Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın arkadaşlar, bu sabah bir çorba denedim, gayet hoş oldu. Atak evresi dahil her evrede kullanılabilir.
Aslında değişik bir şey değil,yoğurt çorbasını yağsız ve yulaf ezmesiyle yaptım.
Yulaflar prinç gibi patladı gayet de güzel oldu. Sıcak sıvı ihtiyacını da gideriyor.
Ben küçük bir tencerede 2 kaselik yaptım hemen.
Tencerede öncelikle yarım litre kadar suda 1,5 çarba kaşığı yulaf ezmesini kaynattım. Kaynayınca ayrı bir kapta 1 yumurta ve 4 kaşık yoğurdu çırptım, bu karışımı karıştırarak kaynayan yulafa ekledim. Karıştırarak kaynattım. Sonra da tuz ilave ettim. Tuzu en son koydum ki yoğurt kesilmesin.
İstenirse baharat da eklenebilir. Çok doyurucu ve lezzetli oldu.
Kıvamı isteğe göre ayarlanabilir, ben biraz koyu severim çorbaları o yüzden koyu yaptım.
Tavsiye ederim :56:

Son düzenleme:
günaydın tebrik ederim.:65::65::65::65::65:
tok karna tartılman mantıklı değil zira bizim gerçek kilomuz olmuyor o. ben akşam tartılsam da yatmadan önce tartılıyorum. bir de sabah bakıyorum aç karna. ikisinin arasında 300-800 gr ama ortalamada hep 500 gram fark oluyor.
bu sabah benden de 100 gr gitmiş. az ama olsun. 1 kilo fazlalığı attıktan sonra birde 100 gr gitmesi süper oldu.
5 kere tam 1,5 kilo kaldı yaa :66::66::66::66::66:
inanamıyorum :64::64::64::64:

5 kere 1,5 kilo hahahah güzel hesapmış:1::1: bu arada dün dukanın sitesini incelerken sık sorulan sorular kısmında adet dönemiyle ilgili bişiler okudum; eğer normalde vücudun su tutma kapasitesi yüksekse, özellikle adetten 5 gün öncesinde maksimuma çıkıyormuş..bu dönemde de aşırı su tutulması önlemek için 5 gün süreyle aldığınız sıvı miktarını azaltabilirsiniz diyordu..yine 1,5 lt altına düşmemek şartıyla tabii ki...bir de özellikle 5 gün için su dışındaki sıvı alımına dikkat edin demiş, yani çay, kahve, kola vs. gibi..bakalım benim de malum dönem yaklaşmakta, bir deneyeceğim ne olacak:18:

günaydın arkadaşlar ben de aranıza katıldım ve bugun dukana başladım.burayı okudukça insan gerçekten motive oluyor:))
kitabını okuyorum şuan,ve bana mantıklı geldi gerçekten.üç gün atak yapıcam sitesinde 2 gün olarak hesapladı ama ben üç yapıcam.sabah bir yumurta ve peynir yedim bakalm nasıl olcak:)
yulaf kepegi bulamadım yalnız siz nerden buldunuz acaba??

hosgeldin inşallah hep beraber incelecegiz yulaf kepegini bazı arkadaslar rossman magzalarından istemisler kargo ile göndermisler internetten bakarsan çünku bılmedigimiz için piyasada her tuplu seye yulaf kepegi diyolar

günaydın tebrik ederim.:65::65::65::65::65:
tok karna tartılman mantıklı değil zira bizim gerçek kilomuz olmuyor o. ben akşam tartılsam da yatmadan önce tartılıyorum. bir de sabah bakıyorum aç karna. ikisinin arasında 300-800 gr ama ortalamada hep 500 gram fark oluyor.
bu sabah benden de 100 gr gitmiş. az ama olsun. 1 kilo fazlalığı attıktan sonra birde 100 gr gitmesi süper oldu.
50'li kilolara tam tamına 1,5 kilo kaldı yaa :66::66::66::66::66:
inanamıyorum :64::64::64::64: 15 seneden fazla oldu 50 leri görmeyeli yaa

ben geçen sene 55 kiloydum....geçen kış ve bu kış boğazıma yenik düşüp bu 10 kiloyu aldım....esasına bakarsak ben 11 ay arayla iki doğum yaptım ikinci bebeğim beş aylıkken diyete başladım spor,emzirme,il değiştirme ve yaza denk gelmesi sebebi ile 4 ayda 20 kilo verdim..75 ten 55 çok kısa bi sürede indim....2 sene sonra şu an ki 10 kiloyu aldım...tekrar eski halıme dönüp bu kiloyu ömür boyu korumam gerekiyor......kilo alıp vermek vücudu deforme ediyor.....umarım bidaha kilo almayıp yaşlanıncaya kadar dal gibi kalırız....:52::52::52::52:

Günaydın arkadaşlar,
Bende dün akşam alışveriş yapıp bu sabah başladım diyetime. Sabah kahvaltı için 1,5 kaşık kepek, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı light süt ile krep yaptım fakat tadı hiç güzel olmadı yanlış mı yaptım acaba?
Eminönünde bir aktardan aldım kepeği üzerinde sadece Kepek yazıyor yulaf kepeği yazmıyor yanlış şey almış olabilirim?
Bu krebi yulaf ezmesi ile yapsam olurmu?
Sabah kahvaltısı benim için çok sorun çünkü tek başına yumurta pek sevmem yoğurtmu yesem acaba?
Yardım lütfennn :(

Kızlar gunaydın;

Dun light dondurma yıyeyım dedım oyle bırkac kasık ve o bırkac kasık son bulamadı bır turlu; cok yedım cokk :59:

Onun dısında otelde kalmama ragmen ıyı gıdıyorum; sabah kahvaltıya 1 adet pogacamı ındırıyorum; ve yanında da lıght sutumu ısıttırıp onunla ıcıyorum; oglen aksam da ızgara yedım.

Iyı kı burda tartılamıyorum yoksa o kadar dondurma kesın artık yapmıstır artık cumartesı donunce sıze bılgı verırıım.

Hepınızı cok opuyorum kızlar.

Kızlar gunaydın;

Dun light dondurma yıyeyım dedım oyle bırkac kasık ve o bırkac kasık son bulamadı bır turlu; cok yedım cokk :59:

Onun dısında otelde kalmama ragmen ıyı gıdıyorum; sabah kahvaltıya 1 adet pogacamı ındırıyorum; ve yanında da lıght sutumu ısıttırıp onunla ıcıyorum; oglen aksam da ızgara yedım.

Iyı kı burda tartılamıyorum yoksa o kadar dondurma kesın artık yapmıstır artık cumartesı donunce sıze bılgı verırıım.

penac sen hangi evredesin?? poaça fln yiosun:(((

Günaydın arkadaşlar,
Bende dün akşam alışveriş yapıp bu sabah başladım diyetime. Sabah kahvaltı için 1,5 kaşık kepek, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı light süt ile krep yaptım fakat tadı hiç güzel olmadı yanlış mı yaptım acaba?
Eminönünde bir aktardan aldım kepeği üzerinde sadece Kepek yazıyor yulaf kepeği yazmıyor yanlış şey almış olabilirim?
Bu krebi yulaf ezmesi ile yapsam olurmu?
Sabah kahvaltısı benim için çok sorun çünkü tek başına yumurta pek sevmem yoğurtmu yesem acaba?
Yardım lütfennn :(

hmm muhtemelen yalnış kepek..çünkü kullanan arkadaşlar doğru yulaf kepeğinin tadının güzel olduğunu yazdılar hep..ben yulaf kepeği bulamadım o sebeple yulaf ezmesi kullanıyorum..yulaf ezmesini rondodan geçirdim, krep yapacağım zaman öyle yapıyorum ama tadını pek beğenmiyorum..yumurtayı lorlu, maydanozlu omlet gibi yapıp yiyorum, sebze günlerimde de menemen yapıyorum..sen tabii ki atak evresindesin o sebeple omleti deneyebilirsin..ya da geçmiş sayfalarda bir tuzlu kek tarifi var onu deneyebilirsin..1 sefer yaptım 3 gün de yedim..her sabah pişirme derdi olmuyor, tok da tutuyor..bunlar sadece alternatifler, yoğurdun içeisine yulaf ezmesi de koyup yiyebilirsin tabii ki..

5 kere 1,5 kilo hahahah güzel hesapmış:1::1: bu arada dün dukanın sitesini incelerken sık sorulan sorular kısmında adet dönemiyle ilgili bişiler okudum; eğer normalde vücudun su tutma kapasitesi yüksekse, özellikle adetten 5 gün öncesinde maksimuma çıkıyormuş..bu dönemde de aşırı su tutulması önlemek için 5 gün süreyle aldığınız sıvı miktarını azaltabilirsiniz diyordu..yine 1,5 lt altına düşmemek şartıyla tabii ki...bir de özellikle 5 gün için su dışındaki sıvı alımına dikkat edin demiş, yani çay, kahve, kola vs. gibi..bakalım benim de malum dönem yaklaşmakta, bir deneyeceğim ne olacak:18:

yaa yazarken yanlış oluyo görmüyorum yazınca görüyorum. mesajı düzelttim zaten. 50'li kilolara 1,5 kaldı demek istemiştim.:9:
ben su tüketimini zaten 1,5 civarında tuttum haftasonu. ama işte ne olursa haftasonları oluyor. birazda tuzlu bir kahvaltı yapmıştım cumartesi ondan da olabilir. neyse gitti gelen sular oh bee :27:

yaa yazarken yanlış oluyo görmüyorum yazınca görüyorum. mesajı düzelttim zaten. 50'li kilolara 1,5 kaldı demek istemiştim.:9:
ben su tüketimini zaten 1,5 civarında tuttum haftasonu. ama işte ne olursa haftasonları oluyor. birazda tuzlu bir kahvaltı yapmıştım cumartesi ondan da olabilir. neyse gitti gelen sular oh bee :27:

bende ticker dan bakıyorum, alla alla bi yanlış var ama neyyyyyyy:66::66: meğer 50 leri diyormuşsun:66: bu kadar vermişsin ya gerisi de gelecek inşallah...h.içi h.sonu dengelersin işte

ben geçen sene 55 kiloydum....geçen kış ve bu kış boğazıma yenik düşüp bu 10 kiloyu aldım....esasına bakarsak ben 11 ay arayla iki doğum yaptım ikinci bebeğim beş aylıkken diyete başladım spor,emzirme,il değiştirme ve yaza denk gelmesi sebebi ile 4 ayda 20 kilo verdim..75 ten 55 çok kısa bi sürede indim....2 sene sonra şu an ki 10 kiloyu aldım...tekrar eski halıme dönüp bu kiloyu ömür boyu korumam gerekiyor......kilo alıp vermek vücudu deforme ediyor.....umarım bidaha kilo almayıp yaşlanıncaya kadar dal gibi kalırız....:52::52::52::52:

yaa ne güzel sen hamileyken mi kilo verdin ! süpersin !
ben hep tombuldum ama çok sıkıldım.ve hiç cocuk dogurmadım .. keşke daha gençken kilo verebilseydim :( kısmet şimdiyeymiş napalım can saglıgı. ama artık bilinçliyiz azcık alsak hemen vermek için çabalarız diyorum. ömür boyu dikkat etmek lazım kiloya. yoksa homini homini yersek geri gelir mazallah :27:

hiç sanmıyorum ama umud etmek iyidir...benim şu memişlerim biraz kilo vereyim hemen pıss diye sönüyor...ama yapıcak bişey yok inceleyim yeter olmadı silikon takarız:1::1::1::1::1::1:

benimkiler de söndü, bide sarkıklar :59::59:
içinde bir elma olan market poşeti gibiler yaa of :60::60::60:

Kızlar gunaydın;

penac süpersin. senden haber almak güzel :16:
iş seyahatinde bile dikkat demek.. benim de yakında bir seyahatim olacak irana. allahtan orda hep bol bol et yerler. işim daha kolay olacak:52::52::52:

Back