Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

selam kızlar bende dukan yapıyorum 3 gün atak yaptım yarından itibaren seyir evresine geçiyorum kitabıda okudum ama kafamda bi dolu soru var lütfen yardımcı olurmusunuz..
1.soru -
dukan amca bana 3 gün atak 57 gün seyir verdi ve vermem gereken 8 kilo var sizce bu zaman zarfında aynen uygularsam 57 günde 8kiloyu verebilirmiyim?
2.soru - şimdi bu tarifler kısmında bi dolu tarif var çikolatalar pudingler tatlandırıcıyla light sütle .. bunları sınırsız yiyebilirmiyiz? yani sınırsız dediğim mesela ben bugün dukan muhallebisi yaptım 4kase çıktı hergün bir kase yesem diyetime zararı olurmu?
3.soru - ben yulaf kepeğine tahammül edemiyorum mesela 1 kaşık yulaf bir kaşık buğday şeklinde yapabilirmiyim?

4.soru - bazı tariflerde mısır nişastası mısır unu falan var onları tüketebilirmiyiz? onları tükettiğimz gün yulaf kepeği yemeyecekmiyiz?
5.soru - şimdi ben 1+1 mi yapsam 5+5 mi? hangisiyle daha hızlı veririm?
6.soru-hiç yağ kullanmıyormuyuz bu diyet boyunca?

şimdilik aklıma takılanlar bunlar cevap verirseniz çook sevinirim

selam kızlar bende dukan yapıyorum 3 gün atak yaptım yarından itibaren seyir evresine geçiyorum kitabıda okudum ama kafamda bi dolu soru var lütfen yardımcı olurmusunuz..
1.soru -
dukan amca bana 3 gün atak 57 gün seyir verdi ve vermem gereken 8 kilo var sizce bu zaman zarfında aynen uygularsam 57 günde 8kiloyu verebilirmiyim?
2.soru - şimdi bu tarifler kısmında bi dolu tarif var çikolatalar pudingler tatlandırıcıyla light sütle .. bunları sınırsız yiyebilirmiyiz? yani sınırsız dediğim mesela ben bugün dukan muhallebisi yaptım 4kase çıktı hergün bir kase yesem diyetime zararı olurmu?
3.soru - ben yulaf kepeğine tahammül edemiyorum mesela 1 kaşık yulaf bir kaşık buğday şeklinde yapabilirmiyim?

4.soru - bazı tariflerde mısır nişastası mısır unu falan var onları tüketebilirmiyiz? onları tükettiğimz gün yulaf kepeği yemeyecekmiyiz?

süreler konusunda dukan ne dediyse onu yap. kaçamak yapmazsan, diyetini aksatmazsan dukanın dediği süre sonunda dediği kiloya düşersin.
o bir dolu tarifin çoğunda sınırlı iznliler var. gaza gelme. sınırlı izinliler -adı üstünde sınırlı- kafana göre yersen duraklama yapar. 4 kase pudingi hergün 1 kase şeklinde yemek yerine, o pudingin yarısını pişir mesela. yulaf kepeğini hergün 2 kaşık yemen gerek ve tabi hayatın boyunca da buna devam edeceksin. tahammül edilmeyecek birşey değil. ilk zamanlar ben de yoğurda katıp zorla yutuyordum. dün yulaf kepeğiyle yaptığım keki öyle bir iştahla yedim ki ben bile şaştım. mısır unu yasak. mısır nişastası sınırlı izinli. yani çok lazımsa azıcık kullanılabilir.1+1 ile 5+5 arasında ay sonunda bir fark olmuyor. 1+1 daha kolay yapılıyor. yağ konusunda dukan günde 1 tatlı kaşığı dedi. ben sp günlerinde kullanıyorum. diğer günler kullanmıyorum. çünkü sebzelerdeki vitaminin çözülmesi için yağa ihtiyaç var.

bir de tavsiyem olacak. topu topu 2 ay için tatlıyı, pudingi, mısır ununu, yulaf kepeğini ölçüp biçmeyi boşver. 2 ay nedir ki cehennem olsa çekilir.

İyi akşamlar hatunlarrrrr :) şuuu uzuuuuun çizmelerden giyeceğim günüüüüü iple çekiyorum, en son hedefim bu :KK1:
bende deri dar çeket giymek istiyorm
sanrm bu kış giyceeem
1.soru -

1: eger harfi harfine uyarsan daha kısa sürede verebilirsin
2:sınırlı hergün yememek gerek hergün yenirse duraklama olabilir ve kilo verme yavaşlar özellikle kakao mısır nişaştası
3: bu sorunun cevabını bilmiyorm ama ben böyle yappıyorm
4: msr unu ve nişaştası birer tatlı kaşığı sınırlı ürünler bildiğim kadarıyla seyirde mısır unu kullanılmıyor
5:5+5 daha hızlı veriliyormuş ama sağlıksz çogumuz 1+1 yapıyorz uygulaması çook kolay diyetden bıkmıyor insan
6:yemeklerde felan 1 çk kullanılıyor
bu arada kitabı okudunmu bu soruların çogunun cevabı kitapda var

Ben son 3 ayda falan o 10 kiloyu aldığım için, 2. kez dukan yapmış olsam da hızlı ilerledi metabolizma :KK37: Ama işin kötü yanı, yakın çevrem dışında kimse kilo verdiğimi anlamıyor, hatta bu son halime kilo almışsın diyen bile var :KK53: diyemiyorumki ben sen yokken bir ara balon gibi şiştim, sonra dukan amca söndürdü beni...ahhh, ahhh :KK37:neyse yarın güçlendirmeye tam geçiş olacak, ben sizi bekliyorum ama güçlendirmede...Korumaya geçmem ben, sapıtıyorum çünkü :KK17: Hazır sizlerde burdayken her gün güçlendirme diyerek kandırırım kendimi :KK53:
Kusummmm olsum yinede pasa pasa yaptin bitirdin.....bnde Forum bakmadigim zamanlar diyet disiplininden ciktigimi saniyorum tuhaf hahaha
17 kasımda buluşalım diyorum bi terslik çıkmazsa inşallah,sana da uyuyorsa ?

kız içme daha fazla motou fena bozcaksın anca etki gösterir,akşama görürsün :KK51:
Medoshum yarin Themen bakiyorum iofiste

1.soru -

Canim tabiiiki verirsin hepimiz dukanin dedigi tarihlerde dedigi kiloya dustuk. Ben bir iki ay ara verdim o yuzden cebelleeiyorum
Yiyebilirsin ca im ama yavaslatiyor Kilo vermeyi
Kitabimda bugday yulaf seklinde yapilabikiyor yaziyor
Hergun yulaf tuketmelisin misir unuyla alakasi yok
Ikisiylede ayni hizda Kilo veriyorsun bebeim kasma kendini 1+1 yap
Hiiic yok sadece seyirde bir damla kadar

selam kızlar ne çok konuşuyorsunuz yetişemiyorum bu aralar size:)) Allah muhabbetinizi arttırsın:))))

şimdik bayramda ne yapıyoruz yahuu biraz yardımcı olsanız benim ilk bayramım dukan diyeti ile biraz yardım :)))

yaa ben bu arada fena şişim ne olacak bu halim acep? regl olamadım duaknın yan etkisi mi diyorum ama zaten düzensiz görüyordum ya şimdi iyice şiştim:KK43: yarın tartılacağım ama fena halde tırsıyorum ödem çok çıkacak dei:KK43:((

Selam dukancı kızlar ,
çok daha önceleri üye olmuştum fakat yoğunluğumdan sebep pek takip etmeye yada aranıza katılmaya pek fırsatım olmuyordu..
Bu aralar bende dukana başlama niyetine girdim, kitabı aldım boş vaktim oldukça okuyorum.. Kilom oldukça fazlalaştı ve ben buna artık bir dur demek istiyorum, evlenmeden önceki kilom 65 ile 68 arası gidip geliyordu , boyum 1,75 .. Derken 2007 de evlendim, hamile kaldım ve ikiz gebelik yaşayarak 35 kilo aldım, 101 kilo ile doğum yaptım.. Daha sonra 25 kilosunu verdim.. Fakat sonra bazı sebeplerden yavaş yavaş tekrar kilo almaya başladım.. çok defa diyet yapmayı denedim ama hep sonrasında daha çok kilo aldım , şu an 92 kiloyum ve her defasında '' bu sefer kesin'' dediğim modundayım şu an .. Ama anladımki tek başına olmuyor, birilerinin iteklemesi ve iyiyide kötüyüde paylaştıkça hırslandırılmak gerekiyor.. Forumdaki yazılanları okumaya çalıştım her biriniz çok güzel sonuçlar elde etmişsiniz, umarım bu güzel enerjiniz banada yansır ve motivasyonum tavan yapar sayenizde.. :) aranıza hoşgeldim diyeyimmi?? :))

Son düzenleme:
Selam dukancı kızlar ,
çok daha önceleri üye olmuştum fakat yoğunluğumdan sebep pek takip etmeye yada aranıza katılmaya pek fırsatım olmuyordu..
Bu aralar bende dukana başlama niyetine girdim, kitabı aldım boş vaktim oldukça okuyorum.. Kilom oldukça fazlalaştı ve ben buna artık bir dur demek istiyorum, evlenmeden önceki kilom 65 ile 68 arası gidip geliyordu , boyum 1,75 .. Derken 2007 de evlendim, hamile kaldım ve ikiz gebelik yaşayarak 35 kilo aldım, 101 kilo ile doğum yaptım.. Daha sonra 25 kilosunu verdim.. Fakat sonra bazı sebeplerden yavaş yavaş tekrar kilo almaya başladım.. çok defa diyet yapmayı denedim ama hep sonrasında daha çok kilo aldım , şu an 92 kiloyum ve her defasında '' bu sefer kesin'' dediğim modundayım şu an .. Ama anladımki tek başına olmuyor, birilerinin iteklemesi ve iyiyide kötüyüde paylaştıkça hırslandırılmak gerekiyor.. Forumdaki yazılanları okumaya çalıştım her biriniz çok güzel sonuçlar elde etmişsiniz, umarım bu güzel enerjiniz banada yansır ve motivasyonum tavan yapar sayenizde.. :) aranıza hoşgeldim diyeyimmi?? :))

kitabın giriş ve atak bölümlerini okuduysan diyete başlayabilirsin. bir de dukanın sitesindeki testi yap. süreçlerini öğren. gerisi irade ve motivasyon...

Selam dukancı kızlar ,

hoşgeldiiiinnnn

kızlar çook makbule geçti teşekkür ediyorum hepinize bi süre yemem bende tatlı falan ve 1+1 şeklinde giderim

kitabın giriş ve atak bölümlerini okuduysan diyete başlayabilirsin. Bir de dukanın sitesindeki testi yap. Süreçlerini öğren. Gerisi irade ve motivasyon...

tşkler bilgin için, evet nerdeyse bitirdim sayılır kitabı. Siteden testide yaptım hedef 67, yani 25 kilo fazlalık.. Umarım irade olayınıda çözeceğiz :KK66:

herkese iyi geceler..
uzun zamandır yazamıyorum foruma maalesef iş stresi şu bu derken vertigo olmuşum..süreklı başım dönuyor mıdem bulanıyordu sonunda acillik oldum..bır kaç gundur kalkmadan dınlendım ilaçlarımı düzenlı aldım ama dıyetıme ara verdım..bu sabah baktım +2 kg olmuşum ama inşAllah bu hafta sonuna atmış olurum o fazlalıkları..form çayı içiyor olamama ragmen ınanılmaz şişlık var..şalgam suyunu bırde ben deneyeyım bakalım..sizler nasılsınız arkadaşlar..güzel kılolar verdınız mı ?

sabah aç karnına tartıldığımla akşam yatmadan tartıldığım aynı rakam hep, iyi bişey midir acaba bu.
bu arada ben seyire geçince ps günümde sebze yemeye nasıl kaptırdıysam ertesi gün de unutup sebze yedim bir iki. o yüzden madem unuttum 5/5 yapiym bari dedim. şuana kadar 5 ps 5 sp yaptım. yarın ikinci 5li ps dönemim başlıyo. acaba 1/1e dönsem zararı olur mu bilen varsa cevap verebilirse çok sevinirim valla sevaba girer yani:KK8::KK8:
bu arada yasena verdiğiniz makarna tarifini bugün düzgün düzgün fırında yaptım, kesince çok güzel oldu vallahi tipi. buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım, dayanıklılığını ölçücem bakalım :KK9: haftaya ayın 23-26 arasında -sp günlerimde yani- çıkarıp denicem inşallah. o zaman tekrar durum bildirimi yaparım size, unutmiym diye şimdiden yazıyorum :KK8:

yarın bildirim günü, bol eksili bi tablo olsun inşallah herkes adına :KK24:
bi de bişi daha dicektim ben ama unuttum vallahi ya :KK14:
neysem artık, iyi geceler herkeslere :KK6:

Selam dukancı kızlar ,

hoşgeldiniz:80:

herkese iyi geceler..
uzun zamandır yazamıyorum foruma maalesef iş stresi şu bu derken vertigo olmuşum..süreklı başım dönuyor mıdem bulanıyordu sonunda acillik oldum..bır kaç gundur kalkmadan dınlendım ilaçlarımı düzenlı aldım ama dıyetıme ara verdım..bu sabah baktım +2 kg olmuşum ama inşAllah bu hafta sonuna atmış olurum o fazlalıkları..form çayı içiyor olamama ragmen ınanılmaz şişlık var..şalgam suyunu bırde ben deneyeyım bakalım..sizler nasılsınız arkadaşlar..güzel kılolar verdınız mı ?

çok geçmiş olsun :KK50:

selam kızlar;
dukana başlayalı 1 hafta oldu 5 günlük atak sonrası -2,30 kg verdim :KK54:
şimdi seyirdeyim dukan amcanın testine göre 88 gün yapmam gerekiyor seyir evresini
bu uzun süreç ve araya bayramın girecek olması korkutuyor açıkçası. bayram ziyaretlerine giderken ağzıma 1 kaşık yulaf kepeği atmayı düşünüyorum belki bana baklavalardan uzak tutar ümidiyle
yavaş yavaş tarifleride yapmaya başladım kitaptaki galete (bana göre akıtma) tarifini yapıyorum sık sık bide yulaf kepekli köfte.
tatlandırıcılara pek güvenemiyorum emzirdiğim içinde tedirgin oluyorum biraz yoksa tatlı işinide girişcem ama araştırmalarım devam ediyor bukonuda

başlangıç tarihi:24.10.2012
başlangıç kilo:77
geçen haftaki kilo:73.7
şu anki kilo:73.1
hedef:55
fark:-600
okula gireceğim için sabahın köründe veriyorum bildirimi

Hepinize günaydın, ben de unutmadan yapıvereyim bildirimimi.

Başlangıç: 17.9.12
Boy: 1.63
Başlangıç kilo: 69.8
Hedef kilo: 55
Geçen Haftaki (11.10.12): 63.2
Bu Haftaki (18.10.12): 63.2
Haftalık fark: 0
Toplam fark: 6.6

Arkadaşlar duraklama dediğiniz tam olarak nedir, aynı kiloda tamamen sabit kalmak mı? Benim kilom çok oynuyor o yüzden duraklama demeye utanıyorum, pazartesi 63, salı 64.4., çarşamba 63.9, bugün 63.2 geldim, bayağı dalgalı bir seyir yaşıyorum yani. :) Herhalde yediklerimi tekrar ayarlamam gerekiyor.
Haftanın güzel haberi, baldırımdan yukarı ilerlemeyen kot pantolon (29 sanırım) üstüme oturdu. Düğmesinin kapanmasına az kalmış. :KK52:

Herkes inşallah güzel rakamlar okur tartıda, bol eksili günler hepinize. :KK16:

herkese iyi geceler..

Geçmiş olsun. :KK43:

Son düzenleme:
Son olarak da bana dukana uygun lor tavsiye edermisinz, marka ve nerde bulunduğu, ben peynir tüketmediğim için hiç almıyordum ama poğaçaların içine falan azıcık katıcam artık, ama hangisi iyi bilmiyorum , bir yardım eli uzatıverin bakem :KK1:
Yörsan'ın böreklik loru yüzde 3 küsür yağlıydı sanırım,, tadı biraz kuru haliyle, ama pişirmeye müsait :KK66:
yeni keşfim çok lezzetli olan baltalı keçi loru.. onda da 2.2. yağ var herhal... ama kaşıkla kaşıkla dur.. :))
medoshummm tam belli degil ya siz bir bakin bana haber verinm 15.11.-15.12 arasi birsey olsun :26:

17 kasımda buluşalım diyorum bi terslik çıkmazsa inşallah,sana da uyuyorsa ?
11 kasım ALES 18 KASIM KPDS :KK43:( 18'inden sonra olsa keşke :KK43:(
herkese iyi geceler..
geçmiş olsun:nazar:

72.8 :)) kuzum zabahınan buna da sevindim ya hay beni!!
Haftaya eksilere düşmek ay hatta yerin dibine girmek istiyoruummmm :KK9::KK9:

Başlangıç; 22 Ağustos 2012
Başlangıç kilo: 80,9 kg
Hedef Kilo; 65 kg
Geçen hafta; 75,7 kg
Bu hafta; 76,4 kg
Fark; +700 gr

günaydın bacılarım, güzel tatilin hüsran sonu + oldu :KK59:

günaydınnnnnnnnn çoooookkk mutlu olduğum bir günün sabahındayım :KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

bildirimimi yapayım o zaman

başlangıç: 20.09.2012
geçen hafta:64.8
bu hafta:64
hedef:55

bu hafta 400 gr. verdim toplamda 4.4 oldu a ay olmuş ve 4 kilo vermişim ayyyyyyy :KK54::KK54::KK54:

Son düzenleme:
X