Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

dukan diyet tarifleri adli bir kitabin ingilizcesi Library Genesis adresinde dukan diye aratirsaniz var. gerci bu turkcesi cikan kitapla ayni kitap mi bilmiyorum da. bakmak isteyen olursa.

Herkese iyi akşamlar :)
Bugünkü arkadaş toplantımı da kazasız belasız atlattım, çok iyi yorumlar duyup memnun oldum ama gevşemek yok aynen devam, daha da vereceğim inşallah. :21:

kızlar lütfen bana da destek olun.17 eylülde başladım dukana.kitabını da aldım.atakta 1,5 kilo verdim.o günden bugüne 500 gr.ını alıp veriyorum.5 gün yürüyorum.arada kaçamaklarım da oluyor.68den 62 veya 60a düşmek istiyorum.ama artık tükendim.son noktadayım.vazgeçicem diyetten.neden böyle oldu anlamadım.moralim çok bozuk.topiği takip ediyorm.ne güzel bir uyum içindesiniz ve birbirinize de ne güzel destek oluyorsunuz.bana da destek oluuunnn :KK43:

Merhaba, ben de 17 Eylül'de başlamıştım. :)
Yazılanlardan "Arada kaçamaklarım da oluyor." cümlesi zaten olayı özetliyor gibi? Bir defa ben de kaçamak yaptım, onun üzerimdeki etkisini sıfırlamak için 2 gün saf protein, spor yapmıştım. Buna rağmen ancak bir haftada o kaçamağın bedelini ödeyebildim. Bir kaçamak bile en azından bir hafta kaybettiriyorsa, arada yapılan birkaç kaçamak kimbilir ne zarar veriyordur?
Bu diyetin en önemli kısmı kaçamak yapılmaması, can-ı gönülden bağlanmak ve zararları minimuma indirmek gerekiyor. Birkaç defa bozuldu mu hiçbir anlamı kalmıyor.
Seyirde kilo dalgalanmaları normal diye düşünüyorum ama bu kadar az kilo verilmesi bence kaçamaklar yüzünden. Diyeti bırakacağınızı söylemişsiniz, belki de sizin işinize yarayacak olan diyet bu değildir, belki başka bir yöntem daha kolay gelir kimbilir?

dukan 100 izin verilen gida listesi icinde salgam mevcut. salgamin ingilizcesi turnip. listede 100. yenebilecek sey olarak var.

Dukan Diet 100 Safe Food List

Ama onun tuzlu oluyo galiba suyu, tursu suyu gibi, bir miktar vucutta su tutulmasina neden olabilir.

Bugünkü arkadaş toplantımı da kazasız belasız atlattım, çok iyi yorumlar duyup memnun oldum ama gevşemek yok aynen devam, daha da vereceğim inşallah. :21:

Tebrikler, bence sen olmussun. bana da bugun kardesim dediki evde bu kadar pizza varken sen kacamak yapmiyosan bu diyet olmus sana diyor. gerci pizzalarin ustunden bir iki et copluyorum, aslinda onlarda pek masum sayilmaz ama. gercekten bir kac gundur eve her gun pizza giriyor dayanmak cok zor.

Arkadaşlar okudum ama pek birşey anlamadim :KK43: 10 kilo vermek istiyorum .atağı 3 gün mu yapmam lazım ?

Tebrikler, bence sen olmussun. bana da bugun kardesim dediki evde bu kadar pizza varken sen kacamak yapmiyosan bu diyet olmus sana diyor. gerci pizzalarin ustunden bir iki et copluyorum, aslinda onlarda pek masum sayilmaz ama. gercekten bir kac gundur eve her gun pizza giriyor dayanmak cok zor.

Buranın da çok faydası oluyor, kaçamak yapmamak için gereken motivasyonun büyük kısmını buradan sizlerden alıyorum. :KK16:

Evet o cidden ilginç, deli gibi yerken evde birşey olmazdı dört dönerdim, gider kendim alırdım birşeyler. Şimdi maşallah maaile pastane, fırın açabilecek kapasitemiz var, habire birşeyler oluyor evde tatlısından tuzlusuna. :KK1:

kızlar merhaba...
Aliyecim gecmıs olsun....
ya su dukan tarıf kıtabını gordum bugun alayım dedım yokkk anam yoooooooooooooook bıze uymuyor bı ınceledım de soyle...bıldık usul devam:KK70:

teşekkür ederim canım. şimdi iyi sayılırım çok şükür. bence de tarifler bize pek uymaz. zaten diyete devam ettikçe kendimiz de yeni yeni tarifler geliştiriyoruz. dukan gelsin de bizden tarif alsın :-))))

Arkadaşlar okudum ama pek birşey anlamadim :KK43: 10 kilo vermek istiyorum .atağı 3 gün mu yapmam lazım ?

arkadaşım, önce kitabı okuman sonra da dukanın sitesindeki testi yapman lazım. o test sana kaç gün atak kaç gün seyir ve kaç gün güöçlendirme yapman gerektiğini söyleyecek. kitapdan da ne yiyip ne yemeyeceğini, neyi nasıl ve ne zaman yiyeceğini ve tabi diğer pek çok detayı bulacaksın.

Buranın da çok faydası oluyor, kaçamak yapmamak için gereken motivasyonun büyük kısmını buradan sizlerden alıyorum. :KK16:

Evet o cidden ilginç, deli gibi yerken evde birşey olmazdı dört dönerdim, gider kendim alırdım birşeyler. Şimdi maşallah maaile pastane, fırın açabilecek kapasitemiz var, habire birşeyler oluyor evde tatlısından tuzlusuna. :KK1:

bizimkiler genellikle hassas, ben diyet yapiyorum diye kardesim bana atistirmalik bile hazirliyor. gozlerim yasardi gercekten, benim diyeti devam ettirmemi cok istiyorlar.

Ama dikkat et et nereye kadar. ben de onlar yanimda yemedikce daha hassaslasiyorum. bu da iyi bi sey degilki. simdi yemeye basladilar, artik pek rahatsiz olmuyorum.

Sadece gecen gun zencefil kurabiyeleri cekti canim. ruyama bile girdi:))

arkadaşım, önce kitabı okuman sonra da dukanın sitesindeki testi yapman lazım. o test sana kaç gün atak kaç gün seyir ve kaç gün güöçlendirme yapman gerektiğini söyleyecek. kitapdan da ne yiyip ne yemeyeceğini, neyi nasıl ve ne zaman yiyeceğini ve tabi diğer pek çok detayı bulacaksın.

Herkesin elinde kitabı var ve ona göre yapiyor yani öyle mi :KK43: cok sağlansın bilgi icin.:KK16:

Herkesin elinde kitabı var ve ona göre yapiyor yani öyle mi :KK43: cok sağlansın bilgi icin.:KK16:

burada herkeste kitap var (yalan söyleyenleri kısa süre içinde, sorularından yola çıkarak yakalıyoruz artık biz :-)))) şaka bir yana, kitabı okumak diyetin başarısı ve sağlıkla yürütülmesi açısından şart diye düşünüyoruz hepimiz. o yüzden de ısrarcı davranıyoruz bu konuda. tabi motivasyon desteğine ve bilgi paylaşımına ihtiyaç olduğunda hepimiz yardıma hazırız.

Merhaba, ben de 17 Eylül'de başlamıştım. :)
Yazılanlardan "Arada kaçamaklarım da oluyor." cümlesi zaten olayı özetliyor gibi? Bir defa ben de kaçamak yaptım, onun üzerimdeki etkisini sıfırlamak için 2 gün saf protein, spor yapmıştım. Buna rağmen ancak bir haftada o kaçamağın bedelini ödeyebildim. Bir kaçamak bile en azından bir hafta kaybettiriyorsa, arada yapılan birkaç kaçamak kimbilir ne zarar veriyordur?
Bu diyetin en önemli kısmı kaçamak yapılmaması, can-ı gönülden bağlanmak ve zararları minimuma indirmek gerekiyor. Birkaç defa bozuldu mu hiçbir anlamı kalmıyor.
Seyirde kilo dalgalanmaları normal diye düşünüyorum ama bu kadar az kilo verilmesi bence kaçamaklar yüzünden. Diyeti bırakacağınızı söylemişsiniz, belki de sizin işinize yarayacak olan diyet bu değildir, belki başka bir yöntem daha kolay gelir kimbilir?

haklısın ben de kaçamaklardan dolayı olduğunu düşünüyorum son iki hafta için ama ilk iki haftada hiç kaçamak yapmadım.az bir kaçamağın bana geri dönmesi hem de hemen,beni dehşete düşürdü.bu diyete güvenimi sarstı.sanki bir lokma fazladan yiyecek olsam veya yarın normal yaşantıma dönsem(diyetsiz) fazlasıyla geri alıcam diye bir fikir ve korku kapladı içimi.offf,bilemiyorum :KK43:

soru 1: 52.4 kg kilo olmam gerektiğini söylüyor dukan abi haliyle rahat 10 kilo vermem lazım ama sitesinde yaptığım test sonucu atak süresini 3 gün verdi

soru 2: kitabı nereden temin edebilirim? " sabah öğle akşam " diye belirtilmemesi ilginç oldukça

soru:3 kilolarınızı verdiniz iyi güzel peki cildiniz ne durumda? sağlığınız nasıl? sivilceler vs.

soru 4: reflü hastası bir insan bu diyeti yapabilir gözüküyor.. reflü olup deneyen var mı?

teşekkürler.

SELAM KIZLAR

nasılsınız umarım keyifler yerindedir

Aliye geçmil olsun canımm

ben ne yaptım bir bilseniz tüm hafta sonu direndim direndiiimmmm ama yıldım sonunda mantı vardı annem yaptı ona baya direndim ve yemedim

tam atlattım derken bir baktım kardeşim elinde etimek tatlısı çıkagelmişş

kendime geldigimde 1 dilim yemiştim bile pişmanmıyım biraz ama çok yoruldum 4 ay oldu geçt bile artık bi bıkkınlık hissediyorum güçlendirmeye geçip biraz devam ettikten sonra seyire devam mı etsem kızlar

çok yavaşladım hiç vermiyo gibiyim 1,5 aydır 72-70,8 gidip geliyorum motivemi düşürdü bu sanırımm

spor yapıcam diyorum ama bi türlü fırsa bulamıyorum yarın seyirin sp kısmından kaldığım yerden devam edicem 6 kilom kaldı ama ne yapıcağımı bilemiyorummm

yardım edin kızlar nolur bana:KK25::KK25::KK25::KK25::KK25::KK25:

5 günde 2,5 kg çok çok iyi bir rakam. Demek ki ödemin fazlaymış.

Şu terleme eşofmanlarına pek güvenme yalnız. O da vücuttaki suyu attığı için incelmiş gibi görünüyorsun. Yoksa 5 günde o söz ettiğin incelmeler mümkün değil aslında.

Dukanın inceltme özelliği var protein ağırlıklı bir diyet olduğu için. Ben soranlara 57 kiloyum dediğimde daha zayıf göründüğümü söylüyorlar.

Canim ya sen super zayiflamissin tebrik ederim insallah bizlerde Kisa zamanda sonuca ulasiriz.
Ne kadar surede verdin kilolarini?

haklısın ben de kaçamaklardan dolayı olduğunu düşünüyorum son iki hafta için ama ilk iki haftada hiç kaçamak yapmadım.az bir kaçamağın bana geri dönmesi hem de hemen,beni dehşete düşürdü.bu diyete güvenimi sarstı.sanki bir lokma fazladan yiyecek olsam veya yarın normal yaşantıma dönsem(diyetsiz) fazlasıyla geri alıcam diye bir fikir ve korku kapladı içimi.offf,bilemiyorum :KK43:

diyet içerisinde yaptığın kaçamaklarla, normal beslenme düzenini birbirine karıştırma. benim de ara ara kaçamak yaptığım oluyor. 1 yıldan uzun süredir diyetteyim ve daha 1 yıldan uzun sürecek bir güçlendirme var önümde. bıkmamak ve diyeti bırakmamak için arada kaçamak yaptığım oldu. hatta kaç gündür hasta olduğum ve ilaç aldığım için, bu sabah kendimi şımartıp kahvaltıda simit yedim. emin ol, bu kaçamakların bedeli ödeniyor. bundan kaçış yok. bu diyet süresince metabolizmamızın ayarlarını değiştirdiğimiz için, süreci sekteye uğratmamak önemli.

şunu da unutmamak lazım; diyet süresince yapılması gereken en önemli şey, eski yeme alışkanlıklarından kurtulmak. bunu başaramadığın sürece hiç bir diyet işe yaramaz. kilo verirsin, diyeti bırakınca alırsın. kendi adıma söyleyeyeim, 2 büyük paket çikolatayı ısıra ısıra yiyen ya da tıka basa kahvaltı ettikten sonra nutella kavanozunu ve tatlı kaşığını eline alıp tv karşısına geçen ben, eğer aynı davranışa devam edersem, verdiğim kiloları en fazla 1 yıl içinde geri alırım. o yüzden, kontrollü olmayı öğrenmemiz gerek. bu demek değil ki ömür boyu diyet yapacağız. sadece makul ölçülerde yiyeceğiz. başka insanlar da böyle yapıyor zaten. biz neden yapamayalım?..

Şu an şişmanlamaya iyice müsait yapıdayız,o yüzden çabucak tartıda + değer görüyoruz diye düşünüyorum. Normal, insani kilomuza inince bu kadar etkilenmeyiz bence. Normal olan arkadaşlarıma bakıyorum, kiloları artık yerleşmiş bir gün birşey yediler mi hop diye almıyorlar. Vücut-bünye dengesini bulmuş oluyor. Biz de şimdi normal olan insani değere inmeye çalışıyoruz, hem de yılların birikimini üzerimizden atmaya çalışarak. Mesela ben hedef kilom olan 55i ne zaman görmüştüm en son? İlkokul son, ortaokul 1 gibi galiba. Durum felaket yani. :)

Diyet olsun normal hayat olsun ileriyi çok fazla düşünmemek gerek. Birşey kafamıza yatıyorsa o yolu takip edeceğiz, elimizden geleni yapacağız. Gerisi Allah kerim, herşey mantığa sığıyor çünkü bu diyette. Biz elimizden geleni yaptıktan sonra olmaması için bir sebep yok.
1. aşama atak - nefsin kırılması, 2. aşama seyir - insanlığa dönüş, 3. aşama güçlendirme - merhaba normal hayat, ben geliyorum, 4. aşama koruma - nihani durak
Kendimce eğleniyorum işte. :KK1:

SELAM KIZLAR

nasılsınız umarım keyifler yerindedir

Aliye geçmil olsun canımm

ben ne yaptım bir bilseniz tüm hafta sonu direndim direndiiimmmm ama yıldım sonunda mantı vardı annem yaptı ona baya direndim ve yemedim

tam atlattım derken bir baktım kardeşim elinde etimek tatlısı çıkagelmişş

kendime geldigimde 1 dilim yemiştim bile pişmanmıyım biraz ama çok yoruldum 4 ay oldu geçt bile artık bi bıkkınlık hissediyorum güçlendirmeye geçip biraz devam ettikten sonra seyire devam mı etsem kızlar

çok yavaşladım hiç vermiyo gibiyim 1,5 aydır 72-70,8 gidip geliyorum motivemi düşürdü bu sanırımm

spor yapıcam diyorum ama bi türlü fırsa bulamıyorum yarın seyirin sp kısmından kaldığım yerden devam edicem 6 kilom kaldı ama ne yapıcağımı bilemiyorummm

yardım edin kızlar nolur bana:KK25::KK25::KK25::KK25::KK25::KK25:

sağol tunacım.
o duraklama belası bende de 2 ileri 1 geri demek isterdim ama o bile değil. bu da motivasyonu düşürüyor tabi. kaçamaklara sebep oluyor. tam toparlamıştım ki, grip oldum. çok halsiz düştüm diye, azıcık meyve yedim ve bu sabah da 1 simit yedim kahvaltıda. gerçi fazla sorun olmaz muhtemelen. çünkü dün itibariyle duraklamayı kırdım gibi görünüyor. bi kırınca yürüyüp gidiyorum. inşallah ikimiz de toparlayıp yolumuza devam edeiz canımcım...

soru 1: 52.4 kg kilo olmam gerektiğini söylüyor dukan abi haliyle rahat 10 kilo vermem lazım ama sitesinde yaptığım test sonucu atak süresini 3 gün verdi

soru 2: kitabı nereden temin edebilirim? " sabah öğle akşam " diye belirtilmemesi ilginç oldukça

soru:3 kilolarınızı verdiniz iyi güzel peki cildiniz ne durumda? sağlığınız nasıl? sivilceler vs.

soru 4: reflü hastası bir insan bu diyeti yapabilir gözüküyor.. reflü olup deneyen var mı?

teşekkürler.

arkadaşım,
atak süresini sadece vermen gereken kiloya göre belirlemiyor. teste verdiğin cevaplar doğruysa sorun yok. ne dediyse onu yap yeterli olur...
kitap tüm kitapçılarda, migroslarda falan var. internetten de alabilirsin. ama mutlaka al. bence bu diyette en önemli konu kitabı okumak. kitabı okumayanların başarısız olacağına eminim ben. neden sabah öğle akşam gibi klasik diyet zırvalıkları olmadığını kitabı okuyunca anlayacaksın.
cilt konusunda bu diyetten dolayı şikayet edeni duymadım. benim cildim fena halde güzelleşti ve gençleşti. genelde herkesin söylemi de bu yönde...
reflümüydü bilmiyorum ama benim midemde reflü benzerş belirtiler ve şiddetli yanma vardı. doktora gitmeyi düşünüyordum. diyetle birlikte bu şikayetlerim tamamen bitti.

Son düzenleme:
Kizlar siz salgam iciyorum deyince hemen dolaba kostum doganayin salgam suyu vardi yagi,şekeri,karbonhidrati 0 olunca bana masum geldi ve dayanamayip 2 bardak ictim damagim senlendi.sizce her gun icsem bir sey olur mu?
Normalde yemegin yaninda uludagin sekersiz limonatasini iciyorum ama salgam daha lezzetli.

X