- 6 Ağustos 2010
- 2.057
- 1
Balık alacaksan canım Pazar kurulmuyormu sızın orda ordan bak daha ucuz. Öyle bayatta degıl. Hanı haftabası ıkı gun ustuste balık yedımya ilk günkünü balıkçıdan aldık 35 kağıt verdik ikinci günde 3 kağıt. Ikısıde aynı balık
yavru kuş, burası gariban mahallesi. öyle balık pazarına benzemiyo balıkçıda fiyatlar. pazarla aynı fiyata. ama sorun şu, ucuz balık var ama hamsi falan yağsız pişiremem dedi balıkçı. ızgara yaptığı balıklarda pahalı biraz. normalde balıkçıyla pazar arasında biraz fark olur. ama o dediğin kadar çok olmaz. onun sebebi hem balık fiyatlarının her gün birbirini tutmamasıdır. az çıkar çok çıkar, her gün değişir. bir de deniz balığıyla çiftlik balığı arasında çok fiyat farkı var. aman ben de balık uzmanı gibi konuşuyorum.
neyse, ben biraz önce sorunu çözdüm. evde balık pişiremiyordum. koku günlerce çıkmıyordu evden. malum bende kediler de var. onları zaptedemiyorum balık pişerken.
demin fırınımı balkona attım. istediğim balığı alıp evde pişirebilicem artık. 3 liralık hamsiz aldım. yanına da salata oh misss. kedilerim de ben de bayram edicez. bu arada bundan böyle bir müddet sp günlerim balık salata olacak. pişirme düzeneğini de onun için kurdum. ne zamandır böyle birşey yapayım istiyodum ama tembelli,k işte. athırsızının haline baklınca, tamam dedim, balığa abanmak lazım...