güzel pazar akşamları hepinize :)
geçmişi okumadan tamamen yazmak istemiyorum ben, nedense böyle bi kopukluk oluyomuş gibi hissediyorum deli miyim neyim aa
kaldığım yerden okumaya devam edicem ama bi kaç şey söyliim önce.
belim hala ağrıyor. çok değil çok şükür ama callan yapmama engel olur sanıyorum. o yüzden leslieye sarılcam bi süre. 1 mil 3 mil artık günde 1 saat yürürüm onunla heralde.
havuçlu tarçınlı kek yaptım bugün. daha doğrusu yapamadım
onu nasıl etsem de böyle pudingimsi bişile pasta gibi yapsam yesem diye yana döne düşünüyorum. pudingimsi şipşak bi tarif verebilcek olan varsa çok sevinirim. kesin vardır geçmişte gerçi, ben de begenmişimdir kesin ki hatırlıyorum öyle bişiler, ama bin tane mesajı beğendiğim için bulamıyorum sonra hangisinde olduğunu
bundan sonra sadece yemek tarifi olanları mı begensem naapsam
fazla konuşmiim de gidiim yüriiim ben ya, nerde benim kulaklığımmm
Günaydın bacılarım, yok tünaydın günü yarıladım gitti bi yandan yerleş bi yandan oku bu kadar okuyor
çeşitli ilaç kullanımı soğuk algınlığı ve bitmeyen üşümek, pek mutsuzum bu hafta, kendimi çok şişmiş hissediyorum yarın tartılmayı bekliyorum bakalım kader ağları nasıl ördü
Dün akşam tiyatroya gittik Ankara'da olan ve zamanı olan ''Hürrem''e gitsin derim tv deki dizisindense bu oyunu bin kere izlemeyi tercih ederim
ayyy konu dışı yasaktı dimiiii sustum
Bizzat tarafınızdan denenmiş bi çorba tarifi verir misiniz acabaaaa, içim ısınsın,2 tariftede fiyasko yaşadım canlarımmm
ben tavuk sulu çorba yapmıştım denemek isterseniz belki yaziim buraya
4 su bardağı kaynar su (ben 2 büyük kase tavuk suyuyla yapmıştım, keskin bi tat isterseniz 1 tane yağsız tavuk bulyon da kullanabilirsiniz ek olarak)
1 haşlanmış tavuk göğsü
1 çorba kaşığı yulaf kepeği
terbiyesi için;
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
yağsız tencerede kepeği kokusu çıkana kadar kavurun. sıcak haldeki tavuk suyunu (bulyon koyacaksanız sıcak su içinde erittikten sonra) kepeğin üzerine ekleyip kepeği ezerek, top top olmadan karıştırın. haşlanmış tavuğu istediğiniz büyüklükte didin, tencereye ekleyin. başka bir kapta süt ve yumurta sarısından terbiye yapıp usulüne göre çorbaya ekleyin (yani çorbadan 1-2 kaşık alıp süt+yumurta karışımına ekleyip bu karışımı yavaş yavaş tencereye geri dökün) yüksek ateşte bir iki kaynatıp altını kapatıp afiyetle yiyin :)
terbiyeli tavuk sulu şehriye çorbası gibi oluyor tadı, ben çok beğenmiştim içi ısınıyor insanın. üstelik miktarı da çok, 2-3 gün yiyebilirsiniz rahatlıkla. afiyet olsun şimdiden
kızlar bu diyette atak döneminde light kaşar peyniri serbesmi ?Yani şöle tavuk göğsüne kaşarı rendeleyip pişirsem atağa uygun olurmu diye merak etim
ben kullanıyorum kaşara zaafım var napiim
ama çok kullanmasak daha iyi olur sanırım
Kızlar sizin yardımınıza ihtiyacım var çok acil...
Kitabım geldi okudum fakat atak evresinde yenmesi gereken gıdaları sanırım anlayamadım....
atak evresinde dana eti kuşbaşı yenmiyor mu?
Kitapta dana etleri bölümünde
dana rosto dana biftek ve karaciğer deniliyor yalnızca....
ve atak bölümünde sebze yasak sırf protein değil mi?
ben şimdi dana kuşbaşı aldım ve sote yaptım içine kuru soğan bir domates bir çarliston ve salça koydum kendi suyu ile pişirdim...
Şimdi ben bunu yiyemiyor muyum? İçinde sebze olduğu için....
Yarın sabah start vereceğim kendme fakat yanlış bir şey yapma istemiyorum lütfen yardımmmmmmmmmmmmm
Ayırca domates-salata da yasak mı?
kitapta tablo halinde gösterdiği bi kısım var canım, sayfasını tam kestiremiyorum kitap elimde olmadığı için ama o tablodan daha kolay bakabilirsin ne yemen gerektiğine.
atakta domates- salatalık ve sebzeler yasak. yani yemesen daha iyi olur senin için :)
verdiğin tarifi atakta yiyemezsin. çeyrek soğan ve az domatese izin var aslında ama daha başındasın yolun, kullanmasan daha iyi olur.