyle bişey söylemek isterim :)
hem iki hamilelik geçirmiş hem de öncesinde diyetler yapmışsınız. kilo verme hızınızı bu mutlaka etkileyecektir ama imkansızlaştırmaz emin olun :)
size düşen tek şey inancınızı yitirmeyip sabretmek, bakın hepimiz burdayız, sizi tanımasak da elimizden geldiğince destek oluyoruz fikirlerimizle, dert paylaşımımızla:KK16: güç verip destek olması bizden, fiiliyata dökmek sizden :KK8: bundan sonra her tabloda takip edicem sizi mutlaka :KK55:
inanç, azim ve başarı diliyorum :KK19:

canım benim bunun için kendini üzme çünkü yalnız değilsin. inan buradaki birçoğumuzun sana benzer hikayeleri vardır.
aliye sana çok güzel bir yazı yazmış.
inan okuyunca çok duygulandım çünkü bende benzer şeyler yaşadım. bunu sadece sen ,aliye, ben değil, inan bir çoğumuz yaşadık veya yaşıyoruz.
bende kendimi bildim bileli hep şişmandım.
tombulluğum 4 yaşında başlamış. annem aç kalırım korkusuyla ne bulduysa yedirmiş yedirmiş.
bilmeden bana en büyük kötülüğü o yapmış.
genç kızlık dönemimde diyet maceralarım başladı. 5 verdim 10 aldım, 10 verdim 20 aldım.
bu kısır döngü senelerce sürdü. bilinçsiz diyetlerden dolayı yüzüm mahvoldu. vucud dengesiz beslendiği için 16 yaşında akne sorunum başladı ve hala kurtulamadım.
mayıs ayında artık yeter dedim ve daha bilinçli bir diete başladım. mayısda 86 kg dum şuan 66,8 kg.
ilk defa 38 beden giyiyorum ben.
ne olur vazgeçme.

kızlar bişey sormak istiyorum

çok yakın bir akrabamız amca var

120 li kilolarda enine boyuna bir amcaydı.

maydanozu kaynatıp içine limon ekleyip sabah akşam içmiş

amcayı bir görseniz nasıl zayıflamış anlatamam

gözlerime inanamadım

sizce dukanda bunu yapmak uygun olur mu?

yapmak istiyorum ama sormadan edemedim.

gözlerime inanamadım

limon zayıflatıyor doğru bu. maydanoz da ödem attırır. ben dukana devam ederken sabahları limonlu ılık su içtim bi ara. duraklama yaşadım. bana sorarsan hiç öyle ıvır zıvır işler bulaşma derim. ne kadar işe yarar bilmiyorum ama o tür şeyler bazen birinde denk geliyor ve işe yarıyor. ama başka birinde çalışmıyor. istersen bi dene.

gözlerime inanamadım

bence maydanoz suyu içebiliriz hatta ben ara ara içiyorumm :KK53::KK53::KK53: ama içine limon sıkma olayı dukan amcama ters tatlımm ....

geçen gün bir doktor şöyle birşey söyledi. "zayıflarken kas mı kaybediyorsunuz yoksa yağ mı? bunu anlamanın en kolay yolu yüzünüze baacaksınız. yüzde çok az yağ dokusu vardır. çoğunluk kastır. eğer zayıflarken yüzünüz çöküyorsa, kas kaybediyorsunuz demektir. eğer yüzünüz çökmeden küçülüyorsa ya kaybediyorsunuz demektir"

limon zayıflatıyor doğru bu. maydanoz da ödem attırır. ben dukana devam ederken sabahları limonlu ılık su içtim bi ara. duraklama yaşadım. bana sorarsan hiç öyle ıvır zıvır işler bulaşma derim. ne kadar işe yarar bilmiyorum ama o tür şeyler bazen birinde denk geliyor ve işe yarıyor. ama başka birinde çalışmıyor. istersen bi dene.

benim için sen ne dersen o

idolümsün

çıkmam sözünden

(size ablacım diyebilir miyim?)

X