Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızzzlaaaaarrrrrrrr :))) bugun dıyetımin 23. günü ve ben tam olarak 7 kilo vermiş bulnmaktym 83.5 ile basladıgım dıyetım bugun tartı sonucuyla 76.5 olmuş durumda...

mutluyum :))

hedef= yılbaşına kadar 70 kilo olmak...

olurmuyumkiii ? ::))

1 yda 6,5 kg fazla. verenler var ama şartları zorlama. sağlıklı ve doğru olanı 4 kg. fazlası kas ve su kaybı demektir.

kızzzlaaaaarrrrrrrr :))) bugun dıyetımin 23. günü ve ben tam olarak 7 kilo vermiş bulnmaktym 83.5 ile basladıgım dıyetım bugun tartı sonucuyla 76.5 olmuş durumda...

mutluyum :))

hedef= yılbaşına kadar 70 kilo olmak...

olurmuyumkiii ? ::))

ben de 83.5la başladım 1 ekimde. ama 52 günde verip verebildiğim 9 küsür kilo. çok hızlı vermişsiniz valla, tebrikler.

şimdi geçmişi okurken gördüm mesajını

okul ile ev arası 6,5 kilometre
sabahın köründe yürümem nasıl olur bilmiyorum
hadi haftada 1 gün dersim saat 10 da başlıyor o günlerde yürürüm ama diğer dersimin full olduğu günler bu yorgunluk beni etkiler mi ki? zira, sanırım yavaş yavaş varise doğru adım atıyorum. hiç yerinde oturamayan bir öğretmenim çünkü.

ben araba kullanmadığım için çok bilmiyorum kmleri falan. ama nasıl bahane üretileceğini iyi bilirim :-) arabayı 20-30 dk da yürüyebileceğin bir yere park et. ordan yürü. haftada 1 gün 6 km yürümektense, hergün 30 dk yürümek çok daha iyi. sürekli söylediğim birşey ama tekrar söyleyeyim. burdaki yürüyüş kalori yakmak için yapılan birşey değil. vücudu yağ yakma moduna geçirmek için yapılan birşey. 20 dk ritmik hareket (yürüyüş, koşu gibi...) vücutta yağ yakma programını çalıştırıyor. 6 km yürümek iyi hoş ama haftada 1 gün olursa haftada 1 kere yağ yakma moduna geçersin. gerisini de sen bilirisin.

gelelim varis konusuna. genetik olarak bende de varis var. henüz çok ilerlemedi ama illaki ilerleyecek. kiloluyken ağrı yapan ve gittikçe büyüyen koyulaşan varislerim, şimdilerde azaldı ve ağrısı da kalmadı pek. varisin asıl düşmanı ayakta durmaktan daha çok kilo. varisim var diye tekerlekli sandalyede yaşayacak değilsin. illaki ayakta duracaksın. hele de öğretmensen kaderin bu. ama bir an önce kilolardan kurtulursan çok rahat edersin. bu arada yürümekle ayakta durmanın varisler üzerindeki etkisi aynı değildir. bunu da bil.

Şimdi birşey soracağımda ayakta durmak varis mi yapıyor, bunu engellemenin yolları var mı...Ben de çok ayakta duruyorum genelde okulda, ama valla varise yol açıyorsa otururum bundan sonra....

ben araba kullanmadığım için çok bilmiyorum kmleri falan. ama nasıl bahane üretileceğini iyi bilirim :-) arabayı 20-30 dk da yürüyebileceğin bir yere park et. ordan yürü. haftada 1 gün 6 km yürümektense, hergün 30 dk yürümek çok daha iyi. sürekli söylediğim birşey ama tekrar söyleyeyim. burdaki yürüyüş kalori yakmak için yapılan birşey değil. vücudu yağ yakma moduna geçirmek için yapılan birşey. 20 dk ritmik hareket (yürüyüş, koşu gibi...) vücutta yağ yakma programını çalıştırıyor. 6 km yürümek iyi hoş ama haftada 1 gün olursa haftada 1 kere yağ yakma moduna geçersin. gerisini de sen bilirisin.

gelelim varis konusuna. genetik olarak bende de varis var. henüz çok ilerlemedi ama illaki ilerleyecek. kiloluyken ağrı yapan ve gittikçe büyüyen koyulaşan varislerim, şimdilerde azaldı ve ağrısı da kalmadı pek. varisin asıl düşmanı ayakta durmaktan daha çok kilo. varisim var diye tekerlekli sandalyede yaşayacak değilsin. illaki ayakta duracaksın. hele de öğretmensen kaderin bu. ama bir an önce kilolardan kurtulursan çok rahat edersin. bu arada yürümekle ayakta durmanın varisler üzerindeki etkisi aynı değildir. bunu da bil.

mesaj alınmıştır.

20 şer dakika eliptikte yürüyeceğim

yarın ne kadar yürüdüğümü yazacağım

Şimdi birşey soracağımda ayakta durmak varis mi yapıyor, bunu engellemenin yolları var mı...Ben de çok ayakta duruyorum genelde okulda, ama valla varise yol açıyorsa otururum bundan sonra....

uaun süre ayakta kalmak, fazla kilo, topuklu ayakkabı ve kalıtımsal bazı özellikler varise neden oluyor diye biliyorum.

ayakta kalmak varisi azdırır diyelim. ama asıl sebep genetik yatkınlık, kilo, hamilelik... yani bacakların fazla miktarda ve uzun süre yük taşıması, genetik yatkınlığın da varsa varis yapıyor. öğretmen hastalığı da denir :-)

uaun süre ayakta kalmak, fazla kilo, topuklu ayakkabı ve kalıtımsal bazı özellikler varise neden oluyor diye biliyorum.

Aynen dediğin gibi variste en önemli etkenlerden biri kalıtsal olması...:KK50:
Onun dışında aşırı kilolu olmak,hamilelik,uzun süre hareketsiz ayakta durmak veya oturmak varise neden olabiliyor...:KK53:

Varis oluşumunu ya da ilerlemesini önlemek için hareket şart :emir_bebek:...En güzeli de yürüyüş tabi ki...(Allahtan biz dukancıyız :KK76:)
Soğuk su çok iyi gelir...Sıcak su yaramaz varislere...Zaten varis damar genişlemesi demek yani onları daraltmak için soğuk suyla yıkama olabilir...
Dolaşım sisteminin bozulması sonucu oluştuğundan yani damar yapısı bozulduğundan sigara alkol zinhar yasak:KK20:...
Akşamları eve gelince de ayakları yukarı kaldırmak çok işe yarar...Dolaşımı kolaylaştırır...Eee zaten bunları yaptık mı sorunda kalmaz :KK52:. (inşallah)

Bu arada çok heyecanlıyım, yarın sabahı iple çekiyorum...
Bakalım seyirin ilk haftası nasıl geçmiş:18:
Yarın görüşürüz...:KK3:

hah şöyleeeee, yola gel bakalım :-)))))

sen söylersin de ben yapmaz mıyım?

bu kilolar verilecek başka yolu yok.

kilo verip tekrar kilo almak amacım :)

şu diyet bitsin Allah nasip ederse 1 sene zayıf dolaşayım sonra bebek istiyorum Rabbim izin verirse.

başlangıç tarihi:24.09.2012
başlangıç kilo:77
geçen haftaki kilo: :70.6
şu anki kilo:70.1
hedef:55
fark:-500 gr
sabah ezanı itibariyle böyle

Günaydın!

Başlangıç: 17.9.12
Boy: 1.63
Başlangıç Kilo: 69.8
Hedef: 55
Geçen Hafta (15.11.12): 63.2
Bu Hafta (22.11.12): 65.1
Fark: +1.9

Sadece yaklaşan regl sıkıntısı olabilir mi bu, nolur öyle olsun moralim bozuldu cidden. Düşmanlarımı sevindirmek istemiyorum artık. :KK4:
Savaşmaya devam, bu hafta gene yenildim ama o 55 benim olacak! :KK4:

herkese günaydın:KK16: ilk mutlu bildirimimi yapıyım :KK1:

Başlangıç tarihi 20.11.2012
Başlangıç kilosu 66 kg
Boyu 169 cm
1 hafta önceki kilosu 66 kg
Güncel kilosu 64.4
Hedef Kilosu 56
Geçen hafta ile kilo farkı 1.6
Toplam kilo farkını 1.6

herkeslere bol güneşli sıcacık ve de bol bol bol çok bol eksili günler diliyorum...
geçen perşembeye göre eksideyim buna da şükür ama salı sabaha göre +300 deyim :KK43: üstelik salı çarşamba üstü üste 2 gün protein yapmıştım..
salı günü 4 kaşık kepek 1 tk kakao 2 tatlı kş tatlandırıcı ile 1 kaşık light labne serçe parmaktan daha ince bir dilim light kaşar rendesi 2 kaşık kadar da lor peynirle dukan kekimsi bişiler yaptım salı akşam dün sabah ve akşam ondan yedim, hem salı hem dün diabetik reçelle meyveli yoğurt yaptım yedim.. sanırım sınırlı izinliler bende + ya sebep oluyor...

Hemen başlamalısın amaa
önce 10 günde .... olann
1 saatlik türkçe dublaj olannn

haklısın walla hemen başlamam lazım .... yoksa gitmeyecek bu kilolar .. bugün 23. gün giden daha sadece 3.2 :KK43:

bildirimimi de yapayım, sonra kaçayım:
başlangıç: 63,3
hedef 50
geçen hafta:60,6
bu hafta:60,1
fark:-500
toplam fark: 3,2
boy:159

Son düzenleme:

Başlangıç tarihim: 9.10.2012 (normalde 4.5.2012 başlamıştım, haziran sonuna doğru bırakmak zorunda kaldım, ama yine de dikkat etmeye çalıştım, geçen ayın 9.yeniden başladım dukana)
başlangıç kilom: 62.4
boy: 1.63
geçen hafta: 59.2
Bu hafta: 58.0
fark: [SUB]-1.2kg[/SUB]
:KK64: hayde cevap ver :KK24: niçin rakiiii içtin cafer :KK24: yaşa breeeee :21:En Büyük KK

Son düzenleme:
Günaydınnnnnnnnnnnn

Bildirim yapmak için sabahın köründe pc yi açtım okula gitmeden yazmak istedim.

başlangıç tarihi:04.11.2012
başlangıç kilo:89,600
boy: 1,75
geçen haftaki kilo: :86,500
şu anki kilo:84,700
hedef:75
fark:-1,800 gram

şükürler olsun regl de bitti, şişliğim de indi, kilom da düştü. 2 aya 75 olurum herhalde dimi.

inşallahhhhh

hepimiz istediğimiz kiloya inelim inşallah.AMİN :)

$gün.jpg

Başlangıç; 22 Ağustos 2012

Başlangıç kilo: 80,9 kg
Hedef Kilo; 65 kg
Geçen hafta; 74,6 kg
Bu hafta; 73,6 kg
Fark; -1 kg
Boy: 164 cm

:KK42:

Günaydın:KK34:

Başlangıç 2 Kasım 2012

Başlangıç Kilosu: 86,6

Şimdiki Kilo: 80

21 gün sonunda 6 kilo 600 gram vermişim:KK53::KK53::KK53:

Gunaydinnnn...

Sabahin ilk isiklariyla Uyandım..callen yapmaya niyetliydim kendimi Dukan ekmeği yaparken buldum..
Acmiyim neyim :)

Callen aksama kaldı..Şimdi suslendim puslendim seminere gidiyorum adanaya..
:KK12:

Bildirimimi yapıyim

Baslangic: 15.09.2012
Baslangic kilo:67
Boy:1.65
Guncel :58.3
Hedef:54
Toplam fark:8.7

Geçen haftaya göre eksideyim ama 100 mu 200 mu hatırlayamadim:26:

herkese günaydın:KK16: ilk mutlu bildirimimi yapıyım :KK1:

Başlangıç tarihi 20.11.2012
Başlangıç kilosu 66 kg