- 28 Ağustos 2012
- 297
- 5
balkabağından cips yapan ve beğenen var mı? Yapmaya korktum da
hep tatlısına alışmışız.... biberli-tuzlu nasıl olur bilemedim
Deneyen arkadaşlarımız vardı ve genelide beğenmişti :))
bende henüz deneyemedim ama merak ediyorum yapıcam inşallahhh
Geçmiş olsuuunnn Hastalıktandır şiş hissetmeenn.. Oyyy! Tiyatroo
Şşş! Konu dışını görmedi duymadı kimse
Bak bende bu tarifler var. Ordan burdan bizzat araklayıp oluşturduğum Dukan tarif kitabımdan veriyorum tarifleri, ama hiç çorba yapmadım. Buyrun
YOĞURT ÇORBASI
1 kase yoğurt, 1 yumurta, kepek hakkın varsa 1 kaşık kepek yoksa koymuyorum
bunları bir güzel çırp, üzerine su ekle, kaynat
kıyma ve baharattan misket büyüklüğünde köfteler yap, kaynayan çorbana at,pişene kadar kaynat,içine nane ekle altını kapat..
bol pul biber ve karabiber ile afiyetle ye..
YAYLA ÇORBASI
tavuk suyuna yada sade suya 4 kaşık yulaf ezmesi atılır...şiştiklerinde 2 su bardağı yoğurda bir yumurta sarısı karıştırılan karışım yavaş yavaş eklenir...bikaç taşım kaynadıktan sonra tuzu konulur...bol nane ilavesiyle şahane bi çorba elde edilmiş olunur:) afiyet olsunnn
EKŞİLİ KÖFTE
yarım kg yağsız kıymaya 4 kaşık yulaf 1 soğan rendesi kimyon tuz karabiber eklenir yoğurulur...top top yapılan köfteler kaynayan suya atılır...piştikten sonra yarım limon ve 1 yumurta sarılı terbiye yavaş yavaş eklenir...2 dakka sonra şahane çorbanız veya yemeğiniz hazır:)
DÜĞÜN ÇORBASI
kemiksiz haşlamalık kırmızı et bi güsel haşlanır...çıkarılıp didiklenir...yulaflar atılır şiştiklerinde etler ilave edilir..yoğurtlu terbiye yapılır süzme yoğurtla daha güsel oluyo...biraz piştikten sonra bol nane katılır...afiyet olsunn:)
ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI
tavuk etleri suda haşlanır didiklendikten sonra yulaflarla beraber pişirilir.. sarımsak sirkeli sos ilave edilir...bol pulbiberle servs yapılır...afiyet olsunnn:)
Sağol kuzum inşallah geçecek umudum var
Teşekkür ederim tarifleri için canımmmm çakma işkembeyi deneyeyim bugünde