henüz heryerde bulunmuyor çünkü yeni bir ürün. kısa süre önce piyasaya çıktı.
muhtemelen içerik olarak dr oetkerin light pudinginden bir farkı yoktur. her ikisinde de içinde şeker yok. light pudingde tatlandırıcı var. bunda talandırıcı da yok. hazır ürünleri fazla tatlı bulanlar için üretilmiş birşey bu. şeker oranını kendisi ayarlasın diye yapılmış. siz de tatlandırıcı oranını kendiniz ayarlayacaksınız tabi.
her seferinde tekrar tekrar söylüyorum. bu tür ürünlerde (hazır sütlü tatlı karışımları, diabetik hazır tatlılar, light dondurmalar, diabetik dondurmalar...) bunların hiç biri şeker içermiyor. ama bizim için asıl tehlike içindeki kıvam verici maddeler. bu madeler un ve nişasta türevleridir. light puding de ya da diğerlerinde değişen birşey yok. aslında içindekilere bakmanız bile gerekmez. içine un, nişasta ya da bunların türevlerini (sahlep, mısır nişastası, pirinç unu, pirinç, irmik...) koymadan hiçbir sütlü talıyı yapamazsınız. sütü yağlı olur, yağsız olur... içinde şeker olur, tatandırcı olur ya da ikisi de olmaz... bunlar başka konu. ama dondurma da dahil olmak üzere hiç bir sütlü tatlıyı yoğunlaştırıcı bir malzeme olmadan yapamazsınız.
yani işin özü; light puding izinlimi, light dondurma izinlimi, şekersiz muhallebi iznlimi diye düşünmenize gerk yok. içindeki yoğunlaştırıcı madde izinli mi değil mi.. bize izinli olan tek yoğunlaştırıcı mısır nişastası. o da çok çok sınırlı. o sınırlı izinlilerde bir liste var ortalıkta dolaşan. o listede 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı diye yazıyor ama ne kadar zamanda 1 tatlı kaşığı, 1 yemek kaşığı olduğu yazmıyor. hergün tüketin de görün duraklama ne demekmiş...
ay bu da agresif oldu. sanırım ben bugün agresifim. iyi de siz de kızdırmayın beni o zaman.