Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

sende baya kilo varmişsin canım çizelgende gördüğüm kadarı ile dukan ilemi verdin,ne kadar zamanda verdin bu kiloyu

dukana 30 temmuzda başladım. benim kilo verme problemleirm olmasına rağmen iyi verdim şükür. menapozdayım, sürekli kullandığım ialçlar var, spor yapmaya vaktim yok, hareketsiz bir çalışma ortamım var. ama dukanla iyi veriyorum. sen de verirsin korkma.

yarın benim de misafirleirm gelecek. çeşit çeşit mamalar olacak çay yanında. ben hiç birine yan gözle bile bakmıyacağım. çayım yanına kekimi alacağım ve onlara eşlik edeceğim.

ben her hafta bir doğumgününe katılıyorum, millet pastaları yerken ben sadece zero içiyorum. resmen sabırtaşı oldum:)))

yarın benim de misafirleirm gelecek. çeşit çeşit mamalar olacak çay yanında. ben hiç birine yan gözle bile bakmıyacağım. çayım yanına kekimi alacağım ve onlara eşlik edeceğim.

ben her hafta bir doğumgününe katılıyorum, millet pastaları yerken ben sadece zero içiyorum. resmen sabırtaşı oldum:)))

" sabırtaşı Azradan sevgiler " diyosun yani :KK34::KK34::KK34::KK34:

tebrikler şekerimm , takdir ettim :KK9::KK9::KK9:

canım öğleni kahveyle geçiştirmeseydin keşke , light kolayı bende tatlı isteğimi bastırmak için haftada 1 yada 2 kere içiyorum :KK34::KK34::KK34::KK34:

kaçamaksız geçen 1 hafta için tebrikler :KK9::KK9::KK9::KK9:

gün olayına gelince , benim dukanımın 3. akşamında (hemde bana göre dukanın en zor geçen en vurucu günüydü ) okulumdan 15 kişilik bayanl grubu bana davetliydi , onca mammiş yaptım ama hiçbirinin tadına bakmadım bile , arkadaşıma tattırdım :KK53::KK53::KK53::KK53:

herkes oturup yiyecekleri götürürlerken ben çayımı yudumladım , ve nefsimi terbiye ettim , işte o akşam benim kırılma noktamdı , bence sende yarın yiyebileceğin bişeyler olursa onlardan ye , yoksa diğerlerine hiç dokunma tatlım , dokunursan gerisi gelir , sonra yazık olur kaçamaksız geçirmiş olduğun o caanım 1 haftaya .....

saol canım bu anekdotun bana ilham verdi asla yemicem asla :) öğlenleride atlamamaya calışırım ama açlık hissetmiyorum sütte doyuruyor

dukana 30 temmuzda başladım. benim kilo verme problemleirm olmasına rağmen iyi verdim şükür. menapozdayım, sürekli kullandığım ialçlar var, spor yapmaya vaktim yok, hareketsiz bir çalışma ortamım var. ama dukanla iyi veriyorum. sen de verirsin korkma.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::46:helal olsun sana azrasıla helam olsun önünde saygıyla eğiliyorum idolumsunuz sen ve aliye:42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:

bu sabahki artı 500 den sonra kafam dank etti.:84:bugün güzel bir gün geçirdim sayılır
sabah
1 yumurtalı 1yk.yulaf kepekli krep peynir
öğle
zarzor sabah 7 de pişirip yanımda götürdüğüm tabi o saate kadar kurumaktan hal olmuş 4 adet ızgara köfte ve yoğurt
akşam
haşlanmış tavuk üzeri sarımsaklı yoğurt (bizim burda marketin açılış yıldönümüymüş:KK28: tavuk klio 3,4 olmuş 2 tane birden aldım yarında 3-5 tane alıyım diyordum bulmuşken stok yapıyım)
he bide yalancı işkembe çorbası yaptım tavsiye ederim güzeldi bağırsaklarım bayram etti.
nescafe için düşünceniz nedir az sonra süte yarım tatlı kaşığı atmayı düşünüyorum lütfen cevap bekliyorum günü mahfediceksem sabredebilirim.........

bu sabahki artı 500 den sonra kafam dank etti.:84:bugün güzel bir gün geçirdim sayılır
sabah
öğle
zarzor sabah 7 de pişirip yanımda götürdüğüm tabi o saate kadar kurumaktan hal olmuş 4 adet ızgara köfte ve yoğurt
akşam
haşlanmış tavuk üzeri sarımsaklı yoğurt (bizim burda marketin açılış yıldönümüymüş:KK28: tavuk klio 3,4 olmuş 2 tane birden aldım yarında 3-5 tane alıyım diyordum bulmuşken stok yapıyım)
he bide yalancı işkembe çorbası yaptım beni bile kandırdı inanın tavsiye ederim güzeldi bağırsaklarım bayram etti.
nescafe için düşünceniz nedir az sonra süte yarım tatlı kaşığı atmayı düşünüyorum lütfen cevap bekliyorum günü mahfediceksem sabredebilirim.........

sabah
öğle
akşam
he bide yalancı işkembe çorbası yaptım tavsiye ederim güzeldi bağırsaklarım bayram etti.

nescafe olur kuzummm..iç afiyet olsunnnnn

evetttt artık bende tam aynısı olmasada uzun zamandan beri ilkk defa mozaik pasta yedim görüntüsü pek benzemesede işte öyle bişey oldu

kek yapmıştım hani şu acıbademli olandan ama kek kabardı kabardı kalıptan akınca dibinde kalanları ziyan etmedim değerlendirdim.
kek:
1 yumurta
2 yk kepek
1 kabartma tozu
5 damla vanilya aroması
4 damla acıbadem aroması
2 yk süt tozu
3 yk tatlandırıcı(takita kullandım)
çok çok az süt

sonra bunu parçalara ayırdım

1 yumurta (en küçüğünden)
1 tk yoğurt
1 çay kaşığı kakao
1yk tatlandırıcı

iyice çırptım içine parçaladığım kekleri attım streçe sarıp buzluğa attım ohhh missssss

Canlarimmmmmm kimler var kimler yoooook.....ben bu hafta tatlandiriciyi cok abarttim....bi hafta tatlandirici yooooook yasak :KK19::KK19:

evetttt artık bende tam aynısı olmasada uzun zamandan beri ilkk defa mozaik pasta yedim görüntüsü pek benzemesede işte öyle bişey oldu

kek yapmıştım hani şu acıbademli olandan ama kek kabardı kabardı kalıptan akınca dibinde kalanları ziyan etmedim değerlendirdim.
kek:
1 yumurta
2 yk kepek
1 kabartma tozu
5 damla vanilya aroması
4 damla acıbadem aroması
2 yk süt tozu
3 yk tatlandırıcı(takita kullandım)
çok çok az süt

sonra bunu parçalara ayırdım

1 yumurta (en küçüğünden)
1 tk yoğurt
1 çay kaşığı kakao
1yk tatlandırıcı

iyice çırptım içine parçaladığım kekleri attım streçe sarıp buzluğa attım ohhh missssss

oooh afiyet olsunn ellerine saglik tatlim

sabah
öğle
akşam
he bide yalancı işkembe çorbası yaptım beni bile kandırdı inanın tavsiye ederim güzeldi bağırsaklarım bayram etti.

afiyet olsun canım kardasın bol bol al tavuklardan :) neskafe içebilirsin şekersiz ve yağsız sütle:)

Merhaba hatunlarrr
yakaşık 5 kg vermek için çabalasamda göbüşten kurtulamıyorum ben nereye o oraya
:KK52:
bikaç haftadır araştırıyordum bu diyeti,biraz istikrar ve birazda sabırla iyi sonuçlar veriyormuş ee bende dururmuyum bende yapıcam dedim kafaya koydum:KK1:
Pazartesi sabah başlıcam ama ertesi gün bitirmicem bu diyeti inşallah:KK52:
Kitabımı aldım pazartesi büyük güüüüün,haftasonu kocişimle 2 gün boyunca deli gibi tıkınıcam Atak beni bekler:)

$Fotoğraf2866.jpg

internet bağımlısı heyooooooo seni burda gördüğüme sevindimmm:KK3::KK3::KK3:

senin kabaktan yaptığın cips tarifine ihtiyacım vaaarr...ben nerde bulcam balkabağını diye o tarifi hiiç üstüme almamıştım ama evde kabak buldumm ve hemen yapmak istiyorummmmmm:KK52::KK52::KK52:

Merhaba hatunlarrr
yakaşık 5 kg vermek için çabalasamda göbüşten kurtulamıyorum ben nereye o oraya
:KK52:
bikaç haftadır araştırıyordum bu diyeti,biraz istikrar ve birazda sabırla iyi sonuçlar veriyormuş ee bende dururmuyum bende yapıcam dedim kafaya koydum:KK1:
Pazartesi sabah başlıcam ama ertesi gün bitirmicem bu diyeti inşallah:KK52:
Kitabımı aldım pazartesi büyük güüüüün,haftasonu kocişimle 2 gün boyunca deli gibi tıkınıcam Atak beni bekler:)

Eki Görüntüle 554947

eee ozaman hosgeldin diyorummm güzelimEn Büyük TÜRKİYE

sanırım buldum ama bu aliyenin tarifymiş...sen kabak yiyebileceğimizi teyit etmişsin.

Aliye der ki : ben bugün kabak tatlısı ve fırında kabak yaptım. 1 diim bal kabağı aldım. üst kısmlarını atladırcıyla karışıtırdım. biraz bekletip fırına atım. çok güze olmadı. yani dukana göre gayet iyi ama normal kabak tatlısıyla kıyaslayınca bişeye benzemiyor tabi. kabğın daha sert olan alt kısımlarını ise, ince ice doğrayıp, biraz tuz ve azıcık zeytinyağıyla harmanladım. yğlı kağıt serdiğim tepsiye döktüm ve çok kızgın fırında pişirdim. yanına da yoğurt pul biber, nane kimyon, kekik ve 1 diş sarımsakla sos yaptım. çok çok lezzetli bir yemek oldu. lezzet olarak patates kızartmasıyla havuç arası bişey. yalnız kafama birşey takıldı, bu bal kabağı serbest mi gerçekten. bu kadar tatlı olduğuna göre ya şeker ya nişasta içer miyor mu?

Bilgilerinizeeeee:KK42:

...başka fikri olan varsa yazsıınn kocaman bi kabağım var benimmmmmmmmmmmm:KK52::KK52::KK52:

Herkese iyi akşamlar!

Bugün nihayet ilk callanımı yaptım, sanki biri gelmiş Allah yarattı demeden dövmüş gibiydi beni, öylesine bir yandı her yanım. Yarın kimbilir nerelerim ağrıyacak. :KK1: Ama içim inanılmazz rahatladı, Behzat Ç.'yi huzurla seyredebilirim artık. :KK1:

bir de bir sorum daha var. ben normalde de çok su içerim günde 3lt yi geçiyorumdur. dukan diyor ki 2 nin üzerine çok çıkmyın ama ben daha azıyla yapamıyorum. ve 9-6 tansiyonlu kadınlardanım. kitapta o da demiş ya suyu azalt ya da tuzu biraz arttır tansiyon için. ben hamilelikte alıştım az tuzluya ama dediğim gibi çok su içtiğimden ve tansiyonum düşük olduğndan biraz katıyorum. doğum sonu ödemlerimi atamadım henüz. acaba mısır püskülü, kiraz sapı tarzı ödem attırıcıları kullanmış olan var mı? kitapta eczaneden ödem attırıcı alın diyor da bitkisel kürler daha iyi değil mi ki???

Su limitinin 2 lt olduğunu sanmıyorum, ingilizcesinde yaklaşık 3 quart su içen bir hastasından bahsediyor. Litreye çevirdiğimizde 2.8 lt idi yanlış hatırlamıyorsam. 3 küsüre kadar yolu var.

light ton balığı almayı düşünenlere nacizane bir tavsiye:KK53:

asla ama asla dardanel marka light ton balığı almayın:KK53:

ben bu kadar lezzetsiz ve yenemeyen bir ton balığı görmedim:KK53:

bir daha mı tövbe:KK53:

Light ton balığının güzeli var mı zaten, varsa bana da söyleyin. Ucuz ve protein ihtiyacımı karşılıyor, dışarda yemek için pratik bir tercih. O kadar. Hepsi birbirinden tatsız. :)

İkindi menümü gururla sunarım, sahtekar mantı yaptım kendime ama pek datlu oldu :KK76::KK76:

altta yulaf kepeği ile bildiğiniz krep (1 yumurta, 1,5 kaşık kepek, az süt), üste kavrulmuş kıyma, onun üstüne de sarımsaklı yoğurt, onunda üzerine kırmızı pul biber ve nane :KK56::KK56::KK56: gayet mantı tadında oldu, uğraşmaya gerek yok yani :KK52::KK52:

Aynısını akşam yemeğinde sote ciğerle yaptım, mis oldu! :KK56:

kızlar taşlık seviyormusunuz. pek yiyen yoktur ,bilmeyen de çoktur :KK1: ama biz küçükken annem tavuk beslerdi.onu kesip temizlerdi. tabii küçücük taşlığı happur huppur kapışırdık. yıllardır yememişim. alternatif protein araştırmalarım sonucu yeniden keşfettim,tavaya koydum biraz tuzla kavurdum. yanına cacıkla..afiyet olsun...

Taşlık gördüm keskinoğlunun (ciğer kadar sık getirmiyorlar gerçi, nadiren görüyorum) ama bilmediğimden almadıydım. Nasıl birşey? Sert mi? Cırk cırk mı ediyor ağızda, biraz tarif edebilir misiniz? :)

...
süttozumu koyuyosun ekmeğe..ben ilk defa yarın ekmek deniycem sen nasıl yapıyosun? çok fazla tarif var çeşit çeşit ekmek var birinden başlıycam artık :)

Aman canım süt tozuna dikkat, fena çeliyor insanı... Ben artık almaktan vazgeçtim mesela, bir süre hiiiç dokunmayacağım. :KK1:

internet bağımlısı heyooooooo seni burda gördüğüme sevindimmm:KK3::KK3::KK3:

senin kabaktan yaptığın cips tarifine ihtiyacım vaaarr...ben nerde bulcam balkabağını diye o tarifi hiiç üstüme almamıştım ama evde kabak buldumm ve hemen yapmak istiyorummmmmm:KK52::KK52::KK52:

Alıntı yapa yapa anca geldim son sayfaya :)
Şu adresten yaptım ben de: dukan diyeti tarifleri: BALKABAĞI KIZARTMASI
Çok basit, kabuğa yakın kes (esas etli kısımları tatlı için ayırırsın), baharatla istediğin gibi, çok az zeytinyağını hepsine sür yağlı kağıt üstünde fırına ver - yakmamaya çalış :))

X