Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

1,5 saatte 6 kere yerimden kalkıp 4 ünde wc ye 2 sind emutfağa giden bana, tip tip bakan şefime az önce en koyusundan mest ikram ettim. YAŞASIN KÖTÜLÜKKKK ki O 2 kg falan yemiştir....

çok teşekkürederim cnm cvp verdiğin için.ben kitabı indirdim okumaya başlıcam en sağlıklısı bu.ne yicem ne yememeliyim o zaman anlamış olurum heralde bende.şimdi bu şekilde epey karışık geliyor bana.yalnız dukan testimi yaptığımda bana kilo vermeye ihtiyacın yok dedi!!!nasıl yok boyum 1.55 kilom 59 nasıl olmaz.benmi yanlış yapıyorum kaç oldu deniyorum dukan ın yardımına ihtiyacın yok diyor bana:KK43:ben en azından 10 kilo vermeyi planlıyorum.

canım kitabı mutlaka edinmen lazım,kitap okumadan bu diyeti yapman imkansız çünkü çok fazla hata yaparsın:KK50:
inan kitabı okuduğumuz halde zaman zaman yanlışlarımız oluyor,defalarca okuyoruz.testte bişeyi yanlış yapmış olabilirsin bence de.tekrar dene olmazsa da sen kitabı al başla,vermek istediğin kadar verirsin canım:KK34:

Bir bana ç..ş desinn.
Öğlen pikniğe gittik
Heralde 1 kilo falan et köfte yemişimdir. Yoğurt ve ayranla birlikte :)
P günüm ALLAHTAAN
Bakalım yarın ne olacak çok merak ediyorumm.

Ama 14 den beri 2 kere wc ye çıktımmm.
Hemde ne çıkmaaa

Adam boşa demiyorr çok yiyin bol yiyim diyee. Keisnlikle kanıtım budurr.
HAdi kızlar yiyin gariiiii

Yoldaş ve ev arkadaşına selam olsunnnn :)

ipekk var yaa allaaammmmm şu an nasıl gülüyorum nasıl gülüyorum yani yanlış anlaşılmasın kızlar deli değilim durduk yere gülmüyorum da var yaaa salak gibi gülüyorum haaaaa :KK60::KK9::KK33:
allah da seni güldürsün e mi:KK16:
bu arada huhh demek istiyorum,afiyet şeker olsun da ayıptır söylemesi 1 kilo et yemişin de 4 wc'de kesin 2 kilo gitmiştir senden helal olsun haaa,biz anca 1 haftada yapıyoruz o kadar wc hasılatı:KK1:

Ayyy sevdiklerim hep burdaa. DUkan kardeşlerim benimm.
Fİreler de var tabiiii, onlarda gelse süper olacak.
Hadi buluşmayı konuşalımm.
Kadıköy iyidir derim benn

:)

yahuu evet yaaa kimseciklerden ses çıkmıyor huuuuu buluşmayacaksak ben niye geliyorum kiii iş için değil herhal:KK19:

canım kitabı mutlaka edinmen lazım,kitap okumadan bu diyeti yapman imkansız çünkü çok fazla hata yaparsın:KK50:
inan kitabı okuduğumuz halde zaman zaman yanlışlarımız oluyor,defalarca okuyoruz.testte bişeyi yanlış yapmış olabilirsin bence de.tekrar dene olmazsa da sen kitabı al başla,vermek istediğin kadar verirsin canım:KK34:

ipekk var yaa allaaammmmm şu an nasıl gülüyorum nasıl gülüyorum yani yanlış anlaşılmasın kızlar deli değilim durduk yere gülmüyorum da var yaaa salak gibi gülüyorum haaaaa :KK60::KK9::KK33:
bu arada huhh demek istiyorum,afiyet şeker olsun da ayıptır söylemesi 1 kilo et yemişin de 4 wc'de kesin 2 kilo gitmiştir senden helal olsun haaa,biz anca 1 haftada yapıyoruz o kadar wc hasılatı:KK1:

yahuu evet yaaa kimseciklerden ses çıkmıyor huuuuu buluşmayacaksak ben niye geliyorum kiii iş için değil herhal:KK19:

Ben biliyorum senin neden güldüğünü. Hoşuna gitti değilmii :)
Evet ya şu kitap çok öenmliii . Herkes okusun lütfen. YAnlış yapmamak adına (blogda op var :))
Yarına umarım kayda değer - görürümmm. Çok sıkıldım 73- 74 gidişlerdenn.
Buluşmaya kadar 71 görsemmm en son lisede görmüştüm heyy gidi gümmmmm lerrr :) Sene 1995. Wayy beee
Yaşlandık yaa.
Bi can YOLDAŞ ı bulamadık gittii :)
Ve MEDESA kahkahayı basar...

kızlaaaaaaarrrrr çıtırlaaaaaaarrrr şimdi mail geldi kitaplarım kargoya verilmiş
büyük ihtimalle yarın elimde olur bakalım neymiş bu kitap :KK53:

ayrıcaaaaa son soru lütfen buna cevap verinnnnnnnnnnnnnn
SAF PROTEİN NEEEEEEE

SAF PROTEİN NEEEEEEE

Saf işte bildiğin iyi niyetli protein. Yağsız falannn :)

çok teşekkürederim cnm cvp verdiğin için.ben kitabı indirdim okumaya başlıcam en sağlıklısı bu.ne yicem ne yememeliyim o zaman anlamış olurum heralde bende.şimdi bu şekilde epey karışık geliyor bana.yalnız dukan testimi yaptığımda bana kilo vermeye ihtiyacın yok dedi!!!nasıl yok boyum 1.55 kilom 59 nasıl olmaz.benmi yanlış yapıyorum kaç oldu deniyorum dukan ın yardımına ihtiyacın yok diyor bana:KK43:ben en azından 10 kilo vermeyi planlıyorum.

Bir bana ç..ş desinn.
Öğlen pikniğe gittik
Heralde 1 kilo falan et köfte yemişimdir. Yoğurt ve ayranla birlikte :)
P günüm ALLAHTAAN
Bakalım yarın ne olacak çok merak ediyorumm.

Ama 14 den beri 2 kere wc ye çıktımmm.
Hemde ne çıkmaaa

Adam boşa demiyorr çok yiyin bol yiyim diyee. Keisnlikle kanıtım budurr.
HAdi kızlar yiyin gariiiii

Yoldaş ve ev arkadaşına selam olsunnnn :)

Ayyy sevdiklerim hep burdaa. DUkan kardeşlerim benimm.
Fİreler de var tabiiii, onlarda gelse süper olacak.
Hadi buluşmayı konuşalımm.
Kadıköy iyidir derim benn

:)

merem canım ben bayılırım tavuğa ama benim son kilolar gitmiyo ya malum 14 kilodan sonra vucut durdu heral ben buyüzden süt ürünlerini saf pro günlerinde baya kıstım bu nedenle gerçekten tavuk gögsü takılıyo gitmiyo aşağı bende olayı çayla hallediyorum soğukta light kolada içilmiyo o nedenle yoksa tavugu sev ye gülüm yeeee

ay ipek canım nası köfte istedi yawwww acil yapmam lazım baya oldu yemeyeli

şu dukan için mama yapcak birileri olsa evde var ya bi ömür yparım yılmadan bu diyeti de işte kocaya ayrı çocuga ayrı kendine ayrı yılıyo insan sürekli aynı yiyorum ondan

Hiiiii timam o zaman kuzummm...ben de mızıkcılık yapıyosun sandımdı..:76: işiniz kocayla çolukla çocukla zor valla...Allah yardımcınız olsun..ben kardeşimle baş edemiyorum..yanımda götürüyo kuruyemişleri..benim de zaafım var kuruyemişe :KK14: sonra da ye ablacım nolursun ye yaa bişey olmaz zaten çok zayıfladın dedi miydi pofffff içimin civataları çöküyo...

oysakii dost meclislerinde vaaayyyy ne kadar kilo vermişsin seeennn,yaş pasta almazmısın diyenlere kolaylıkla istemem diyebiliyorum..
Dün mesela bi pastanede bi çalışan çok güleryüzlü bişekilde bi tane baklava uzattı yeni yaptık çok taze ağzınız tatlansın ikramımızdır dedi..teşekkür ederim ben rahatsızım biraz, doktor yasakladı dedim nasıl üzüldü nası pişman oldu anlatamam..:KK1::KK1: kaç kez özür diledi garibim :KK1:
ben tabi zafer kazandım haberi yok garibimin... :)

nerden nereye geldim yaa hehehe :emir_bebek:
ne diyodum ben..:p

1,5 saatte 6 kere yerimden kalkıp 4 ünde wc ye 2 sinde mutfağa giden bana, tip tip bakan şefime az önce en koyusundan mest ikram ettim. YAŞASIN KÖTÜLÜKKKK ki O 2 kg falan yemiştir....

ahahaha çatlak yaaa :KK60::KK60:

SAF PROTEİN NEEEEEEE

hey allah iyiliğini versin emi :KK9:
al oku bakalım :KK34:

ALINTIDIR!
Saf Proteinler

Saf protein nedir, nelerde bulunur ve saf protein diyeti hakkında tüm bilmediklerinizi makalemizden bulabilirsiniz.

Yumurta Anne sütünden sonra tüm besinler içinde en kaliteli proteine sahiptir. Çünkü yumurta insan vücudunda sentezlenmeyen dışarıdan alınması gerekli olan aminoasitleri yeterli miktarda bulundurmaktadır. Yumurta aynı zamanda dış etkenlere maruz kalmayan bir besindir, yani tavuğa hormon bile verilse bu yumurtaya hiçbir şekilde geçmez.

Yumurta A vitamini ve B vitamini bakımından zengindir, ayrıca yumurtada demir, fosfor, magnezyum, kükürt, sodyum gibi mineraller bulunur. Yumurtada bulunan B12 vitamini günlük ihtiyacınız olan B12 vitamini ihtiyacını karşılamaya yeterli!

Yumurta ne kadar taze olursa o kadar besleyicidir. 50 gr tavuk yumurtasının kabuğu 5 gr sarısı, 15 gr akı ise 30 gr dır. yaklaşık 60-65 kalori verir, özellikle diyet yapanlar kaynatılmış yumurta yerlerse daha doyurucu olduğu için gün içinde daha geç acıkırlar.

Yumurtanın sindirilmesi süresi pişirilmesine göre de değişiklik gösterir. rafadan pişmiş yumurta sindirimi 2 saatten az sürer, katı pişmiş yumurta 3 saatten fazla sürer eğer yağda pişirirseniz bu süre daha da uzayabilir. Dikkat edilecek bir hususta kolestrol sorunu olanların yumurta konusunda biraz daha hassa davranması gerektiğidir. Yapılan son araştırmalara göre yumurtanın sarısı biraz daha aklanmıştır, fakat bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Louisiana Üniversitesince yapılan bir araştırmada kahvaltıda yumurta yiyenler, yemeyenlere göre % 55 daha fazla kilo kaybedebiliyormuş.

Yumurtayı tercihen haşlanmış şekilde tüketilmesinin faydası vardır. Yağda pişirilen yumurtanın yağ oranına da o oranda artacaktır. Yumurtanın besin değerlerin Besin Değerleri Tablomuzdan ulaşabilirsiniz.

Yumurtanın tüketimi kişinin yaşına, sağlık durumuna ve yaptığı spor aktivitelerine göre değişiklik göstermektedir. İdeal olanı haftada 6-7 adet yumurta tüketmektir. Sporcuların mutlaka belirli bir oranda yumurta tüketmesi şarttır çünkü yumurtanın içindeki protein ve aminoasitlere vücudumuzun ihtiyacı vardır.

Son 3 yıla kadar kilo problemi nedir bilmeyen deli gibi iştahlı, tatlı ve çikolatalar hayatının merkezi olan gece uykudan kalkıp tatlı yiyen evdeki şeker ve tatlı stoğu azalınca paniğe kapılan ve buna rağmen 36 bedenden başka beden tanımayan 51 kilonun üzerini baskülde görmemiş bir kadındım.

Son 3 yılda benim bu aşırı rahatlığım ve metabolizmamın yavaşlaması, üst üste eklenen kilolarla gidişatın ciddi olduğunu bir şeyler yapmam gerektiğini bana hatırlatmaya başladı.
Ben hatırlamak istemesem de aynaya baktığımda gördüğüm görüntü ya da alışverişte kalçamdan yukarı çıkmak istemeyen pantolonlar ve şık eşofman arayışları, sürekli dolabımdaki 36 beden giysilerime bakıp iç çekmek, evden çıkarken bir türlü kıyafet uyduramayıp, sonunda sürekli giydiğim üniformaya dönüşen bol elbiselerden birini nefretle giymek… Bütün bunlara son verme zamanının geldiğini hissettim ve harekete geçtim.

SAF PROTEİN NEEEEEEE

Bir heyvanın her şeyi yağsız ise saftır..

et..yağsız..
tavuk eti dana eti olabilir
yoğurt..yağsız..
süt..yağsız..
ciğer..yağsız..
beyin ...şey ..bunu geçelim :)
ayran..
kefir..
bunların hepsi proteindir..hindisi var culuğu var sayı artar yani..ama yağsız olacak kuzum..
bu kadarcık..çok basit :):KK42:

bildiğim kadarı ıle ben dısında,dely we aliyede katılıor bulusmaya.ee sen warsın,ipek war,prenssewgilisi var,nilüfer diğerlerini bilmiorum :KK1: ama kadıkoy uzak deilmi yaw,,hele aliyenin hadımköyden geldıgını dusunursek sankı eminönu cıvarı daha uygun gibi??? yinede herkes fikirlerini sunsun bakalım.

Bir heyvanın her şeyi yağsız ise saftır..

et..yağsız..
tavuk eti dana eti olabilir
yoğurt..yağsız..
süt..yağsız..
ciğer..yağsız..
beyin ...şey ..bunu geçelim :)
ayran..
kefir..
bunların hepsi proteindir..hindisi var culuğu var sayı artar yani..ama yağsız olacak kuzum..
bu kadarcık..çok basit :):KK42:

beyin yasakmis, kitaba tekrar goz gezdirdim. yiyebileceginiz sakatatlar, ciger, bobrek dil diyo. digerleri olmazmis.

bildiğim kadarı ıle ben dısında,dely we aliyede katılıor bulusmaya.ee sen warsın,ipek war,prenssewgilisi var,nilüfer diğerlerini bilmiorum :KK1: ama kadıkoy uzak deilmi yaw,,hele aliyenin hadımköyden geldıgını dusunursek sankı eminönu cıvarı daha uygun gibi??? yinede herkes fikirlerini sunsun bakalım.

haziranda güçlendirme mii??? bu haziran hangi haziran şaşırdımmmmm :KK52:

biraz alakasız oldu ama tıkırı görünce takla attım :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: :KK1::KK1:

Bu arada %89 ben de katılcam...:KK66:

biraz alakasız oldu ama tıkırı görünce takla attım :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: :KK1::KK1:

onu haziranda guclendirmeye geçtiğimde yazmıştım :KK1: suan aslında korumaya gecıor olmam lazımdı ama uzattıkca uzattıgım ıcın daha guclendırme 2.yarıya bu hafta geçtim,,korumaya ne zmn gecerım bilinmez :KK1:

onu haziranda guclendirmeye geçtiğimde yazmıştım :KK1: suan aslında korumaya gecıor olmam lazımdı ama uzattıkca uzattıgım ıcın daha guclendırme 2.yarıya bu hafta geçtim,,korumaya ne zmn gecerım bilinmez :KK1:

oyy olsun ne güzel gene de ..ben önümüzdeki hazirana diye korktum :KK1:
küççücük kalmışsın yaa maşallah:nazar:

evet cnmm o 10 nu nasıl verdim sen birde bana sor :KK25::KK25::KK25:
Ben nasıl veremedim hiç sorma :KK1::KK1: Aynen de senin gibi uğraşmama rağmen :KK70: He bi ara verdim ama 6 ayda.. Sonra yine aldım :) Ah ben nolmiyiiimmm :KK31: :KK1:

...........
ben spora agırlık vermiş bir şekilde devam ediyorum ama spor sadece geçen hafta 1 kilo verdidi bu hafta durdum yine olsun yılmak yok bu yapışkan 4kilo gitcek okaaaa

oglumun gözleri bozukmuş galiba okul taramasında yazı göndermişler hafta sonu doktora götürcem ama ben bu olayı çok abartım resmen aşırı üzüldüm gözlük takarsa diye üzülüyorum biliyorum allah başka dert vermesin ama ne biliyim insanın evladı olunca böle ufak şeyleride takıyo işte

takipteyim bi yandan kızlar alıntı yapamıyorum ama çok üzgünüm bu durumdan beni affedin olurmu keşke bende netde fazla vakit geçirebilsem ama olmeyooo
Ben de spora başladım ben de istiyom ben dee :KK8: :emir_bebek:

Oğluna üzüldüm canım.. Kaç yaşında.. ama dediğin gibi Allah başka dert vermesin. İlerde çizdiriverir, oohh miss :KK66: Bişeycik kalmaz..

SLm kızlar, vallahi dünden beri yazdıklarınızı okumak için bilgisayara takılı kaldım....AMa dünü okumak çok eğlenceliydi ya...Koptum gülmekten :KK1: sayenizde yüz kaslarım iyi çalıştı bugün :KK9: Neslicim yeni işin hayırlı olur inşallah , baya da yeni katılanlar var aramıza, hepiniz hoşgeldiniz....
Bana gelince valla artılarda delyden sonra zirve yaptım sanırım, en son bayramdan önce 57.5 tartıda görmüştüm ama şimdi tartıya çıkmaya korkar oldum....nişanlım gelecek hafta sonu, full dışardayız dukanda yalan olacak benim için haliyle...Şimdi diyeceksiniz dışardada dukana uygun şeyler ye diyede,şimdi kaynanam olacak kişi gelecek aaaaa!! sen hala mı diettesin, seninde diet hiç bitmedi diyecek, sonra sen zaten iyisin boşver kadının etine dolgun olanı makbuldür diyerek beni daha da sinir edecek :KK47: Ben etine dolgun değilimki artık yaaaa, normalim :KK14: İŞte bu sebeplerden diete bu aralar ara verdim, karışık güçlendirme-koruma tarzı gidiyorum bakalım, pazartesiden itibarende seyir yaparım herhalde bir hafta...atağa dönüp metabolizmayı alt üst etmek istemiyorum çünkü....

Neyse en kötü 61 olsa diyorum birkaç hafta içinde 59 a falan düşerim herhalde ya...Spor salonunada gideceğim, bu aralar tüm dukancanlarda moda oldu, spor salonuna gitmek :KK1: ben de bu furyaya katıldım....telefon da bugün uyarı verdi sözde güçlendirmenin 2. yarısına geçmem gerekiyormuş bugünde ahhhh nerde :KK50: Yani sözde ben erkenden mezun olacaktım ama bu gidişle uzun süre beraberiz :KK16:
Eneee!! Artı arkadaşı buldum :KK1::KK1: Aşkolsun size yaa :KK70: Herkes benim artılarımla dalga geçiyo.. Ben 56 kilo oliyim de bakalım ne diyeceksiniz o zaman :KK31: :KK34: Hem bence sen yine de 61 falan görmezsin.. Rekorumu geçemezsin bence :) Sana öyle geliyordur. 1 haftada 3 kilo almak, benim vücuduma özgü bi davranış :KK34: :KK14:

10 da çok olur ama yaa.. Gerçi görünüşüne de bağlı tabi de.. 7 kilo falan verip güçlendirmeye geç bence :129: Dukan amcam Vücut Kitle İndeksi'ne bakıyor sanırsam. Bu kiloyla sen de normal kiloda görünüyorsun. Bkz: 59 / (1,55 x 1,55) = 24,55 25'e kadar normal. Ama yemişim ben bunun normalini yani :KK70: Ben de normalim güya. Bence sen bu sonucu 21 yapıp (20 çok az oluyor gibi. 18.5-24.9 kg / m² arasında olanlar Normal kilolu) ters işlem kaç olman gerektiğini hesapla. Du ben hesapliyim :KK66: 50,5 :KK66: Tamamen kendi istediğim VKİ'ye göre hesapladım. Hesaplarım resmi veri içermez :KK1: Yine sen bilirsin yani. Belki de 51 kilo olunca çok zayıf duruyorsundur, orasını bilemem. Kitap okuyacak olmandan dolayı da tebrikler valla :KK9::KK34:

delym benım yaa bu yulaf dediğin (ezmesi sanırım) biz kullanabılıyormuydukk..:44: Bunu nıcın daha once demedınız dıyın bakımm.. Bize sadece kepek serbest değilmii.. Ben karıstım sımdı:26:
.......

Yok canıımmm :KK50: Kafa karışmasın.. Onlar yulaf kepeği olacak. Ezme yoookkk!! Olmaaazz :KK20: :KK34:

NE kadar olsu senin başlayalıı

Bu arada ben 4 e koşmalıyımmmmm. İmdattttttttttt
Ay o nasıl oldu öyle canım :KK70: Çok yiyince mi oldu :KK70: Ben de isterim :KK52: ama o kadar çok değil :KK1::KK1: Sonucu 2 yapmak için yarım kg mu yiyim :KK1::KK1: :KK53:

...........
........

E geçen gün de konuştuk ya.. Gidiyoz yaa.. Kadıköy dedik yaa.. Ne oliy :KK53::KK53:

SAF PROTEİN NEEEEEEE
:KK1::KK1: Canın Dukan'ın özü o işte. Kitabı okumadan ben de öyle saf saf bakıyodum yazılanlara başlamadan önce :)) Yıllar önce :KK37::KK9::KK9: Ama okuyunca bunu sorduğuna güleceksin :)) :KK34: Hadi bakalım bir an önce gelsin de başla :KK9:

Son düzenleme:
kızlar sizin ağzınızda dudağınızda yaralar çıkıyo mu..

Bu da yeni oldu ama 1 haftadır küçük bi yara vardı o geçti yeni bi tane daha çıktı..ama bu büyükk :KK14: ve çok acıyooo :KK14:

Vitaminsizlik belli de..ne vitaminsizliği kim bilir..:KK50:

kim bilir???:KK52:

Tubaaa.. doktor ablaa yetiş :KK43:

herkesler gelsin huhuuuu,biz taaa nerelerden geliyoss sizle buluşmaya allallahaahhh:KK19:
kadıköy bana uyar,prenses moda teras dedi o da bana uyar manzaralı falan.ama yok herkese uymuyorsa falan siz karar verin aranızda bana farektmez yani tabii çok olmadık ters biyer olmadıkça farketmez:KK76:

heyyooo gel kuzum ben seni merak ediyom ki:KK53:

X